Hantverk Från Pennspån: Applikationer, Målningar Och Mosaiker, Barnritningar Och Volymetriska Arbeten Från Spån Från Färgpennor

Innehållsförteckning:

Video: Hantverk Från Pennspån: Applikationer, Målningar Och Mosaiker, Barnritningar Och Volymetriska Arbeten Från Spån Från Färgpennor

Video: Hantverk Från Pennspån: Applikationer, Målningar Och Mosaiker, Barnritningar Och Volymetriska Arbeten Från Spån Från Färgpennor
Video: Beautiful art from waste | Pencil shaving Craft ideas | Best use of Pencil waste | Best out of waste 2024, April
Hantverk Från Pennspån: Applikationer, Målningar Och Mosaiker, Barnritningar Och Volymetriska Arbeten Från Spån Från Färgpennor
Hantverk Från Pennspån: Applikationer, Målningar Och Mosaiker, Barnritningar Och Volymetriska Arbeten Från Spån Från Färgpennor
Anonim

Ansökningar och hantverk från pennspån kan göras med barn 3-4 år. Materialet är miljövänligt, prisvärt och lätt att arbeta med. Du kan göra många intressanta saker från spån, allt begränsas bara av fantasi. Arbetet tillåter kreativitet och fantasi att utvecklas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ursprungliga applikationer?

Hantverk från pennspån kan göras med hela familjen. Detta är en ganska enkel och rolig aktivitet, som ett resultat av att du får fantastiska dekorativa element för ett barns rum .… Barn lär sig gärna intressanta tekniker. Du bör definitivt lära ditt barn att använda pennor, inte bara för att rita.

Att göra en applikation på papper är det enklaste alternativet. Denna skönhet kan göras med barn i alla åldrar. Följande material krävs:

  • pennor som du kan slipa av;
  • enkel penna för konturer;
  • pennvässare;
  • PVA -lim och en pensel till det;
  • kartong eller papper för basen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bilden kan vara absolut vilken som helst. Mosaiken ser intressant ut, olika djur och seriefigurer. Du kan till och med bara dekorera barnritningar.

Arbetsprocess

  1. Först måste du välja ett lämpligt applikationstema .… Blommor, fiskar, djur målas ofta.
  2. En kontur ritas på ett ark med en enkel penna … Du kan även ta bilder från målarbok för barn. Där har ritningarna stora element.
  3. Sprid ut pennspån efter färger för enkel användning.
  4. Applicera lim till rätt plats i bilden.
  5. Lägg ut spånen tryck lätt mot pappret. Överskott av lim ska avlägsnas med en torr trasa.
  6. Den färdiga applikationen ska läggas i en fil och placeras under en press tills den är helt torr .… Detta säkerställer bättre vidhäftning av elementen. Mästerverket kan avnjutas mycket längre.

De första applikationerna ska vara så enkla som möjligt … Efter att ha bemästrat alla teknikens knep är det vettigt att prova sig fram i mer komplext arbete. Det är värt att notera att spånen är perfekt kombinerade med ritningar eller element av färgat papper, plasticine. Med andra ord kan du hitta på många kombinationer för att uppnå det vackraste resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för applikationer

Enkla hantverk . Detta inkluderar en mängd olika vykort med tema. Du kan limma trädet med spån. Strass, pärlor och till och med nagellack är lämpliga som tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bukett … Chipblommor ser väldigt attraktiva ut. Kärnorna tillverkas på olika sätt. Du kan klippa dem av färgat papper eller skulptera dem av plasticine. Det är mycket lättare att helt enkelt måla basen med tuschpennor eller färger, eller helt enkelt fylla i med finare eller färgade spån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klänning eller kostym till en prinsessa . Flickan ska bara dras. Endast kläder läggs ut med spån. Det kan vara en balklänning, en snygg klänning eller något annat. Allt begränsas endast av fantasi. Detta är en bra lösning för en applikation med en tjej.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fisk … Vågar läggs ut från spånen. Det är värt att börja från svansen, gå mot huvudet. Varje lager läggs ut med en överlappning på det föregående. Du kan skapa ett riktigt mästerverk om du räknar ut bakgrunden. Vanligtvis målas havsbotten med färger eller tuschpennor. Vissa element kan också dekoreras med spån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekter och djur … Det är ganska lätt att lägga ut fjärilsvingar eller igelkottnålar, kantarellskinn. En sådan bild kommer att se särskilt attraktiv ut om du målar över spånen i önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över omfattande hantverk

Flerfärgade spån gör att du inte bara kan göra en applikation utan också en voluminös figur. Materialet är lämpligt för att göra souvenirer. Detta är en bra lösning för en gåva till en släkting för ett barns räkning.

Själva basen är vanligtvis tillverkad av papier-maché . Den torkade figuren ska täckas med lim och överläggas med färgpennspån. Det dekorativa materialet ska appliceras från botten till toppen. Endast huvudet, om vi talar om djur, klistras in i omvänd ordning. Alla delar, som näbben eller kammusslan, bearbetas separat.

Filtret kan göras inte bara från papier-maché. Du kan använda trä- eller plastfigurer. Det är sant att i det andra fallet bör du välja rätt lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus souvenir kommer att vara bra som en present eller dekoration för ett barns rum

Intressant hantverk kan göras med äldre barn, till exempel med skolbarn. Spånen är väl lämpade för att imitera djurhår, så de görs oftare. Arbetet kommer att ta lite tid, men resultatet blir fascinerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss försöka göra det kantarell.

Följande material krävs:

  • tidning;
  • böjbar metalltråd;
  • tapetlim;
  • penna spån;
  • varm limpistol och håller fast vid den.
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas bör en ram göras. Tråden böjs först i form av kantarellben. Den resulterande ramen är insvept i tidning, som fixeras med enkel tejp eller tråd. Du bör också vrida bålen och fästa bak- och frambenen på den. Nästa steg blir förberedelsen av svansen och huvudramen - de är inslagna i tidning och fästas på resten av strukturen.

Efter bildandet av räven är det nödvändigt att detaljera huvudet, göra öron och näsa, ögon. Gradvis kommer arbetsstycket att få det önskade utseendet. Hela ramen ska klistras över med vita servetter med tapetlim och lämnas att torka.

Träspån bör också förberedas i förväg. Inte vanliga spiraler används utan ullimitation. Fibrerna bör separeras något. Längden bör vara ungefär densamma för att rävens övergripande utseende ska vara snyggt.

Flisen fästs med varmt lim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

  1. Svansspetsen är täckt med spån . Varje nästa rad ska täcka den föregående.
  2. Sedan ska du dekorera bakbenen .… Du måste också börja från botten.
  3. Nu är det dags att byta till rävkroppen … I det här fallet är det nödvändigt att röra sig mot huvudet. Alla rader täcker också lätt de föregående.
  4. Frambenen limmas på samma sätt som bakbenen . För dem kan du plocka upp marker med en kortare längd än den huvudsakliga.
  5. Går vidare till nacke och huvud . Öron med tofsar och nosparti läggs gradvis ut. Arbetet slutar vid näspetsen.
  6. Sist men inte minst bör ögonen och näsan fästas vid räven .… Ämnen är skurna av läder, papper eller björkbark. Pärlor kommer också att fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips om materialförberedelse

Att använda pennspån är enkelt. Vissa har det hemma i stora mängder. I vissa fall skördas emellertid spån med avsikt, baserat på farkostens egenskaper. Det här alternativet är det bästa, du kan göra riktigt vackra produkter.

Chips som rekommenderar:

  1. En skärpare med öppen design bör användas .… Detta kommer att hålla spiralerna släta och långa. Om du använder ett verktyg med en behållare kommer chipsen att gå sönder och ojämnt.
  2. Spiraler kan vara långa eller korta, lockiga eller raka … Du kan också använda små bitar som ser mer ut som sågspån.
  3. När du använder en roterande slipare, placera en tallrik för att samla material . Så spånen kommer att läggas ut jämnt och snyggt, förblir intakta.
  4. Träspån kan förmålas … För detta blötläggs materialet i bläcklösningen. Flisen måste torkas noggrant före användning.

Titta på en mästarklass om att göra en applikation av pennspån.

Rekommenderad: