Dulux -färg: Egenskaper Och Färgpalett Av Tvättbara Kompositioner, Bländande Vita Färger Och Lacker För Kök Och Badrum, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Dulux -färg: Egenskaper Och Färgpalett Av Tvättbara Kompositioner, Bländande Vita Färger Och Lacker För Kök Och Badrum, Recensioner

Video: Dulux -färg: Egenskaper Och Färgpalett Av Tvättbara Kompositioner, Bländande Vita Färger Och Lacker För Kök Och Badrum, Recensioner
Video: Irit - Shifshuf Naim 2024, Maj
Dulux -färg: Egenskaper Och Färgpalett Av Tvättbara Kompositioner, Bländande Vita Färger Och Lacker För Kök Och Badrum, Recensioner
Dulux -färg: Egenskaper Och Färgpalett Av Tvättbara Kompositioner, Bländande Vita Färger Och Lacker För Kök Och Badrum, Recensioner
Anonim

Varje efterbehandlingsmaterial har individuella egenskaper och egenskaper. När man inreder ett rum ägnar hantverkare särskild uppmärksamhet åt valet av färg. En kvalitetsprodukt ska inte bara ha en attraktiv nyans utan också uppfylla miljöstandarder. Bland det rika sortimentet är färg från varumärket Dulux mycket populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

Varumärket Dulux tillhör AkzoNobel -företaget. Det är en välkänd tillverkare av färger och lacker som efterfrågas över hela världen. Efterbehandlingsmaterialet överraskar med en palett av färger, kvalitet och rimligt pris. I produktkatalogen hittar du färg med olika egenskaper, såsom textur, motståndskraft mot yttre faktorer, färgmättnad och andra. Under varumärket hittar du produkter som är idealiska för kök, badrum, vardagsrum, sovrum och andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag tillverkas färgen i 26 länder. Konsumentmarknaden växer snabbt. Produkterna av märket Dulux uppskattades mycket av både byggproffs och erfarna designers.

Ett stort antal olika nyanser av olika temperaturer gör att du kan välja rätt alternativ för de mest ovanliga och originella designlösningarna.

Företagets anställda väljer noggrant ut råvaror för tillverkning av produkter. Trots sin popularitet och utbredning fortsätter varumärket att förbättra sina produkter och glädjer kunderna med kvalitet och ett brett utbud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Matt färg är idealisk för att täcka mindre brister i golv, väggar och tak. Särskilda komponenter som ingår i materialet ökar opacitetsindexet. Användningen av färg med denna textur är en trendig trend för säsongen.

Lösningen av färg- och lackprodukten har en optimal viskositet. Denna funktion sparar tid på reparationer. Produkter av denna typ är idealiska för nybörjare som inte har tillräcklig erfarenhet av att arbeta med färg och lack.

Bild
Bild

Dulux -produkter är helt hälsosäkra . Detta uppnås genom noggrant utvalda komponenter som utgör produkten. Färgen kan säkert användas i hem där små barn, djur, allergiker och personer med dålig hälsa bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen rekommenderas för våtrum. Produkten gnuggar inte bort under påverkan av fukt, ånga och höga temperaturer … Den kan användas vid renovering av badrum eller kök.

De flesta färger och lacker har en ihållande och obehaglig lukt, som inte bara stör efterbehandlingen utan också påverkar hälsan negativt. Dulux -produkter är fria från denna nackdel. Produkterna har praktiskt taget ingen skarp lukt. Särskilda element i kompositionen minskar avsevärt tiden som läggs på att torka färgen.

Gör ett val till förmån för denna färg om du behöver slutföra arbetet så snart som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gynnsam materialförbrukning per 1 m2 gör att du avsevärt kan spara materialresurser. Du kommer särskilt att uppskatta den här egenskapen när du renoverar rymliga utrymmen. Företaget erbjuder kunderna ett brett utbud av produkter. Designers kommer att uppskatta den mångfacetterade färgpaletten, medan arbetarna kommer att uppskatta kvaliteten på produkterna och de olika texturerna. Om alla rekommendationer följdes under målningsprocessen, materialet kommer att behålla beläggningens mättnad och integritet i många år.

Bland det rika sortimentet hittar du säkert produkter avsedda för målbara tapeter. Till salu finns också produkter avsedda för arbete med trä, betong och andra ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen visar motståndskraft mot olika påverkan: temperaturförändringar, fukt, torr luft och mycket mer. Varje produkt är mycket resistent mot en av ovanstående faktorer.

Var noga med att läsa produktspecifikationerna innan du köper.

Alla nackdelar med färg är förknippade med felaktig användning av produkten . Om grova misstag gjordes vid appliceringen av materialet förlorar färgen inte bara sin attraktivitet utan också dess prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När det gäller sammansättning är materialet från tillverkaren Dulux uppdelat i två grupper:

  • Vatten . Kompositionen är baserad på akryl- och latexpolymerer. Komponenterna är nyckeln till materialets höga hållfasthet och tillförlitlighet. De ger skydd mot hög luftfuktighet och temperatur. Köpare erbjuds färdiga formuleringar som bara behöver spädas med rent vatten innan de appliceras.
  • Organisk . Denna färg är gjord på basis av alkydhartser. Det är ett bindemedel som binder samman andra ämnen. Ekologiska produkter används sällan i inredningen av bostadslokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande kompositioner skiljer sig genom textur:

  • Glansig färg . Efter torkning bildar lösningen en jämn, slät, blank yta. Denna färg kan endast användas på en noggrant förberedd och slipad yta. Materialet används aktivt vid inredning av rum i moderna stilar (hi-tech, minimalism).
  • Matt … Måla med motsatt effekt. Ytan saknar helt glans. Som nämnts ovan är detta idealiskt för väggar med mindre brister.
  • Halvblank och halvblank … Den gyllene medelvägen mellan de två typerna av produkter som anges ovan. Den målade ytan har en liten glans, men färgen täcker små sprickor och andra defekter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter färg för att arbeta på problemväggar eller tak, titta på Dulux Dazzling White (matt). Produkten hjälper till att rätta till brister utan mycket kostnad och extra arbete.

Bild
Bild

Förening

Vattenbaserad färg är nästan luktfri och skiljer sig från andra produkter i en ökad miljösäkerhet. Det är en tvättbar färg som är lätt att rengöra från olika föroreningar. Efterbehandlingsmaterialet kan enkelt färgas med olika färgämnen. I interiören är det viktigt att välja rätt ton som kommer att smälta harmoniskt med möbler och andra färger. Den vattenbaserade lösningen kan användas för att måla inte bara väggar utan även taket.

Latexprodukter har ett antal speciella fördelar, på grund av vilka priset på färg stiger avsevärt. Högkvalitativt efterbehandlingsmaterial är mycket motståndskraftigt mot nötning och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna inkluderar också produktens minsta förbrukning per kvadratmeter och möjligheten att överbrygga små sprickor, vars tjocklek når en millimeter. Produkten har utmärkt ånggenomsläpplighet och fästs säkert på ytan efter applicering.

Akrylfärg är inte rädd för fukt, nötning och direkt solljus . Denna look är perfekt för väggbeklädnad i badrum eller kök. Om tjockleken på flisen på väggen inte överstiger 0,5 millimeter täcker färgen dem lätt. Vissa akrylblandningar kan missfärgas något när de är helt torra. Produkterna överraskar positivt med ett stort utbud av nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikatfärg tillhör segmentet av mineralmaterial. I tillverkningsprocessen används flytande glas. Dess egenskaper är låg elasticitet, varför produkten inte rekommenderas för användning på spruckna väggar.

När du arbetar med det, se till att skydda ditt ansikte och händer. Använd speciella glasögon och arbetskläder.

Bland fördelarna skiljer experter antiseptiska egenskaper och ångpermeabilitet. Färgen skyddar väggarna mot mögel, mögel och bakterietillväxt.

Silikonfärg kan omedelbart dra åt små sprickor, vars bredd når två millimeter. Denna egenskap uppnås på grund av utmärkt elasticitet. En produkt av denna typ används aktivt på grundval av bostadslokaler. En lösning av hög kvalitet skyddar väggen från fukt och smuts. På den behandlade väggen håller materialet mycket länge och behåller sin ljusstyrka.

Bild
Bild

Färgspektrum

Dulux färgpalett är full av variation och mångsidighet. Valet av köpare är ljus, ljus, mörk, pastell, varm, kall och många andra alternativ. Idag innehåller sortimentet mer än två tusen färger.

Färgen på efterbehandlingsmaterialet påverkas av många faktorer:

  • Belysning (naturligt solljus eller belysningsarmaturer);
  • Andra nyanser i rummet;
  • Rummått;
  • Andra aspekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta kunder ställs inför det faktum att den valda färgen som anges på förpackningen skiljer sig väsentligt från den som fladdrar på väggen.

Innan du väljer en nyans rekommenderar experter starkt att du bekantar dig med påverkan av ovanstående faktorer på det slutliga resultatet.

Bild
Bild

Urvalstips

Det första du bör tänka på när du väljer färg är belysningen i rummet. Ljuskällan och dess natur är av stor betydelse. Temperaturen på strålarna som härrör från olika typer av belysningsarmaturer skiljer sig från varandra. Naturlig belysning har olika parametrar. Experter förklarar förändringar i färg ur vetenskaplig synvinkel. Ytor reflekterar våglängder.

Bild
Bild

Till exempel avslöjas den djupblå färgen fullt ut i naturligt dagsljus eller när man använder lysrör. En glödlampa med ett starkt "varmt" ljus kommer att ge den blå tonen en grönaktig nyans, medan den tillsammans med rött och orange kommer att vara i harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala lösningen för alla interiörer och olika ytor är silikonfärg. Trots den höga kostnaden utmärks produkterna i jämförelse med andra produkter av utmärkt elasticitet och lång livslängd.

När du väljer färg för ett barnrum, gör ett val till förmån för en produkt med antiseptiska och antibakteriella komponenter i kompositionen. Dessa ämnen minimerar risken för svamptillväxt och bakterietillväxt. Mineralbaserade färger kommer att skapa en ny kalkningseffekt. Det är ett utmärkt val för takfinisher. Tvättbar färg rekommenderas för rökningsområden. Denna egenskap hjälper till att rengöra ytan från dammpartiklar, aska och sedimenterad rök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på egenskaperna hos den inre stilen. Vissa kännetecknas av blanka ytor, medan andra är matta.

Pris

Priset på färg beror på sådana faktorer:

  • Volym . Ju större volym materialet är, desto högre blir kostnaden. Om du renoverar ett stort hus, köp stora mängder produkter, till exempel 10 liter. Detta hjälper dig att spara pengar.
  • Inköpsmetod . Du kan köpa produkten via World Wide Web eller i en byggnad stormarknad. Varje butik sätter sin egen marginal.
  • Förening . Komponenterna som utgör lösningen spelar en avgörande roll för priset. Ju fler fördelar efterbehandlingsmaterialet har, desto högre pris.

Anställda i ovanstående företag följer en ärlig prispolicy, utan extra avgifter och extra ränta.

Bild
Bild

Recensioner

En betydande andel av recensionerna för denna produkt är positiva. Kunderna uppskattade ett stort utbud av nyanser och många fördelar, inklusive lång livslängd, motståndskraft mot yttre faktorer och mycket mer. Köpare uppskattade också det rimliga priset för denna färg.

Rekommenderad: