Emalj KO-811 (19 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Jämförelse Med 811k, Förbrukning Per 1 M2 Värmebeständig Röd Färg

Innehållsförteckning:

Video: Emalj KO-811 (19 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Jämförelse Med 811k, Förbrukning Per 1 M2 Värmebeständig Röd Färg

Video: Emalj KO-811 (19 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Jämförelse Med 811k, Förbrukning Per 1 M2 Värmebeständig Röd Färg
Video: spider black color printed on ultimaker-2 2024, Maj
Emalj KO-811 (19 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Jämförelse Med 811k, Förbrukning Per 1 M2 Värmebeständig Röd Färg
Emalj KO-811 (19 Bilder): Tekniska Egenskaper Och Jämförelse Med 811k, Förbrukning Per 1 M2 Värmebeständig Röd Färg
Anonim

För en mängd olika metallprodukter och konstruktioner som används i utomhusförhållanden är inte all färg lämplig som kan skydda materialet från de negativa effekterna av miljön. För dessa ändamål finns det speciella organosilikonblandningar, varav den mest lämpliga är emaljen "KO-811". Dess speciella antikorrosions- och värmebeständiga egenskaper anses vara optimala för metaller som stål, aluminium, titan.

Bild
Bild

Sammansättning och specifikationer

Emalj är en suspension baserad på silikonlack och olika färgpigment. Det finns två typer av produkter-"KO-811", producerade i tre grundfärger (röd, grön, svart) och "KO-811K" -lösning, berikad med fyllmedel, speciella tillsatser och stabilisator "MFSN-V". Tack vare detta är dess färgintervall mer omfattande - sådan färg är vit, gul, blå, olivolja, blå, mörk och ljusbrun, med en stålton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan de två typerna av blandningar är att "KO-811K" är ett tvåkomponentmaterial , och för att späda ut det är det nödvändigt att blanda den halvfärdiga emaljprodukten med en stabilisator. Dessutom har den ett rikare färgomfång. Annars är egenskaperna och egenskaperna hos båda emaljerna praktiskt taget desamma.

Huvudsyftet med kompositionerna är att skydda metalldelar under drift under temperaturer som når +400 grader och låga temperaturförhållanden - upp till -60 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspecifikationer:

  • Materialet är resistent mot hög luftfuktighet, olja och aggressiva föreningar som bensin, vilket gör att det kan användas i enheter som har direktkontakt med dessa vätskor.
  • Den ideala viskositeten på 12-20 enheter vid genomsnittlig rumstemperatur gör det möjligt att applicera snabbt och bekvämt med hjälp av en elektrisk och pneumatisk sprutpistol.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter torkning bildas en elastisk film med en tjocklek av högst 3 mm på metallen, varför även små produkter utsätts för färgning. Dessutom är lagrets enhetlighet och dess jämnhet nyckeln till att bevara det ursprungliga utseendet under hela användningsperioden.
  • Värmebeständighet vid kritiskt höga temperaturer är 5 timmar.
  • Den hållbara beläggningen utsätts inte för mekanisk skada under tryck och stötar.
Bild
Bild

En trevlig bonus är emaljens ekonomi - dess förbrukning per 1 m2 är bara 100 gram med en beläggningstjocklek på 50 mikron. Ett sådant värmebeständigt material kan användas både utomhus och i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Lösningsförberedelse

Emaljer av båda typerna måste blandas noggrant före användning tills de är homogena. Det är viktigt att inga sedimentpartiklar eller bubblor finns kvar. Därför, efter omrörning, hålls lösningen i ytterligare 10 minuter tills de försvinner helt.

Emaljen "KO-811" späds ut med xylen eller toluen med 30-40% . Kompositionen "KO-811K" tillhandahålls i form av en suspension, färg och stabilisator. Spädningshastigheten för vit färg är 70-80%, för andra färger - upp till 50%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta bör göras innan metallytan förbereds . Den beredda lösningen ska användas inom 24 timmar. Ibland behöver den resulterande blandningen ytterligare utspädning för att fungera. Använd sedan lösningsmedlet "R-5", lösningsmedel och andra aromatiska lösningsmedel. För att få optimal konsistens mäts lösningen med en viskosimeter, viskositetsparametrarna brukar anges i kvalitetscertifikatet.

Om avbrott i färgningen förväntas är det bättre att förvara blandningen stängd och se till att röra om den för att återuppta arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring av metallytor

Förberedelse av underlaget för målning är avgörande för korrekt vidhäftning till emaljen.

Den innehåller två huvudfaser:

  • Rengöring när smuts, gamla färgrester, fettfläckar, fjäll och rost tas bort. Detta görs mekaniskt eller manuellt, eller med hjälp av en speciell enhet - en skottblästringskammare. Mekanisk rengöring ger betyget "SA2 - SA2, 5" eller "St 3". Det är möjligt att använda en rostborttagare.
  • Avfettning framställd av xylen, lösningsmedel, aceton med hjälp av trasor. Det är lämpligt att göra detta innan du börjar måla, senast en dag senare under internt arbete. För utomhusarbete bör minst sex timmar gå.
Bild
Bild

Delvis bearbetning av metallen är tillåten vid allmänt gott skick. Huvudsaken är att basen är ren, torr och har en typisk metallisk lyster innan du applicerar emaljen.

Färgningsprocess

Arbetet bör utföras vid en luftfuktighet på mindre än 80%, i ett temperaturintervall på -30 till +40 grader. Sprutpistolen ger högkvalitativ sprutning, det minsta antalet lager är två.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till några av de finesser när du målar:

  • På områden med låg tillgänglighet, leder och kanter är det bättre att applicera föreningen med en borste för hand.
  • Vid användning av pneumatik bör avståndet från verktygsmunstycket till ytan vara 200-300 mm, beroende på enheten.
  • Metallen målas i två eller tre lager med intervaller på upp till två timmar, om temperaturen är under noll fördubblas brytningen.
  • Initial torkning tar två timmar, varefter polymerisation sker och slutlig torkning, som är klar på en dag.
Bild
Bild

Förbrukningen av färgämnet kan variera från 90 till 110 gram per kvadratmeter, beroende på basens struktur, graden av dess porositet och mästarens erfarenhet.

När du arbetar, följ säkerhetsföreskrifterna . Eftersom emaljerna innehåller lösningsmedel bestämmer detta III -klassen för hälsorisker. Därför, för tyst drift och ofarlighet i processen, bör du ta hand om maximal ventilation i rummet, personlig skyddsutrustning, alltid ha till hands material till hands - sand, asbest brandfilt, skum eller koldioxid brandsläckare.

Rekommenderad: