Gasmasker PMG: Egenskaper Hos Enheter PMG Och PMG-2, Användning, Lagring Och Skötsel

Innehållsförteckning:

Video: Gasmasker PMG: Egenskaper Hos Enheter PMG Och PMG-2, Användning, Lagring Och Skötsel

Video: Gasmasker PMG: Egenskaper Hos Enheter PMG Och PMG-2, Användning, Lagring Och Skötsel
Video: Slangventil i pneumatiskt utförande - funktion och arbetssätt 2024, Maj
Gasmasker PMG: Egenskaper Hos Enheter PMG Och PMG-2, Användning, Lagring Och Skötsel
Gasmasker PMG: Egenskaper Hos Enheter PMG Och PMG-2, Användning, Lagring Och Skötsel
Anonim

Allt händer i livet, och allt kan komma till nytta - något sådant måste du köpa en gasmask. En gasmask är inte en mycket nödvändig sak i vardagen, ja, naturligtvis, såvida du inte är ett fan av militära saker, ett fan av post-apokalyps eller steampunk, eller kanske bara en cosplayer. Kanske ärvde du det, och du bestämde dig i sin tur för att behålla det sällsynta för eftervärlden. Vad kännetecknar de militära modellerna PMG och PMG -2, hur kan de annars användas, hur man förvarar och sköter dem - detta och mycket mer kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

PMG- eller PMG-2-gasmask tillhör de små filtermaskarna för allmänna ändamål. Deras huvudsakliga syfte är att skydda lungorna, ögonen och huden från effekterna av en ogynnsam miljö.

Utrustningen för alla modeller består av två huvuddelar: den främre delen och filterlådan, som skyddar mot gaser . Ansiktsstycket, annars kallat hjälm-mask, skyddar huden och synorganen, tar in ren luft för ventilation av lungorna och är vanligtvis gjord av grått eller svart gummimaterial. Filtret för gasmasker fungerar för att rena innehållet som andas in från atmosfären.

Huvuddragen i PMG -modellen är gasmasklådans laterala placering. På PMG-2-enheten är lådan placerad i mitten på hakan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den främre delen av den små modellen innehåller: en gummikropp, ett glasögonsystem, en kåpa, en ventillåda, en talanordning, ett filter och en gasmaskanslutningsenhet. Denna enhet innehåller utandningsventilerna. Masken på PMG-2-modellen skiljer sig inte från PMG.

Huvudsyftet med alla militära andningsskydd är att skydda mot bekämpande toxiner, strålningsdamm och bakterievirus och suspensioner. Syftet med civila modeller är något bredare och inkluderar även industriutsläpp.

PMG-modellen var en av de första kombinerade armarna som filtrerar gasmasker, moderna modeller ger redan ett mer avancerat skydd

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Varje tjänande man, och ännu mer om han är en militär man till yrket, vet exakt hur man enkelt och snabbt kan ta på sig en gasmask.

Bild
Bild

Faktum är att det finns en universell metod som används av Ryska federationens trupper. För det Det finns flera steg som ska vidtas för att ta på andningsmasken ordentligt.

Efter inandning av luften tar vi masken med båda händerna vid de förtjockade kanterna underifrån så att tummen är uppe och fyra fingrar är inuti . Sedan applicerar vi botten av masken på hakan och skarpt, med en glidande gest upp och bakåt, drar vi masken och ser till att glasögonen sitter exakt mittemot ögonhålorna. Vi slätar ut rynkor och korrigerar förvrängda platser när de dyker upp, andas ut luften helt.

Allt, du kan andas lugnt.

Bild
Bild

Det är verkligen svårt att arbeta medan du bär ett militärt andningsskydd, därför lär de under militärtjänsten korrekt lugn andning. Du kan lära dig sådana tekniker på egen hand, du behöver bara kontrollera djupet av din egen andning.

Även om fans av post-apokalyps och steampunk föredrar att uppgradera gasmasker för att passa deras behov, kommer metoden att sätta på en hjälm-mask att vara densamma . Resultaten av sådana förändringar ser emellertid ibland väldigt annorlunda ut än den ursprungliga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skötsel och förvaring

Gasmasken måste skyddas mot stötar eller andra mekaniska skador som kan leda till en skåra på metalldelarna eller filterabsorberande lådan, skada på masken eller glasögonen i glasögonet. Utandningsventilerna måste hanteras med särskild försiktighet, ta bara bort dem om de är igensatta eller håller ihop ., men även då tas de ut, blåses rena och läggs tillbaka.

Om hjälm-masken är smutsig måste den tvättas med tvål, ta bort filterlådan, torka sedan noggrant och torka . Låt inte fukt uppstå i gasmasken, eftersom korrosion av metalldelar kan uppstå under lagring. Det är omöjligt att smörja in maskens gummi med något, eftersom smörjmedlet under lagring kan påverka materialets struktur negativt.

Bild
Bild

Gasmasken hålls helt monterad i ett varmt och torrt rum, men förvaring på balkongen är också tillåten. Innan dess måste den packas på ett sådant sätt att fukt inte kommer in i den. Detta görs bäst med en presenning och en låda.

Oavsett om du använder en gasmask eller inte, hur ofta du tar ut den, det är nödvändigt att regelbundet inspektera det och förvara det korrekt … I det här fallet har du en stor chans att hålla den i fungerande form i upp till 15 år och vara stolt över en sällsynt modell.

Rekommenderad: