Mosaikgips (48 Bilder): Vilka Typer Av Dekorativ Akrylblandning För Fasaden, Väggdekoration Med Kompositionerna "Mosaic" Och Ceresit

Innehållsförteckning:

Video: Mosaikgips (48 Bilder): Vilka Typer Av Dekorativ Akrylblandning För Fasaden, Väggdekoration Med Kompositionerna "Mosaic" Och Ceresit

Video: Mosaikgips (48 Bilder): Vilka Typer Av Dekorativ Akrylblandning För Fasaden, Väggdekoration Med Kompositionerna
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Mosaikgips (48 Bilder): Vilka Typer Av Dekorativ Akrylblandning För Fasaden, Väggdekoration Med Kompositionerna "Mosaic" Och Ceresit
Mosaikgips (48 Bilder): Vilka Typer Av Dekorativ Akrylblandning För Fasaden, Väggdekoration Med Kompositionerna "Mosaic" Och Ceresit
Anonim

Mosaikgips är ett utsökt och originellt efterbehandlingsmaterial, känt sedan Byzantium, där det användes för att dekorera religiösa och kulturella byggnader. Då glömdes materialet oförtjänt, och först på 1700 -talet återupplivades det igen. Detta hände tack vare M. Lomonosov, som upptäckte tekniken för mosaikpaneler. För närvarande är mosaikgips ett mångsidigt, prisvärt och vackert material som har ett stort antal fans och är i stor efterfrågan från konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Mosaic gips är en kombinerad sammansättning av akrylsampolymerer och ett fyllmedel av stenflis, som används som granit, marmor, kvarts, lapis lazuli och malakit. Ett brett spektrum av färger uppnås på grund av tillsats av färgämnen till materialet. Stenflisens storlek varierar från 0,8 till 3 mm i diameter och beror på typen av sten och gipsets syfte.

Bild
Bild

Materialet har höga drifts- och dekorativa egenskaper, vilket beror på följande obestridliga fördelar:

Mångsidighet. Gipset kan användas för både externt och internt arbete

Materialet kan monteras på tegel, cement-sand, betong, sten och gipsskivor, vilket ökar omfattningen avsevärt och gör det ännu mer populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fuktmotstånd. Materialet skyddar väggarna på ett tillförlitligt sätt mot fuktgenomträngning. Detta säkerställer att inga svampar, mögel eller patogener dyker upp

Hög motståndskraft mot aggressiva miljöförhållanden. Gipset tolereras väl av temperaturfluktuationer, ultraviolett strålning och exponering för kraftig nederbörd. Detta gör att materialet kan användas i alla klimatzoner

Ytterväggar med mosaikfinish behåller sin ursprungliga färg under hela livslängden.

Bild
Bild
  • Bra värme- och ljudisoleringsegenskaper. Fasaden, avslutad med mosaikgips, hjälper till att minska värmeförlusten under den kalla årstiden och avsevärt spara på uppvärmningen.
  • Ett brett utbud av modeller, representerade av en mängd olika texturer och nyanser, gör det möjligt att genomföra de mest vågade designbesluten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bra andningsförmåga. Gipsväggar är väl ventilerade. Detta eliminerar ackumulering av fukt och utseende av svamp, och förlänger också väsentligt strukturens livslängd

  • Hög styrka och elasticitet. Materialet har utmärkt motståndskraft mot nötning, deformation och mekanisk belastning. Mosaikytan är stabil och hållbar.
  • Lätt att använda och enkelt underhåll. Materialet är lämpligt för både manuell och maskintillämpning. Installation kommer inte att orsaka svårigheter även för personer som inte har någon erfarenhet av väggbeklädnad.

På grund av dess motståndskraft mot all slags smuts behöver ytan inte regelbundet noggrant underhåll, vilket är särskilt bekvämt för att dekorera fasader och avsluta stora ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Nackdelarna med mosaikgips inkluderar den höga kostnaden för materialet på grund av närvaron av dyra naturliga ingredienser i kompositionen. Till exempel är genomsnittspriset på ett kilo Ceresit -gips 120 rubel. De dyraste är frost- och fuktresistenta arter med hög vidhäftning och avsedda för utomhusbruk.

Kostnaden påverkas också av stenflisornas storlek, densitet och materialets syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nackdel är begränsningen av applicering av gips på ytor som består av mineral- och glasull. Dålig underhåll av råvaror noteras också. Om en viss del av väggen är skadad kommer det att vara svårt att eliminera problemet med metoden för fläckreparation: de nya och gamla ytorna kommer att vara annorlunda och det kan vara ganska svårt att uppnå sin fullständiga likhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna är behovet av att applicera speciella primerblandningar på metallytor. Annars kommer de att vara känsliga för kemisk korrosion och rost genom mosaikytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Möjligheten att använda materialet på alla typer av ytor ger en mängd olika alternativ för dess användning. Gipsets motståndskraft mot ultravioletta strålar och vatten gör det möjligt att dekorera fasaderna på bostäder och offentliga byggnader. Det finns ingen risk att förlora sitt ursprungliga utseende. Mosaikytan behåller färgernas ljusstyrka och oklanderliga form under hela livslängden.

Materialets smidighet och elasticitet garanterar beläggningens integritet vid krympning av huset eller en liten jordbävning: den putsade ytan viker inte sönder eller spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaikgips blandar sig harmoniskt med vilken stilriktning som helst , vilket är mycket värdefullt när man inreder interiörer. Kombinationen av flera färger och texturer ser väldigt intressant ut. Denna teknik betonar rymdets geometri och livliggör synligt interiören.

För inomhusarbete rekommenderas att använda en finkornig blandning, och för utomhusarbete är det bättre att använda en grovkornig blandning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Mosaikgips finns i ett stort utbud. Modellerna skiljer sig från varandra på följande sätt:

Partikelstorlek av stenflis . Materialet är finkornigt, partikeldiametern är 0,8 mm, finkornig-med partiklar från 0,9 till 1,2 mm, medellånga-1, 2-1,5 mm och grovkorniga-med fragment upp till 3 mm i diameter.

Ju större smulan, desto högre materialförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter materialtyp gips kan vara granit, marmor, kvarts, malakit och lapis lazuli. Metoden för att måla blandningen beror också på tillverkningsmaterialet. Vissa raser har en ihållande naturlig färg och behöver inte nyans. Andra behöver ytterligare färg för att få ljusa mättade färger.

Att blanda smulor i olika färger ger en mycket intressant effekt och används ofta för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av bindemedel . Akrylföreningar har hög elasticitet och presenteras i färdiga blandningar som inte kräver ytterligare utspädning. Mineralkompositioner innehåller cement-, gips- eller kalkkomponenter och kännetecknas av hög hållfasthet hos den bildade beläggningen och relativt låg kostnad. Nackdelen med denna typ är begränsningen för användning: endast cementblandningar är lämpliga för utomhusarbete och gips och kalk bör endast användas inomhus Silikatsammansättningar innehåller kaliumglas. Nackdelen är att den hårdnar för snabbt, så den här typen rekommenderas för personer med vissa färdigheter i efterbehandling. Silikonföreningar tillverkas på basis av silikonhartser och är endast lämpliga för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På ansökningsplatsen Det finns tre typer av mosaikgips: dekorativa lösningar för inredning, fasadmaterial och blandningar för efterbehandling av källaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Följande rekommendationer hjälper till att påskynda efterbehandlingen och gör inga misstag när du väljer rätt modell:

När du köper material måste du se till att alla påsar släpps i samma sats. Om det inte är möjligt att köpa modeller av samma serie och kompositionerna är gjorda på olika dagar, rekommenderas att noggrant blanda allt material i en behållare. Detta eliminerar färgskillnader och gör kompositionen enhetlig

Du bör vara uppmärksam på modellens detaljerighet och köpa kompositioner av samma storlek på stenflis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att inte alla typer av material är lämpliga för användning i bostadslokaler. Gips på basis av kvartspartiklar är kategoriskt olämpligt för inredning: stenen har en naturlig strålningsbakgrund och kan vara farlig för invånarna

Vid fasadbehandling rekommenderas att använda blandningar med naturliga naturliga nyanser: damm på sådana ytor är praktiskt taget osynligt. Den grovkorniga kompositionen tillåter efterbehandling utan att preliminärt eliminera mindre defekter

Sprickor, gropar och chips kommer att maskeras på ett tillförlitligt sätt under mosaikskiktet.

Bild
Bild

Utomhusarbete med gips bör utföras vid en lufttemperatur på minst fem grader och en relativ luftfuktighet på högst 80%

Innan gipset appliceras måste väggens yta grundas. Detta ökar vidhäftningen avsevärt och främjar en jämn fördelning av murbruk

Bild
Bild

Användningen av modeller av olika kornstorlekar kommer att ge fasaden en visuell volym och göra strukturen solid och presentabel. När du väljer en väggbeklädnad för bostadslokaler måste du ta hänsyn till att mosaikgips tillhör de "kalla" beläggningarna, därför är det bättre att använda det i icke-bostadsutrymmen som ett badrum, veranda eller korridor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Användningen av mosaikgips låter dig skapa spektakulära konstnärliga bilder och är ett verkligt fynd för att dekorera rum och genomföra djärva designidéer.

Den harmoniska kombinationen av nyanser kommer att göra korridoren mysig och estetisk.

Bild
Bild

Kontrastfärger och vacker struktur på beklädnaden kommer att ge huset noggrannhet och snygghet.

Bild
Bild

Sammansättningen av keramiska plattor och "mosaik" framhäver framgångsrikt stilen och dekorerar fasaden perfekt.

Bild
Bild

Mosaikgips i inredningen av offentliga utrymmen ser snyggt och lakoniskt ut.

Bild
Bild

Dekorativa tegelstenar och stenflis är en utmärkt lösning för moderna interiörer.

Rekommenderad: