Motorblock-märken: Vitryska, Japanska, Tyska Och Inhemska Produktioner. De Bästa Amerikanska, Italienska Och Tjeckiska Tillverkarna Av Importerade Trehjulingar

Innehållsförteckning:

Video: Motorblock-märken: Vitryska, Japanska, Tyska Och Inhemska Produktioner. De Bästa Amerikanska, Italienska Och Tjeckiska Tillverkarna Av Importerade Trehjulingar

Video: Motorblock-märken: Vitryska, Japanska, Tyska Och Inhemska Produktioner. De Bästa Amerikanska, Italienska Och Tjeckiska Tillverkarna Av Importerade Trehjulingar
Video: Exempel på SVT´s censur 2024, Maj
Motorblock-märken: Vitryska, Japanska, Tyska Och Inhemska Produktioner. De Bästa Amerikanska, Italienska Och Tjeckiska Tillverkarna Av Importerade Trehjulingar
Motorblock-märken: Vitryska, Japanska, Tyska Och Inhemska Produktioner. De Bästa Amerikanska, Italienska Och Tjeckiska Tillverkarna Av Importerade Trehjulingar
Anonim

Den bakomliggande traktorn är samma "motorkultivator"-det är en maskin som behövs för högkvalitativ odling av marken och har många funktioner i sin design. Idag kan du köpa kraftfulla enheter för att bearbeta stora tomter eller ljusenheter för ett sommarboende eller din egen trädgård.

Bild
Bild

Granskning av utländska märken

Dessa maskiner kan delas in i diesel och bensin. De första har ett högt dragindex, de kommer lätt att fungera under betydande belastningar. Dieselmodeller fungerar bäst vid mycket låga varvtal och med långt arbete på ett stort område. Bensinmodeller är billiga, mycket lättare och bekvämare. Erfarna trädgårdsmästare, innan du köper en bakomliggande traktor, var också uppmärksam på tillverkaren av den enhet de gillar. I många butiker som säljer denna typ av utrustning kan du enkelt hitta produkter från ett pålitligt och välkänt märke. De vanligaste och populäraste bland dem är följande amerikanska och europeiska modeller.

  • Amerikanska walk-behind traktorer RedVerg lämplig för lossning och jordbearbetning; här är det möjligt att installera redskap eller bogserad utrustning. Många modeller lindas manuellt med ett speciellt handtag.
  • Amerikanska motoblock Craftsman - det här är mekaniska enheter som kan utföra många arbeten på markodling med hjälp av redskap. De kan vara lätta - för en grönsaks trädgård upp till 20 tunnland, medellång - upp till 60 tunnland, tung - från 60 tunnland och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tyska produkter Huter . En egenskap hos enheterna är närvaron av en kraftfull motor och hållbara skär. En stor fördel bland sommarboende är en omfattande bränsletank, som gör att du kan arbeta i många timmar utan avbrott. Fäst utrustning finns också här: en plog - för jordbearbetning, klackar - för högkvalitativ dragkraft med jorden vid plöjning.
  • Tyska AL-KO-enheter lämplig för markförbättring. Många bakåtgående traktorer har en baksida för svängning i trånga utrymmen. Alla märkenheter är utrustade med hållbara hjul, som tar en del av tyngden av strukturen på sig själva. En betydande fördel med denna typ av utrustning kan betraktas som dess låga pris, tillgänglighet av reservdelar, ett stort urval av extrautrustning och enkelt underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Italienska motoblock Eurosystem . Detta är en komplex mekanism för att utföra trädgårdsarbete av vilken komplexitet som helst. Med dess hjälp kan du enkelt gräva upp, lossa jorden och till och med transportera en last. Om du behöver använda enheten i ett litet område, ta en närmare titt på hushållsmodeller som har 2 hastigheter framåt och 1 bakåt.
  • Svenska motoblock Husqvarna . Dessa enheter är lämpliga för både trädgårdsentusiaster och professionella anställda inom jordbruksindustrin. Den enorma populariteten för detta märke av utrustning förklaras av lanseringen av olika modeller, som skiljer sig åt i typ av markodling - från enkel grävning av ogräs till seriöst arbete med härdad jord.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motoblock Pubert från Frankrike . De kan perfekt utföra bergning, förbereda marken före plantering, plöjning, blandning av gödselmedel och hjälpa till ogräs. Varje prov har en hållbar fyrtaktsmotor som sträcker sig från 1,5 till 6,5 hästkrafter. Dessa motorer är tysta, ekonomiska och hållbara.
  • Franska walk-behind traktorer Caiman . Plöjning eller odling, grovning eller kullning, grävning eller harvning - dessa och andra arbeten utförs enkelt och snabbt med Caiman bakåtgående traktorer. Med hjälp av bilagor kan du rengöra omgivningen under alla årstider. Deras fördelar inkluderar också: en kraftfull motor, låg ljudnivå, bekväm ergonomi och kompakta dimensioner. Många sommarboende köper Caiman för sitt enkla underhåll, tillgången på reservdelar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tjeckiska tillverkaren Agrozet . Den tjeckiska MF 70 walk-behind traktorn har en intressant design, tack vare vilken den har en låg vikt, utmärkt manövrerbarhet.
  • Japanska Yanmar walk-behind traktorer . Utrustning med kraftfulla motorer och bränsleekonomi. Du kan fästa ytterligare redskap för att odla marken till kraftfulla bakomliggande traktorer. De kommer att fungera utan problem med en plog eller gräsklippare, liksom all annan utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Japanska motoblock från tillverkaren Iseki . Pålitliga, kraftfulla, kompakta walk-behind-traktorer. Enheten fungerar perfekt även på svåråtkomliga platser med den svåraste jorden.
  • Kinesisk motoblocksmästare . Dessa är universella enheter med förbränningsmotor. Används för jordodling. De har ytterligare redskap, till exempel en plog, en potatisgrävare, en kullare, vilket gör det enkelt att bekämpa ogräs och bearbeta marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kinesiska walk-behind traktorer Crosser . De har sådana fördelar som lågt pris, tillgänglighet av reservdelar och redskap, låg ljudnivå. För bearbetning av en sommarstuga kan du välja ett lättprov med låg effekt och för en stor trädgård är en halvprofessionell modell lämplig för dig. De som vill börja odla kan rådas att välja en professionell modell.
  • Vitryska motorblock "Vitryssland" från "MTZ ". Tillverkad sedan 1992. Under hela sin existenshistoria har den vitryska bakomliggande traktorn knappast förändrats. Du kan välja tre modeller av "Vitryssland": modell 02 - med en kraftfull motor Lifan LF177 från Kina, 09Н -03 med Kipor KG280, och den mest efterfrågade - 09Н -01 med en japansk motor Honda GX270. Utvecklingen av den bakomliggande traktorn utfördes på grundval av konceptet om största tillgänglighet för befintliga enheter och mekanismer för reparation, vilket förenklar driften.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska företag

Många inhemska modeller av motoblock har producerats ganska länge och har därför ett gott rykte, vilket innebär att plocka upp en bra rysk bakomliggande traktor och förstå dess arbete är mycket lättare än att studera importerad utrustning.

Motoblock "Scout " - det här är moderna enheter av hög kvalitet som effektivt klarar många typer av landarbete. Med hjälp av ett problem kan du utöka funktionaliteten och omfattningen av teknik.

Bild
Bild

Motoblock "Ugra " är mycket bekväma och garanterar hög prestanda. En betydande fördel med dessa enheter kan anses vara hög underhållbarhet, tillgång till reservdelar, effektivitet och användarvänlighet.

Bild
Bild

Motoblock "Oka ". Denna moderna teknik för inhemsk produktion garanterar tillförlitlig drift under alla förhållanden, utan att kräva några speciella färdigheter från användaren.

Bild
Bild

Motoblock "Neva " låter dig utföra följande processer: plöjning, kullning och harvning, grävning och mycket mer. Fördelarna med enheter av detta märke inkluderar miljövänlighet, underhåll, tillgänglighet av reservdelar, låg bränsleförbrukning. Sortimentet av detta märke, producerat under sovjetiska tider, är i enorm efterfrågan bland de flesta sommarboende och bönder.

Bild
Bild

Motoblock "Agat " - mångsidig och härdig. Dessa enheter, beroende på deras modifiering, kompletteras med högkvalitativa amerikanska och japanska motorer.

Bild
Bild

Betyg av de bästa

För att förstå vilka modeller av motoblock som är mest populära bör du bekanta dig med följande lista. De bästa lätta enheterna som körs på bensin:

  • "Neva" MB-1B-6, 0FS-bästa prestanda och rimliga priser;
  • Aurora GARDENER 750 - mycket enkel att använda;
  • Salyut 100-KhVS-01 är den mest kompakta och mest praktiska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa bensinenheterna i mellansegmentet:

  • Daewoo Power Products DAT 80110 - multifunktionell och pålitlig;
  • Mobile K av Ghepard CH395 - kraftfull och prisvärd;
  • "Neva" MB-2S-7.5 PRO är en mycket populär modell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa tunga aggregaten:

  • "Vitryssland" 09N -01 - multitasking -enhet;
  • Aurora COUNTRY 1400 - den mest kraftfulla bensinenheten;
  • "Motor Sich" MB-8 är en påtaglig vikt, men samtidigt-utmärkt terrängförmåga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa motorblocket med automatlåda:

  • CAIMAN -serien VARIO 60S TWK + - det bästa förhållandet mellan hög kvalitet och låg kostnad;
  • MasterYard MT 70R TWK + - lång livslängd och utmärkt byggkvalitet;
  • Celina MB -600 - bra funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper produkter är det nödvändigt att inte glömma de viktigaste faktorerna, eftersom viktkriterierna och antalet växlar har den största betydelsen tillsammans med kraften för enheterna som kommer att användas på gården. Det är också nödvändigt att den bakomliggande traktorn har ett stort antal olika tilläggsutrustningar som hjälper till att genomföra jordbearbetning-ju mer denna utrustning är, desto mer användbar blir den nya walk-behind-traktorn för arbete på platsen.

Bild
Bild

Modeller av tre typer av enheter - allt från ganska tunga och medelstora och slutande med lätta - kommer att ha sina fördelar och nackdelar . Av detta skäl, i direkt beroende av vilken typ av jord som kommer att behöva bearbetas, vad som är måtten på själva platsen och vilket specifikt resultat du behöver för att få, måste du välja den lämpligaste bakomliggande traktorn för detta. Det är bättre att det skapades av de mest pålitliga moderna materialen. Här kan du välja pålitliga walk-behind-traktorer från Tyskland eller Tjeckien. Förresten, en tjeckisk trehjulig walk-behind traktor kan ses ganska ofta på inhemska gårdar.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att du när som helst kan köpa nödvändiga reservdelar till den köpta bakomliggande traktorn-från förbrukningsmaterial till fullvärdiga enheter. Motoblock från Ryssland är att föredra i detta fall. Naturligtvis är det bättre att välja en enhet med möjlighet till seriös modifiering. För ett vanligt förortsområde (upp till 15 hektar) är en lättviktig bakomliggande traktor med en kapacitet på 3-4 hästkrafter och en vikt på cirka 70 kg perfekt. Dessa är "Husqvarna" och "Texas" motoblock, liksom "Cayman" - de är mycket praktiska i drift på grund av parametrarna och tar inte mycket extra utrymme.

Bild
Bild

En walk-behind-traktor för hushållssysslor kommer att behövas nästan varje dag . "Ploughman" -enheten, liksom "Neva" eller "Salyut" - de bästa inhemska modellerna, passar perfekt här. De tunga enheterna väger cirka 150 kg och har 10 hästkrafter, även om det finns högre och lägre hästkrafter. Sådana anordningar kommer att kunna bearbeta vilken typ av jord som helst, oavsett jordens svårighetsgrad och viskositet. Dessa kraftfulla enheter inkluderar motorblocken Patriot och Foreman, Crossser och Viking.

Bild
Bild

Dessa bakgående traktorer används oftast som godstransport, eftersom du kan transportera stora laster utan att överbelasta motorn med dem. De är perfekt lämpade för ytterligare omvandling till en minitraktor-och det beror på kroppens väsentliga parametrar och bekväm kontroll, snabb omutrustning under ratten. En kraftfull typ av motor kommer enkelt att sätta igång en specialaxel, utan att förlora en procentuell produktivitet.

Rekommenderad: