Tikkurila -färg (46 Bilder): Kompositioner För Inredningsarbete, Förbrukning Per 1 M2 I 2 Lager, En Palett Med Färger För Trämöbler

Innehållsförteckning:

Video: Tikkurila -färg (46 Bilder): Kompositioner För Inredningsarbete, Förbrukning Per 1 M2 I 2 Lager, En Palett Med Färger För Trämöbler

Video: Tikkurila -färg (46 Bilder): Kompositioner För Inredningsarbete, Förbrukning Per 1 M2 I 2 Lager, En Palett Med Färger För Trämöbler
Video: Покраска в белый цвет, покраска Tikkurila 2024, April
Tikkurila -färg (46 Bilder): Kompositioner För Inredningsarbete, Förbrukning Per 1 M2 I 2 Lager, En Palett Med Färger För Trämöbler
Tikkurila -färg (46 Bilder): Kompositioner För Inredningsarbete, Förbrukning Per 1 M2 I 2 Lager, En Palett Med Färger För Trämöbler
Anonim

Mängden väggbeklädnader i vår tid får dig att tänka på rationaliteten i att använda vissa material för deras dekoration. Ett av de mest populära alternativen för detta är färg, som presenteras på marknaden i en enorm mängd för varje smak och plånbok.

Det finska företaget Tikkurila är en av ledarna inom tillverkning av färger och lacker för olika ytor. Produkterna från detta företag kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Oro Tikkurila är inte bara en finsk färg- och lackfabrik. Detta är ett helt forsknings- och produktionsinstitut som studerar marknaden, undersöker och genomför den senaste utvecklingen inom detta område. Varje produkt analyseras noggrant och testas av Europeiska kommissionen för standardisering. Detta märke har producerat sin egen färg i över 130 år och är en föregångare inom färgrelaterade frågor. Finska tillverkare var de första som erbjöd köparen att skapa sin egen färg med färgning (blandning av två eller flera färger för att få önskad nyans).

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i Tikkurila -bläck är:

  • Miljövänlighet. Detta ord förekommer i nästan alla reklamfilmer idag. Det finska varumärket förklarar ganska ansvarsfullt att det för tillverkning av sina produkter endast använder naturmaterial: vax, olja, jordartiga pigment av naturligt eller mineraliskt ursprung.
  • Hypoallergen. Följer från föregående punkt. Tikkurilafärger leder inte till allergier, ger naturlig ventilation av rummet, låter luft flöda genom sig själv och hjälper till att ta bort överflödig fukt och bibehålla nödvändig luftfuktighet i rummet.
Bild
Bild
  • Varaktighet. En av dessa fördelar, som idag är ganska sällsynta och för mycket pengar (och även då - inte alltid). Tack vare arbetet i Tikkurila Science Center har en unik färgkomposition skapats som gör att beläggningen klarar yttre påverkan: fukt, solljus och plötsliga temperaturförändringar.
  • Ljusstyrka. En mängd olika nyanser gör att du kan närma dig valet av färg så individuellt att ingen annan i världen kan ha en sådan färg. Men huvuddragen i finsk färg i denna mening är att den kommer att se lika ljus ut på trä, metall och på väggen, eftersom produkterna tillverkas separat för varje yta och inte bleknar i solen.
Bild
Bild

För att uppskatta produkterna från ett finskt märke bör du noga överväga alla dess positiva och negativa aspekter.

Fördelar och nackdelar

Först och främst skulle jag naturligtvis vilja uppehålla mig vid fördelarna, eftersom det är nödvändigt att arbeta med nackdelar i varje specifikt fall.

Varför kunder älskar Tikkurila -färg:

  • det kan tvättas så ofta som möjligt utan rädsla för radering och blekning;
  • färgens hållbarhet och styrka är ett kraftfullt argument till dess fördel;
  • prispolicyn låter dig välja mellan högkvalitativa tapeter och kakel i väggmålning, vilket motiverar sig själv med minimala materialkostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • användarvänlighet och applikationshastighet är förtjusande;
  • det är så "ogenomträngligt" att det är lämpligt för användning i rum med små barn och husdjur;
  • inte rädd för skiktning. Om du vill kan du enkelt ändra färgen på väggarna i rummet genom att helt enkelt applicera en ny nyans över den gamla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en lyfter fram bristerna för sig själv. Idag är den största nackdelen med Tikkurila fasadfärger allmänt känd - dåligt motstånd mot låga temperaturer. Trots det faktum att Finland är ett land med ett uttalat vinterklimat, har forskarna i oron inte fullt ut utvecklat en handlingsplan när deras produkter möter kraftiga väderförluster.

Bild
Bild

Vyer

Tikkurila -fabriken bedriver produktion av sådana typer av väggbeklädnader:

  1. Emulsion;
  2. Alkyd;
  3. Silikat;
  4. Klibbig.

Den första typen kännetecknas av det faktum att den är gjord med vatten. Den har också flera sorter: vattenbaserad, vattendispergerbar, akryl, polyvinylacetat, latex och silikon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenbaserad - andas, målar. Den används i ett rum med hög luftfuktighet. Lätt att applicera, sköljs av efter en viss tid. Har ett brett utbud av färger.

Bild
Bild

Vattendispergerande har en blygsam palett, jämfört med den tidigare typen, är mer motståndskraftig mot fukt, tolererar inte temperaturer under +6 grader.

Bild
Bild

Akryl - hög hållfasthet, elastisk, dyr. Maskerar lätt sprickor, tillåter inte att luft passerar igenom, efter torkning blir den hyperresistent mot mekaniska skador.

Bild
Bild

Latexfärg Är en av de dyraste i Tikkurila -linjen. Vattentät, hållbar och lätt att rengöra. Torkar snabbt efter färgning, men tappar färg med tiden.

Bild
Bild

Alkyd målar är uppdelade i emalj och olja. Den första undergruppen är baserad på lackkomponenter. De har ett brett spektrum av applikationer, blanka ytor, torkar på en timme eller mindre, stöter bort vatten och motstår lätt korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oljemålningar skapad med tillsats av torkande olja. Används för att måla olika ytor, exklusive väggar.

Bild
Bild

Silikatfärger - mineralfärger, eftersom de innehåller flytande glas och alkali. När du arbetar med dem är det nödvändigt att iaktta försiktighetsåtgärder: bära skyddsdräkt, handskar och mask.

De är vattentäta, förhindrar tillväxt av svamp, uppkomsten av mögel, tolererar lätt plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limfärgstyper är indelade i tre grupper:

  • kasein - slitstark, behåll sin färg länge. De används för att måla betong, putsade och tegelytor;
  • dextinerat - har praktiskt taget inget motstånd mot fukt;
  • lim - absolut inte resistent mot fukt och koldioxid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat skulle jag vilja lyfta fram det speciella, kvalitativt annorlunda än standardtyperna av Tikkurilafärger: magnetisk, grafit och polyuretan. Vi kommer att diskutera var för sig.

Interiör färg Tikkurila "Magnetic " Är en original vattenburen färg gjord med tillägg av magnetflis. Den är alltid grå och matt. På den, som på en bräda, kan du fästa bilder, teckningar, foton med små magneter, alla små metall saker, utan att göra hål i väggarna.

Bild
Bild

Blackboard effektfärg - skiffer (grafit) Tikkurila -färg "Liitu " … Kan göra vilken vägg som helst i ett rum till en duk för en blivande konstnär eller författare. Den skiljer sig genom att den är mycket motståndskraftig mot tvätt, den tål upp till 5000 rengöringar med en styv borste. Grafitbasen finns i en mängd olika färger, från rött till transparent och vitt. Precis som en tavla tillåter den både att visa fantasi på väggarna i ditt hem och att göra läxor för unga skolelever.

Bild
Bild

Tikkurila "Temadur " - höghållfast polyuretanfärg, som används för att måla stål, aluminiumprodukter, samt konstruktioner gjorda av järnhaltig och galvaniserad metall. Har höga korrosionsskyddande egenskaper.

Bild
Bild

Färger

Mängden färger beror direkt på vilken yta färgen väljs för, vilken struktur har en eller annan märkesprodukt. Så, till exempel, kommer matt färg att ha mer klassiska, dämpade toner, medan blank färg, tvärtom, kan svänga in i en bred palett av nyanser. När du väljer en färg för denna egenskap, bör du komma ihåg att matt kommer att dölja alla synliga oegentligheter och fel på väggen, och glans, tvärtom, kommer att avslöja alla minus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de klassiska färgerna (vit, svart, blå, röd, grön) kan Tikkurila -färgen framgångsrikt använda färgtoner, vilket gör det möjligt att hitta exakt din egen nyans - från enkel rosa, orange, aska, mynta till lyxigt guld, utsökt platina, delikat silver. Guldfärg används förresten väldigt aktivt för att visuellt minska ett alltför omfattande rum. Men du ska inte överdriva det heller. Bara lite betoning på ett område i rummet hjälper till att undvika känslan av tomhet och skrymmande och ger det en liten nyans av diskret lyx.

Bild
Bild

Stil och design

Förutom klassiska färgprodukter erbjuder Tikkurila kunderna ett slags färdiga designlösningar. När allt kommer omkring kan färg inte bara delas in i glansigt och matt, ljust och blekt, mörkt och ljust … Det finns många dekorativa färger i det finska varumärkets arsenal, som inte bara sätter stämningen och känslan av att du har inte bara målat väggarna. De lägger till texturell variation och fullständighet i ditt hem.

Färger med pärlglans eller värdefull glans, stjärndammglans är de mest ovanliga texturvariationerna.

Utvecklare gissar önskemålen från sina framtida köpare som vill skapa en sken av natursten eller väggar som lyser i mörkret i deras hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att måla väggarna i ett halvantikt hus behöver du inte kontakta en specialist. Det räcker att köpa Tikkurila speciell dekorativ färg och njuta av din egen kreativitet. Det viktigaste är att inte förstöra intrycket med en otillräcklig mängd förbrukningsmaterial.

Bild
Bild

Konsumtion

Naturligtvis är det bäst att beräkna i förväg hur mycket färg som kommer att behövas för vissa verk.

Professionella rekommenderar att du närmar dig denna fråga enligt följande:

  • Det är nödvändigt att bestämma antalet lager som ska appliceras. Färgens intensitet och beläggningens densitet beror på detta.
  • Man bör komma ihåg att ljusa färger förbrukas mer än mörka.
  • Tjockleken på skikten beror på appliceringsmetoden: spray, pensel eller rulle. Med skicklig användning av alla tre metoderna kan resultatet bli detsamma. Om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att tillgripa en spray: då kommer förbrukningen att minska avsevärt på grund av färgens enhetliga fördelning på ytan.
  • Matt färg förbrukas mindre än dekorativ färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnittlig färgförbrukning är 110-120 mg per 1 m2. Så, låt oss till exempel ta ett rum med en total yta på 20 m2. Färgen säljs oftast i burkar om 3 liter. För att måla detta rum med vanlig färg (utan textur, i ett lager) måste du köpa 2 burkar.

Vilken ska man välja?

Så närmar vi oss valet av en viss typ av färg konstruktivt. Det finns två huvudtyper av arbete som färg kan användas till: interiör och exteriör. För interiörarbete används interiörfärger för att behandla väggar och ytor inuti huset. De mest populära färgtyperna för inre torr interiör är vattenbaserade. De kan till och med användas för att måla ett barns rum. Det bästa alternativet (och därmed det dyraste) är latexfärger i barnets rum eller i ett rum där det finns husdjur.

Bild
Bild

Trä accenter används ofta i inredningen. Så, till exempel för behandling av trappor eller trämöbler, är alkyd, vattendispersion och oljefärger mest lämpliga. De tar inte bara väl hand om trädet, utan har inte heller en skarp lukt, torkar tillräckligt snabbt och har en beläggning som är resistent mot nötning.

Bild
Bild

För mer fuktiga rum inuti huset (badrum och kök) är det mest framgångsrika valet silikatfärg, som har en speciell "immunitet" mot utveckling av mögel, svamp och skadliga mikroorganismer.

Bild
Bild

En beläggning för tapeter för målning måste också väljas med hänsyn till alla faktorer som kan påverka dess slitstyrka. De bästa alternativen är akryl-, latex- och vattenbaserade färger.

Bild
Bild

Recensioner

Internet är fullt av en mängd olika svar på Tikkurila väggfärg.

Låt oss markera de ljusaste av dem:

  • Alkydemalj "Mirantol" torkar länge, fäster dåligt på ytan. Om du inte experimenterar med färgschema skapar originalfärgen inte attraktivitet.
  • Tikkurila "Euro 7". Latexfärg för torra rum. Har en neutral lukt, passar perfekt i två lager, torkar på 2 timmar. Tvättar perfekt efter torkning, gnider inte av.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fasadfärgen Tikkurila "Valtti Color" är enligt kundrecensioner mycket hållbar, motståndskraftig mot låga temperaturer och solljus. Lämplig för att måla ett trähus från en bar och för sten-tegel-betongfasader.
  • Tikkurila "Pesto 10" är en inredningsfärg som kunderna beskriver som trevlig och lätt att använda. Av nackdelarna med denna beläggning kallas en specifik lukt och ett pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Måla, liksom kläder, är individuellt för alla. Någon finner tröst i ljusa mättade färger, någon vill späda ut sitt gråa vardagsliv med varma pastellblanka färger. Valet är stort, så kör på det!

Rekommenderad: