Väggar För Målning I Interiören (68 Bilder): Design Av Målade Väggar I Sovrummet, Exempel På Designlösningar I En Lägenhet Och Ett Trähus

Innehållsförteckning:

Video: Väggar För Målning I Interiören (68 Bilder): Design Av Målade Väggar I Sovrummet, Exempel På Designlösningar I En Lägenhet Och Ett Trähus

Video: Väggar För Målning I Interiören (68 Bilder): Design Av Målade Väggar I Sovrummet, Exempel På Designlösningar I En Lägenhet Och Ett Trähus
Video: Måla vägg - Så gör du. Steg för steg 2024, April
Väggar För Målning I Interiören (68 Bilder): Design Av Målade Väggar I Sovrummet, Exempel På Designlösningar I En Lägenhet Och Ett Trähus
Väggar För Målning I Interiören (68 Bilder): Design Av Målade Väggar I Sovrummet, Exempel På Designlösningar I En Lägenhet Och Ett Trähus
Anonim

Att måla väggar i en lägenhet eller ett privat hus är en mycket viktig process som bör behandlas ansvarsfullt. Denna typ av finish är ett bra alternativ till traditionella tapeter. Om du vill göra ditt hem inte bara gästvänligt, utan också original, så är färg eller dekorativt gips det du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Trots det rika sortimentet av olika efterbehandlingsmaterial, vänder sig många fortfarande till god gammal färg. Om du applicerar det på väggarna noggrant och korrekt, får du en mycket harmonisk och mysig inredning, där det kommer att vara trevligt för dig och dina gäster.

En eller annan färg på väggarna kan ha en betydande inverkan på stämningen och atmosfären i huset.

Till exempel kommer beläggningar som är för mörka att se deprimerande ut, och under sådana förhållanden är det osannolikt att hushållsmedlemmar har ett positivt humör. När det gäller de alltför brokiga och glada inredningsfärgerna kan de ge dig huvudvärk. Detta tyder på att valet av en viss palett inom hemdesign bör tas på största allvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos moderna färger är att du med deras hjälp kan dölja några av bristerna i väggarna.

Alla blandningar är inte lämpliga för detta, men det kommer inte att vara svårt att hitta dem i butiken. Naturligtvis talar vi i det här fallet inte om allvarliga och för märkbara skador eller ojämnheter i väggarna.

Det bör också noteras den ovanliga designen, som erhålls som ett resultat av användning av färger av lämpliga nyanser. Man måste bara gå in i ett rum med målade väggar, och du kan omedelbart märka ensamhetens lätthet, friskhet och originalitet.

Tänk inte att accentväggar i ett rum bara kan bildas med hjälp av klassisk tapet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet kan du också använda färg med kontrasterande eller något annorlunda färgton.

Speciella klistermärken appliceras ofta på en sådan detalj i inredningen, som visar en mängd olika tryck och mönster.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Målade väggar har sina egna fördelar och nackdelar.

Så de positiva aspekterna av lackfärgning inkluderar:

  • Möjligheten att dölja sprickor i dess struktur och andra mindre defekter.
  • Möjligheten att ändra väggarnas färg över tid . Om du plötsligt vill måla om ytorna i ditt hem är det enkelt.
  • Tvättbar . Väggar med högkvalitativ och hållbar färg kan tvättas och rengöras många gånger. Denna egenskap är särskilt relevant om små barn bor i en lägenhet eller hus, som ofta fläckar och målar väggbeklädnader med pennor, färger och tuschpennor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rikt sortiment . Det är omöjligt att inte notera det underbara sortimentet av färger. Idag kan varje köpare själv välja färgschemat för sin favoritskugga för att dekorera sitt hem.
  • Val av ytor . Om texturen och ytan på alla färger tidigare var desamma, kan olika blandningar i dag skilja sig åt i deras utförande. Idag erbjuder byggvaruhusbutiker unika blanka, satin- eller sammetslen finish i en mängd olika färger.
Bild
Bild

Trots de många positiva egenskaperna har målade väggar sina nackdelar:

Förbereda väggarna . Innan färg appliceras på golv måste de förberedas noggrant, vilket ofta tar mycket tid. Väggarnas yta måste vara helt plan och ren, annars kommer olika oegentligheter och grovhet att synas.

Det är värt att notera här att inte alla hemhantverkare kommer att klara detta arbete. Som regel vänder sig ägarna till specialister, vilket kräver ytterligare utgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Komplexiteten i applikationen . Om du vill täcka alla väggar perfekt första gången, bör du tänka på att utan vissa färdigheter och erfarenhet är det nästan omöjligt att klara denna uppgift.
  • Behovet av periodisk rengöring . Målade väggar i en lägenhet eller ett privat hus måste tvättas då och då. Om du försummar denna process kommer de gradvis att börja absorbera damm och även sot som är svårfångat för ögat. Efter ett tag kommer partiklarna helt enkelt att täppa till porerna på väggbeklädnaden, och det kommer att sluta "andas".
  • Den höga kostnaden för designerfärger . Att måla alla väggar i ett visst rum i en färg är inte den mest originella lösningen. För att diversifiera inredningen är det värt att applicera olika mönster och mönster på golven. För detta behövs designerfärger, som är ganska dyra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr finns det inga idealiska efterbehandlingsmaterial på marknaden, och var och en av dem har sina nackdelar. Hur allvarliga de listade nackdelarna med väggfärger är - varje konsument bestämmer själv.

Naturligtvis beror mycket på ägarna själva. Om du behandlar väggbeklädnaderna med omsorg, glöm inte att tvätta dem, då håller de mycket länge och kommer att se attraktiva ut.

Snåla inte heller med att köpa färg. En komposition av låg kvalitet kan snabbt förlora sitt estetiska utseende, och den måste ändras till en ny.

Bild
Bild

Hur väljer man färg?

Som redan nämnts spelar färgen på väggfinishen en viktig roll i inredningen. Det är han som anger tonen och stämningen för hela ensemblen, så hans urval bör utföras noggrant och medvetet.

Det är osannolikt att pastellfärger någonsin kommer att gå ur mode. Sådana vågar utmärks av sin ömhet och mjukhet. I ett rum med pastellväggar kommer du att känna dig lugn och fridfull, därför rekommenderar designers att använda sådana paletter i utformningen av sovrum.

Klassiska färger är också mycket populära i lägenheter och hus, men du bör vara lite mer försiktig med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan en fräsch vit färg, som visuellt kan utöka utrymmet, i sin överflöd bilda en motbjudande bild av interiören, som påminner om ett sjukhusrum.

För att bli av med detta intryck rekommenderar designers att använda en mängd ljusa accenter eller färgade detaljer i inredning och textilier som lätt kan späda ut den överdrivna vitheten.

Dessutom smutsas för lätt färg lätt. Till exempel blir beige, blek grädde eller samma snövit vägg lätt och snabbt smutsigt. De kommer att behöva tvättas oftare än andra färger.

Mörka klassiska nyanser (svart, mörkbrun, grå) bör också användas med försiktighet. Sådana paletter bör undvikas när det gäller ett litet rum, eftersom de visuellt kan göra det ännu trångare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att använda mörka paletter i små mängder. Till exempel kan du måla en av väggarna i ett beige rum med en chokladskugga. Detta kommer att skapa en attraktiv accentyta.

Kontrasterande kombinationer av ljusa och mörka färger ser intressanta ut.

Som regel används sådana kombinationer i utformningen av moderna interiörer. Men inte alla gillar dessa tandem. Vissa tycker att kontraster är för djärva och irriterande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I dekorationen av hemmet kan du också använda ljusa, mättade färger. Dessa glada färger kan blåsa liv i inredningen och göra den positiv. Om du målade väggarna i rummet i rika färger, borde möblerna mot deras bakgrund vara diskreta. Det är lämpligt att välja interiörartiklar i lugna och neutrala färger. Om absolut alla komponenter i inredningen är gjorda i djärva färger, blir det obehagligt att vara i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många designers rekommenderar att måla väggar i följande attraktiva färger:

  • Lugnar grönt.
  • "Söt" rosa.
  • Djupblå eller smaragd.
  • Positivt gult.
  • Saftig apelsin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kola.
  • Grädde.
  • En neutral nyans av elfenben.
  • Himmelsblå.
  • Klassiskt vitt och beige.
  • Svart och mörkbrun (med måtta).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra kombinationer

Olika färger kan kombineras i en inredning. Sådana lösningar ser mycket mer intressanta ut än ett enda färgschema. Valet av färgensembler beror inte bara på ägarnas smakpreferenser utan också på inredningsstilen.

Du kan använda flera olika toner samtidigt. Det kan till exempel vara färger som kontrasterar med varandra och delar rummet horisontellt. Om du gillar ljusa, men inte irriterande lösningar, bör du titta på kombinationen av vitt / ljusgrått (på den stora nedre halvan) och rött / orange (på den övre delen av väggarna - under taket).

Bild
Bild

I klassiska interiörer är olika sätt att kombinera grå färger (med skillnaden i ett par toner) lämpliga. De kan också gallras med bruna eller beige ytor. Det viktigaste är att hålla sig till lugna och neutrala färger.

Accentkombinationer ser harmoniska ut i många interiörer. Till exempel kan en av väggarna i ett rum målas i en kontrastfärg eller en färg som skiljer sig med ett par nyanser.

Bild
Bild

Klassikerna inkluderar väggbeklädnader med horisontella eller vertikala ränder. Om vi pratar om tapeter är allt mycket enklare än med färg. Men även med sådana blandningar kan du göra väggarna "randiga". Det är tillåtet att kombinera ränder av både kontrasterande och lugna och diskreta nyanser, till exempel rosa och persika eller beige och karamell.

Under de senaste åren har färger med ombre- och gradienteffekt erkänts som en trend.

Bild
Bild

En sådan finish representerar en gradvis övergång från en nyans till en annan (till exempel från ljus till mörk eller från mörk till ljus) på väggarnas yta. Dessa unika lösningar är perfekta för moderna inredningsstilar.

Du bör inte använda flera ljusa färger i ett rum som är skarpt kontrasterande med varandra.

Sådana färglösningar kommer inte bara att irritera hushållsmedlemmar, men kan visuellt "bryta" layouten och märkbart förvränga den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika rum

Olika färger är lämpliga för olika rum, till exempel:

  • För sovrum det bästa alternativet skulle vara delikat pastell och lugna färger. Skarpa kontraster bör undvikas. Det rekommenderas att välja uteslutande högkvalitativa formuleringar från välkända märken.
  • För kök både svala och varma färger är lämpliga, till exempel rosa, persika och snövit eller smaragd. Det viktigaste är att slå väggarna korrekt med möbler och inredning.
  • I hallen du kan vända dig till färgförsök. Det kan vara lugna och ljusa färger, liksom deras ursprungliga kombinationer. Glöm inte rätt val av möbler för vardagsrummet för liknande väggbeklädnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Korridoren det är bättre att ordna i ljusa nyanser, annars verkar det för trångt och dystert.
  • Väggarna på verandan det rekommenderas att måla med kompositioner av naturliga nyanser (gräsbevuxna, bruna, askiga). Målade beläggningar, kompletterade med dekorativa tegelstenar eller stenar, ser särskilt imponerande och snygga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereda väggarna

Innan målning av väggarna inuti bostaden måste de förberedas. Till att börja med avlägsnas gamla beläggningar och basen kontrolleras för sprickor och grova defekter. Vid behov måste du kittla väggarna.

Experter rekommenderar också att du använder en speciell akrylprimer som bas för målning. Det kommer att göra den nya beläggningen mer slitstark och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett trähus eller en vägg inuti en bostad, mantlad med plåt, är det under sådana förhållanden nödvändigt att utföra en högkvalitativ polering av väggytorna och ta bort all smuts från dem. Ta bort eventuell gammal färg. Om den tidigare beläggningen är svår att ta bort kan basen tvättas med 2% soda -komposition, sedan kitt, täck med linolja och gå med en primer.

Nu ska du fortsätta till ytbehandling med en speciell förening för kitt och fortsätta direkt till målning.

Bild
Bild

Vid förberedelse av väggarna för målning bör endast högkvalitativa märkesblandningar användas, annars kommer kompositionen att ligga felaktigt och många väggfel kan inte döljas.

Gör allt arbete noggrant. Lämna inte damm, smuts eller andra sådana föroreningar på väggarna, annars kommer de att manifestera sig på färsk färg.

Bild
Bild

Användbara tips för att måla

Så att målningen av väggarna i huset eller lägenheten inte ger dig kontinuerlig besvikelse, du bör överväga följande enkla tips :

  • Ofta appliceras inre färg i flera lager. Detta gäller särskilt för den vattenbaserade blandningen. Som regel behöver du inte vänta tills nästa lager torkar innan du applicerar nästa. Om du täcker en sådan komposition i ett lager kommer det att se slarvigt ut.
  • Om du målar ett stort rum är det bättre att använda högkvalitativa rullar avsedda för att måla olika ytor. Experter rekommenderar att du köper pälsverktyg med en lång hög och applicerar färg med dem i stora doser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du går vidare med att applicera det sista lagret är det värt att använda en rulle som har medellång längd.
  • Det är ganska svårt att självständigt utföra kompetent förberedelse och målning av väggarna. Om du tvivlar på dina färdigheter är det bättre att vända sig till specialister.
  • Det rekommenderas att endast använda högkvalitativa och pålitliga färger av lämpliga nyanser. Till exempel har många amerikanska och tyska märken med bra recensioner bra produkter. Dessa produkter är dyrare, men de ser bättre ut och håller längre.
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Fans av icke-standardiserade lösningar bör vända sig till ljusa och ovanliga färger. Till exempel kommer en rik blandning av blå-turkos nyans att vara ett extraordinärt val för ett sovrum med mörkt parkettgolv, snövit möbler och träskänkar / byråer.

Den mjuka gråtonen på väggarna är en utmärkt och mångsidig lösning. Mot en sådan bakgrund kommer snövit köksuppsättning, beige mjuka hörn, kontrasterande svarta stolar och bord, samt detaljer av trä i alla nyanser att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörfärger med trevlig "grön" kan säkert användas i ensembler med rika eller pastelliga textilier och möbler i klassiska ljusa nyanser (vita, beige alternativ). Golvet i en sådan miljö kan vara antingen ljust eller mörkt, men det är bättre att göra taket snövitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Accentväggar lockar alltid uppmärksamhet och dekorerar interiören. Så i ett stort vardagsrum med vitmålade väggar kan du organisera en accentinsats med lila färg. Häng en TV på detta överdrag och sätt en soffa och fåtöljer framför den.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om invecklingarna med framgångsrik väggmålning i följande video.

Rekommenderad: