Vackra Hus På Landet (63 Foton): Idéer För Att Ge På En Tomt Med Trädgård Och Terrass, Exempel På Hus Med Dekorativt Gips

Innehållsförteckning:

Video: Vackra Hus På Landet (63 Foton): Idéer För Att Ge På En Tomt Med Trädgård Och Terrass, Exempel På Hus Med Dekorativt Gips

Video: Vackra Hus På Landet (63 Foton): Idéer För Att Ge På En Tomt Med Trädgård Och Terrass, Exempel På Hus Med Dekorativt Gips
Video: Ljust och öppet // Natalia Lindberg Trädgårdsdesign 2024, Mars
Vackra Hus På Landet (63 Foton): Idéer För Att Ge På En Tomt Med Trädgård Och Terrass, Exempel På Hus Med Dekorativt Gips
Vackra Hus På Landet (63 Foton): Idéer För Att Ge På En Tomt Med Trädgård Och Terrass, Exempel På Hus Med Dekorativt Gips
Anonim

Fans av lantlig rekreation som föredrar att flytta bort från stadens liv och rörelse, bosätter sig ofta i vackra hus på landet som lockar uppmärksamhet inte bara med sin yttre dekoration utan också med sin inre komfort. Lantliga hus lämpar sig inte bara för en kortare vistelse i dem, utan också för en ganska lång vistelse . Innan du börjar planera ditt lanthus rekommenderar vi att du bekantar dig med några av nyanserna i denna process, och samtidigt är det värt att överväga färdiga alternativ som kan läggas till grund för ett framtida projekt.

Bild
Bild

allmän information

Lantgårdar, som namnet antyder, installeras på sommarstugor av olika storlekar. Mycket sällan på ett privat hus om territoriet tillåter det. Nyligen har det blivit relevant att köpa färdiga ramhus på landet direkt från tillverkaren, men vissa människor föredrar fortfarande att skapa ett projekt och bygga direkt på egen hand. Hus på landet kan vara så här.

Vinter . Sådana byggnader är universella, eftersom du kan bo i dem året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvvinter . Experter rekommenderar att utforma sådana byggnader under milda klimatförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommar . De är gjorda av lätta material, invånarna anländer till dem uteslutande under den varma årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana strukturer uppförs på följande typer av fundament:

pelar

Bild
Bild
Bild
Bild

lugg

Bild
Bild
Bild
Bild

monolitisk

Bild
Bild
Bild
Bild

Lanthuset kan användas som semesterort, sommarkök eller verkstad. Det kommer att gå bra med trädgården, särskilt där landskapsarkitektur har utvecklats. Oftast uppförs sådana hus som fristående nya föremål, men det finns också fall när de är fästa vid någon byggnad . Om de har lämplig kompetens inom konstruktion, bygger vissa till och med sådana hus på egen hand, eftersom det viktigaste för detta är att välja rätt projekt och material. Du kan bygga ett sådant fritidshus för varje budget och i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt om projekt och stilar

Idag finns det standardprojekt för lanthus som används av utvecklare och designers, och enskilda projekt utvecklas med hänsyn till kundens alla önskemål och behov. Ibland är det lättare och billigare att välja ett färdigt projekt, eftersom det är universellt och har utarbetats genom åren . Men om det finns en önskan och tid, kan du arbeta hårt för att skapa något speciellt eller överlåta detta arbete till en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter med vind anses vara pågående projekt av lanthus . Oftast är strukturen gjord i en våning, och i stället för vinden kan ett fullvärdigt vindsrum göras. Projekt av hus med vind är alltid relevanta, eftersom de är praktiska, ekonomiska i konstruktion, samt funktionella och estetiska, och även efter många år blir sådana projekt inte föråldrade. Sådana hus är installerade på en remsa eller högfundament, eftersom själva huset av denna typ i regel inte är tungt, men allt beror på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektalternativ för fullfjädrade 2-våningshus, till exempel med terrass eller veranda, görs vanligtvis på beställning från arkitekter. Oavsett om ett projekt väljs eller inte, kan du börja överväga stilar, i en av dem måste du ordna en sommarstuga.

Klassisk stil . Vanligtvis är enkla former, tydliga linjer och linjer inneboende i den. Ofta på sådana byggnader kan du se stuckaturer och andra typer av dekorativa detaljer som denna stil är förknippad med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . För att designa en byggnad i den här stilen måste du gå bort från allt som är bekant och ge företräde åt ovanliga konturer och helt icke-standardiserade tekniker. Hus i denna stil med dekorativt färgat gips ser fördelaktigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism . Perfekt för dem som inte vill se något överflödigt i sitt fritidshus. Minimalismstilen innebär användning av moderna och svartvita efterbehandlingsmaterial och produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska . Perfekt för dem som inte vill överbelasta byggnadens helhetsbild. I denna stil saknas allt som är ljust, pretentiöst och svårt att uppfatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet . Denna stil är idealisk för dem som vill bygga ett mysigt familjenbo med alpina motiv. Särskild uppmärksamhet i stughus ägnas åt deras inre innehåll, till exempel har de ofta en öppen spis installerad i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk klassiker . Det är en kombination av gammalt liv med moderna material och teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lanthus kan också ursprungligen dekoreras i stil med ett slott eller till exempel en gammal rysk hydda. Här, som de säger, vem har tillräckligt med fantasi för vad.

Olika material

På den inhemska byggmarknaden kan du hitta många material som är lämpliga för byggandet av hus på landet. De mest populära är:

trä

Bild
Bild
Bild
Bild

skumblock

Bild
Bild
Bild
Bild

varierad sten

Bild
Bild
Bild
Bild

tegel

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera materialvarianter kombineras skickligt. Och även i ett stort sortiment kan du hitta material för att skapa en ram och färdiga delar. Naturligtvis är detta inte en komplett lista, men dessa material anses vara de mest praktiska, högkvalitativa och hållbara.

Hus av skumblock har en minimal belastning på fundamentet. De kan vara mycket hållbara när de är korrekt uppställda, och inuti varma och sköna att stanna . De kommer att ha utmärkt ljudisolering, och byggnaderna kommer att vara brandsäkra. Skumblocket är mycket enkelt att bearbeta och enkelt att dekorera. Detta material anses inte vara det dyraste att köpa, vilket resulterar i att många invånare i vårt land köper det för att skapa mysiga små hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantliga hus av tegel eller sten kan vara lämpliga att bo när som helst på året . Naturligtvis kommer de ut i en anständig mängd, men de kommer att hålla i mer än ett dussin år. Dessutom bör en monolitisk grund av hög kvalitet byggas för dem, vilket inte heller är billigt. Sådana hus är pålitliga, hållbara, motståndskraftiga mot olika typer av temperatur extremer, och de har också ett ädelt utseende. De har en bra värmekapacitet, vilket utan tvekan är ett stort plus, för när man värmer sådana byggnader kommer det att bli betydande besparingar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen är hus i trä populära i vårt land. De ser väldigt vackra ut, dessutom är de helt miljövänliga och säkra inte bara för människor, utan också för miljön. Lantgårdar av trä är ofta små envåningsstrukturer, det finns också tvåvåningshus, men mindre ofta . Trähus är flera gånger billigare än tegel- eller stenalternativ, och deras konstruktion tar väldigt lite tid. Trähus är ganska lämpliga för uppvärmning på vintern. Av nackdelarna är det värt att notera den höga brandrisken för detta material under den varma säsongen, så det är lämpligt att behandla byggnaden med särskild skyddsutrustning för att undvika brand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Du bör inte installera ett lanthus någonstans i låglandet, vanligtvis ackumuleras vatten i ett sådant område, vilket i framtiden kommer att påverka byggnaden negativt och bidra till dess förstörelse. Om du vill bygga ett hus på 2 våningar, men det finns budgetbegränsningar, rekommenderar vi att du uppmärksammar alternativen för projekt med vind, vilket mycket väl kan ersätta en fullvärdig andra våning. För att öka området bredvid huset rekommenderar experter att lägga till en terrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara särskilt relevant under vår-sommarperioden, när det kan användas som ett rekreationsområde eller en matplats . Den rymmer sommarsoffor och krukor med säsongsblommor. Endast de som lever i ett varmt klimat bör välja färdiga ramhus från en byggherre, eftersom sådana hus mycket dåligt tål temperaturförändringar, och även individuell uppvärmning sällan hjälper till att värma sådana byggnader i ett kallt vinterklimat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för inspiration

För att bygga ett intressant, originellt och viktigast av allt praktiskt hus, rekommenderar vi att uppmärksamma färdiga vackra alternativ för sådana byggnader.

Bild
Bild

Ett litet envåningshus av trä med terrass, tillverkat i ryska motiv, är idealiskt för dem som gillar den här stilen, liksom för de kunder som värdesätter miljövänlighet och säkerhet.

Bild
Bild

Ett trähus på ett individuellt projekt med designerinredning kan också se fördelaktigt ut. Kontrastfärger matchar perfekt med vita trädetaljer. Det kommer att vara bra om ett sådant hus installeras där det finns mycket grönska och blommor.

Bild
Bild

En original lösning för att skapa ett lanthus kan vara användningen av en stor behållare, som helt kan omvandlas till ett bostadsutrymme med allt du behöver.

Bild
Bild

Och det är också värt att titta närmare på designalternativen för tegelhus för sommarstugor. De ser till och med varma och mysiga ut på utsidan, särskilt om de ligger nära en trädgård eller rabatter. Fans av hus med dekorativt gips bör uppmärksamma färdiga framgångsrika exempel som utvecklats av designers och arkitekter.

Rekommenderad: