Dammsugare För Datorn: Hur Man Väljer En Minidammsugare För Rengöring Av Tangentbordet? USB -fläktmodell För Rengöring Av Damm. Funktioner Av Modeller För Kontorsutrustning

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugare För Datorn: Hur Man Väljer En Minidammsugare För Rengöring Av Tangentbordet? USB -fläktmodell För Rengöring Av Damm. Funktioner Av Modeller För Kontorsutrustning

Video: Dammsugare För Datorn: Hur Man Väljer En Minidammsugare För Rengöring Av Tangentbordet? USB -fläktmodell För Rengöring Av Damm. Funktioner Av Modeller För Kontorsutrustning
Video: Minidammsugare 2024, April
Dammsugare För Datorn: Hur Man Väljer En Minidammsugare För Rengöring Av Tangentbordet? USB -fläktmodell För Rengöring Av Damm. Funktioner Av Modeller För Kontorsutrustning
Dammsugare För Datorn: Hur Man Väljer En Minidammsugare För Rengöring Av Tangentbordet? USB -fläktmodell För Rengöring Av Damm. Funktioner Av Modeller För Kontorsutrustning
Anonim

Människor som har datorutrustning bör tänka på dess renhet. Det är för detta som tillverkare tillverkar dammsugare för en dator, som hjälper till att hålla enheten och tangentbordet i ordning. Det är städningens regelbundenhet som kan rädda din smarta assistent från haverier, funktionsstörningar, eftersom datorer som är igensatta av damm ger buller och inte fungerar bra.

Bild
Bild

Beskrivning

Alla som äger en dator bör veta att denna typ av teknik kräver regelbunden rengöring av systemenhetens komponenter. Det här är ganska enkelt att använda, eftersom det inte kräver närvaro av strömförsörjning, fungerar enheten från ett batteri. Denna enhet är helt enkelt nödvändig för att hålla din dator ren i förebyggande syfte.

Att använda en minidator dammsugare främjar följande aktiviteter:

  • sugning av damm och skräp i den fina fraktionen sker utan mekanisk påverkan på datorn;
  • rengöring utförs mycket mer effektivt än med vanlig rengöring, dessutom lägger användaren åtminstone tid på proceduren;
  • Denna typ av dammsugare kan tas med dig på vägen, och tack vare USB -kraftsystemet kan du använda enheten vid rätt tidpunkt.

Människor som redan har blivit ägare till en minidammsugare för en dator använder den för att rengöra inte bara kylelementen i utrustningen utan också tangentbordet, som är fyllt med olika sopor under användningsperioden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Dammsugare för datorer är praktiska verktyg som har många fördelar:

  • lätt vikt, vilket underlättar användningen av enheten för personer med funktionsnedsättning;
  • måttens kompaktitet möjliggör bekväm förvaring av enheten;
  • låg ljudnivå - tack vare denna egenskap kan minidammsugaren användas när som helst på dygnet;
  • enkel skötsel, rengöringsutrustning tar inte mycket tid och ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den lilla hjälpen har praktiskt taget inga nackdelar. Men vissa nackdelar är fortfarande värda att notera.

  1. Begränsning av möjligheter … Denna typ av dammsugare är endast avsedd för användning vid rengöring av utrustning, det är omöjligt för dem att rengöra rummet, eftersom enheten har låg effekt för denna process.
  2. Liten behållarkapacitet där damm samlas. I en situation där rengöring av datorn skedde under lång tid kommer det att vara nödvändigt att skaka ut dammbehållaren flera gånger.

Alla andra egenskaper hos denna typ av teknik bidrar till dess användarvänlighet och stora fördelar vid användning.

Eftersom en vanlig hushållsdammsugare kan skada delar av dammsugaren eller den bärbara datorn är det bättre att köpa en speciell mini-enhet för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Om du vill rengöra datorn med en hushållsdammsugare kan användaren inte bara eliminera smuts, utan också små utrustningsartiklar. Specialenheter klarar perfekt den här uppgiften, som, när den är ansluten till USB -porten på en dator, hjälper till att rengöra de mest otillgängliga hörnen av utrustning. Dammsugare för datorutrustning inkluderar enheter för toner. Med hjälp av det senare fylls patroner med skrivare, kopiatorer, reparationer utförs. Deras filter är utformat på ett sådant sätt att de minsta magnetiska partiklarna från metallen, liksom polymerelement, fångas upp.

Bild
Bild

Dammsugare för rengöring av systemet och andra delar av utrustningen från damm finns i två varianter.

  1. Stationär … Den används vid service av kontorsutrustning. Enheten är utrustad med ett tvåstegs rengöringssystem, där det finns en grov rengöring, samt kvarhållning av de minsta partiklarna med ett fint filter. Sortimentet av sådana dammsugare inkluderar maskiner med filtrering av stora volymer toner från 20, 5 till 30 tusen gram.
  2. Service … Denna typ av dammsugare tillverkas av många tillverkare. På grund av den förenklade designen är enheterna billiga. USB -enheter är bra alternativ för rengöring av bärbara eller PC -tangentbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära och efterfrågade datormodellerna för datorutrustning inkluderar följande.

USB dammsugare Orient V-01N

Med denna lilla datorblåsdammsugare kan du snabbt och effektivt rengöra tangentbordet på din utrustning när som helst på dagen. Enheten fungerar tack vare anslutningen av USB -kabeln som ingår i satsen. Enheten innehåller också en borste och ett rör med en smal hals.

Denna dammsugare är utrustad med en inbyggd ficklampa.

Bild
Bild

MobileData NP-05

MobileData NP-05 USB dammsugare väger 60 gram och är därför lätt att använda. Den kännetecknas av låg strömförbrukning, två redskap och ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Vakuum Elektrisk Duster ED-500

Vacuum Electric Duster ED-500 är en liten men ganska kraftfull enhet som är idealisk för rengöring av kontorsutrustning från damm. Denna modell har formen av en bärbar enhet med låg vikt och kompakt storlek. Enheten drivs av det elektriska nätverket. Fördelarna med en dammsugare inkluderar dess miljösäkerhet, rörlighet, hållbarhet, användarvänlighet.

Bland nackdelarna påpekar användarna den höga kostnaden och bristen på varor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att avlägsnande av smuts från datorn inte ska orsaka svårigheter är det värt att köpa en speciell dammsugare, vars val bör tas med särskild uppmärksamhet. De bästa alternativen inkluderar batterimodeller, som är effektiva, säkra, lätta bärbara enheter som hjälper inte bara datavetenskapare, utan också bilägare. Trots sin låga effekt gör enheten ett utmärkt jobb med uppgifterna.

Många modeller är utrustade med kontakter för laddning från USB eller fordonets inbyggda nätverk. Dessa små handhållna dammsugare, som kan användas utan elektrisk strömkälla, anses vara de bästa för denna typ av rengöring.

Minidammsugare kan enkelt ta bort ackumulerat damm, dessutom skapar de inga svårigheter vid demontering och montering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma närvaron av bilagor i konfigurationen för en datorsugare. Dessa tillbehör kan avsevärt utöka enhetens funktionalitet. Bilagorna kan vara i form av en borste eller slitsrör och är perfekta för att ta bort damm och skräp på svåråtkomliga platser. När du köper en dammsugare till en dator bör du inte ignorera de modeller som är utrustade med LED -bakgrundsbelysning, deras användning på natten kommer att vara särskilt relevant. Tillbehören, som har gummispetsar, skadar inte utrustningen vid rengöring.

Köpet av en dammsugare för datorutrustning är en värdefull investering, liksom en utmärkt present. En mängd olika färger och mönster bidrar till valet av en enhet för varje smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

För att datorutrustningen ska fungera bra och inte behöver allmän rengöring eller till och med reparationer är det värt att inte bara använda dammsugaren korrekt utan också ta hand om själva enheten.

Periodisk datorvård utförs i form av sådana aktiviteter:

  • stänga av datorn och demontera kåpan på vänster sida;
  • sugning av damm med en liten dammsugare, medan det är värt att noggrant rengöra grafikkortet och radiatorn;
  • rengöring av strömförsörjningen med en dammsugare;
  • damm som har samlats på plankor och svåråtkomliga områden avlägsnas med en borste.

I slutet av proceduren är det värt att ansluta strömkabeln till utrustningen och kontrollera dess funktion. Därefter stängs datorn av, locket skruvas på.

Bild
Bild

Grundlig rengöring av datorn för blåsning sker enligt följande algoritm:

  • koppla bort datorn, och släppa dess system från kablar;
  • ta bort vänster kåpa och strömförsörjning;
  • demontering av strömförsörjningen och eliminering av damm från höljena med en dammsugare;
  • skruva loss kylaren;
  • utbyte av termoplast;
  • frigöra datorhöljet från dammpartiklar, samt rengöra svåråtkomliga platser med en borste;
  • demontering och rengöring av grafikkortet;
  • återföring av strömförsörjning och grafikkort till sin tidigare plats;
  • kontrollera anslutning av kablar, rotation av kylaren;
  • återför PC -kåpan till sin ursprungliga plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att datorns dammsugare ska fungera länge, de måste använda korrekt, rengör utrustningen enligt följande rekommendationer:

  • innan du rengör datorn ska du alltid koppla bort den från strömförsörjningen.
  • använd ständigt munstycken för enheten under drift, eftersom du med deras hjälp kan undvika uppkomsten av urladdning och hålla datorutrustningen intakt;
  • tryck inte dammsugaren mot datorn eller dess delar för att förhindra skador på dem.
  • det är inte värt att använda enheten ofta, två gånger i månaden räcker.

Dammsugare för en dator är kompakta och praktiska enheter som ligger bekvämt i handen och används för att ytligt rengöra tangentbordet, strömförsörjningen eller datorn som helhet från damm eller skräp.

Med hjälp av denna enhet kan användaren vara säker på inte bara att utrustningen är ren, utan också om bilens interiör, klädsel på stoppade möbler och radiatorsektioner.

Rekommenderad: