Dekorativ Gips "världskarta" (26 Bilder): Interiörer Med Texturerat Gips På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Gips "världskarta" (26 Bilder): Interiörer Med Texturerat Gips På Väggen

Video: Dekorativ Gips
Video: DIY glitter walls. DIY блеск стен. Глиттер в интерьере.Красивые стены своими руками Донецк 2019 2024, Maj
Dekorativ Gips "världskarta" (26 Bilder): Interiörer Med Texturerat Gips På Väggen
Dekorativ Gips "världskarta" (26 Bilder): Interiörer Med Texturerat Gips På Väggen
Anonim

Dekorativ gips "världskarta" används framgångsrikt idag i dekorationen av lokaler. Det är attraktivt genom att dess strukturerade bas gör att du kan uppnå en mycket intressant effekt. Kombinationen av enskilda typer av kalkblandningar ger en grund, genom vilken konturer visas på väggen, liknande kontinenter och öar. Därav namnet på denna typ av dekorativt gips.

Särdrag

Det finns ett antal företag som tillverkar dessa produkter. För att köpa det måste du vara uppmärksam på att det står "världskarta" på förpackningen. Med denna inskription kommer du inte att tvivla på att du kommer att få just en sådan bild. Det finns ett annat alternativ som ger samma effekt. Beläggningen som imiterar travertinsten ser också väldigt original och naturlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av denna typ av beläggning används miljövänliga material. Lösningen innehåller kalk, marmordamm, linoljor. På grund av denna struktur erhålls ett unikt mönster på varje vägg. Det ser snyggt och lyxigt ut.

En av de främsta fördelarna med kvalitetsgips är att det "andas ". Detta innebär att väggarna skyddas från mögel och mögel. Materialsäkerheten gör det möjligt att designa även en plantskola i den här stilen. Barn kommer nästan säkert att älska den ursprungliga finishen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plusserna inkluderar att gipset torkar snabbt. Efter en dag kommer det att vara möjligt att utvärdera resultaten av de insatser som gjorts.

Utbudet av färger är mycket varierande. Du kan välja en nyans för alla interiörer och för varje smak.

Om applikationstekniken kränks kan det uppstå sprickor på gipset över tid. De kan tas bort med en ny sats utspädd gips.

Bild
Bild

Förberedelse av verktyg och ytor

För att korrekt applicera dekorativt gips måste du förbereda följande:

  • Mästare OK;
  • skulderblad;
  • skumsvampar;
  • mjuka rullar;
  • penslar och färg;
  • sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild

En spektakulär vägg i form av öar kan erhållas om du bara först jämnar den mycket bra, spacklar den. Ytan måste vara helt ren.

Ett rum där luftfuktigheten är ganska hög, är det bäst att dessutom behandla med en svampdödande komposition. Detta kommer att vara en försäkring mot de negativa effekterna av fukt. För att undvika rost på en snövit vägg måste du använda ett verktyg av rostfritt stål.

Bild
Bild

Första och andra lagret

Hela ytan som ska behandlas grundas två gånger. Det första lagret appliceras med en murslev. I vissa fall är det nödvändigt att bearbeta väggen med en fleecy roller. Då kan du uppnå den så kallade päls-effekten.

När det första lagret är torrt måste du gå över det med sandpapper . Det första lagret är bara basen. Det andra skiktet kan appliceras på olika sätt. Den mest intressanta effekten kan uppnås enligt följande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips appliceras på ytan i separata fragment. De ojämna öarna kommer att skapa den ursprungliga ritningen.

Viktiga förutsättningar krävs: sparkel måste alltid vara ren och lösningen appliceras på den i en minsta mängd. Genom att direkt gnugga den får du en ritning. Om du tar en annan mängd lösning varje gång kommer öarna att visa sig vara små, medelstora och stora. Så här skapas en vacker och original karta.

På den torkade ytan utförs den med en ansträngning med en murslev . Denna process kallas glans. Verktyget ska vara tillverkat av legerat stål så att inga svarta märken kvarstår. Ibland utförs denna procedur två gånger, med en period på fem minuter.

Bild
Bild

Dekorativa plåster är olika. Täckningar kan imitera sten-, läder-, tygytor. Detta uppnås genom att använda olika verktyg - till exempel en spatel med tänder eller en mjuk borste. För att skapa en specifik ritning kan du använda en mall (applicera den på ytan). Frimärket måste rengöras av gips varje gång, fuktas med vatten.

Det finns en nyans som är mycket viktig att tänka på när du applicerar detta gips. Det är nödvändigt att snabbt applicera och bilda ritningar så att gipset inte hinner torka. Av denna anledning är det mer bekvämt att utföra sådant arbete tillsammans. Om du måste klara dig själv måste du göra allt gradvis, från ett område till ett annat, och inte bearbeta hela ytan på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutbehandling

Efter applicering av gipset är det första vita lagret synligt på väggen, på vilket de utskjutande mönstren är placerade. Nu kommer det ögonblick när du ska börja måla ytan. När du målar blir det ett lager mörkare och det andra ljusare, så du får två nyanser. För den slutliga finishen används metalliserad färg, lack, vax, pärlemorfärg.

Applicera vaxet med en fuktig svamp i en cirkelrörelse. Detta kommer att bidra till att uppnå enhetlighet i ytbehandlingen. Att arbeta med lack ser likadant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När vaxet är torrt kan du måla dessa områden ytterligare. Detta kommer att ge dem ännu mer uttrycksfullhet. Det här alternativet är inte det enklaste, men resultatet är värt det.

Det finns en annan teknik som anses vara den svåraste, men den ger en fantastisk effekt . Med denna metod appliceras flera lager gips sekventiellt, men var och en av dem har sin egen färg. Ritningen appliceras endast på det sista lagret (med en stencil): effekten av en tappad skugga erhålls. Om du är osäker kan du använda de enklare alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

andra metoder

Lösningen kan spridas över hela muren. Då måste du luta den mot väggen, trycka lätt och ta bort den. Så bearbetas hela väggen och sedan slätas ytan ut.

Gipset kan appliceras med en vanlig borste . Då måste du bearbeta områdena med en murslev. I vissa fall kan borsten till och med bytas ut mot en trasa, vilket också ger en ovanlig effekt. Ju mer varierade mönster, desto bättre. Det andra lagret appliceras med en svamp.

Bild
Bild

Användningen av en speciell pistol är acceptabel. Men i detta fall måste man komma ihåg att ritningen kommer att vara liten. Du kommer inte att ha möjlighet att skapa stora öar.

DIY -tillverkning

Vanligtvis säljs dekorativt gips färdigt: i en speciell behållare eller i form av ett pulver, som måste spädas med fokus på rekommendationerna som anges i instruktionerna. Men sådant material kan tillverkas med egna händer. Experter noterar: om du gör allt rätt blir beläggningens kvalitet inte sämre, och det kommer att vara lika länge.

Olika komponenter används vid tillverkning av dekorativt gips . En stor mängd kalk ger en mycket ren yta, men det finns risk för sprickbildning. När gips tillsätts visar sig kompositionen vara starkare, och tillsatsen i form av cement gör att beläggningen kan användas i rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips "världskarta" används i olika rum och kan enkelt kombineras med andra material: färg, tapeter, kakel. Detta gör det möjligt att dekorera alla rum, göra det unikt. Med hjälp av sådant gips kan du förverkliga en mängd olika designidéer i verkligheten.

Rekommenderad: