Mässingstråd: L63 Med En Diameter På 3 Mm Och Andra Storlekar, Typer För EDM -maskiner Och Svetsning, För Halvautomatiska Enheter, Produktionsfunktioner, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Mässingstråd: L63 Med En Diameter På 3 Mm Och Andra Storlekar, Typer För EDM -maskiner Och Svetsning, För Halvautomatiska Enheter, Produktionsfunktioner, GOST

Video: Mässingstråd: L63 Med En Diameter På 3 Mm Och Andra Storlekar, Typer För EDM -maskiner Och Svetsning, För Halvautomatiska Enheter, Produktionsfunktioner, GOST
Video: diy punch & die 2024, April
Mässingstråd: L63 Med En Diameter På 3 Mm Och Andra Storlekar, Typer För EDM -maskiner Och Svetsning, För Halvautomatiska Enheter, Produktionsfunktioner, GOST
Mässingstråd: L63 Med En Diameter På 3 Mm Och Andra Storlekar, Typer För EDM -maskiner Och Svetsning, För Halvautomatiska Enheter, Produktionsfunktioner, GOST
Anonim

Plåtar, tallrikar och andra stora metallblock passar inte överallt. Ofta tillverkas till exempel tråd på grundval av detta. Alla konsumenter behöver definitivt förstå vad som är kännetecknen för mässingstråd, samt veta dess avsedda syfte.

Bild
Bild

Beskrivning

Mässingstrådens stora popularitet kan förklaras mycket enkelt: det är ett riktigt utmärkt material som tillgodoser även de strängaste konsumenternas behov. Välgjord mässing har imponerande korrosionsbeständighet och är relativt mekaniskt stark.

För att få det kan en mängd olika legeringar användas.

Bild
Bild

Mässighetens smidighet gör att den klarar perfekt deformering. De karakteristiska egenskaperna hos mässingstråd är:

  • sektionsbeständighet;
  • ökade fysiska och mekaniska egenskaper (i jämförelse med kopparanalogen);
  • möjligheten att använda en mängd olika tillsatser för att förbättra den totala prestandan.
Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Det finns tydliga GOST -krav som måste uppfyllas av alla mässingstrådar som tillverkas eller säljs i vårt land. Denna produkt måste ha ett stabilt cirkulärt tvärsnitt på 0,1 till 12 mm. I produktionsprocessen kan följande användas:

  • brådskande;
  • uthyrning;
  • teckning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mässingstråd i den allmänna kategorin är tillverkad i enlighet med GOST 1066-90 . Legeringar L63 och Ls59-1 används för det. Listan över tester och proceduren för att erhålla testprover omfattas av GOST 24231, som dök upp 1980. Färdiga produkter har omättade längder och etsad yta. Leverans kan ske i form av spolar, spolar eller spolar.

Bild
Bild

Det är vanligt att skilja mellan halvhård, mjuk och hård tråd . Det finns också en skillnad när det gäller normal noggrannhet i förhållande till diametern på tvärsnitt. Vid slutet av behandlingen avlägsnas den kvarvarande ytspänningen. För detta ändamål används antingen lågtemperaturbearbetning (specialbränningsläge) eller mekanisk bearbetning.

Kontaminering och andra defekter som kan störa inspektionen av ytan är inte tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska inte heller finnas:

  • rodnad efter etsning;
  • stora lager av tekniskt smörjmedel;
  • allvarliga strömavbrott;
  • betydande tecken på missfärgning.

Mässingstråden är märkt med legeringsprocent och legeringskvalitet. Denna produkt kan bearbetas utan problem i varmt och kallt tillstånd. Det är lätt att böja och löda. Mässingstråd skadas inte under påverkan av atmosfäriska faktorer och frätande ämnen. Dessutom är arbetsflödet också inriktat på att förbättra dess estetiska egenskaper.

Bild
Bild

Vyer

Universal mässingstråd av märket LS-59 skapas på basis av zink och koppar . Bly används som en legering. Legeringstyp L63 bildas av 64% koppar och 37% zink. Det används aktivt som lödning vid svetsning. Legering L80, på grund av den ökade koncentrationen av koppar, har utmärkt konduktivitet, och därför används den i stor utsträckning för tillverkning av elektrisk utrustning.

Bild
Bild

Tråd av L-OK-legering innehåller tillsatser av kisel och tenn . Denna runda tråd är mycket korrosionsbeständig. Med sin hjälp är det enkelt att förhindra att korrosionsfokus uppträder på platser med svetsade fogar. Koppar-zink-kombination används i LS-58-tråd; bly läggs också till det. En sådan produkt behövs för att producera kontaktpar för elektriska installationer och fordonselektronik.

Bild
Bild

Befintliga tekniska standarder föreskriver att endast producera rund svetsningstråd. Den är markerad med bokstavskombinationen "KR". Du kan få tråd för svetsning genom kallritning (beteckning "D") eller varmpressning (beteckning "D"). Vid leverans av en svetstråd kan andra beteckningar också användas:

  • låg och hög hårdhet (M respektive T);
  • nedskärningar på spolar - CT;
  • off -gauge längd - ND;
  • kärnor - CP;
  • BR - leverans i trummor;
  • BT - leverans i spolar och spolar.
Bild
Bild

För halvautomatisk svetsning används mässingängor med en diameter på 0,3 till 12 mm . Det är vanligt att dela upp hela sortimentet i 17 standardsektioner. Mekaniserad svetsning utförs vanligtvis med 2 mm tråd. Om tvärsnittet är 3 mm, 5 mm, är detta redan ett utmärkt alternativ för arbete på automatiska installationer. Men de tar naturligtvis också hänsyn till metallens tjocklek och dess egenskaper.

Bild
Bild

Ansökan

Mässingstråd används ofta vid tillverkning av elektriska delar och dekorativa armaturer. Med sin hjälp bildas kontaktpar i en mängd olika tekniska installationer. Men mässingstråd behövs också i filter som används i oljeraffinindustrin.

Bild
Bild

Grundversionen av denna produkt används aktivt för EDM -maskiner i processen med mycket exakt trådskärning.

Vanligtvis innehåller ett sådant material en strikt normaliserad mängd koppar och zink, annars är det omöjligt att bibehålla stabila egenskaper.

Bild
Bild

Men användningen av mässingstråd slutar inte där. Det används ofta som grund för specialfilter i livsmedelsindustrin. Sådana ämnen används också för att producera finmaskiga nät, olika delar och mekanismer för skoindustrin. Mässingslindning finns i transformatorkärnor. Dessutom används en tråd från detta material i:

  • siktning av krossade ämnen;
  • mottagande reservoarpennor och penslar;
  • att göra smycken.
Bild
Bild

men påfyllningstråd för svetsning var och förblir den mest populära produkten … Ibland ger endast dess applikation en anständig kvalitet på den svetsade sömmen. Svetsningstråd för halvautomatisk, manuell eller helautomatisk svetsning är annorlunda, men en sak är oförändrad - den ersätter faktiskt elektroderna.

Bild
Bild

De fysikaliska och kemiska egenskaperna hos den färdiga svetsen beror på legeringens kvalitet och på hur korrekt den är . Professionella uppmanar att inte förvirra tråden som ersätter elektroderna och den som går in i deras produktion.

Rekommenderad: