Vit Vattenbaserad Färg: Matt Och Blank Färg För Inomhusbruk, Deluxe-formuleringar I Ett Paket Om 14 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Vit Vattenbaserad Färg: Matt Och Blank Färg För Inomhusbruk, Deluxe-formuleringar I Ett Paket Om 14 Kg

Video: Vit Vattenbaserad Färg: Matt Och Blank Färg För Inomhusbruk, Deluxe-formuleringar I Ett Paket Om 14 Kg
Video: Water based paints: How to achieve perfect results 2024, Maj
Vit Vattenbaserad Färg: Matt Och Blank Färg För Inomhusbruk, Deluxe-formuleringar I Ett Paket Om 14 Kg
Vit Vattenbaserad Färg: Matt Och Blank Färg För Inomhusbruk, Deluxe-formuleringar I Ett Paket Om 14 Kg
Anonim

Ganska ofta används vattenbaserad färg för att dekorera väggar och tak. Detta material är särskilt populärt inom budgetreparationsarbeten, där beloppet som tilldelats för dekorationen är ganska litet.

Bild
Bild

Särdrag

Vattenbaserad färg finns endast i vitt, det är ett färgpigment som på ett visst sätt införs i en vattenbaserad bas. När emulsionen appliceras på ytan avdunstar vattnet och färgpartiklarna skapar en slags film. Denna färg är endast lämplig för inredning och används inte utomhus.

Bild
Bild

Vattenbaserad färg har ett antal fördelar:

  • Beläggningen är luktfri, därför kan du inte lämna ditt hem när du målar ett rum med detta efterbehandlingsmaterial.
  • Miljövänlig färg. Den innehåller inte giftiga ämnen, liksom komponenter som kan orsaka allergier.
  • Dess applikation kräver inte komplexa verktyg. Du kan helt klara dig med en pensel och en rulle eller använda en sprutpistol.
  • När du använder detta material krävs inga lösningsmedel, det räcker med vanligt rent vatten.
  • Täckningsförmågan hos denna färg är ganska hög.
  • Materialets hållbarhet är ganska lång.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En annan behållarvolym gör att du kan köpa färg i önskad volym, samtidigt som kostnader och resterande av oanvänt material minimeras.
  • Beläggningen kan väljas i olika prissegment, och kvaliteten på budgetalternativen är också ganska bra.
  • Det torkar på bara ett par timmar.
  • Efter torkning får beläggningen en grov yta, vilket ser ganska estetiskt tilltalande ut.
  • Fram tills det torkar tvättas färgen lätt bort från händer och från olika ytor; detta kräver inget lösningsmedel. Efter att beläggningen är torr får den emellertid hög hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Vit vattenbaserad färg används oftast i sin rena form för att måla taket i olika rum: hemma, på kontor, affärer.

Bild
Bild

Med hjälp av färger kan du ge denna produkt vilken nyans som helst och använda den som ett efterbehandlingsmaterial för väggar, till exempel på ett kontor, i ett lanthus eller i ett tillfälligt hem.

Med hjälp av vit vattenbaserad färg kan du ordna olika inredning i inredningen.

Denna ytbeläggning används också ofta i handarbete, till exempel för att måla arbeten från pappersrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Vit vattenbaserad färg finns i flera varianter och skiljer sig åt i vilken typ av polymerer som används i kompositionen.

Bild
Bild

Det finns flera typer av detta efterbehandlingsmaterial:

Akryl

Här fungerar akrylhartser som grund. Dessutom ingår ofta silikoner i kompositionen, vilket ger ämnet vattenbeständighet och gör det möjligt att använda det i rum där rök förekommer, till exempel i köket. Denna beläggning tål upp till 5000 tvättcykler, den maskerar väl oegentligheter och sprickor upp till 1 mm. Vit vattenbaserad färg i akrylharts fungerar bra på de flesta ytor, inklusive glas, betong eller trä.

Bild
Bild

Silikat

Grunden för sådana kompositioner är flytande glas. De har en betydande hållbarhet för det färdiga ämnet, vilket är mer än 20 år. Denna färg kännetecknas också av god permeabilitet och motståndskraft mot negativa faktorer, till exempel temperaturförändringar. Men hög luftfuktighet kan skada beläggningen.

Bild
Bild

Silikon

Detta är en av de dyraste formuleringarna, men detta motiveras av ett antal egenskaper. Denna färg kan korrigera sprickor upp till 2 mm, beläggningen passerar perfekt ånga genom sig själv. Den är lämplig för användning i rum med hög luftfuktighet. Mögel och mögel växer inte på ytan av beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyvinylacetat

Dessa kompositioner erhålls genom blandning av pigment med en PVA -bas. Denna beläggning är inte rädd för föroreningar. Det är inte rädd för fett och oljor, det täcker tegel och betong väl, det är motståndskraftigt mot blekning och skapar ett hållbart lager.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av vit vattenbaserad färg beror på flera faktorer:

  • Utnämning av lokaler . Om du behöver täcka taket i sovrummet eller vardagsrummet kan du köpa en vanlig akrylkomposition. Om du behöver måla taket i köket måste du åtminstone välja en komposition med silikon. En polyvinylacetatförening är lämplig för efterbehandling av garaget. En sådan beläggning kan enkelt tvättas från oljor, och väggarna kommer alltid att se bra ut.
  • Pris . Kostnaden för vattenbaserad färg är ganska varierad. Du kan köpa produkter av hög kvalitet till ett värde av upp till 1000 rubel eller över 3000 rubel för en volym på 10 liter.
  • Kan skapa två typer av beläggningar på en yta: matt och blank. Beroende på köparens behov och önskemål måste du välja rätt komposition.
  • Innan köpet det är nödvändigt att beräkna volymen efterbehandlingsmaterial som du behöver. Många tillverkare erbjuder att köpa vit vattenbaserad färg med en volym på 2 till 30 kg, vilket gör att du kan välja rätt behållare och därmed spara pengar.
Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

På byggmaterialmarknaden kan du hitta en ganska stor variation av vit vattenbaserad färg, inte bara olika i beläggningstyp, utan också från tillverkaren.

Deluxe . Akrylkompositionen i Magic White -färgen täcker perfekt ytan. Förbrukningen av kompositionen är bara 1 liter per 12 kvm. m. Detta efterbehandlingsmaterial är inte lämpligt för att måla väggar och tak i badrummet, eftersom överdriven kondens kan skada beläggningen. Kostnaden för sådant material är cirka 2700 rubel för en volym på 10 liter. Recensioner av Deluxe Magic White -färg är ganska bra. Användarna betonar enkel applicering på en mängd olika ytor, hög torkhastighet och brist på lukt. Det är också lätt att sköta beläggningen: ytan kan enkelt torkas med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dufa Super White . Denna färg har en hög grad av vithet och utmärkt dold effekt. Beläggningen är av hög kvalitet, och det är ganska ekonomiskt: ett lager räcker för att helt måla över även smutsiga ytor. Kostnaden för efterbehandlingsmaterialet Dufa "Superwhite" är cirka 3000 rubel för en volym på 10 liter. Recensioner av färgen är också positiva. Många människor noterar den utmärkta vita färgen, användarvänligheten. Bland bristerna noterades den höga kostnaden för materialet, liksom det faktum att beläggningen torkar snabbt och är ganska svårt att tvätta.

Bild
Bild

" Snöflinga ". Detta är en vattenbaserad latexfärg från en inhemsk tillverkare. Trots budgetpriset är färgen en ganska högkvalitativ produkt baserad på finska råvaror. Kompositionens täckförmåga är ganska bra, och dess förbrukning är bara 100 g per 1 kvm. m. Färgen kan användas i rum med hög luftfuktighet, till exempel i köket. Kostnaden för färg är bara 950 rubel för en volym på 14 kg.

Bild
Bild

Enligt kundrecensioner är "Snowflake" den billigaste vattenbaserade färgen, vilket ger den perfekta beläggningen av snövit färg.

Du kommer att lära dig om funktionerna i valet av färg, liksom själva målningsprocessen, från följande video.

Rekommenderad: