Jordklämmor: Tejp Och Klämma, Med En Klämma För Rör Och Andra Typer, Med En Diameter På 10-50 Mm, 25 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Jordklämmor: Tejp Och Klämma, Med En Klämma För Rör Och Andra Typer, Med En Diameter På 10-50 Mm, 25 Mm Och Andra Storlekar

Video: Jordklämmor: Tejp Och Klämma, Med En Klämma För Rör Och Andra Typer, Med En Diameter På 10-50 Mm, 25 Mm Och Andra Storlekar
Video: Grampos super forte..pipe clamp 2024, April
Jordklämmor: Tejp Och Klämma, Med En Klämma För Rör Och Andra Typer, Med En Diameter På 10-50 Mm, 25 Mm Och Andra Storlekar
Jordklämmor: Tejp Och Klämma, Med En Klämma För Rör Och Andra Typer, Med En Diameter På 10-50 Mm, 25 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Jordklämmor används i många fall, och dessutom mycket aktivt. Bland dem finns tejp- och klämalternativ, en klämma med en klämma för rör och andra typer. Du behöver veta om egenskaperna hos produkter med olika diametrar.

Bild
Bild

Karakteristisk

Själva namnet "jordklämma" kännetecknar vältaligt essensen i denna produkt. Det behövs inte bara för att fixera röret, utan också för att avleda elektrisk ström från det. Montering sker vanligtvis på vägg eller tak. Huvudfunktionen för jordningselement är att förhindra elektriska stötar för användare . Samtidigt uppnås också förebyggande av elektrokemisk nedbrytning av rörledningen.

Delen ordnas enkelt - det är bara ett metallgolv, kompletterat med ett plint.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den universella jordklämman (förkortad som UHZ) förtjänar definitivt uppmärksamhet. Denna metallenhet är tillverkad av rostfritt stål i motsvarande kategori AISI 201. Terminalen är tillverkad av galvaniserat stål. Bredden på UHZ -jordningsknappens klämma är exakt 12 mm. Kontakttrådens största tvärsnitt är 6 mm².

Montering kan utföras:

  • på ett stålrör;
  • stålhylsa;
  • kopparrör;
  • kopparhylsa.
Bild
Bild
Bild
Bild

En kabel kan läggas inuti den servade kommunikationen. Men du kan också använda klämman på rör som bär vätska eller gas. UHZ snäckväxel garanterar bästa gängvinkel och nödvändigt spel mellan skruven och tejpen . Som ett resultat sprids tryckkraften jämnt runt hela omkretsen och det maximala åtdragningsmomentet ökar. Själva åtdragningen är smidig, steglös.

UHZ är utformat på ett sådant sätt att det kan sättas och tas bort många gånger . Kanterna på tejpen glattades avsiktligt ut. Detta skyddar både handen och monteringsytan från skador. Vanligtvis innehåller paketet 3 stycken sådana produkter. Och ja, det här är en helt inhemsk produkt som uppfyller alla krav i ryska standarder.

Bandklämman 927/0 är också ett bra exempel . Den är optimalt lämpad för kall- och varmvattenuppgångar. Detta är redan en högkvalitativ tysk utveckling från OBO Bettermann. Ett paket innehåller 10 av dessa klämmor som standard. Deras mässingkroppar är belagda med ett skyddande nickelskikt; en kombination av mässing och nickel används också för bultar och bandet är tillverkat av rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klämklämmor för jordning produceras av företaget "KBT ". Sådana produkter är konstruerade för jordning, nollställning och balansering av de elektriska potentialerna som uppstår på stålröret. Både klämman och dess terminal för THZ -modellen är tillverkade av galvaniserat stål. Hårdvaran i bredd når 2 cm. Det största tvärsnittet av tråden som används är 6 mm².

Andra parametrar:

  • delen av de serverade rören - från ½ till 2 tum;
  • fästning på rör med ett par skruvar (bibehåller ett enhetligt tryck runt hela omkretsen);
  • beräkning för multipel installation och demontering;
  • slät kantyta.
Bild
Bild

Produkter från 25 mm till ¾ tum är populära. Sådana produkter kan till exempel presenteras av DKC -företaget . Stålet har ett yttre zinkskikt som appliceras på ett galvaniseringsbad. Anslutning av ledare upp till 16 mm² är tillåten. Produkten är optimalt kompatibel med stålrör.

Om du behöver använda en struktur med en variabel diameter på 10-50 mm är det värt att överväga att terminalen i detta fall når 16 mm². Kompatibel med längsgående och tvärgående ledningar. Klämman passar enkelt över kopparrör. Kan även användas på galvaniserade stålrör. Utmärkta exempel på sådana produkter levereras till exempel av Werit.

För rör 5-48 mm är EBS1-modellen optimal . Det representeras av F-Tronic. Det huvudsakliga konstruktionsmaterialet är rostfritt stål. Som alltid tillhandahålls anslutning av en ledare upp till 16 mm².

Klämskruven säkerställer att klämman dras åt mer hårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Den skärpande ansträngningen är kritisk. Men man måste förstå att en överdriven nivå av en sådan ansträngning är oönskad. Han kan inte helt kompensera för den dåliga kvaliteten på materialet i enskilda modeller. Moderna högteknologiska modifieringar kräver relativt lite krafter och gör att du kan uppnå utmärkta resultat . Extremt viktigt: försök inte "spara pengar" med en konventionell klämma istället för ett jordningsprov.

Det är naturligtvis användbart att lyssna på rekommendationerna från de direkta tillverkarna . Den avgörande rollen här kommer att spelas av tvärsnittet av produkterna. Det är definitivt inte nödvändigt att välja det "back to back". Det är absolut nödvändigt att kontrollera om hårdvaran har mekaniska defekter - förekomsten av sådana deformationer betyder att produkten är farlig att använda.

Och naturligtvis bör du bara kontakta stora pålitliga leverantörer och noggrant studera recensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Speciella rörklämmor - både metall och plast - fästs på två viktiga sätt. I ett styvt schema är åtdragningen så tät som möjligt. Samtidigt utesluts skiftet i rörledningen som skapas helt. Det flytande systemet gör att klämman inte dras åt helt. Det finns ingen anledning att förlita sig på särskild mekanisk stabilitet, men det finns en garanti mot skador på grund av temperaturförändringar.

Motsvarande kopior efterfrågas:

  • inom oljeindustrin;
  • vid utvinning av naturgas;
  • vid oljeraffinering och gasbehandlingsanläggningar;
  • inom bostads- och kommunsektorn.

Rekommenderad: