Tikkurila Väggfärg: Färgpalett, Tvättbara Glansfärger, Vilken Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Tikkurila Väggfärg: Färgpalett, Tvättbara Glansfärger, Vilken Att Välja

Video: Tikkurila Väggfärg: Färgpalett, Tvättbara Glansfärger, Vilken Att Välja
Video: Måla väggarna - tips när du skall välja färg (kulör!) | INREDNINGSTIPS | 2024, Maj
Tikkurila Väggfärg: Färgpalett, Tvättbara Glansfärger, Vilken Att Välja
Tikkurila Väggfärg: Färgpalett, Tvättbara Glansfärger, Vilken Att Välja
Anonim

Förutom att dekorera väggar genom att klistra in tapeter, används ofta färgning i inredningen. Väggfärg ger valfrihet med sin varierade färgpalett, enkel applicering på ytan och möjligheten att snabbt måla om i en annan färg. På den ryska marknaden har Tikkurila en speciell plats bland färger och lacker.

Bild
Bild

Funktioner i valet av väggfärg Tikkurila

Kvaliteten på det erhållna resultatet, utseendet på interiören som helhet och livslängden beror på valet av material för efterbehandling. Sådana viktiga egenskaper som färgämnenas hållbarhet och säkerhet bestäms främst av dess sammansättning. Beroende på det finns det flera huvudtyper av Tikkurila -färg med olika egenskaper, på grundval av vilka det nödvändiga alternativet väljs.

  • Vattenbaserad komposition är populärt på byggmaterialmarknaden på grund av dess värdefulla egenskaper. Dess fördelar inkluderar enkel och pålitlig färgning av olika typer av ytor, brist på reaktion på alkali och brandsäkerhet. Dessutom har ytbeläggningen, när den är rätt målad, ett utmärkt utseende, och priset tilltalar köpare. Tikkuril vattenbaserad färg kan endast appliceras på en vägg som tidigare målats med en liknande komposition eller en ren yta, vilket är en liten nackdel.
  • Alkyd -sammansättning Tikkurila -färger är indelade i emalj- och oljefärger. Men de senare används inte för väggdekoration på grund av närvaron av torkande olja i dem. Men emaljvarianterna är lämpliga för dessa ändamål på grund av dess motståndskraft mot UV -strålar och en hög torkningshastighet. Det visar sina egenskaper särskilt bra på träytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikatfärger har många specifika egenskaper som skiljer dem från andra arter. Först och främst är det resistens mot mögel och mögel, värmebeständighet och vattenavvisande. Tyvärr, på grund av närvaron av alkali i kompositionen och en dålig palett, blir arbetet och valet av färger svårt.
  • Limgrupp den mest budgetmässiga och samtidigt den lägsta när det gäller motståndskraft mot fukt. Det kännetecknas av sin enkla applicering och miljövänliga sammansättning. Men det har en betydande nackdel: i ett dåligt ventilerat rum bildas mögel på den målade ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de specifika egenskaper som diskuteras ovan finns det flera huvudkriterier som måste uppfyllas för färg:

  • enkel applicering;
  • snabbtorkande komposition;
  • brist på en skarp lukt;
  • hållbarhet och lång livslängd.

Lyckligtvis uppfyller alla moderna färger på byggmarknaden, inklusive märket Tikkurila, dessa egenskaper. Därför bör du vara uppmärksam på sådana kriterier som möjligheten att använda den i en lägenhet och möjligheten till ett harmoniskt färgval.

Bild
Bild

Möjlighet att använda i lägenheten

Alla byggmaterial måste nödvändigtvis följa säkerhetsstandarder, särskilt om de används för inredning av en lägenhet. Alla typer av Tikkurilafärger och lacker är miljövänliga och ofarliga. Dessutom innehåller deras sortiment sådana typer av färger som latex, PVA och akryl. De anses vara de mest lämpliga för bostadsbruk på grund av deras säkra sammansättning och ångpermeabilitet.

Egenskapen med ånggenomsläpplighet säkerställer upprätthållandet av en bekväm luftfuktighet därför kan sådana efterbehandlingsmaterial användas i badrum. En säker komposition innebär användning av ofarliga komponenter. Tikkurila -färg framkallar inte allergi hos vuxna och barn, vilket har bekräftats av många tester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper måste du se till att färgen kommer att tåla långsiktig drift i lägenheten, det vill säga den kommer att motstå påverkan av ultravioletta strålar och svag mekanisk stress. Dessutom måste ytan rengöras, vilket innebär att den måste vara resistent mot tvättmedel. Tikkurila Euro Pesto 10 gör ett utmärkt jobb med frekvent tvätt. Den resulterande tvättbara ytan utsätts inte ens för starka rengöringsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av efterbehandlingsmaterial beror inte minst på typen av lokaler. Till badrummet behöver du fuktbeständiga material, för köket-värmebeständiga material, för sovrummet-säkra och ånggenomsläppliga och för korridoren-slitstarka material.

Tikkurila -färg kan tillgodose alla köpares behov:

  • Euro 3 är perfekt för barn och sjukhus;
  • Remontti Assa används på platser där städning krävs, till exempel i köket;
  • Finngard används ofta för att måla väggarna i butiker och stormarknader.

Den typ av yta du ska måla hjälper dig också att avgöra köpet. Harmony -skärmserien kan till exempel täcka väggytor av trä, betong och tegel. Basen påverkar också materialförbrukningen. Detta är särskilt viktigt om tonad färg används. För det blir svårt att hitta rätt nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för att välja färg på väggarna

Skuggan av den framtida beläggningen - ett annat urvalskriterium - bestäms beroende på belysningsgraden i rummet. Å ena sidan behöver ljusa rum särskilt skydd mot solens strålar. Å andra sidan kan du använda en annan palett för dem: från vitt till grafit. Omvänt är dåligt upplysta små rum bäst målade i ljusa, varma färger. Och i bra artificiellt ljus är valet av färg inte begränsat till någonting.

Bild
Bild

Valet av färg påverkas också av interiörets stilriktning och rummets allmänna syfte. Bruna nyanser i sovrummet ger komfort, mysighet och lugn. Gula accenter i köket ger energi och piggar upp på morgonen. Neutrala toner används ofta som den huvudsakliga, det är lättast att kombinera andra färger med dem.

Ett viktigt kriterium som ofta förbises är närvaron av glans . Glansig färg ser imponerande ut och kan reflektera ljus, vilket gör rummet ljusare. Men, till skillnad från det, döljer matt ojämnheter och grovhet i väggarna. Professionella designers kan harmoniskt kombinera dessa två motsatta egenskaper och skapa intressanta mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är exempel på Tikkurila -produkter som uppfyller alla ovanstående riktlinjer och har bra recensioner:

  • Siro Mat hänvisar till en matt finish som huvudsakligen innehåller ljusa nyanser i linjen;
  • Taika har samlat i sin palett guld- och silverfärger med en glansig effekt;
  • Magnetic används för dekorativ målning i en matt djupgrå färg;
  • Joker används för att måla putsade väggar i rika, levande färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan det noteras att du inte ska spara pengar när du väljer väggfärg, men du behöver inte heller betala för mycket. Det är bäst att kontakta en specialaffär, som hjälper dig med alla frågor. När allt kommer omkring kommer ett kompetent val av denna produkt att låta dig njuta av utsikten över rummet länge.

Rekommenderad: