Vita Konstruktionshjälmar (14 Bilder): Välja Skyddshjälmar Med Och Utan Spärrmekanism, Importerade Och Inhemska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Vita Konstruktionshjälmar (14 Bilder): Välja Skyddshjälmar Med Och Utan Spärrmekanism, Importerade Och Inhemska Modeller

Video: Vita Konstruktionshjälmar (14 Bilder): Välja Skyddshjälmar Med Och Utan Spärrmekanism, Importerade Och Inhemska Modeller
Video: Smart Motorcycle Helmets You Didn't Know Existed 2024, Maj
Vita Konstruktionshjälmar (14 Bilder): Välja Skyddshjälmar Med Och Utan Spärrmekanism, Importerade Och Inhemska Modeller
Vita Konstruktionshjälmar (14 Bilder): Välja Skyddshjälmar Med Och Utan Spärrmekanism, Importerade Och Inhemska Modeller
Anonim

Konstruktion är en av de viktigaste, svåra och samtidigt farliga områdena för mänsklig aktivitet. Alla som är på byggarbetsplatsen - både hantverkare och arbetsledare, och till och med kunden - måste vara utrustade med personlig skyddsutrustning. En av de viktigaste egenskaperna hos personlig skyddsutrustning, som är obligatorisk för dem som är involverade i konstruktion, är en hjälm . Sådana produkter är väldigt olika, skiljer sig åt i utseende, färg, syfte.

Denna artikel kommer att fokusera på en vit konstruktionshjälm, definiera dess funktioner, typer, populära modeller och urvalskriterier.

Bild
Bild

Särdrag

Om du tittar noga på byggarbetsplatsen kan du se att alla som är där bär skyddshjälm av en viss färg. Någon kanske undrar, varför är detta nödvändigt? Faktum är att färgen inte på något sätt påverkar produktens fysiska och mekaniska egenskaper. Med färgen på färgen kan du snabbt hitta en specifik person, även under förhållanden när arbete utförs på höga höjder.

Vem äger den vita konstruktionshjälmen på byggarbetsplatsen? Ett sådant tillbehör för huvudskydd bärs av cheferna: en entreprenör, en underleverantör, företrädare för ett företag som sysslar med konstruktion, en arbetsledare. I hjälmar av den här färgen kan du ofta se representanter för säkerhetstjänsterna och olika inspektioner.

En hjälm är ett mycket viktigt attribut på en byggarbetsplats . Därför tillhandahålls och kontrolleras dess tillverkning och drift av lag. Det finns ett visst reglerande dokument - Labor Code, som inte bara ger färg, utan också de viktigaste parametrarna och egenskaperna hos konstruktionshjälmar.

Bild
Bild

En konstruktionshjälm måste vara:

  • hög kvalitet;
  • pålitlig;
  • tillverkad av slitstarka, slitstarka material;
  • stötsäker, det finns en viss viktbelastning som produkten tål;
  • brandsäker;
  • hållbar.

Var och en av ovanstående parametrar, liksom avskrivningsgraden, fuktabsorptionshastigheten och motståndskraften mot kemiska angrepp, måste kontrolleras i laboratorieförhållanden genom många tester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

En skyddande konstruktionshjälm kan skilja sig åt i storlek, designfunktioner och tillverkningsmaterial. I grund och botten beror dessa parametrar på tillverkaren.

Enligt föreskrifter och dokument kan en konstruktionsskyddshjälm vara följande:

  • basebollkeps kännetecknad av ett krökt visir, på grund av vilket betraktningsvinkeln ökar;
  • importerad, för chefer skiljer sig i sfärisk form, har ett innerfoder, tål långvarig exponering för giftiga ämnen;
  • Amerikansk typ - hållbar, pålitlig;
  • med spärrmekanism - sådana hjälmar är de mest populära och praktiska, eftersom närvaron av en spärr, en speciell mekanism för justering och fixering av produkten på huvudet garanterar tillförlitlig fixering.

Utbudet av konstruktionshjälmar är varierat. Men oavsett produkt, dess funktion förblir oförändrad - att skydda huvudet från eventuella skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Bland hela sortimentet av konstruktionsskyddshjälmar vill vi erbjuda dig ett val och berätta om de mest populära och väl beprövade produkterna. Så, oftast på byggarbetsplatsen används sådana vita modeller för att skydda chefen för arbetarna.

Uvex Airwing B-WR, Uvex … Tillverkad av hög densitet och hållbar polyeten. Det kännetecknas av ett långt visir och en långsträckt skyddande occipital del. Produkten är certifierad, livslängden är inte mindre än 5 år.

Bild
Bild

RFI-3 BIOT ™ RAPID, COMZ . Det kännetecknas av användarvänlighet, lätthet och närvaron av en spärrmekanism. För tillverkning av produkten används endast hållbara material av hög kvalitet. Pannbandets diameter 52–65 cm.

Tål tung belastning.

Bild
Bild

Evolight, JSP . Det är en importerad modell som används i stor utsträckning på byggarbetsplatser i hela Europa. Produkten tillverkas av ett brittiskt företag. Har utmärkta tekniska parametrar och egenskaper. Tål tung belastning, inklusive kraftiga sidokollisioner.

Motståndskraftig mot starka temperaturförändringar. Säkerställer tillförlitligt skydd.

Bild
Bild

Det finns många andra tillverkare, både inhemska och utländska. Det är viktigt att inte spara pengar, utan att välja en produkt från en pålitlig tillverkare.

Hur väljer man?

När byggprocessen organiseras måste en samvetsgrann utvecklare som är ansvarig för arbetsprocessen välja korrekt och korrekt absolut all personlig skyddsutrustning - både kläder och tillbehör.

När du väljer en vit konstruktionshjälm måste du tänka på:

  • Tillgänglighet kvalitetscertifikat som bekräftar att produkten är tillverkad i enlighet med alla regleringsdokument och har klarat laboratorietester;
  • fysiska och tekniska indikatorer och produktegenskaper;
  • maximal ladda att hjälmen tål;
  • material varifrån produkten är gjord;
  • tillgänglighet av ett dokument , vilket bekräftar frånvaron av giftiga komponenter i kompositionen;
  • utnämning;
  • storleken - hjälmen ska sitta perfekt och sitta bekvämt på huvudet;
  • hållbarhetstid , som beror på många faktorer, måste det anges på själva produkten från insidan, tillverkaren är enligt lagen skyldig att ange all information om produkten;
  • Tillgänglighet ytterligare funktioner , till exempel en spärrmekanism.
Bild
Bild

Också av stor betydelse är vem tillverkaren är, liksom kostnaden för produkten. Alla förstår att ju mer kvalificerade och pålitliga tillverkningsföretaget är, desto högre är garantin för tillförlitlighet och, naturligtvis, priset.

Rekommenderad: