Hela Ansiktsmasker: Panoramaskydd Och Gasmasker. Granskning Av MAG-2-modellen Och Andra. Hur Väljer Jag En Ansiktsmask För Damm Och Målning?

Innehållsförteckning:

Video: Hela Ansiktsmasker: Panoramaskydd Och Gasmasker. Granskning Av MAG-2-modellen Och Andra. Hur Väljer Jag En Ansiktsmask För Damm Och Målning?

Video: Hela Ansiktsmasker: Panoramaskydd Och Gasmasker. Granskning Av MAG-2-modellen Och Andra. Hur Väljer Jag En Ansiktsmask För Damm Och Målning?
Video: Munskydd PM2.5 + 2 filter med ventil 2024, Maj
Hela Ansiktsmasker: Panoramaskydd Och Gasmasker. Granskning Av MAG-2-modellen Och Andra. Hur Väljer Jag En Ansiktsmask För Damm Och Målning?
Hela Ansiktsmasker: Panoramaskydd Och Gasmasker. Granskning Av MAG-2-modellen Och Andra. Hur Väljer Jag En Ansiktsmask För Damm Och Målning?
Anonim

Varje företag, arbete där det är förknippat med giftiga farliga ämnen, såsom damm, gaser, färger och lacker, måste nödvändigtvis förse sina anställda med personlig skyddsutrustning - kläder och tillbehör.

Hela ansiktsmasker hjälper till att skydda människors hälsa vid arbete med farliga ämnen. Det handlar om PPE -elementet som kommer att diskuteras i den här artikeln - vi kommer att bestämma egenskaper, typer, de mest populära och pålitliga modellerna, urvalskriterier.

Karakteristisk

Hela ansiktsmasken är baserad på en konventionell andningsskydd som används av industriarbetare för andningsskydd.

Bild
Bild

Mycket ofta jämförs det och förväxlas med en respirator, men detta är fel. Det moderna ansiktsskyddet är naturligtvis mer avancerat och annorlunda än originalet.

En komplett filtermask har följande egenskaper:

  • det passar tätt i ansiktet och täcker det helt;
  • maskens ansikte är en ventilerad film eller fast, tåligt glas;
  • resistent mot temperatureffekter och förändringar, värmestrålning, antändning;
  • har en hög motståndskoefficient mot konstant luftflöde;
  • nötningsbeständig;
  • hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en mask, använd exceptionellt högkvalitativa, säkra och hållbara material som tål konstant exponering för skadliga ämnen . En helmask är nödvändigtvis utrustad med ett filter vars huvudsakliga uppgift är att förhindra inträngande av skadliga och aggressiva komponenter och partiklar i kroppen.

Detta tillbehör, när det väljs och används korrekt, ger maximal skyddsnivå … Tillverkningen av attributet, dess introduktion i drift styrs av särskilda organ och regleringsdokument, Labor Code.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje mask som kommer till företaget genomgår först och främst ett antal laboratorietester, varefter dess överensstämmelse med alla lagstadgade krav fastställs.

Ansökan

Hittills är tillämpningsområdet för helmask för att skydda människors hälsa ganska brett. Denna personliga skyddsutrustning används:

  • i kontakt med färger, lacker, lösningsmedel, under reparationsarbete;
  • i träbearbetningsindustrin - på grund av att produkten helt täcker ansiktet kan träpartiklar inte komma in i ögonen;
  • inom byggbranschen;
  • vid arbete med skadliga gaser.
Bild
Bild

En sådan mask är ett så perfekt tillbehör att även brandsäkerhetsarbetare och räddningspersonal föredrar det.

Vyer

Idag finns det flera typer av denna personliga skyddsutrustning

Masken är en gasmask . Detta är en helmask, vars centrala del är gjord av hållbart glas, och en gasmask är placerad längst ner. En sådan produkt skyddar perfekt andningsorganen, huden, ögonen från skadliga kemiska element och deras föreningar. Produkten används främst i deras arbete av brandmän och räddningspersonal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell mask . Konstruktion i ett stycke, bestående av en främre del (det kan vara en film eller ett glas), fästen och filter. Denna panoramamask ger god sikt, förhindrar att både små och stora partiklar av aggressiva ämnen kommer in i andningsorganen och ögonen. Skyddar hudens ansikte. Det används i företag med en ökad risk för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Masken är en återanvändbar personlig skyddsutrustning.

Och vilken typ av mask du använder i ditt arbete, kom ihåg det dess korrekta funktion och maximala skyddsnivå kan endast uppnås om alla regler för drift och underhåll följs.

Modeller

Med tanke på relevansen, graden av behov av sådana produkter, finns det idag på marknaden för personlig skyddsutrustning ett brett urval och utbud av helmask från olika tillverkare. Nedan är en rankning av de mest pålitliga, bekväma produkterna.

MAG-3 . Masken är gjord på basis av en gasmask. Ger en hög skyddsnivå. Tillverkad av moderna, pålitliga och certifierade material. Att arbeta med en mask är bekvämt, det är ventilerat och inte dimma.

Bild
Bild

MAG-2 . Produktens huvuduppgift är att säkerställa en kontinuerlig tillförsel av ren luft till andningsorganen, för att skydda ansiktshuden och synorganen från effekterna av skadliga ämnen. Den består av en panoramaglaskropp, en gummitätning med en dubbel tätning, en ventillåda, en porttelefon, ett huvudband och en mask.

Bild
Bild

MAG-4 . Designad och utvecklad av Sorbent. Används i SIDOZ -set. Säkerställer tillförsel av ren luft och förhindrar att skadliga ämnen tränger in i andningsorganen. För tillverkningen användes höghållfasta, pålitliga material som kan motstå effekterna av aggressiva ämnen. Produkten har ett antal fördelar, bland vilka det är värt att notera ett utmärkt synfält, en liten andningskoefficient, hållbarhet och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Val

När du väljer denna skyddsutrustning är det nödvändigt att ta hänsyn till alla ergonomiska designfunktioner, fysiska och tekniska parametrar och produktegenskaper. Att ge företräde åt de mest kända tillverkarna. Du måste närma dig detta på största allvar, eftersom livet bokstavligen beror på det.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma följande faktorer

  • Utnämning. Var noga med att överväga vilken typ av arbete attributet behövs för. Det finns modeller utformade för målning, det finns de som skyddar mot damm. Målare använder till exempel en speciell målarmask i sitt arbete, vars huvudsakliga syfte är att skydda luftvägarna.
  • Designfunktioner - denna parameter beror också på tillämpningsområdet.
  • Förekomsten av ett filter och dess skyddsklass.
  • Produkt komplett set.
  • Enkel användning.
  • Material och tillverkare.
Bild
Bild

Innan du köper en helmask, sätt på den, se till att storleken passar, fästena fungerar bra, sikten är hög och plagget i sig sitter tätt . En förutsättning för köpet är också tillgången på dokument och kvalitetscertifikat, vilket bekräftar att produkten är tillverkad i enlighet med lagen.

Titta på utgångsdatumet. Trots att produkten är återanvändbar har den en hållbarhetstid. Denna information anges av tillverkaren i PPE -passet.

Rekommenderad: