Professionella Glasskärare: Japanska Och Andra Modeller Med Eller Utan Linjal. Hur Väljer Man Ett Verktyg?

Innehållsförteckning:

Video: Professionella Glasskärare: Japanska Och Andra Modeller Med Eller Utan Linjal. Hur Väljer Man Ett Verktyg?

Video: Professionella Glasskärare: Japanska Och Andra Modeller Med Eller Utan Linjal. Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Video: Top 8 Best Glass Cutters 2021 2024, Maj
Professionella Glasskärare: Japanska Och Andra Modeller Med Eller Utan Linjal. Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Professionella Glasskärare: Japanska Och Andra Modeller Med Eller Utan Linjal. Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Anonim

Glasskärare funnit sin tillämpning i industri och levnadsförhållanden. Ett brett utbud av dessa enheter med olika egenskaper presenteras av moderna tillverkare. Det är ofta svårt för köparen att göra ett val, eftersom butikerna har ett stort sortiment.

Bild
Bild

Särdrag

En professionell glasskärare av hög kvalitet applicerar en djup repa på ytan som ska behandlas, varefter materialet lätt ska brytas för hand längs sömmen. Verktyget kan användas inte bara för bearbetning av glas - det kan enkelt skära keramik och kakel. Glasfräsar från olika tillverkare har sina egna designfunktioner … Enligt deras syfte och tillverkningsmaterial skiljer de flera typer av enheter.

Vissa typer av glasbehandlingsanordningar kan bara skära tjocka ytor i en rak linje, medan andra skär material längs krökta banor.

Bild
Bild

Vyer

Det är nödvändigt att välja en glasskärare beroende på vilka funktioner som utförs . Detta verktyg presenteras av tillverkare i flera typer. De skiljer sig åt i designfunktioner och parametrar för det dissekerande elementet.

Bild
Bild

Med smörjmekanism

Denna enhet skiljer sig från andra. Handtaget är fyllt med specialolja, som smörjer skärvalsen under drift. Detta system ökar kraftigt slitstyrkan på delar och skärkvaliteten.

Bild
Bild

Diamantenhet

Glasskärare av denna typ används av proffs . Han bearbetar säkert alla ytor, på grund av vilken han är mycket populär. Skärelementet är en diamant. Både naturliga och konstgjorda material används . Det finns en justerskruv vid verktygets ände. Med en Phillips -skruvmejsel kan du ändra diamantspetsens position.

Om elementet blir tråkigt, vänd det till andra sidan.

Bild
Bild

Radiell

Produkten är avsedd för arbete i industriell skala . Den är också lämplig för skärning av runda hål. Verktyget är utrustat med en hårdmetallrulle som effektivt skär arbetsytan. Vissa modeller har automatisk oljeförsörjning. Under drift kräver enheten viss kompetens, kunskap och erfarenhet.

Verktyget är mycket bekvämt att använda. Den har en styrstång, skärhuvud, mätare och fat smörjmedel.

För hemmabruk är det olönsamt att köpa en sådan enhet, eftersom den är utformad för en stor skärvolym.

Bild
Bild

Med mätlinjal

Denna glasskärare skär ytor snabbt. Spetskanten är skräddarsydd efter kundens smak. Verktyget är utrustat med ett smörjsystem … Detta gör det möjligt att skära cirka 30 km av den behandlade ytan. Det är ingen mening att installera en sådan enhet hemma. Det är perfekt lämpligt för en glasverkstad eller annan organisation som tillhandahåller sådana tjänster.

Bild
Bild

För rör

En sådan produkt används i livsmedels- eller kemisk industri. Dessa branscher kännetecknas av ökad sterilitet. Glasskäraren används för att skära glasrör av olika storlek.

Bild
Bild

Toppmodeller

Med rätt verktyg kan du göra allt nödvändigt arbete snabbt och effektivt.

Zubr Expert 3362

Produkten har en diamantspets. Det kan skära material upp till 12 mm tjockt . I dess design finns det speciella spår som ger ett tillförlitligt grepp om materialet. Armaturens handtag är tillverkade av högkvalitativ plast.

Bild
Bild

TOYO TC-600R för tjockt glas

Plastkroppen på handtaget på den japanska glasskäraren kommer att säkerställa en lång livslängd för enheten. Skärelementet av hög kvalitet är utrustat med ett smörjsystem.

Bild
Bild

Sturm! 1077-OL-01

Skärelementet används här videoklipp … Den består av en speciallegering av VK8 -klass. Arbetselementet smörjs med olja. Kuttern är bekväm att använda, den går smidigt och snabbt på glaset. Den kan användas för att göra element med böjda former.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Du måste vara uppmärksam på materialet från vilket handtaget är gjort. Trä är att föredra eftersom det inte glider lätt i handen vid skärning … Plast- och metallhandtag bör ha speciell grovhet och skåror på ytan.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till volymen av utfört arbete och egenskaperna hos det bearbetade materialet.

Bild
Bild

När du köper bör du kontrollera glasskäraren i funktion … Du måste be säljaren om material för kontrollsnittet. När du bryter igenom glaset ska ett jämnt knastrande ljud avges utan att det gnisslar. Det bör inte finnas någon motreaktion på arbetselementet. När du köper olje- och diamantmodeller behöver du noga undersöka tjockleken på snittlinjen . Ju tunnare den är desto skarpare är spetsen.

Rekommenderad: