HVLP -sprutpistoler: Vad är Det? Elektriska Pneumatiska Professionella Modeller, Anpassning Av Sprutpistol För HVLP -system

Innehållsförteckning:

Video: HVLP -sprutpistoler: Vad är Det? Elektriska Pneumatiska Professionella Modeller, Anpassning Av Sprutpistol För HVLP -system

Video: HVLP -sprutpistoler: Vad är Det? Elektriska Pneumatiska Professionella Modeller, Anpassning Av Sprutpistol För HVLP -system
Video: Which spraygun? 2024, April
HVLP -sprutpistoler: Vad är Det? Elektriska Pneumatiska Professionella Modeller, Anpassning Av Sprutpistol För HVLP -system
HVLP -sprutpistoler: Vad är Det? Elektriska Pneumatiska Professionella Modeller, Anpassning Av Sprutpistol För HVLP -system
Anonim

Under förutsättningarna för modern produktion har applicering av färger och lacker blivit automatiserad, vilket gör att du inte kan slösa mycket tid på denna process. Men kvalitativa förändringar påverkade också hushållsmåleriet. För att göra detta, använd HVLP -sprutpistoler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Dessa enheter krävs främst för färgning av produkter. De är sprutpistoler med flera komponenter . Dessa inkluderar en pistol, en ledningstråd, en kompressor och en behållare som innehåller färgvätskan. Externt liknar sprutpistoler vanliga sprutpistoler som används för att rengöra fönster, möbler och applicera vätskor.

Essensen i arbetet är att leverera ström till kompressorn, vilket skapar tryck . Det är detta som gör att materialet kan komma ut från pistolen och därmed sprida ämnet till den behandlade ytan. Själva idén med att skapa en HVLP förverkligades på 80 -talet av förra seklet, då behovet uppstod för en bekvämare och snabbare version av målningsprodukter.

HVLP står för High Volume Low Pressure betyder hög volym och lågt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna princip gör att du kan utföra arbete på det mest miljövänliga sättet, eftersom innehållet i färg och andra ämnen i luften minskar . Du kan hantera delar exakt och exakt samtidigt som du minimerar miljöpåverkan. Det kan inte sägas att HVLP -modeller kräver installation av inte bara en kompressor utan också speciella filter för luftrening. Det är de som gör den här typen av enheter mer miljövänliga.

Denna sprutpistol fungerar bäst i vardagen när du behöver måla något utan besvär . Den genomsnittliga arbetsvolymen tillsammans med det låga priset gör HVLP till det mest lämpliga alternativet för privat bruk. Och även dessa färgsprutor används i bilreparationer vid målning av olika komponenter i fordon. En av de främsta fördelarna med HVLP är användarvänlighet och lågt pris jämfört med andra typer av sprutpistoler.

Bild
Bild

Enhet

Huvuddelarna i dessa enheter är pistolen, behållaren och kompressorn. Det senare saknas i LVLP -modeller som fungerar via ett elsystem . I detta avseende är det viktigt att uppmärksamma kompressorns överensstämmelse med sprutpistolens nödvändiga egenskaper. Spetsen i detta fall är ett munstycke med en viss diameter. Denna egenskap är mycket viktig vid sprutning av ämnen, eftersom den gör att du kan utföra arbete i olika variationer.

Behållaren har två typer av fästelement, nämligen: övre och nedre . Det senare alternativet är mer att föredra, eftersom det inte döljer synen på detaljerna. Det finns justerbara cisterner som kan installeras på valfri del av enheten runt en 180-graders cirkel. Således kan du anpassa utrustningen utifrån bekvämligheten och arbetsförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att ändra den pneumatiska effekten av tryck och luftflöde för att ställa in ett visst tempo för verktyget . I det här fallet är den korrekta inställningen viktig, eftersom den avsevärt påverkar kvaliteten på arbetet. Professionella modeller har fler alternativ för byte av sprutpistoler, vilket utökar tillämpningsområdet. Naturligtvis är de också utrustade med mer attraktiva funktioner som gör att du kan göra mer arbete.

Den tekniska anordningen och designprincipen för denna typ av färgsprutor har både en fördel i form av en märkbar besparing av färg och lackmaterial, och en nackdel . Det är förknippat med ett kort användningsområde, så det är nödvändigt att bearbeta delar på ett avstånd av högst 15 cm. Med högt tryck kan du applicera exakt, men den låga volymen färg som släpps tillåter dig inte att göra detta med full styrka.

Du måste komma ganska nära, och du måste förstå att användaren inte kommer att kunna slutföra en stor förskjutning så snabbt som det görs med andra typer av sprutor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Valet av vilken teknik som helst, inklusive sprutpistoler, beror på många kriterier. Eftersom HVLP -modeller är specifika verktyg med sitt eget omfång är det inte nödvändigt att bestämma arbetsvolymen i detta fall . En viktig egenskap är kostnaden. I de flesta fall tittar konsumenterna på produkter med låg till medelhög prisklass där det finns ett stort utbud. Dessa modeller har allt du behöver för att utföra uppgifter på ett tillförlitligt sätt, samtidigt som de betalar för sig själva när det gäller användning i små industrier.

Bild
Bild

Valet av tillverkare är lika viktigt. För närvarande finns det många av dem på marknaden för sprutpistoler, vilket gör att konsumenten har en bra möjlighet att välja det mest lämpliga målarverktyget . Om du definitivt har bestämt dig för företaget och är säker på sin produkt, så här är det värt att utgå från modellutbudet.

Bild
Bild

I situationer där du tänker på en tillverkare, välj den med de bästa kundrecensionerna. Vissa företag, Bosch eller inhemska Zubr, har funnits på marknaden länge och är älskade av konsumenten.

Studera recensionerna av varje modell, eftersom tillverkarens kvalitet inte gäller för alla modeller, så det finns både framgångsrika och inte de bästa bland dem. Nu kan du inte bara hitta allmän information om verktyget, utan också en hel instruktion som ger dig allt du behöver för att förstå om denna sprutpistol är rätt för dig eller inte. Glöm inte specifikationer och design.

Vissa kraftanvändare uppmärksammar dessa egenskaper först innan de köper, eftersom de utgör grunden för all användning av tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

Felsökning av sprutpistol och efterföljande drift är en viktig del av arbetsflödet. Som nämnts ovan är HVLP -modellerna, precis som de andra, justerbara. Dessa förändringar påverkar luftflödet och trycket så att användaren kan välja mellan vilken applikation de vill ha . Innan du justerar, förbered kartongen, det är på den som du kan kontrollera riktigheten av justeringen. Efter att ha ställt in parametrarna, applicera materialet på provstycket varje gång. Detta säkerställer att användaren använder rätt luftflöde / tryckförhållande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att måla olika material kräver sin egen anpassning . Var medveten om delens form, eftersom det inte krävs mycket tryck för att spruta direkt. Om du målar föremål som är komplexa i sin struktur, se till att inställningen är korrekt och att ämnet appliceras jämnt.

Användaren kan installera ett annat munstycke eller justera det befintliga för att ändra färgsprayen med dess diameter, vilket också måste betraktas som ett viktigt justeringsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera färgen smidigt vertikalt och horisontellt för bästa resultat. I det här fallet måste de första lagren göras i rad för att skapa en slags bas. Ta sedan korta pauser och låt materialet infunderas och applicera sedan lager igen. Gör allt arbete noggrant och gradvis, för så här kommer det inte att finnas dåligt behandlade områden på ytan . Innan du använder verktyget är det nödvändigt att ordentligt förbereda färgen själv. Det behöver tillsats av ett lösningsmedel, och i en viss proportion, vilket anges i instruktionerna. Efter det, justera tillförseln av färg baserat på dess konsistens och kvantitet, efter att ha kontrollerat allt på kartong.

Rekommenderad: