Trowels För Injektering: Injekteringsalternativ För Formning Av Kakel Och Murade Fogar, Uppsättningar För Pekning Och Utjämning Av Kakelfogar

Innehållsförteckning:

Video: Trowels För Injektering: Injekteringsalternativ För Formning Av Kakel Och Murade Fogar, Uppsättningar För Pekning Och Utjämning Av Kakelfogar

Video: Trowels För Injektering: Injekteringsalternativ För Formning Av Kakel Och Murade Fogar, Uppsättningar För Pekning Och Utjämning Av Kakelfogar
Video: Hur du använder fog och fogar till golv och vägg. 2024, April
Trowels För Injektering: Injekteringsalternativ För Formning Av Kakel Och Murade Fogar, Uppsättningar För Pekning Och Utjämning Av Kakelfogar
Trowels För Injektering: Injekteringsalternativ För Formning Av Kakel Och Murade Fogar, Uppsättningar För Pekning Och Utjämning Av Kakelfogar
Anonim

Mellanplattans luckor som uppnås vid läggning av plattor kräver en högkvalitativ injekteringsbruk, vilket ger ett estetiskt komplett utseende till beläggningen. För arbete av hög kvalitet är det viktigt att använda lämpliga enheter - spatlar för injektering. Annars kommer arbetet att visa sig vara misslyckat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Spateln för injekteringsfogar i mellanplattans luckor skiljer sig från andra tillverkade analoger. Den är gjord av tekniskt gummi eller gummi, utrustad med speciella slipade kanter. En hög plasticitet hos en sådan produkt:

  • förenklar implementeringen av sparkelprocessen i obekväma områden;
  • minskar avsevärt sannolikheten för skador på en tunn kaklad beläggning;
  • underlättar jämn fördelning av injekteringsbruk utan mycket ansträngning.

Måtten på bladet på ett sådant verktyg varierar i intervallet 4-80 cm, vilket gör det bekvämt för olika arbetsområden. Överdimensionerade produkter låter dig arbeta på stora ytor, och små används för att bearbeta obekväma områden och hörn. Spatlarna levereras med praktiska handtag av trä eller plast. En kompetent designlösning och produktens plasticitet bidrar till högkvalitativ placering av de konsistenser som används.

Det finns också spatlar utan handtag, de är avsedda för operationer i nischer, hörn och svårare platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det diskuterade verktyget är strukturellt enkelt, följer det inte att någon av dess sorter kommer att vara bekväm och praktisk under olika användningsförhållanden. Med andra ord kan inte alla sorter underlätta bearbetningen av skarvar, utan bara en som uppfyller två krav.

  • Gummiduken är ganska tät och plast, den kan lätt inte bara stänga sömmarna utan också ta bort resterna av föreningarna från plattorna, den har avsmalnande kanter som pressar in injekteringsmaterialet i hörnen. Om rengöring av överskottskomposition inte utförs helt från beläggningen kommer de att falla in i kakelens porösa kropp, och en komposition som är dåligt komprimerad vid lederna bidrar till förekomsten av sprickor.
  • Handtagen måste vara exceptionellt ergonomiska och bekväma att arbeta länge och utan trötthet i händerna.

De bör främja produktivt tryck för högkvalitativ komprimering av konsistenser. Annars bildas bubblor, vilket minskar sömmarnas skönhet och tillförlitlighet.

Bild
Bild

När behövs de?

Gummiarmaturer är utbredda vid genomförandet av reparationer och används ofta:

  • för slipning av sömmar och parkettfogar;
  • för rengöring av överskott av de använda föreningarna;
  • i restaureringsarbete för rengöring av mosaik;
  • för bearbetning av murverk och dekorativa tegelstenar;
  • för att anpassa kakelgap;
  • för applicering av cement- och epoxiblandningar.

Om du inte följer rekommendationerna, men använder spatlar för målning eller puts, visas ränder eller andra defekter på de behandlade platserna. Vanligtvis används armaturer av olika storlekar, med fokus på parametrarna för plattan.

Spatlar säljs ofta i kit som innehåller små, medelstora och stora bitar. Priserna för dem är budgetmässiga, så verktyget tillhör förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Typerna av spatlar är olika, de skiljer sig enligt flera kriterier

Enligt formen på arbetsblad, som är gjorda i form av trapets, rektanglar, med ovala sidor och i en kilformad version. Trapezformade produkter har blivit de mest populära

Bild
Bild
Bild
Bild

Finns i vita och svarta färger . Deras färg har en viss betydelse - det indikerar instrumentets styvhet. Vita produkter kännetecknas av mjukhet, och de används i slutskedet av arbetet med leder och sömmar. Svart, som har större styvhet, är det mer bekvämt att komprimera kompositionerna utan att bilda oönskade tomrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter handtagstyper . Experter anser att handtag-häftklamrar är de mest ergonomiska, men de är dyrare. Med små arbetsfronter som utförs hemma är en billig produkt med ett trapetsformigt plasthandtag tillräckligt. Tillbehör säljs också med trähandtag, men de är inte helt bekväma.

Bild
Bild

Vissa kit innehåller smala, runda gummispatlar endast för skarvning. Spatler med gummi, gummi och silikonark kan se ut liknande, och därför bör denna fråga klargöras när du köper en produkt.

Både verktygets kvalitet och livslängd beror till stor del på materialet . Gummiprodukter är mångsidiga, mer hållbara, motståndskraftiga mot kemikalier och vattentäta. Gummi - ganska känsligt för slitage, försämras snabbt och kan brytas ned.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk planering

Dessa enheter är gjorda av gummi eller gummi, med styva handtag och huvudkanter 3-5 mm (längd 25-60 cm). På huvudsidan finns en fasning (45 °). De finns i olika former. Detta är en trowelled -version av murslev som används vid kakling med stora plattor eller mosaikelement med användning av cement . Enheten som erhålls från latex har blivit dyrare, men den har en kort livslängd.

Bild
Bild

Måla gummi

Målningsanordningar produceras i gummi (ljus) eller gummi (svart), 3-5 mm tjock, med kanter 10-25 cm. Svarta är hårda, vilket bidrar till en tätare fyllning av lederna. Gummivarianter har en längre livslängd - gummi är starkare och mer hållbart än gummi och är mindre benägen att spricka. Det är enkelt att kontrollera kvaliteten på gummit - plattan ska böjas och den ska omedelbart återgå till sitt ursprungliga tillstånd.

Spatelhandtag är gjorda av trä eller plast, och i form liknar de handtaget på en pensel. De är trekantiga eller trapetsformade. Handtagen är placerade i en vinkel på 45 ° eller 90 ° mot produkternas huvudkanter. Spatler används för att gnugga svåra reliefer, till exempel med ojämna underlag.

Med sina medelstora dimensioner har denna typ av spatel blivit universell, eftersom den produktivt används för bearbetning av mosaikytor och för fyllning av skarvar mellan plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fyllning av kakelfogar

Sömmarna är vanligtvis fyllda med trapetsformade och triangelformade spatlar, med huvudkanterna 5-10 cm. Armaturplattan är fixerad i trä- eller plasthandtag . Dessa enheter är små i storlek, de är praktiska för användning på svåra platser. Som tillval finns de också utan styva handtag. I sektion är de tillverkade i kilformade former (gjorda av gummi eller gummi) eller med fasningar på huvudkanterna.

Gummispatlar används vid keramikoperationer vid spackling och skarvning av olika efterbehandlingsmaterial . Storlekarna väljs utifrån plattornas storlek och styvheten bestäms av sömmarnas parametrar - ju djupare de är desto hårdare tas plattan.

Bild
Bild

Sammanfogning

Verktygssatsen används inte bara för fogning av sömmar utan också för bildning av profiler och reliefer. Ursprungligen fylls sömmarna med en injekteringskonsistens med andra typer av spatlar, och sedan skapas en form med en skarvningsanordning och konsistensen komprimeras . De används också för tillverkning av runda sömmar.

Bild
Bild

Hur man använder?

För framgångsrik användning av spatlar är det viktigt att välja dem korrekt, de måste ha:

  • en vässlipad duk, gummiprodukter är inte värda att köpa;
  • en tillfredsställande styvhet som motsvarar det material som du kommer att behöva arbeta med;
  • ett ergonomiskt handtag (om det är ett träd måste det behandlas med torkolja);

Bland de ledande märkena för tillverkning av gummispatlar noterar vi företagen "Zubr", FIT, Sparta, Stayer, som erbjuder användarna de mest ergonomiska, högkvalitativa och mångsidiga enheterna. Grunden för verktygen förblir tekniskt gummi, som kan slipas perfekt. Under produktionsförhållanden skärs kanterna på dukarna helt enkelt i en förutbestämd vinkel. Tack vare detta verktyg blev det möjligt att utföra arbeten på områden av varierande komplexitet, med reliefer av olika former på väggarna. Typer av enheter utan handtag används vid gnidning av sprickor, öppningar, skarvar och andra.

Bild
Bild

Plast och flexibla produkter är tillämpliga när du arbetar med sömmarna på kakel, natursten och dekorativ sten, keramik, golv vid linoleums fogar. Med deras hjälp utförs inte spackeloperationer, strukturellt är de dock inte konstruerade för denna typ av last, liksom handtagen. Enligt experter är injekteringsprocessen som utförs med gummispatlar en av de mest praktiska typerna av arbete. Det kokar ner till två dominerande rörelser: placera blandningen med en spatel i sömmarna, ta bort överskott från ytorna . I detta fall måste instrumentet hållas torrt, eftersom även en liten droppe vatten leder till upplösningen av blandningen som ska gnidas, vilket resulterar i att det snart torkar och förlorar sitt tillstånd.

Tack vare sammanfogningen är ytorna utrustade med yttre elegans . Operationen utförs med verktygets rundade sida, i andra versioner görs det med ett handtag eller en oberoende enhet. Gnidning bör göras efter att kakellimet är 100% torrt. Rester av torr injekteringsbruk kan tas bort med ett rengjort eller nytt gummiverktyg. Dessutom placeras den vinkelrätt.

Ett starkt tryck på murslev bör undvikas för att inte förstöra de färdiga sömmarna. Som ett extra alternativ för att ta bort överflödig lösning, använd ett speciellt skumgummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Vanligtvis behandlas spatlar som förbrukningsmaterial eftersom de är billiga. Men för att förlänga livslängden behöver de vård:

  • rengör spatelplattorna regelbundet efter avslutat arbete från kontaminering med byggnads- och injekteringsblandningar;
  • kontrollera dem för sprickor som minskar gummiprodukternas plasticitet, eftersom lösningen kan ackumuleras i sprickorna;
  • enheternas kanter ska inte ha defekter och skåror, vilket minskar produktiviteten för deras användning;
  • för att bevara spatlarnas prestanda skärs de deformerade kanterna;
  • Om spatlarna förvaras i behållare med andra verktyg kan gummiplattan böjas, vilket resulterar i att den blir olämplig för korrekt användning.

Gummiarmaturer bör användas med försiktighet med epoxibaserat injekteringsbruk och en cellulosasvamp bör användas för att avlägsna rester. Utsätt inte spatlarna för grov mekanisk påfrestning, de ska bara förvaras i upprätt läge.

Noggrann användning av verktyg och korrekt vård av dem hjälper till att öka deras livslängd.

Rekommenderad: