Stolöverdrag (51 Bilder): Hur Man Korrekt Sätter På Stretchöverdrag Med Och Utan Armstöd? Överdimensionerade Modeller Med Och Utan Krusiduller På Skalet

Innehållsförteckning:

Video: Stolöverdrag (51 Bilder): Hur Man Korrekt Sätter På Stretchöverdrag Med Och Utan Armstöd? Överdimensionerade Modeller Med Och Utan Krusiduller På Skalet

Video: Stolöverdrag (51 Bilder): Hur Man Korrekt Sätter På Stretchöverdrag Med Och Utan Armstöd? Överdimensionerade Modeller Med Och Utan Krusiduller På Skalet
Video: Best Covers For Chairs 2021 2024, April
Stolöverdrag (51 Bilder): Hur Man Korrekt Sätter På Stretchöverdrag Med Och Utan Armstöd? Överdimensionerade Modeller Med Och Utan Krusiduller På Skalet
Stolöverdrag (51 Bilder): Hur Man Korrekt Sätter På Stretchöverdrag Med Och Utan Armstöd? Överdimensionerade Modeller Med Och Utan Krusiduller På Skalet
Anonim

När de stoppade möblerna tog slut fann våra mormödrar en enkel lösning - de gömde den under en filt. Idag kan du hitta ett stort sortiment av omslag till fåtöljer och andra stoppade möbler. Dessa produkter väljs inte bara av storlek och färg på möblerna, utan också av interiörens stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Omslag har blivit en het vara, de används av olika skäl:

  • när de vill gömma gamla eller skadade möbler;
  • vill uppdatera en tråkig inredning;
  • det finns ett behov av en viss möbelfärg;
  • det finns ett behov av att dölja det från husdjurens intrång.

För vissa människor är möblernas idealkondition i grunden viktig, och de sätter på omslag på inköpsdagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss notera ytterligare två punkter för vilka det är värt att köpa dessa produkter:

  • möbler i moderna omslag ser mycket mer spektakulära ut än utan dem;
  • fläckar och smuts är lättare att ta bort från locket än från stolens klädsel.

Till salu finns produkter av olika storlekar, som kan användas för att täcka inte bara traditionella stolar, utan också enkelt dra på sällsynta hörnmodeller. Dessutom finns det överdrag för skalstolen, liksom för olika sorters bönsäckstolar. Omslag väljs för modeller med mjuka och träarmstöd eller för helt plastprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

För standardmöbler finns det mycket fler möjligheter i valet av omslag, du behöver bara mäta stolens parametrar korrekt. Enligt funktionerna i snittet och fixeringsmetoden är kåporna indelade i följande typer:

Dragsko

Produkterna är gjorda av icke-elastiska tyger, de representerar en duk med band, i vilka stolen är packad. Modellens utseende bildas av strängar. Sådana alternativ används inte bara för att täcka vanliga stolar, utan också för gungstolar, skal, väskor, eftersom dukens storlek gör att du kan använda möbler med olika parametrar. Slipsöverdrag är lämpliga för shabby chic, Provence, chaletstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täcklock

Produkter i form av kompakta separata överkast för en fåtölj och räcken som inte helt täcker möblerna och lämnar små öppningar med en hud synlig. Sådana överdrag skyddar inte stolen helt och gör att den kan bli smutsig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sträcka

Idag anses stretchöverdrag vara de mest populära och utbredda. Dessa inkluderar eurokåpor av gummerat material och andra alternativ av mycket elastiska tyger. I en komprimerad form är de små, men när de sträcker sig passar de tätt på vilken typ av stol som helst upprepar sin form.

Bild
Bild

Fodral med kjol

De passar samma stilar som modellerna med slipsar, men skiljer sig från dem i en vacker kjol, sänkt till golvet. Sådana produkter skyddar nya möbler väl från smuts och maskerar gamla fåtöljer perfekt, vilket skapar sin uppdaterade image.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Hörnstolar utan armstöd är en sällsynthet i interiören, och avtagbara lock på dem är sällsynta. Men det finns en alternativ lösning - ett måttlöst euroskydd, skapat med en speciell teknik - bielastico . Tyget är genomborrat med tunna gummitrådar och får en sådan elasticitet att det helt kan upprepa formen på stolen utan att skapa tomrum mellan omslaget och möblerna. Den kan töjas och dra ihop, bokstavligen linda runt ryggen och räcken. Beroende på själva tyget kan töjningen nå 20 till 100%.

För att köpa ett sådant lock till en hörnstol, bör du mäta rygg och utskjutning intill den, men vanligtvis färdiga produkter upp till 2-2,5 meter långa passar en stol med en vinkel åt vardera sidan.

Bild
Bild

Förutom tyger som skapats med hjälp av bielastico -tekniken finns det andra superelastiska material . Till exempel, för icke-standardfåtöljer, är lock i fri stil av stretchigt tyg lämpliga, där endast ryggens och avsatsens mått ska mätas. Korrugerat kraschtyg passar perfekt på alla möbler.

Den som bestämmer sig för att använda andra typer av material bör ta hänsyn till vilken sida av utsprånget som finns på hans modell - till vänster eller till höger.

Om detta inte ignoreras är det omöjligt att sätta locket på stolen. Hörnstolar är vanliga typer av möbler och behöver specialtillverkade lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tack vare god luftgenomsläpplighet och hög elasticitet i moderna material är omslagen vackra, bekväma, med perfekt passform på lockiga möbler. Den voluminösa konsistensen och den färgglada paletten kan dekorera den mest oansenliga fåtöljen, vilket ger den ett härligt utseende. Tygerna väljs ofarliga och orsakar inte allergiska reaktioner . Eurocovers tenderar att neutralisera lukten av gamla möbler.

Många typer av material, både täta och elastiska, är lämpliga för tillverkning av lock

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammet

Tätt bomullsbaserat tyg kännetecknas av förekomsten av revben på framsidan. Tack vare dem har omslagen en längsgående reliefstruktur. Tyget är hållbart, bleknar eller ändras inte under tvättprocessen.

Bild
Bild

Velours

På grund av den fläckiga ytan förväxlas det ibland med sammet, men högen av detta tyg är kortare och kostar mindre. Velour är tillverkad av syntetfibrer med tillsats av bomull och ull. Tyget orsakar inte allergiska reaktioner, är lätt att rengöra, taktilt mjukt och behagligt.

Bild
Bild

Gabardin

Gabardinens struktur har ett snett revben som bildas av en tät vävning av ulltrådar, den så kallade twillväven. Gabardinlock lockar med sin konsistens.

Bild
Bild

Jacquard

Ett komplext texturerat tyg med en mängd olika mönster och fantastisk glans, består av vävtrådar av olika strukturer: siden, ull, linne, syntet och bomull. Jacquard är ett slående, lätt, slitstarkt och slitstarkt material.

Bild
Bild

Kraschrubrik

Tygets vackra skrynkliga struktur erhålls tack vare presstekniken. Rubriken är praktisk, rivsäker och behöver inte strykas . Den innehåller fibrer av siden, ull, linne, bomull och polyester. Tyget kan ha en matt och blank tunn bas, men tack vare den skrynkliga effekten ser fodralet fortfarande omfattande ut.

Bild
Bild

Design

Omslagen är inredda efter ägarnas smak och baserade på möbleringens stil. De kan dekoreras med rosetter, spetsar, blixtlås, knappar, strass, pärlor. Men ibland blir omslaget i sig en dekoration i interiören, till exempel en produkt med en 3D-bild eller med en pärlemorglans visuellt förstorar stolen och gör den till en accent bland andra typer av möbler.

För att stödja utformningen av rummet är det nödvändigt att välja stiliserade omslag för stoppade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Franska lantliga beläggningar ska vara vitkalkade som bleka textilier från mormors kistor. De kan ha till och med pastellfärger eller ett delikat blommigtryck. Provence älskar volanger, spetsar, rosetter och andra dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

För minimalism är enkla omslag med en jämn konsistens, som helt upprepar formen på stolen, lämpliga. De täcker alla detaljer i stoppade möbler på ett sådant sätt att du inte direkt förstår närvaron av själva omslaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Fåtöljen och dess skyddande överdrag i denna stil är extremt enkla och har inte mycket inredning. Grovt tyg av rött eller tegelfärg passar bra med tegel, som vanligtvis introduceras i sådana interiörer. Den enda dekorationen kan betraktas som stora dragkedjor, med hjälp av vilken produkten tas bort eller sätts på en stol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Själva barockfåtöljerna är dekorerade och pretentiösa, har en komplex form och är dekorerade med sniderier. Att sätta på dem det vanliga omslaget innebär att dölja all skönhet som de försöker förmedla . Därför sys ovanstående små överkast för fåtöljer i barockstil av dyra tyger, dekorerade med buboer, strass och annat glitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

Ett fodral i klassisk stil ska se rikt ut, men återhållsamt, utan prålig skönhet. Under inredningen använder de ofta identiska textilier på omslag, gardiner eller överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst

Ägarna gör ofta vackra och brokiga beläggningar för popkonst med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

På hemmamarknaden överdrag för fåtöljer och soffor från italienska, spanska och turkiska tillverkare presenteras.

Ga. i. Co - en berömd italiensk fabrik som specialiserat sig på tillverkning av exklusiva omslag för stoppade möbler. Fabriken moderniserar ständigt utrustningen och uppdaterar designen på sina modeller.

Bild
Bild

Belmarti - en spansk fabrik som specialiserat sig på tillverkning av omslag för alla typer av möbler. Varorna från denna tillverkare har kommit in på den ryska marknaden under de senaste fem åren. De vinner aktivt popularitet på grund av deras utmärkta kvalitet, bekvämlighet och variation av produkter.

Bild
Bild

Karna - ett företag från Turkiet. Ger elastiska omslag gjorda av korrugerade tyger med en bikakeliknande konsistens. Tack vare spänningen lindas de runt stolar i olika storlekar. Färgpaletten är varierad, men har ett monokromatiskt fokus.

Bild
Bild

Arya - en turkisk fabrik för sömnad av stretchöverdrag av tyget "skördare". Producerar produkter från både bomull och syntetiska versioner av olika färger.

Bild
Bild

Hur sätter man på det korrekt?

Euro eller något annat elastiskt tygöverdrag är lätt att sätta på. Du måste breda ut den på fåtöljen, lägg den sedan på armstöden och ryggstödet, släta ut vikningarna väl och fördela tyget över produkten. För att förbättra täckningen mellan ryggen och sätet kan du skjuta några filtar mellan dem eller täta fogen med en rulle.

Överdrag, sys på beställning av tyg som inte töjs, är också förlagda på stolen, läggs sedan på rygg och armstöd och slätas försiktigt.

Du bör inspektera produkten från alla sidor så att sömmarna sitter korrekt och först sedan fästa eller binda locket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Spektakulära omslag pryder inte bara möbler utan även interiören som helhet. Du kan bli övertygad om detta genom att titta på bilderna på produkterna.

Ett möbelöverdrag av denimbyxor i olika storlekar och en bordslampa med en lampskärm i form av en denimkjol gör interiören överraskande

Bild
Bild

Ljusa omslag, hemtrevliga, mysiga, presenteras av en uppsättning för en fåtölj och ett tebord

Bild
Bild

Du kan dekorera datorstolen genom att sy ett lapptäckskydd för den

Bild
Bild

En enkel kappa skyddar dyra lädermöbler från snabbt slitage

Bild
Bild

Ett omslag till en fåtölj är både funktionellt och dekorativt; det kan uppdatera gamla möbler, dekorera och skydda nya möbler och betona inredningen.

Rekommenderad: