Gipsblandning: Torrhäftande Byggblandningar För Inomhus- Och Utomhusbruk, Knauf -produkter För Väggdekoration

Innehållsförteckning:

Video: Gipsblandning: Torrhäftande Byggblandningar För Inomhus- Och Utomhusbruk, Knauf -produkter För Väggdekoration

Video: Gipsblandning: Torrhäftande Byggblandningar För Inomhus- Och Utomhusbruk, Knauf -produkter För Väggdekoration
Video: Gipsblandning 2024, Maj
Gipsblandning: Torrhäftande Byggblandningar För Inomhus- Och Utomhusbruk, Knauf -produkter För Väggdekoration
Gipsblandning: Torrhäftande Byggblandningar För Inomhus- Och Utomhusbruk, Knauf -produkter För Väggdekoration
Anonim

Alla som direkt eller indirekt står inför en reparation vet mycket väl vad en gipsblandning är och vad den används till. Faktum är att kvaliteten på byggnadsarbetet, liksom ytterligare arrangemang i allmänhet, beror på det korrekta valet av detta material, eftersom gips är grunden för genomförandet av idéer om rummets inre.

Särdrag

Kompositionen som jämnar väggarna, både inuti och utanför huset, kallas en gipsblandning. Det förhindrar bildandet av defekter och sprickor på ytan, har en gynnsam effekt på mikroklimatet och är också grunden för efterbehandling av fasader och utförande av interiörarbete. Produkterna används för ljudisolering och värmeskydd. Med tanke på det syfte för vilket gipset ska användas, föredrar experter en eller annan typ av material.

Det finns många typer av blandningar på marknaden nu, som alla har sina egna egenskaper . Tyvärr förvirrar många människor torrbruk och torrt gips. Blandningen, innan arbetet påbörjas, späds ut med vatten och torrt gips består av gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra gips själv, men kvaliteten på en sådan lösning kommer att vara mycket tveksam. För att undvika misstag och ytterligare finansiella kostnader är det därför mer korrekt att använda en färdig komposition från betrodda tillverkare av byggmaterial. Torra byggnadsgipsblandningar måste uppfylla vissa GOST.

För att inte misstas med valet måste du ha en uppfattning om vilka produkter som används till vad och vilka egenskaper det ska ha.

Täthetsindikatorn för gipsblandningen är av stor betydelse. Tätheten hos den torra kompositionen beror på hur mycket luft som kommer att finnas med i lösningen. Denna egenskap är av stor betydelse för korrekt tillämpning av lösningen vid arbete med olika typer av ytor. Som regel anges detta värde på blandningens förpackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningar är indelade i flera typer beroende på bindemedelskomponenten som ingår i produkten.

Vyer

Utvecklingen av modern teknik har gjort det möjligt för tillverkare av byggmaterial att producera ett brett utbud av färdiga kompositioner för gips och torra blandningar. Lösa murbruk för putsarbete är indelade i flera typer, beroende på fyllmedel.

Flera sorter kan särskiljas bland dem:

Gips - som innehåller gips och mineraltillsatser. Den används för inredningsarbete, är lätt att applicera, torkar snabbt och har en vit färg. Det säljs färdigt, efter utspädning av kompositionen med vatten kan du starta ytbehandling. Vissa specialister, när de gnuggar den putsade ytan med en polyuretanflöte, gör den perfekt slät och blank.

Det finns ingen anledning att dessutom bearbeta en sådan vägg med kitt, du kan omedelbart börja limma tapetark på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cement-sandblandning , bland fördelarna är hållbarhet, styrka och låg kostnad. Lösningen för arbete utförs genom att blanda kompositionen med vatten i den andel som anges på förpackningen. Blandningen används ofta i konstruktions- och renoveringsprocessen, därför anses den vara en mångsidig produkt. Det kan dock inte användas för bostadslokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalkgips innehåller släckt kalk som huvudkomponent. Denna komponent är känd för sina antibakteriella egenskaper och god plasticitet. Denna tillsats gör att murbruk kan göra ett utmärkt jobb med att jämna ut fuktiga väggar i rum. Bland fördelarna med denna gips kan också särskiljas vidhäftning till nästan alla ytor.

Kalk-karbonatblandningen är prisvärd och idealisk för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limblandning , som inkluderar sand och cement, samt ett antal polymertillsatser och specialfibrer. Med sådana produkter utförs arbete med installation av isolering. På grund av den höga kostnaden används denna gips inte för utjämning av väggar i rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lergips kan användas för delvis dekoration av vissa element, till exempel eldstäder eller skorstenar, och för komplett väggdekoration. Det är det mest miljövänliga materialet för puts av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den torra blandningen säljs i papperspåsar på 20-25 kilo. För dekorativt arbete används färdiga blandningar, som är en homogen murbruk för puts av väggar. Tillverkare producerar sådana produkter i hinkar eller stora burkar. Lösningen kräver ingen preliminär utspädning med vatten: för att börja arbeta med det är det tillräckligt att öppna behållaren och flytta kompositionen med en konstruktionsblandare.

Tillverkare av vissa märken av färdiga blandningar rekommenderar att du behandlar väggarna med en primer innan du applicerar gipset. Kostnaden för den färdiga blandningen är flera gånger högre än den torra kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga blandningar kan klassificeras efter deras sammansättning, liksom efter ytstrukturen som kommer att resultera från arbetet:

Texturerat gips - innehåller bland annat naturliga ingredienser, till exempel träfragment, linfibrer eller naturstenflis. En sådan sammansättning av blandningen, efter att den applicerats på väggen, sätter en uttalad lättnad. Bland de populära representanterna för denna komposition, som ett exempel, kan man särskilja den dekorativa beläggningen "Bark beetle", som upprepar strukturen på barken på ett träd.

Bild
Bild

Venetiansk blandning - det dyraste materialet bland färdiga blandningar för gips. Basen för denna murbruk är marmor. Tack vare honom liknar ytan efter applicering av kompositionen visuellt denna natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturellt gips baserad på kvartssand. Väggen, efter applicering av denna komposition, kan vara slät eller präglad. Den innehåller gips "under en päls", vilket är mycket vanligt för efterbehandling av privata hus.

Blandningen har god fuktbeständighet, varför den anskaffas för arbete i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymerprodukter bestående av latex- och akrylkomponenter. På grund av deras närvaro får gipset högre nivåer av ljudisolering och brandmotstånd hos väggarna.

Alla ovanstående typer av färdiga blandningar appliceras med en metallspatel, en kam och borstar. Varje typ av gipsblandning har sina egna nackdelar och fördelar, men användningen av material avsett för specifika typer av arbete - internt eller externt, med hänsyn till typen av arbetsyta och rummets egenskaper, hjälper till att uppnå önskad resultat och undvik misstag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

För externt och internt arbete krävs helt olika kompositioner.

De flesta tillverkare lägger information om deras produkters omfattning på förpackningen:

Gips för behandling av byggnadsfasader ska vara hållbart och ha en lång livslängd, vara resistent mot yttre faktorer, såsom temperaturfall, nederbörd, ultraviolett strålning, luftfuktighet och olika typer av mekaniska skador

För byggnader där fasaden är isolerad med expanderad polystyren är den vanliga gipsblandningen olämplig. För detta material produceras en speciell komposition som ger vattentätningsskydd, skydd mot solljus och temperaturfluktuationer. Du kan inte göra utan att använda ett förstärkande nät i arbetet

Användningen av mineralullsplattor i konstruktionen är ett bra alternativ för att isolera husväggarna från utsidan, de är flera gånger tyngre än expanderad polystyren, men de kräver också puts med speciella ånggenomsläppliga föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hus av luftbetongblock, på grund av materialets hygroskopicitet, kräver särskilt skydd. Fasadgipsblandning för luftbetong är ett idealiskt material för en sådan finish. Den kan användas för att gipsa block i och utanför huset. Dessutom har gipset ett attraktivt utseende, till exempel om du köper en specialiserad texturerad komposition

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsarbete kräver användning av dekorativa material som är miljövänliga i sina komponenter. Lokaler med hög luftfuktighet kräver också putsarbete.

För badrum i en lägenhet kommer användningen av gips att lösa två problem: att förbereda ytan för efterbehandling eller att dekorera ytorna för det sista skedet av reparationen. I fuktiga rum föredrar de oftast att arbeta med färdiga torra blandningar baserade på gips eller cement.

I båda fallen spelar ytytan en viktig roll .på vilken gipsblandningen kommer att appliceras. De flesta av de tillverkade produkterna får dock användas för både inredning och exteriör. Torr gipsblandning är lämplig för utjämning av ytor, förberedande arbete på väggar och tak. För slutarbete är det fortfarande bättre att föredra dekorativt gips i form av en färdig lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett stort utbud av gipsblandningar från olika tillverkare presenteras på den moderna byggmarknaden. Tack vare detta kan du lösa de flesta komplexa problemen i samband med reparation och inredning.

Bland de ledare som har visat sig bra på marknaden kan man notera den internationella företagsgruppen Knauf och Kreisel … Produkterna från dessa tyska tillverkare har varit populära i mer än ett år, tack vare de höga kvalitetsstandarder som strikt följs vid tillverkning av byggmaterial. Sortimentet av Knauf -företaget inkluderar gipsplåster för inredningsarbeten, samt cementblandningar som används för efterbehandling i byggnader. Kreisel erbjuder professionella putslösningar för både manuell och maskinell tillämpning. Tyska produkter presenteras också på hemmamarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högkvalitativ gips tillverkad i Ryssland " Prospektörer " används för reparation av föremål i likhet med utländska tillverkare. Företaget erbjuder en hel serie gipsblandningar för olika ändamål, inklusive den dekorativa kompositionen "Barkbagge", samt gips- och cementbruk.
  • Raden av gipsblandningar från många tillverkare inkluderar dekorativt gips "Wave ", som bildar en fuktbeständig beläggning som liknar ljusa krusningar på vatten. Denna texturerade blandning är idealisk för rum med hög luftfuktighet, till exempel kök eller badrum.
  • Optimist-Elite-företag producerar en sådan ytbeläggning som gör att du kan forma en textur för varje smak, från imitation av en lätt bris som blåser på havsytan till ett rasande stormigt hav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Henkel Bautechnik arbetar med tillverkning av byggmaterial från Ceresit, som är de obestridda ledarna inom segmentet produkter för renoveringsarbete. Renovering och inredning av lokaler är en prioriterad riktning för företaget. Det är därför Ceresit gipsblandningar utmärks av utmärkt kvalitet och ett stort antal olika typer. Ceresit CT 35 -gips används för fasader och inredning.

Beläggningen gjord med denna komposition kännetecknas av konsistens och attraktivitet, Ceresit CT 137 dekorerar ytan på väggarna, vilket gör att strukturen liknar små stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Bland moderna gipsblandningar för arbete med ytor av betong, tegel och gips utmärks Knauf Rotbands komposition. Produktrecensioner betonar dess främsta fördelar - plasticitet, utmärkt vidhäftning och miljövänlighet.

För inredning av ytor för ytterligare kakel eller tapetsering , Volma-Layer gips har visat sig ganska bra. Dess nackdelar inkluderar snabb stelning, så du måste späda blandningen i små mängder.

I betyget av företag som producerar kvalitetsprodukter för puts, intar Knauf en ledande plats. Populära ryska tillverkare är Yunis, Osnovit och Volma.

Baserat på förhållandet mellan kostnad och kvalitet, enligt de flesta köpare, är Prospektors gipsblandning ett av de bästa materialen för putsytor. Det är viktigt att den har en liten förbrukning per m2, och efter att lösningen stelnat krymper den inte och förblir platt.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Den otvivelaktiga fördelen med färdiga byggnadsblandningar är deras kvalitet och en kompetent kombination av alla komponenter. Företräde bör dock ges till produkter som tillverkas av pålitliga tillverkare. Nya material måste behandlas med försiktighet. Som regel kommer de höga kostnaderna för en sådan blandning att motiveras av användarvänligheten hos kompositionen, liksom ekonomisk konsumtion. Det är mycket viktigt att göra stora inköp av byggmaterial endast från pålitliga leverantörer. Detta hjälper till att undvika förvärv av förfalskningar under välkända varumärken.

Glöm inte bort ytterligare material: i vissa fall kan det behövas ett murverk för att öka hållfastheten hos det applicerade gipsskiktet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller applikationen på olika ytor rekommenderar experter följande:

  • träväggar putsas med en cementkalkkomposition med hjälp av en låda;
  • för skumbetong är det att föredra att köpa en gipsblandning;
  • tegelväggar kräver inte applicering av en speciell förening.

För att vara säker på att de köpta produkterna håller riktigt hög kvalitet kan du kontrollera deras förpackning. Den torra gipsblandningen i påsen kommer att ha en film mellan förpackningens yttre och inre lager. Kompositionens släpptid, tryckt på påsen, bör inte vara densamma. För att öka gipsblandningens plasticitet rekommenderas att tillsätta lite tvättmedel i vattnet. För arbete på ytor som har betydande krökning är det bäst att använda gipsfyrar.

Efter att noggrant studerat egenskaperna hos varje typ av gipsblandning kan du enkelt göra rätt val.

Rekommenderad: