Handduksvärmare Packningar: Vilket är Bättre Att Välja? Fluoroplast, Silikon, Paronit Och Andra Typer. Hur Byter Man Packningar Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Handduksvärmare Packningar: Vilket är Bättre Att Välja? Fluoroplast, Silikon, Paronit Och Andra Typer. Hur Byter Man Packningar Med Egna Händer?

Video: Handduksvärmare Packningar: Vilket är Bättre Att Välja? Fluoroplast, Silikon, Paronit Och Andra Typer. Hur Byter Man Packningar Med Egna Händer?
Video: TowelWarmerStore.com, an ATGStore 2024, Maj
Handduksvärmare Packningar: Vilket är Bättre Att Välja? Fluoroplast, Silikon, Paronit Och Andra Typer. Hur Byter Man Packningar Med Egna Händer?
Handduksvärmare Packningar: Vilket är Bättre Att Välja? Fluoroplast, Silikon, Paronit Och Andra Typer. Hur Byter Man Packningar Med Egna Händer?
Anonim

Då och då händer det att den uppvärmda handduksstången läcker lite. Vanligtvis är anledningen till detta att sanitetsdynorna för den uppvärmda handduksstången i badrummet inte valdes korrekt, och de är av dålig kvalitet. Du bör veta hur man väljer packningar så att de håller länge.

Bild
Bild

Karakteristisk

Under installationen av VVS -utrustning används vanligtvis typer av packningar som fluoroplast, gummi, silikon och paronit. Sådana produkter finns i olika storlekar, som betecknas med formeln d × D × s.

Tätningarna används för att förstärka anslutningarna till den uppvärmda handduksstången av gängad typ. För en viss modell måste de ha en viss diameter. De vanligaste diametrarna är 30X40, 31X45, 32 eller 40X48 mm . Det första talet betyder vanligtvis innerdiametern och det andra det yttre. Även om storleken ibland bara anges med ett nummer.

När du köper en ny handdukstork, kommer satsen omedelbart att innehålla allt du behöver för installation, inklusive packningar . När du byter packningen måste du köpa en produkt av samma storlek som tidigare. Defekta föremål behöver inte användas, och därför är det bättre att köpa en ny vara i alla VVS -butiker. Tätningarna kan variera beroende på vissa kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Huvudkriteriet för vilka sådana enheter är uppdelade är materialet. De är gjorda av gummi, fluoroplast, paronit och silikon.

Gummiprodukter finns i olika märken . För dem används hårt och halvhårt gummi, som perfekt motstår stora temperaturer. Nackdelen med detta material är dess låga hållbarhet. Efter ett tag förlorar gummit sin elasticitet, varför en sådan packning måste bytas.

Dess fördel kommer att vara att om en sådan packning inte är tillgänglig, är det ganska enkelt att göra det själv från nästan vilken gummiprodukt som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paronitpackningar tål tryck upp till 64 bar . De är gjorda av plåt-typ paronit. Det angivna materialet är tillverkat av syntetiskt och naturgummi, komponenter av pulverform samt en komprimerad massa av krysotilasbest. Paronitprodukter motstår perfekt extrema temperaturer och högt tryck.

Men krysotilasbest anses vara hälsoskadligt, varför användningen av sådana lösningar för VVS -system är starkt avskräckt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från fluoroplast har utmärkta egenskaper av antifriktion, fysisk och elektrisk natur, och idag är de nästan den bästa lösningen. Detta material är miljövänligt, inte bara motståndskraftigt mot eld, utan också mot stora förändringar i temperatur och tryck. Dessutom är fluoroplastiska packningar mycket motståndskraftiga mot aggressiva miljöer.

Dessutom, trots förmågan att arbeta i ett stort temperaturintervall, är materialet helt motståndskraftigt mot åldrande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikonpackningar kan kallas universella, de används på många områden. Detta material är ett kiselbaserat organiskt gummi. Det är giftfritt och innehåller inte svavel, till skillnad från det vanliga. De försöker ofta ersätta silikon med polyvinylklorid. Det är lätt att kontrollera en produkts äkthet: du behöver bara sätta eld på den. Om sotet är vitt under ulmningen är detta en riktig avsmalnande eller avsmalnande silikonpackning. Nackdelarna med ett sådant material kan kallas omöjligheten för långvarig användning vid höga temperaturer, och även i frånvaro av syre under lång tid mjuknar materialet på grund av porositet och minskning av hårdheten.

Naturligtvis kommer styrkan i detta fall att minska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om storleken på sådana produkter, är det första kriteriet du bör vara uppmärksam på diametern. Den måste exakt matcha diametern på den tidigare installerade packningen. VVS -packningar har 3 viktiga indikatorer:

  • tjocklek;
  • innerdiameter;
  • yttre diameter.

Dessa egenskaper anges vanligtvis på förpackningen med packningar, liksom i instruktionerna för VVS -produkter. Förresten, ibland görs inte märkningen i millimeter. Till exempel kan du ofta hitta en inskription på 1 tum eller liknande på produkter.

Om du plötsligt, när du reparerar en enhet, måste ta reda på packningens storlek, är det bättre att titta på dess dokumentation. Om inte, kan packningen tas med dig till affären.

Och en erfaren säljare kan enkelt bestämma storleken även för en deformerad produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Om vi pratar om urvalskriterierna är det första naturligtvis materialet. Gummipackningar slits ut snabbt . Samtidigt är de prisvärda och enkla att köpa. Silikonanaloger håller lite längre, du kommer inte att höra en så karakteristisk lukt som i en gummiprodukt. Priset på silikonpackningar är mycket högre, så de försöker ofta förfalska dem.

PTFE -packningar är en bra lösning på grund av deras hållbarhet . Men de är extremt svåra att skaffa, och deras pris är mycket högt. Man bör komma ihåg att paronitprodukter, trots sina goda egenskaper, skadar människors hälsa.

Dessutom bör det beaktas att packningen ofta kommer att utsättas för varmt vatten, därför är den bästa lösningen att installera en fluoroplastisk packning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsmetoder

Du kan byta ut detta element med dina egna händer, men för ett antal människor orsakar detta svårigheter. Utbytesprocessen är endast möjlig när värmeanordningen har bultkranar för att stänga av vattentillförseln och en speciell bygel som kan leda vatten förbi enheten . För att arbeta behöver du en uppsättning verktyg.

Efter att orsaken till läckan har identifierats och dess plats har hittats kan du börja arbeta för att eliminera felet. Byte av handduksvärmare packning bör startas genom att stänga av vattnet. Att lossa muttrarna på lederna utan att stänga av vattnet och inte avlasta trycket är farligt, eftersom det finns risk för skållning med kokande vatten.

Avstängningsventiler är vanligtvis placerade bredvid mätarna. När vattnet stängs av bör du försiktigt börja lossa muttrarna som ansluter fodret och den uppvärmda handduksstången. Vänta tills vattnet är tömt. När detta händer måste du skruva loss muttrarna helt och ta bort enheten från fästena.

Nu måste du skruva loss beslaget och, efter en kort inspektion, börja byta gummipackningar och gängade tätningar . För att ta bort fodret från den så kallade amerikanen bör du använda en speciell insexnyckel. Efter byte av alla tätningar ska den uppvärmda handduksstången installeras i omvänd ordning på fästena och anslutas till vattentillförseln.

Det är bättre att använda lin tillsammans med en förseglad pasta som en lindning på insatsens tråd.

Rekommenderad: