Marmorgips (33 Bilder): Dekorativa Produkter För Inredningsarbete, Imitation Av Marmor Med Flis, Bayramix -komposition

Innehållsförteckning:

Video: Marmorgips (33 Bilder): Dekorativa Produkter För Inredningsarbete, Imitation Av Marmor Med Flis, Bayramix -komposition

Video: Marmorgips (33 Bilder): Dekorativa Produkter För Inredningsarbete, Imitation Av Marmor Med Flis, Bayramix -komposition
Video: MARMOR CARRARA POLISHED FASAD BEVELED 50X100X10 MM 2024, Maj
Marmorgips (33 Bilder): Dekorativa Produkter För Inredningsarbete, Imitation Av Marmor Med Flis, Bayramix -komposition
Marmorgips (33 Bilder): Dekorativa Produkter För Inredningsarbete, Imitation Av Marmor Med Flis, Bayramix -komposition
Anonim

Dekorativt kitt används ofta i inredningen. Materialet låter dig komma med intressanta och olika modeller. Perfekt för att skapa en mängd olika ytor - från de mest blygsamma till de dyraste. Ett av alternativen för en sådan finish är marmorgips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Marmorgips har använts sedan antikens Rom och Egypten. Under historien om dess existens har beläggningen visat alla sina bästa sidor, därför används den i stor utsträckning än idag. Blandningen är tillverkad av hållbara, högkvalitativa och pålitliga material.

Den innehåller akrylpolymerer eller mineraler , där avrundade korn av granit eller marmorflis av naturliga nyanser eller erhållits genom färgning med specialteknologi läggs till. För att förbättra egenskaperna lägger tillverkaren till ämnen som bidrar till bättre vidhäftning, plasticitet, motståndskraft mot höga temperaturer och olika belastningar. Pärlemor, lack, glitter eller vax kan också användas som dekoration.

Bild
Bild

Marmorflis och stendamm i gipsets sammansättning skapar ett naturmaterial. Men för sitt bindemedel använder tillverkaren konserveringsmedel, lösningsmedel, vattenavvisande tillsatser. På grund av innehållet i marmorflis i ytbeläggningen kommer väggarna att ha ett grovt utseende. Förutom marmor kan granitflis användas som fyllmedel.

Blandad produktion av marmorflis med granit används ibland . Då försämras inte materialets kvalitet på något sätt, men en annan sammansättning uppnås med en speciell uppsättning fysikalisk -kemiska prestandaegenskaper. Till exempel har marmor god vidhäftning och låg hållfasthet, medan granit har anständigt mekaniskt motstånd. Därför kommer de resulterande materialen att ha både god vidhäftning och mekanisk hållfasthet. Förstärkning av vissa egenskaper är möjlig med tillägg av många andra användbara ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om färgerna på marmorgips, bör det nämnas att olika nyanser är reducerade till naturliga färger på naturstenar. Genom att ändra komponenternas sammansättning kan emellertid ett brett spektrum av färglösningar av produkten erhållas.

Bild
Bild

För närvarande används marmorflis för att förkroppsliga de mest vågade designidéerna: i historiska, klassiska eller trendiga stilar. På grund av möjligheten för teknik att färga smulor med konstgjorda och naturliga pigment, är blandningsomfånget alltid brett. Olika nyanser - från de ljusaste till de mörkaste - låter dig skapa originalmönster, ritningar, prydnader, markera enskilda element eller lämna beläggningen som bas.

Bild
Bild

Marmor har både positiva och negativa egenskaper. Det finns trots allt inget material i världen som bara har positiva egenskaper. Med tanke på alla andra nyanser bör du välja just detta efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med dekorativt gips från marmorflis:

  • Lång livslängd tack vare dess höga hållfasthet och förmåga att motstå mekaniska skador. Materialet är tillförlitligt, dock är hållfasthetsegenskaperna hos granitflis högre. En korrekt applicerad, högkvalitativ lösning kan hålla upp till 25 år.
  • Brett utbud av nyanser. Dessutom kan färger blandas med varandra och få nya alternativ för att skapa en unik stil.
  • Materialet har förmågan att "andas" på grund av de ånggenomsläppliga egenskaperna hos gips, som träprodukter. Det blir inga fler fuktansamlingar på väggarna.
  • Ett miljövänligt material som gör att det kan användas inomhus utan hälsorisker. Även vid höga temperaturer släpper inte marmorkitt ut skadliga föroreningar och ångor i miljön.
  • Gipsinstallation är en enkel process som är möjlig under alla klimatförhållanden. Väggdekoration kan göras för hand.
  • En viktig punkt är att ytan inte kräver särskild vård. Det är lätt att rengöra och rengöra utan några speciella verktyg. Inomhus rengörs med en fuktig trasa och utomhusytor med vanligt kranvatten.
  • Du behöver inte oroa dig för mögel och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med marmorgips:

  • Sårbarhet för vissa kemikalier såsom saltsyra.
  • Inte det lägsta priset, så inte alla har råd med en sådan finish.
  • Långvarig användning leder till en gradvis förlust av ljusstyrka. För att förnya färgen är det möjligt att måla i någon ny ton efter smak.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för materialet beror på många faktorer, inklusive produktens märke, råvarans kvalitet och de enskilda komponenternas egenskaper. Mängden och priset på efterbehandlingen beror helt på vilken typ av gips som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Marmor dekorativt gips är indelat i 2 typer:

  1. Venetianska på grundval av marmormjöl, vilket är en imitation av marmorflis;
  2. Marmor - tillverkad av naturliga marmorflis.

Fyllmedlets sammansättning har olika former: fasetterad och sfärisk med naturliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare naturliga ingredienser kan sådant gips användas för alla typer av ytor. Den dekorativa finishen ser presentabel och snygg ut. Ett utmärkt alternativ för betong-, tegel-, sten- och träytor samt gips och spånskiva.

Marmorgips med imitation av natursten används för externt och internt arbete, beläggningen är slät, sömlös, vilket inte kan annat än locka andras ögon med sitt estetiska utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En murbruk med god plasticitet och vidhäftningsförmåga möjliggör efterbehandling av komplexa, böjda, ojämna väggar med olika urtag.

Texturerat marmorgips används ofta för interiörer tack vare dess praktiska och vattentäthet. Därför är efterbehandling av sådant material relevant för föremål med hög luftfuktighet: i en pool, badrum, terrass, lusthus, balkong och andra platser där ytan måste vara mycket motståndskraftig mot atmosfäriska ämnen. Samtidigt är användningen av granitkitt begränsad för dessa typer av lokaler.

Bild
Bild

Tillverkare

För första gången dök det upp dekorativt gips på marknaden tack vare Bayramix … Idag anses tillverkaren vara grundare av mode inom detta område och producerar olika typer av gips, som skiljer sig åt i struktur och struktur. Kittet av marmorflis är en verkligt högkvalitativ och hållbar produkt. Företagets sortiment är brett: från tillverkning av inredning till material som används för ytterväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren har väldigt få konkurrenter, eftersom inte många företag kan behärska metoderna för att tillverka en unik typ av beläggning.

Granulum Firm uppstod nyligen, men på kort tid kunde klara alla tester, certifiering, analys av mästare och experter. Studier säger att denna gips inte på något sätt är sämre än sina motsvarigheter och i vissa fall till och med överlägsen i egenskaper.

Bild
Bild

Detta företags motstående material kännetecknas av hög hållfasthet, elasticitet och förmågan att "andas", vilket är viktigt för väggar. Kondensdroppar ackumuleras inte på ytan. Granulum produkter De har en lång livslängd, luktfri och är tillverkade av miljövänliga råvaror. Därför kan företagets marmorbehandling användas för beklädnad av både fasader och interiörer.

Den färdiga blandningen är en förening av granit- och marmorflis blandat med en speciell limlösning. När den är torr döljer blandningen ojämnheter och grovhet. Totalt producerar företaget cirka 48 grundnyanser, men om du vill kan du få ett slags färgschema genom att blanda flera färger.

Bild
Bild

Imitation av natursten är en av de svåraste tekniska uppgifterna. Saken är att användningen av dekorativt material vid hög luftfuktighet, temperaturförändringar, mekaniska påverkan bidrar till snedvridning av produktens struktur, vilket resulterar i att den naturliga effekten gradvis börjar försvinna. I detta avseende skiljer sig marmorgolvet till det bättre från andra fasadmaterial.

Bild
Bild

Olika tillsatser i sammansättningen av dekorativa blandningar har ett antal viktiga egenskaper, inklusive en hög skyddande förmåga. Nyligen har tillsatser med en frostbeständig och fuktsäker effekt börjat användas för efterbehandling av fasader och antibakteriella och allergivänliga föreningar för inre rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Recensioner

Dekorativ gips är mycket uppskattad av många användare. En mängd olika beklädnadsmaterial har goda egenskaper, men verkligt original väggdesign erhålls endast med marmorgips. Tack vare denna kvalitet sticker materialet ut från andra.

Bild
Bild

Recensioner säger att marmorgips nästan helt upprepar strukturen i en riktig sten. Köpare noterar också användarvänligheten för materialet. En viktig roll för köparna spelas också av en överkomlig prispolicy, miljösäkerhet och en mängd olika färger.

Många konsumenter föredrar Bayramix för sitt överkomliga pris, goda prestanda och hållbarhet.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Marmorflisar kan förädla alla designidéer. Det ser bra ut både i vardagsrummet och i badrummet.

Marmorgips i badrummet kan förvandla en tråkig inredning och förändra den utan erkännande. Tack vare smulorna är väggarna grova, med intressanta mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man vetter mot byggnader utifrån kommer marmorflis att dölja alla brister i väggarna. Resultatet är en originaldesign som kommer att locka alla med sin unikhet.

Rekommenderad: