Lim För Block: Kompositioner För Plattor Med Fjäder- Och Cellbetong, Förbrukning Per 1 M2, Självhäftande Skum För Block

Innehållsförteckning:

Video: Lim För Block: Kompositioner För Plattor Med Fjäder- Och Cellbetong, Förbrukning Per 1 M2, Självhäftande Skum För Block

Video: Lim För Block: Kompositioner För Plattor Med Fjäder- Och Cellbetong, Förbrukning Per 1 M2, Självhäftande Skum För Block
Video: Akfix 960 Adhesive Foam Application (Short Version) 2024, April
Lim För Block: Kompositioner För Plattor Med Fjäder- Och Cellbetong, Förbrukning Per 1 M2, Självhäftande Skum För Block
Lim För Block: Kompositioner För Plattor Med Fjäder- Och Cellbetong, Förbrukning Per 1 M2, Självhäftande Skum För Block
Anonim

Blocklim är en blandning av flera komponenter avsedda för sammanfogning av byggstenar. Användningen av en sådan komposition underlättar uppgiften att bygga inre väggar och skiljeväggar, särskilt från lätta plattor och strukturer från luftad och skumbetong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lim är en kemisk sammansättning som ger vidhäftning av olika material till varandra. Om väggarna tidigare uppfördes huvudsakligen av tegelstenar och deras analoger, erkänns idag de vanliga konstruktionsmetoderna som alltför mödosamma, bland annat på grund av den höga kostnaden för materialet.

Lätta byggstenar har blivit det föredragna materialet idag, vilket avsevärt ersätter traditionella tegelstenar. Liten i storlek och lätt att använda, de är anslutna med limblandningar. För blockstrukturer utvecklar specialister många lim och skum för sammanfogning vid byggandet av byggnadsväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det uppenbara faktum är att kvaliteten på enskilda komponenter helt avgör alla limmets prestandaegenskaper. Som regel används vid tillverkningen olika märken av cement, sand, organiska och andra mjukgörare. Monteringslimets sammansättning beror på vilka block som måste anslutas ihop.

Det vanligaste i produktionsprocessen - en cement -sandkomposition kan inte beredas på egen hand vid blandning används speciell teknik. Därför produceras blandningen i påsar som väger upp till 20-25 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Det finns bara två typer av limmonteringsblandning till salu.

  • För vintern och temperaturer inte lägre än +5 grader Celsius. Vinterformuleringar kan användas när som helst på året, inklusive sommaren. Samtidigt är gränsen för deras frostbeständighet fortfarande begränsad till -15 grader, det är bättre att inte utföra installationsarbete i svårare frost.
  • Om du har en andra sort ( sommar ), då är blandningen inte lämplig för en kall por, det kommer att ske en snabb sprickbildning av skiktet. Den varmaste typen av lim är polyuretanskum för väggpaneler och blockstrukturer med åsar och spår. Det ger ytterligare vattentätning och minskar värmeledningsförmågan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

I praktiken är det ofta inte så. Mycket beror på hur stark ytornas krökning är. Ju högre det är, desto fler lager måste du lägga. I detta fall är väderförhållandena en viktig faktor.

Med hänsyn till alla nyanser kräver en kub av byggstenar i genomsnitt en påse blandning, det vill säga 25-30 kg. Och ibland kan det ta upp till 36 kg lim. Därför, i avsaknad av mycket erfarenhet av läggning, är det bättre att köpa blandningar med en marginal.

Bild
Bild

För hållbar bindning av porösa strukturer med celler behövs mer fukt, så förbrukningen av lim per 1 m2 blir högre. För att minimera alla kostnader, beräkna hur mycket lim som behövs för att lägga kuben av skumblock . Till exempel, för luftbetong, föreskriver standarderna förbrukning av högst ett och ett halvt kilogram lim per 1 m3. I detta fall är sömmen extremt tunn - högst 1 mm. För detta måste ytan vara helt plan.

Den största fördelen med limmet anses vara ekonomisk med hög effektivitet och tillförlitlighet hos anslutningen. Mängden cement och sandbruk som appliceras på blocken bör skapa ett lager som är lika med 2-3 cm högt. Samtidigt förbinder en sådan limblandning fast elementen med en sammansättningstjocklek från en och en halv centimeter. Om lim används går byggherrar förbi sömmar som börjar med 4-5 mm tjocklek.

Med hjälp av den mest moderna stylingstekniken uppnår specialister tunna sömmar, bara en eller två millimeter. Med denna typ av anslutning av block kvarstår inte kylan i rummet, svamp och mögel kommer aldrig att dyka upp.

Bild
Bild

Tillverkares översikt

Bland tillverkarna av torra blandningar i efterfrågan på marknaden, som erbjuds till de lägsta priserna, är det värt att nämna företagen Zabudova och Eunice Uniblock … Blandningarna är lämpliga för att lägga gassilikatblock, från vilka låga byggnader i moderna byggnader mestadels uppförs. De består av sand och cement, men en blandning av denna kvalitet kan inte erhållas på egen hand utan specialutrustning.

Förutom dem, för gassilikatblock, rekommenderar experter att använda lim av märken " Prestige", "Bonolit" och "Pobedit-160 ".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fast Volma producerar monteringslim som lätt späds ut med vatten och är lämpligt för användning inom en timme. Fördelarna med kompositionen är i dess mångsidighet, den appliceras på fjäderblock och plattor, cementunderlag och gips, skum- och luftbetongblock, gipsfiberstrukturer. Före användning behövs förberedelse: oegentligheter avlägsnas, metallytor skyddas mot korrosion och rengörs. Blandningen är baserad på gips med mineraltillsatser. Ger ett tåligt och tunt lager, fuktresistent.

Företag " Russiska " producerar flera typer av kompositioner: vanligt lim för cellulära block av polystyrenbetong och en monteringsblandning baserad på gips för sammanfogning av tung- och spår- och gipsfiberskivor. Tillverkarens popularitet förklaras av det billiga priset på en påse limblandning - cirka ett och ett halvt hundra rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fast Bolars - den ryska ledaren inom produktion av professionella byggmaterial. Dess produkter är standardkompositlim och primers för granit och monteringsblandningar. Om du behöver ett bra lim för vintern, bör du vara uppmärksam på produkterna från Bolars -företaget. Frostbeständigt lim fungerar bra vid temperaturer ner till -12 grader Celsius.

Dessutom kan du erbjuda flera fler typer av byggnadsblandningar

  • Universellt lim Cbs för alla lättbetongblock. Visar utmärkt tryckhållfasthet, fryser inte inom tre timmar och ges 7 minuter att justera produkter.
  • " Luftbetong " … Appliceras vid en temperatur som inte är lägre än + 50 ° C. I detta fall är den önskade sömtjockleken från 3 mm till en centimeter.
  • " Polystyren G-32 ". Ett exempel på en sand-cementblandning med tillsatser. Ger väderbeständighet, är inte utsatt för biologiska påverkan. Vid applicering appliceras ett lager på 2 till 8 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I modern konstruktion används flera typer av lätta block och plattor.

  • Expanderad lerbetong , keramik (byggnadselement som i utseende liknar tegel med hålrum inuti, de är gjorda av eldad lera).
  • Betong , polystyrenbetong och skumbetong. Hus tillverkade av sådana material är inte tillräckligt varmt, så ren betong är inte lämplig för väggläggning. Men för byggnader på gården och sommarlokalerna är dessa kvarter perfekta.
  • Gassilikat , cellulära material. Silikatblock är bland de mest efterfrågade byggmaterialen.
  • Gips fjäderblock eller plattor. De är parallellpiped med spår och åsar på sidorna för sammankoppling, gjorda av gipsbindemedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om murverk används för skumblock läggs krossad vit kvartssand till blandningens huvudkomponenter under tillverkningen. Den färdiga kompositionen kan förvaras i högst 2-3 timmar. Alla de krossade komponenterna i ett sådant lim gör det möjligt att fast ansluta elementen, medan det nödvändiga skiktet för limning förblir tunt och samtidigt starkt och plastiskt.

Denna komposition kännetecknas av frostbeständighet, den klassas som vinter, den anses vara bra för installation vid låga temperaturer.

Keramiska block limmas med blandningar med liknande sammansättning, framställda av importerade organiska ämnen baserade på cement och sand. Det keramiska limmet är vattenavvisande. Gäller jämnt och klibbar fast vid block under konstruktion.

Om vi pratar om polystyrenbetong, för pålitlig vidhäftning behövs en mineralsammansättning med Portlandcement. Kapselpolystyren tillsätts till den, vilket utsätter den för preliminär skumning. Limmet kännetecknas av en porös struktur, ger motståndskraft mot sönderfall och har utmärkta värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universellt lim förbinder strukturen hos träbetong och glaselement . Det är en dyr blandning av importerade ingredienser som kan användas både på sommaren och i kallt väder. Sådant lim är fuktbeständigt, inte rädd för frost, har tillräcklig plasticitet. Den är tillverkad av miljövänliga komponenter, fryser inte inom 10-15 minuter.

För ramlös installation av tung- och spårplattor produceras en blandning baserad på gips, kombinerat med tillsatser från mineraliska och kemiska råvaror. Limet kännetecknas av en hög vidhäftningsgrad, det appliceras direkt på både vertikala och horisontella fogspår. Vissa typer binder ihop betong och tegel, gipsfiberark och granit.

Den moderna typen av lim är skum för mobilblock. Det används också för alla typer av tegel och gassilikater. Hållbarhet har ännu inte testats med tiden, men hög vidhäftning uppnås inom några timmar. Skumblock läggs i ett varmt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

  • Späd kompositionen exakt enligt instruktionerna, som måste läsas noggrant. Torra blandningar sätts till vatten, inte tvärtom. I det här fallet behöver du en borr med ett speciellt fäste.
  • Blanda kompositionen uteslutande från en torr blandning, använd inte överflödigt material. Påsen indikerar vad som är volymfraktionen av det granulära ämnet, vid vilken temperatur limet ska spädas, vilken skikttjocklek som är optimal för en given komposition etc.
  • Håll kompositionen homogen och blanda alla ingredienser noggrant. Rör om blandningen regelbundet.
  • Temperaturregimen måste vara konstant, dropparna påverkar kvaliteten på den resulterande blandningen.
  • Om du använder en hackad murslev vid applicering kan limförbrukningen minskas med 20-30%.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du köper både block och en limblandning på en gång . I det här fallet är det bäst att exakt beräkna det erforderliga beloppet i förväg. Det är svårt att bedöma kvaliteten på limmaterialet, för detta är det lättare att köpa en liten mängd olika föreningar, späda ut enligt instruktionerna och jämföra.

Huvudkriteriet är vikten av kompositionen stelnad till fast tillstånd. Det lättaste limet anses vara det bästa. I detta fall är graden av värmeledningsförmåga minimal.

För att bedöma anslutningens styrka är det tillräckligt att limma två block, vänta rätt tid och sedan kasta ner dem med en skarp rörelse. Om sömmen inte håller fast vid marken och blocken skiljs åt, passar detta lim inte för vidhäftning. Om sömmen bevaras kan du räkna med högkvalitativ bindning i framtiden.

Rekommenderad: