Teleskopisk Tappare: Funktioner I Höghusmodellen. Funktioner I Manuella Mekaniska Tappar Med Teleskopiska Handtag

Innehållsförteckning:

Video: Teleskopisk Tappare: Funktioner I Höghusmodellen. Funktioner I Manuella Mekaniska Tappar Med Teleskopiska Handtag

Video: Teleskopisk Tappare: Funktioner I Höghusmodellen. Funktioner I Manuella Mekaniska Tappar Med Teleskopiska Handtag
Video: Bribo Mekaniska AB 2024, Maj
Teleskopisk Tappare: Funktioner I Höghusmodellen. Funktioner I Manuella Mekaniska Tappar Med Teleskopiska Handtag
Teleskopisk Tappare: Funktioner I Höghusmodellen. Funktioner I Manuella Mekaniska Tappar Med Teleskopiska Handtag
Anonim

En oförskämd trädgård producerar dåliga grödor och ser trist ut. För att städa upp det finns det en mängd olika trädgårdsredskap. Du kan ta bort gamla grenar, förnya kronan, trimma häckar och trimma buskar och prydnadsträd med ett universellt verktyg - en tappare (träskärare). Att utrusta den med ett teleskophandtag gör att du kan arbeta i trädgården utan en trappstege och ta bort grenar på 4-6 meters höjd.

Bild
Bild

Visningar

Loppers är indelade i tre stora grupper: mekanisk, elektrisk och bensin. I någon av dessa grupper kan du hitta höghus, teleskopiska modeller. De är utformade för att fungera med grenar som ligger högt över marken, de kallas stolpar. För att komma till grenen på en höjd av 2-5 m, när du står på marken, behöver du en lång bar. Ibland produceras stånghoppare med en konstant bas, dess storlek förblir konstant . Det är bekvämare att använda ett verktyg med ett teleskophandtag, som kan förstoras som ett teleskop. Sådan utrustning är mer manövrerbar, önskad höjd kan ställas in efter behag. För att förstå vilka loppare som behövs för en viss trädgård eller park, bör du bekanta dig med de olika typerna av produkter och välja de mest lämpliga.

Bild
Bild

Mekanisk

Alla typer av mekaniska modifieringar fungerar på grund av den fysiska ansträngning som måste appliceras på dem vid beskärning av träd. Mekaniska (manuella) träskärare inkluderar alla produkter, förutom el, batteri och bensin. De är av låg kostnad. Teleskopskärare finns bland alla typer av handhållen utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plan

Ett trädgårdsverktyg med förlängda teleskophandtag liknar en vanlig beskärare eller sax. Två slipade knivar rör sig i samma plan mot varandra. Plana loppers har raka knivar. Eller en av dem utförs i form av en krok för att hålla grenen. Skärningen av sådana verktyg är släta, så plantorna skadas mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel önskelänk

Om plana loppare skiljer sig åt enligt bladens utformning, är dubbelspaken och stångklyftorna indelade i varandra enligt handtagens utformning respektive enligt metoden för att använda skärmekanismen. Stången har ett långt fast handtag, och dubbelspakverktyget har två spakar (från 30 cm till en meter). Vissa träskärare är utrustade med två långa handtag, utrustade med möjligheten att teleskopiskt vikas (förkortas). Sådan utrustning kan inte klippa en hög krona, men det är fullt möjligt att arbeta på upp till två meters höjd eller i svåråtkomliga taggiga buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gå förbi

Det uppskattas för att arbeta med färskt material (träd, buskar, stora blommor), eftersom förbikopplingsverktyget exakt gör snitt utan att bryta eller delaminera växten. Strukturellt har tapparen två blad: skärning och stöd. Skärningen ska ställas in i grenens riktning, det är på den som kraften kommer att riktas, och det nedre bladet kommer att tjäna som en betoning. Denna typ av verktyg används ofta för lockig trimning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett städ

I denna modell slipas det rörliga bladet på båda sidor, och det fasta ser ut som en platta (städ) med en urtagning i vilken glidkniven sänks. Detta verktyg klämmer inte så mycket när det hugger grenar, så det är bekvämt att använda det för torrt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med spärrförstärkare

Spärrmekanismen är ett bra komplement till alla manuella tappar. Det är ett hjul med en spänningsarm gömd i handtaget. Intermittent upprepad klämning kan öka trycket på grenen avsevärt. Huvudets lätta vikt gör verktyget lättmanövrerat och kan arbeta på de svåraste områdena. Med hjälp av bakåtgående rörelser kan även tjocka, starka grenar klippas. Sådan utrustning kan ha ett långt teleskopiskt handtag (upp till 4 meter) och en bågfil ingår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Dessa enheter skär grenar mycket snabbare än mekaniska och kräver inte mycket ansträngning. Men de har två nackdelar: höga kostnader och beroende av en strömkälla. Omfattningen av deras arbete kommer att begränsas av elkabelns längd. De positiva aspekterna är närvaron av en miniatyrsåg, ett teleskopiskt handtag, samt tapparens förmåga att producera en stor mängd arbete på kort tid. Utrustningen har en låg vikt, god manövrerbarhet, så att den kan vridas 180 grader under skärning. Enheten kan ta bort grenar på en höjd av 5-6 m. Kraften hos en elektrisk träskärare gör att du kan klippa grenar upp till 2,5-3 cm tjocka, om du försöker överväldiga ett större material kan sågen fastna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Ofta kan kabeln till en elektrisk tappare inte nå trädgårdens yttersta hörn. Denna uppgift hanteras enkelt med ett sladdlöst verktyg. Den kombinerar autonomi hos mekaniska modeller och högpresterande elektriska modeller. En behållare är inbyggd i träskärarens handtag för att automatiskt smörja sågkedjan. Trots närvaron av batterier är utrustningens vikt lätt. Med teleskopanordningen kan du arbeta i kronan på ett träd utan att använda en trappstege. Nackdelar inkluderar kostnader som överstiger elnätsmodeller och behovet att periodiskt ladda batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin

Bensinmaskiner är professionell utrustning. Tack vare den kraftfulla förbränningsmotorn kan de bearbeta stora delar av trädgårdar och parker på kort tid. Bensinenheter anses vara den mest kraftfulla beskärningsutrustningen. Till skillnad från elektriska träskärare är de autonoma och är inte beroende av en extern strömkälla. De används i alla väder som elektriska modeller inte har råd med. Utrustningens kraft är tillräcklig för att klippa stora, tjocka grenar med raka och sneda snitt.

Nackdelar med bensinmaskiner inkluderar de höga kostnaderna, bullret de genererar och behovet av bränsle och underhåll. Mer kraftfulla enheter är tunga.

Teleskopmodeller kan arbeta i höjder upp till 5 meter. Med bensinutrustning måste grenar klippas när du står på marken; med den kan du inte klättra upp en stege eller klättra i ett träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellval

När ett urval av olika teleskopiska beskärare har gjorts till förmån för en typ som är nödvändig för en viss trädgård eller park, bör det slutliga beslutet om köpet fattas efter att ha studerat betyget för teleskopiska beskärare. Idag är Gardena Comfort StarCut och Fiskars PowerGear bland de bästa och mest efterfrågade produkterna. Många hantverkare försöker kopiera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars

Fiskars mångsidiga träskärare kan arbeta både på upp till 6 meters höjd och med busktrimning. Deras ansträngningar räcker för de starkaste grenarna. Skärbladet driver kedjan, den kan rotera 240 grader, vilket gör att du snabbt och effektivt kan trimma trädgården. Innan arbetet påbörjas ska du dra i en av spakarna och aktivera spjället. Då är det nödvändigt att släppa blockeringen vid skärhuvudet och justera arbetsvinkeln till ett läge som är lämpligt för att klippa grenar. Modellen är utrustad med en spärrmekanism, den är bekväm och lätt att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardena Comfort StarCut

Lätt och hållbart verktyg, lätt att använda. Arbetsknivens tandade drivning används, vilket ökar effekten. Den har en stor skärvinkel (200 grader), justerbar från marken, vilket gör det möjligt att arbeta med grenar som växer i olika riktningar. Båda teleskophandtagen är utrustade med frigöringsknappar och kan enkelt förlängas genom att trycka och förlänga handtagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den röda stjärnan

Mekanisk träskärare med städ och teleskophandtag, tillverkat av ett ryskt företag. Utrustningen är ett kraftigt verktyg med kraftöverföring som enkelt skär tjocka grenar. Handtagen har 4 positioner, förlängbara från 70 till 100 cm. Skärdiametern är 4,8 cm.

Bild
Bild

Stihl

Bekväm och säker bensinteleskopisk "Shtil" tillverkad av ett österrikiskt företag. Bommens längd är den högsta bland högkaparna, den tillåter arbete på 5-6 meters höjd. Utrustningen har låga vibrationer och ljudnivåer. Utrustad med ett stort antal bilagor kan "Calm" utföra arbete av vilken komplexitet som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till behoven och utsikterna för din trädgård är det idag inte svårt att välja rätt arbetsutrustning, i synnerhet en teleskopisk tappare. Ett bra val hjälper dig att snabbt och effektivt få ordning på din trädgård.

Rekommenderad: