Hur Man Putsar Luftbetong? 40 Foton Gipsning Av Väggar Utanför Och Inuti Ett Hus Eller Rum, Hur Man Väljer En Komposition För Interiör

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Putsar Luftbetong? 40 Foton Gipsning Av Väggar Utanför Och Inuti Ett Hus Eller Rum, Hur Man Väljer En Komposition För Interiör

Video: Hur Man Putsar Luftbetong? 40 Foton Gipsning Av Väggar Utanför Och Inuti Ett Hus Eller Rum, Hur Man Väljer En Komposition För Interiör
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Maj
Hur Man Putsar Luftbetong? 40 Foton Gipsning Av Väggar Utanför Och Inuti Ett Hus Eller Rum, Hur Man Väljer En Komposition För Interiör
Hur Man Putsar Luftbetong? 40 Foton Gipsning Av Väggar Utanför Och Inuti Ett Hus Eller Rum, Hur Man Väljer En Komposition För Interiör
Anonim

Varje bostadskonstruktion måste behålla värmen väl inuti vissa rum. Men vissa material, tvärtom, passerar det snabbt på grund av deras porösa struktur. Dessa inkluderar luftbetongblock, från vilka små byggnader är byggda. Detta byggmaterial är mycket populärt på grund av dess låga vikt, rimliga pris och breda tillgänglighet på marknaden. För att få ett bra och hållbart hem bör luftbetongväggar vara korrekt putsade. Därför bör valet av material för sådan behandling tas med största allvar och ansvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialfunktioner

Gasbetong är ett poröst byggmaterial som består av skummad betong. En egenskap hos sådana block är närvaron av öppna porer som kan passera luft och vatten väl. Denna egenskap är inte en fördel, eftersom det vid hög luftfuktighet kommer att samlas mycket vätska inuti luftbetongväggarna. Ett sådant fenomen kommer inte bara att förvärra värmeisoleringsegenskaperna, utan kommer också att leda till isbildning under den kalla årstiden.

Bild
Bild

Blockerade betongblock har dock vissa fördelar

  • Huvudkomponenterna i luftbetong är cement, kalk, kvartssand, aluminiumpulver och vatten. Alla dessa produkter är helt säkra för människor, därför är block av denna typ helt miljövänliga.
  • Optimal balans mellan låg vikt och styrka. Gasbetong klarar betydande belastningar, men det rekommenderas inte att använda det för byggande av hus högre än 3 våningar.
  • Materialet leder inte värme väl. Detta gör att du kan hålla temperaturen inne i byggnaden på samma förutbestämda nivå.
  • Sammansättningen av luftbetongblock bidrar inte till tillväxt av mögel eller mögel. Denna produkt är den optimala lösningen för byggandet av små privata hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetong är ett unikt byggmaterial , som måste skyddas ordentligt och i tid från fuktgenomträngning.

Bild
Bild

Typer av gips

Gipsning av luftbetongväggar är ett obligatoriskt steg i alla byggnadsarbeten. Men för sådana produkter bör endast speciella lösningar användas som gör att luft kan passera genom och behålla fukt.

Därför används flera och fler typer av blandningar allt oftare för gipskonstruktioner av luftbetong

  • Kalkcementbruk . Denna typ av tunnskiktsblandningar utvecklades speciellt för detta material. Efter stelning passerar lösningen ånga mycket bra. Vidhäftningskoefficienten till ytan är en av de bästa bland alla typer av plåster. Av de positiva egenskaperna kan man notera motståndskraft mot negativa temperaturer.
  • Akrylplåster . Denna blandning som andas är både praktisk och hållbar. Men kompositionen passerar fukt väl, därför bör väggarna i luftbetong också täckas med ett tätskikt innan de appliceras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikonföreningar . Denna typ av produkt är avsedd för inomhusbruk. Efter applicering spricker lagret praktiskt taget inte, vilket gör att du snabbt och pålitligt kan skydda väggarna. Den enda nackdelen med materialet kan anses vara den höga kostnaden på marknaden.
  • Silikatlösningar . De erhålls på basis av olika silikater som tål bra olika fysikaliska och kemiska påfrestningar. Denna typ av plåster är en av högsta kvalitet för utomhusbruk.
  • Gipsblandningar . Gipsets struktur är homogen, vilket gör det möjligt att få mycket jämna ytor. Men gips tolererar inte en fuktig miljö, så det kan bara användas inuti byggnader där luftfuktigheten är minimal. För att öka vidhäftningen med luftbetong måste väggarna först impregneras med speciella primers.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att det inte rekommenderas att använda cementplåster för luftbetong.

Efter härdning bildar kompositionerna en tät struktur som inte tillåter ånga att passera igenom. Därför kommer det med tiden att ackumuleras inuti blocken, vilket påverkar dem negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Den moderna marknaden erbjuder flera typer av plåster. Alla dessa föreningar skiljer sig åt i kemisk struktur och fysikaliska egenskaper. Det bör förstås att var och en av dessa lösningar endast är avsedda att lösa specifika problem - det finns inga universella plåster för luftbetong.

När du väljer sådana kompositioner bör flera av deras egenskaper utvärderas

  • Ångpermeabilitetskoefficient. Denna indikator bör överstiga samma värde för luftbetong. Denna lösning gör att strukturen kan andas.
  • Blandningar bör beredas med minsta mängd vatten. Detta inkluderar silikat- eller silikonföreningar. Gips, å andra sidan, innehåller en betydande mängd vätska, så det är inte alltid ett alternativ.
  • Minsta och maximala tjocklek på det applicerade lagret. Med hjälp av vissa blandningar kan betydande skillnader under plattorna utjämnas, medan andra gör att ett tunt och jämnt dekorativt lager kan skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Driftsförhållanden. Ofta innebär detta steg att bedöma temperaturen, luftfuktigheten och andra egenskaper som gipset tål. Vissa sorter kan användas i badrummet, medan andra är lämpliga för utomhusbruk där det sker plötsliga temperaturförändringar.
  • Blandningens fysiska egenskaper. Det är viktigt att välja formuleringar som inte torkar snabbt. Detta är nödvändigt för att effektivt och jämnt fördela dem över ytan av luftbetong. Var också uppmärksam på om kompositionen kommer att spricka efter applicering under vissa mikroklimatiska förhållanden.
  • Tillverkare och kundrecensioner. Dessa egenskaper är bland de viktigaste. Du bör inte spara på gips för luftbetong, eftersom materialets hållbarhet beror på det. Experter rekommenderar att man föredrar produkter från välkända företag som redan har bevisat sig på marknaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När är den bästa tiden att putsa?

Den porösa strukturen av gasbetong förutsätter snabb absorption av fukt i blocken. Om vatten fryser där kan detta leda till att porer brister och en minskning av materialets tekniska parametrar. Därför rekommenderar experter att gipsa betongväggar endast under den varma årstiden. Det är viktigt att på natten under denna tid temperaturen inte sjunker under 0 grader. Den optimala tidsperioden anses vara månaderna: från mars till september. Men en viss tid bör väljas, med fokus endast på lufttemperaturen och klimatet i din region.

Det rekommenderas inte att börja putsa väggarna omedelbart efter konstruktionen - du måste låta fogmorteln i lederna stelna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att cementblandningar torkar mycket längre än speciallim för luftbetong.

Applikationsteknik

Gipsväggar av gasblock är ett obligatoriskt steg för att förbättra deras värmeisoleringsegenskaper. Men många undrar vilken sida det är bättre att börja arbeta från.

Det bör noteras att sådana operationer utförs med flera metoder

Intern behandling . Många experter rekommenderar att man börjar kitta och putsa gasblocket från insidan av huset - detta kommer helt att stänga alla porerna och utesluta att extern fukt tränger in i det inre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling . Förekommer också, men inte så ofta som internt. Detta alternativ är att föredra när byggnaden ligger nära en sjö eller flod. Sådana faktorer påverkar luftfuktigheten och bidrar till den snabba ackumuleringen av vatten inuti väggarna. Därför är det i detta fall nödvändigt att förhindra ett sådant fenomen. Observera: detta är inte alltid lämpligt för andra förhållanden, eftersom väggarna kommer att absorbera vätska från luften inuti rummet. Detta i sin tur kommer att öka torktiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inne i huset

Inredning av väggar av luftbetong innebär applicering av en blandning för att erhålla inte bara en slät, men också en hållbar yta.

Det utförs enligt följande algoritm

  • Först och främst måste du kvalitativt rengöra ytan på gasblocken från damm, härdade limstötar etc. Fukta sedan väggen med en våt rulle. När ytan är förberedd, är den belagd med primers. Många experter rekommenderar att man använder djupa penetrationsblandningar för badrum. I sin tur behandlas korridoren eller toaletten med konventionella och billiga föreningar.
  • För att förenkla justeringsproceduren bör fyrar installeras. Du kan köpa dem i rätt mängd i specialaffärer. Observera att det blir svårt att jämna ut väggen utan fyrar och lite erfarenhet. Fäst dessa strukturer på basen med samma murbruk som kommer att användas som gips. Det är viktigt här att justera alla fyrar i samma vertikala plan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gipset appliceras genom strö. Om du har möjlighet kan du spraya lösningen med en speciell maskin. Det är här viktigt att fördela blandningen i ett lager av ungefär samma tjocklek. Om gipsets tjocklek är signifikant är det korrekt att applicera det i flera lager. Innan varje efterföljande operation måste det tidigare applicerade skiktet få torka. Observera att efter inriktningen måste du ta bort fyrarna och korrekt fylla sina platser med en lösning.
  • Avslutande kitt. Detta steg är valfritt, eftersom många väggar sedan helt enkelt är täckta med tapeter eller andra dekorativa material. För en sådan finish kan du redan använda speciella dekorativa lösningar, som gör att du inte bara kan få en plan utan också en lockig yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför

Den yttre dekorationstekniken skiljer sig praktiskt taget inte från den tidigare beskrivna algoritmen.

Extern puts har flera särdrag

  • Väggarna är dessutom förstärkta med nät. För detta används metallprodukter tillverkade av tråd med en tjocklek av 0,1 mm. Du måste fästa nätet direkt på murbruk. Därför appliceras kompositionen först på basen, och sedan pressas materialet in i den.
  • Du måste applicera gipset i flera lager. Efter varje finish måste lösningen få torka helt, så ytan berörs inte på 3-4 dagar. Om det förutspås regn vid denna tidpunkt måste du skydda väggarna med plastfolie. Det första lagret kan enkelt skisseras utan utjämning. Det sista lagret används för att jämna ut planet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla andra processer är helt lik de som utförs för inredning: grundning, utjämning och efterbehandling.

Efter fullständig härdning kan ytterväggarna målas, täckas med dekorativt gips eller helt enkelt täckas med vinylplatta.

Bild
Bild

Användbara tips

Hållbarheten av gasbetongväggar beror främst på deras högkvalitativa finish.

För att få en högkvalitativ och hållbar yta bör du vägledas av flera expertråd

  • Använd endast kvalitetsprodukter för att forma gipset. Blandningen beredd med egna händer kan inte fastna fast vid gasblocket.
  • För torra rum kan vanliga gipsskivor vara ett alternativ till kitt. De ska fästas på en förinställd vägg och sedan dekoreras.
  • Blandningens vidhäftning beror också på själva gasbetongens kvalitet. Därför är det viktigt att kontrollera denna indikator även i husets designstadium.
  • Var uppmärksam på hörnen på väggarna. För att förstärka dem, använd speciella metallhörn som kan öka ramens hållfasthetsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetong är ett unikt byggmaterial som behöver efterbehandling och skydd av hög kvalitet. Därför bör putsning utföras i enlighet med all modern teknik med endast beprövade och säkra material för människors hälsa.

Rekommenderad: