Efterbehandlingskitt För Målning: Det Bästa Färdiga Kittet För Väggar, Superfinishing-föreningar

Innehållsförteckning:

Video: Efterbehandlingskitt För Målning: Det Bästa Färdiga Kittet För Väggar, Superfinishing-föreningar

Video: Efterbehandlingskitt För Målning: Det Bästa Färdiga Kittet För Väggar, Superfinishing-föreningar
Video: What is... Superfinishing 2024, Maj
Efterbehandlingskitt För Målning: Det Bästa Färdiga Kittet För Väggar, Superfinishing-föreningar
Efterbehandlingskitt För Målning: Det Bästa Färdiga Kittet För Väggar, Superfinishing-föreningar
Anonim

Under förberedelserna för reparationen kan många frågor uppstå, särskilt om arbetet utförs oberoende. En av dem är frågan om att välja ett högkvalitativt finishspackel för målning.

Färg är ett populärt efterbehandlingsmaterial. Den har många fördelar jämfört med andra typer av väggdekorationer, så den väljs ofta som inredning. Färgen används vid renovering av kontor, lager och lägenheter. Denna typ av finish är hållbar, inte rädd för fukt. Det låga priset gör också måleriet väldigt attraktivt.

Innan färg appliceras på väggarna måste de jämnas och spacklas.

Därför spelar efterbehandlingskittet en viktig roll under reparationen . Om väggarna har defekter hjälper ett bra kitt att dölja dem, och vice versa kommer en blandning av dålig kvalitet bara att förvärra ojämnheterna. Därför är det viktigt att välja bra material för renoveringsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är superfinishing kitt för?

Efterbehandling av kitt är en oersättlig sak i reparation. Det är den sista handen för vägginriktning. Materialet kan eliminera små brister. Under lagret av kitt döljs ojämnheter och grovhet lätt. Färgen fäster också på väggar med kitt mycket jämnare än på ytor utan den.

Men hoppas inte att du med hjälp av kitt kommer att kunna dölja grova misstag. Byggblandningen appliceras i ett tunt lager, och det kan bara korrigera mindre brister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kittet är vanligtvis slätt och enhetligt i konsistensen. Tack vare detta är kompositionen lätt att använda. Blandningens vita färg beror på att färgens nyans kan vara vilken som helst (till och med ljus). I detta fall bör kittet inte ge färgen någon främmande ton.

Här är några krav för ett kitt att hålla utkik efter:

  • Strukturens enhetlighet, frånvaro av klumpar och stora partiklar.
  • Plastitet, enkel applicering på väggar.
  • Materialet ska inte torka ut och spricka efter torkning.
  • Skuggan ska förbli vit.
Bild
Bild

Typer av kittmaterial

Det finns två huvudtyper av efterbehandlingskitt. Blandningen kan säljas torr eller redan utspädd. Om vi pratar om torra blandningar, så är de mycket billigare. De har också en lång hållbarhet.

Färdiga byggblandningar är lämpliga för dig som har liten erfarenhet av konstruktion och utför reparationer på egen hand. Kostnaden för sådant material är högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ingår i kittet

Innan du köper är det viktigt att noggrant studera materialets sammansättning, eftersom arbetets kvalitet och dess resultat beror på det.

Kittets sammansättning kan innehålla följande komponenter:

  1. Cement. Om materialet innehåller cement kan det användas för att avsluta våtrum och väggar i byggnadsfasader. Cement är en fuktbeständig och hållbar komponent. Det har dock också några nackdelar. En av dem är sprickbildning av kompositionen efter torkning.
  2. Gips. Gipsbaserat kitt används ofta för inredning. Denna blandning har emellertid också vissa särdrag. Kompositionen torkar mycket snabbt. Om blandningen är torr är det inte längre möjligt att använda den.
  3. Polymerer. Polymer kitt är utmärkt för efterbehandling av väggar innan målning. Materialet spricker inte. Speciella kemikalier i sammansättningen av ett sådant kitt påskyndar och underlättar avsevärt processen för applicering på väggarna.

Ytor efter avslutad med denna typ av blandning är helt släta. Även ett sådant kitt döljer perfekt mindre brister. Nackdelarna inkluderar bara den höga kostnaden för detta material, även om priset är fullt motiverat av kvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är det bästa stället att applicera finishspackeln

Om du bestämmer dig för att måla väggarna och applicera ett efterbehandlingskitt före det, det är värt att överväga hur detta rum kommer att fungera:

  • Det är bättre att avsluta väggarna i badrummet med kitt, som innehåller cement. Detta material är inte rädd för fukt. Det betyder att färgen inte ska av efter torkning.
  • Det är bättre att avsluta väggarna i ett vardagsrum eller ett annat rum med en gips- eller polymerblandning. Dessa alternativ är de säkraste för människor.
  • Om du behöver skapa väggdekor med kitt bör du vara uppmärksam på det dekorativa utspädda kittet, som innehåller polymerer.
  • Om fasaden är klar är det värt att använda ett värmeisolerande kitt. Denna blandning behåller värmen inuti byggnaden och förhindrar sprickor och flis från att synas på ytan.
  • Med hjälp av kitt kan du dekorera taket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket märke av efterbehandling kitt att köpa

Idag är sortimentet av butiker väldigt brett. Många ställs inför frågan om vilka företagsprodukter att föredra. Professionella, byggare med många års erfarenhet kan hjälpa till att förstå detta. Här är de rekommenderade och mest populära företagen på hemmamarknaden:

  1. " Vetonit Lr + ". Kittet av detta märke har bevisat sig bra. Den innehåller polymerer och kan vara den bästa lösningen för väggdekoration i rum med låg luftfuktighet.
  2. Knauf HP Finish . Detta märke är känt för många ryssar. Det är anmärkningsvärt för sitt överkomliga pris och höga kvalitet. Denna kitt innehåller gips, döljer skarvar och övergångar perfekt och är lämplig för att dekorera vardagsrum och korridorer. Även om det inte rekommenderas att använda det i köket eller badrummet. Materialet säljs vanligtvis i form av en torr blandning. Det torkar inom 24 timmar.
  3. " Eunice Premium " har etablerat sig som en universell blandning som innehåller polymerpartiklar. Detta material bör användas inomhus. Det anpassar väggarna perfekt. I det här fallet förblir färgen vit och sprickor och repor visas inte på ytan. Denna blandning liknar Sheetrock.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör dock komma ihåg att företagets populära namn och höga kostnader inte är indikatorer på materialets kvalitet.

När du väljer ett efterbehandlingsspackel bör du vara mycket uppmärksam på kompositionen. En av de avgörande faktorerna vid val av material bör också vara den typ av rum för dekoration som blandningen kommer att användas.

Och nu rekommenderar vi att du tittar på en video om var två byggare jämför fem typer av efterbehandlingskitt för målning.

Hur man applicerar kittet korrekt

Innan någon typ av efterbehandlingskitt appliceras måste ytan noggrant förberedas. Innan morteln appliceras är det nödvändigt att göra en primer. Detta eliminerar närvaron av fukt i basskiktet. Om du hoppar över detta steg ökar sannolikheten för mögelbildning flera gånger. Akrylprimern appliceras med en rulle.

För att slutföra arbetet behöver du följande verktyg:

  1. Spackel. Det är bättre att använda spatlar av olika bredd.
  2. Nivå.
  3. Plumb line.
  4. Blandningsverktyg. Det idealiska alternativet skulle vara en mixer eller en borr med tillbehör.
  5. Sandpapper för slipning av väggar.
  6. Blandningsspädningsbehållare
  7. Separat fack.
Bild
Bild

Läs instruktionerna noggrant innan du förbereder lösningen. Tillsätt nödvändig mängd vatten. Rör sedan om blandningen väl tills en homogen massa erhålls. En liten mängd av blandningen läggs i en separat bricka. Täck över resten så att det inte torkar ut.

Rör om lösningen ofta och noggrant. När blandningen är klar kan du börja avsluta. Använd en smal trowel för väggapplikation. Med en bred spatel kan du fördela materialet jämnt runt ytans omkrets. Det kan finnas flera lager. Processen är mödosam och noggrann, men färgen passar bra bara på perfekt inriktade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutad kitt är torr kan du säkert börja slipa. Vanligtvis slipas väggarna med sandpapper. Detta bör göras manuellt. Sandpapperets kornstorlek ska vara P220-P280. Använd inte papper med hög kornstorlek.

Det är bättre att slipa väggarna i en cirkelrörelse tills den perfekta jämnheten uppnås.

För tydlighetens skull kan du studera de videor som finns på Internet. Detta hjälper dig att förstå tekniken för applicering av materialet och finheten vid slipning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella efterbehandlare är mer benägna än andra att arbeta med en efterbehandlingskitt. De känner till alla invecklade val av material och användning.

Här är några tips från proffsen:

  • Tjockleken på efterfyllningsfyllmedlet bör inte vara mer än 2 mm (högst 3 mm).
  • Varje nytt lager kitt måste torka helt.
  • Om ljusa färger väljs för dekoration, bör tjockleken på slutskiktet vara större.
  • Det är möjligt att bearbeta ytan med sandpapper först efter att det torkat ut (tidigast två timmar senare). Väntetiden beror på sammansättningen och tillverkarens rekommendationer.
Bild
Bild
  • Efter att väggarna är helt plana måste de behandlas med en primer.
  • Innan du målar rekommenderas torra och slipade väggar att ses i dagsljus. Du kan också använda valfri belysningsarmatur. Det är viktigt att se till att allt görs felfritt. Små sprickor, stötar och repor kan ses genom färgen, vilket kan förstöra ytans utseende.
  • Först när alla lager har torkat kan du gå vidare till det sista steget - måla väggarna.

Rekommenderad: