Sladdlösa Sprutpistoler: Ryobi, DeWalt Och Bort Batteridrivna Sprutpistoler, Elektriska Pistolbetyg

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlösa Sprutpistoler: Ryobi, DeWalt Och Bort Batteridrivna Sprutpistoler, Elektriska Pistolbetyg

Video: Sladdlösa Sprutpistoler: Ryobi, DeWalt Och Bort Batteridrivna Sprutpistoler, Elektriska Pistolbetyg
Video: RYOBI: 18V ONE+ Line Trimmer Assembly & Use 2024, Maj
Sladdlösa Sprutpistoler: Ryobi, DeWalt Och Bort Batteridrivna Sprutpistoler, Elektriska Pistolbetyg
Sladdlösa Sprutpistoler: Ryobi, DeWalt Och Bort Batteridrivna Sprutpistoler, Elektriska Pistolbetyg
Anonim

Ofta står du inför problemet med arbetsförhållanden där det inte finns tillgång till det elektriska nätverket. Till exempel när det är nödvändigt att måla ett föremål eller en yta som ligger någonstans i ett öppet område långt hemifrån. Och det är helt enkelt opraktiskt att sträcka ut nätförlängningssladdar i flera tiotals meter. För att lösa detta problem skapades laddningsbara sprutpistoler som fungerar på ett batteri och som inte kräver anslutning till ett uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den sladdlösa sprayen gör det möjligt att jämnt applicera färg på en mängd olika ytor - trä, metall, betong, glas och andra. Kärnan i arbetet med detta verktyg är att färgen från behållaren tillförs pistolen under tryck, vilket uppstår efter att strömförsörjningen startats genom batteriet . Det finns modeller till salu som fungerar inte bara från ett batteri, utan också från ett elnät, detta kommer att anges i verktygets tekniska egenskaper.

Idag är användningen av färgrullar och penslar en levnad . Människor försöker hänga med i tiden, särskilt eftersom de sladdlösa verktygen som uppfunnits syftar till att underlätta för en person, plus att kvaliteten på resultatet av aktiviteten är mycket högre och arbetskostnaderna är lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna sprutpistoler har ett antal funktioner som lockar potentiella köpare

  • Möjligheten att använda sprutpistolen utan tillgång till elnätet . Enheten drivs med ett batteri - det viktigaste är att se till att den är fulladdad innan arbetet påbörjas. Därför kan den användas för att måla utomhusföremål som en gunga på en gård, ett lusthus, husets ytterväggar och mer. Och också ett fulladdat verktyg kommer att bli en oumbärlig assistent där det av någon anledning inte finns någon elektricitet.
  • Brist på tråd . När du arbetar med en sladdlös sprutpistol behöver du inte ständigt korrigera och bära tråden och tänka vart du ska flytta den så att den inte stör ditt arbete.
  • Oberoende av spänningsfall i det elektriska nätet. Men ofta orsakade spänningsfall skador på elektriska verktyg, som efter det inte ens kunde repareras.
  • Fullständig rörelsefrihet för dem som använder detta verktyg . Det finns ingen stelhet på grund av sladden som alltid trasslar in sig under fötterna. Detta påverkar också resultatet av arbetet, som visar sig vara mycket högre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men med alla fördelarna med att använda en sladdlös sprutpistol finns det ett antal av dess nackdelar

  • Begränsad körtid - flera timmar (tills batteriet är helt urladdat, beroende på modell). Ofta är den här tiden inte tillräckligt för att helt måla ett stort föremål. I det här fallet bör du förutse ett sätt att ladda batteriet eller ta ett extra.
  • Låg batterinivå påverkar färgkvaliteten , eftersom trycket under vilket färgen matas in i pistolen reduceras. Du bör inte arbeta på enheten när laddningsnivån börjar sjunka avsevärt, eftersom detta påverkar arbetets kvalitet: dropp, ojämna spraylager och så vidare.
  • Betydande verktygsvikt . På grund av närvaron av ett batteri har sprutpistolen en betydande vikt. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till detta när du arbetar med dem, eftersom outbildade människor snabbt kan bli trötta och hålla enheten i handen länge.
  • Batteridrivna modeller har mindre effekt än på liknande verktyg som fungerar med nätström.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip och enhet

En batteridriven färgspruta gör det möjligt att måla föremål som ligger långt från elnätet - på gatan, i källaren, på platser där det inte finns någon elektricitet.

Varje sladdlös sprutpistol består av 3 delar:

  • pistol - sprayer färg på ytan;
  • reservoar (tank) - färgämnen hälls i den;
  • batteri - enhetens strömförsörjningsenhet.

Funktionsprincipen för enheten är att tillföra färgämne under tryck från tanken till pistolen. Med det här verktyget för målning får du en jämn applicering av lagret på ytan, utan ränder och luckor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en sladdlös spruta, liksom med val av annat verktyg, måste du vara uppmärksam på dess tekniska egenskaper. De hjälper till att fastställa dess förmågor och potential i arbetet. Det räcker inte med att han helt enkelt sprutar färg - det är nödvändigt att han gör det med den kvalitet som krävs, arbetets varaktighet och färgtillförseln.

När du väljer det här verktyget bör du vara uppmärksam på ett antal faktorer

  • Omfattningen av det föreslagna arbetet . Om du behöver avsluta arbetet så snart som möjligt, bör du välja modeller med stor batterikapacitet, sådana modeller är smidigare. Du bör veta att verktygets prestanda också påverkar dess kostnad, det vill säga ju effektivare sprutan är i drift, desto högre blir priset. Om den tid du lägger på att måla det nödvändiga föremålet inte är viktig för dig, välj gärna billigare modeller. I vilket fall som helst är en sladdlös sprutpistol snabbare än en rulle eller borste.
  • Färgbehållarens volym . Ju större den är, desto bekvämare är det att arbeta med stora ytor. Drifttiden beror dock på strömförsörjningen ändå, så det är bättre att ha med ett extrabatteri. Kom ihåg att tankens stora volym påverkar enhetens vikt, vilket kommer att märkas vid långvarig användning.
  • Tillämpningsområde . Om du tänker använda en sladdlös sprutpistol en gång vartannat år, är det ingen mening att välja modeller med ett stort antal funktioner. När allt kommer omkring påverkar funktionsbredden direkt enhetens kostnad. I det här fallet kommer du helt enkelt att betala för mycket. Men att köpa den billigaste kinesiska modellen är inte heller värt det, för ingen vill köpa en ny sprutpistol på 1-2 år.
  • När du studerar de tekniska specifikationerna, var uppmärksam på vilka typer av ytor som enheten kan användas på - ju bredare den är, desto bättre . När allt kommer omkring vet du aldrig vad som behöver målas. Det är också viktigt hur många målningslägen enheten tillhandahåller.
  • Byggkvalitet är lika viktigt . Om du vill köpa ett verktyg som kommer att tjäna dig i mer än ett år måste du välja produkter från pålitliga tillverkare. Idag har märkena Graco, Bort och Ryobi visat sig bäst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Sladdlösa färgsprutor är bra hjälpmedel för stora jobb. När du använder dem ökar arbetets effektivitet avsevärt, liksom kvaliteten på det erhållna resultatet, som inte kan uppnås med en konventionell rulle eller borste. Och också ett sådant verktyg är idealiskt för att måla svåråtkomliga platser. Den moderna marknaden för hushållsverktyg är full av en mängd olika produkter. Ett brett urval av atomiserare på strömförsörjningen gör att alla kan välja den modell de behöver utifrån sina individuella preferenser.

Nedan kommer i detalj att överväga de mest populära och högkvalitativa modellerna från olika priskategorier

Sladdlös färgspruta RedVerg RD-PS18V 6628363 . Produktens vikt - 1, 4 kg. Funktionsprincipen är luftlös. Tankens volym är 0,6 liter, vilket gör att du kan arbeta länge utan tankning. Enheten har ett 18 V. batteri. Arbetsförmågan är 400 ml / min. Bekväm plats för startknappen. Handtaget har gummikuddar för bekvämt arbete. Setet innehåller en viskosimeter för justering av färgens viskositet. Lämplig för att måla alla ytor. Du kan använda olika vätskor - lack, färg, primer. Batteri och laddare säljs separat. Avser budgetmodeller, kostnaden är 3190 rubel.

Bild
Bild

Sladdlös färgspruta Bort BFP-18A . Produktens vikt - 1,9 kg. Enheten har ett 18 V. batteri. Arbetsförmågan är 300 ml / min. Tankvolym 0,5 l. Setet innehåller: laddare, extra munstycke, nål, viskosimeter. Säljs utan batteri. Det finns ett sidohandtag, vilket gör enhetens arbete mer bekvämt. Lämplig för alla typer av ytor. Budgetmodell, kostnad - 4200 rubel.

Bild
Bild

Ryobi P620-0 one + sladdlös sprutpistol . Produktens vikt är 2,34 kg. Funktionsprincipen är luftlös. Tankens volym är 1 liter, gör att du kan arbeta utan extra tankning under lång tid. Enheten har ett 18 V. batteri. Arbetsförmågan är 340 ml / min. Lämplig för alla typer av färg. Kan användas för alla typer av ytor. Det finns tre typer av spray - horisontellt, vertikalt och cirkulärt. Under långvarig drift värms inte verktyget upp, vilket gör det möjligt att måla utan avbrott för kylning. En viskosimeter finns med sprutpistolen, som är nödvändig för att kontrollera färgens tjocklek. Ett Quick Lock -system tillhandahålls, vilket eliminerar risken för läckage. Batteriet och laddaren säljs separat; något av hela One + -serien klarar sig. Denna modell tillhör mellanklass, priset är 8100 rubel.

Bild
Bild

Sladdlös sprutpistol Graco UltraMax . Verktygets vikt är 2,38 kg. Tankens volym är 1 liter, vilket gör att du kan arbeta länge utan tankning. Spraytyp - luftlös. Perfekt för både interiör och exteriör. Sprider mjukt på ytan utan att lämna några ränder eller luckor. Du kan använda en primer, vattenbaserad färg, emaljer, akrylfärger, latex. Inkluderar: väska, 2 x 18 V batterier, laddare, 2 filter.

Det här betyget är baserat på data från kundrecensioner av onlinebutiker. Detta är bara några modeller från det stora utbudet av sprutpistoler. Sprutpistoler från Bosch, DeWalt, Wagner, Hammer har också visat sig bra.

I vilket fall som helst, innan du köper, är det bäst att rådgöra med säljaren, samt läsa recensioner om modellen du är intresserad av.

Bild
Bild

Användningstips

Innan du häller färgämnet i tanken måste du kontrollera om det är lämpligt för din sprayflaska. Om färgen är för tjock späds den med 5-10% med en speciell lösning, och en viskosimeter används för kontroll, som levereras med en sprayflaska . Färgens viskositet mäts enligt följande: vi doppar mätdispensern i en burk med färg, och den ska lämna tratten på viskometern om 20, högst 30 sekunder, om den har tid att göra detta, då denna typ av färg passar din sprutpistol. För att börja arbeta med verktyget är det nödvändigt att koppla bort behållaren och fylla den med färg.

Och röret, som är inuti det i en vinkel, måste vridas i den riktning där färgen kommer att vara . Det beror på om du målar tak, golv eller vägg. Sedan ansluter vi tanken till sprutpistolen. Glöm inte personlig skyddsutrustning. Avståndet från ytan till sprutpistolen bör inte vara mer än 30 cm, helst 15-20 cm. Först måste du utföra en testsprutning för att justera färgtillförseln, och först då bör du börja måla huvudytan.

Som med alla sprutpistoler ska den sladdlösa sprutpistolen tvättas efter användning. Töm färgen och skölj tanken, munstycket och nålen med en lösning som löser upp färgen eller med vatten om vattenbaserad färg har använts.

Rekommenderad: