Segersövningar (34 Bilder): För Betong Och Metall, Andra Modeller Med Ett Segerrikt Tips. Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Vanlig Borr?

Innehållsförteckning:

Segersövningar (34 Bilder): För Betong Och Metall, Andra Modeller Med Ett Segerrikt Tips. Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Vanlig Borr?
Segersövningar (34 Bilder): För Betong Och Metall, Andra Modeller Med Ett Segerrikt Tips. Vad är Det Och Hur Skiljer Det Sig Från En Vanlig Borr?
Anonim

Det är omöjligt att göra utan små kosmetiska reparationer utan att borra väggar eller andra ytor. Det kan tyckas att det inte finns något enklare än att göra ett hål i önskad storlek. Men faktiskt, även ett så enkelt jobb har vissa nyanser. Först måste du känna till reglerna för arbete med en borrmaskin. För det andra är det viktigt att välja rätt borr. Idag är de mest populära produkterna med segertips. De är mycket enkla att använda, opretentiösa och viktigast av allt, även en oerfaren person kan arbeta med dem.

Bild
Bild

Vad det är?

Ganska ofta hamnar nybörjare i en svår situation. De vet hur man borrar, de sätter en ny borr i chucken, och hålet de får är inte upp till standarden. Orsaken till detta problem är inte brist på arbetsförmåga eller ett dåligt verktyg, utan i skärelementet.

Först och främst måste du bekanta dig med materialet från vilket borren är gjord och bestämma egenskaperna hos arbetsytan . En viktig tumregel för borrning är att skärelementet måste vara hårdare än basen för att bearbetas.

Tänk på att korrekt slipning av borren också är ett viktigt inslag i borrproceduren . För experimentet kan du ta en borr för metall och försöka göra ett hål i betongfoten med den. I denna operation kommer skärelementet att förlora sin effektivitet och kan gå sönder.

Bild
Bild

Om det är nödvändigt att göra ett hål i en mycket hård yta är det bäst att välja borrar med ett segerrikt tips . De kan särskiljas från ett konventionellt skärelement genom närvaron av en pobedit -legering på spetsen, som har en hög styrka.

Glöm inte att Tekniska framsteg står inte stilla, och den klassiska modellen för att vinna övningar, som hade en stor efterfrågan under det senaste förflutna, har genomgått modernisering . Vinnande borrar kan nu användas i en mängd olika material, till exempel metall och betong.

När du gör en analys av fördelarna med segrande tips är det nödvändigt att överväga grundmaterialet . För att förstå vad det här handlar om måste du gå lite djupare in i historien. Win är en legering som skapades 1929. Den innehåller kobolt och volfram i ett förhållande av 10% till 90%. Denna anslutning täcker borrspetsen och ökar dess effektivitet flera gånger. Således klarar lindningsborrar enkelt att skapa hål i tegel, block och betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare föreslås att bekanta sig med de främsta fördelarna som vinnaren har

  • Legeringen är mycket hållbar, lämpar sig inte för deformation.
  • Pobeditovy -material tål stark chockbelastning. Detta beror på det faktum att hammarborrar används i hammarborrar med en hammaråtgärdsprincip.
  • Idag kännetecknas det av minimala kostnader att få en vinnande legering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Victory drill utvecklades främst för installationsarbete och för att skapa hål av olika storlekar i vissa strukturer.

Moderna varianter har dock ett bredare utbud av funktioner. De kan användas i olika byggverksamheter:

  • borrning av bevattningsdiken, som innefattar kommunikation;
  • borrhål för montering av ankare och andra fästelement;
  • demontering av betongkonstruktioner för att skapa fönster- och dörröppningar;
  • en segerrik borr används för att fixa möbler och inredning;
  • den kan användas för att arbeta med ömtåliga material, såsom keramiska plattor, glas;
  • Vinschborren hanterar enkelt stensubstrat.

En nybörjare måste komma ihåg: för effektivt arbete behöver du inte trycka på perforatorn, i chucken där det finns en borr med en segerrik spets - borren måste ha ett fritt slag.

Bild
Bild

Typer och deras design

Ett särdrag hos en segerrik borr är att den inte behöver ytterligare slipning. Produkterna lämnar produktionstransportören med en spetsvinkel som är lämplig för korrekt drift. De ser ut som skärelement som är bekanta för alla med ytterligare ytbeläggning på spetsen.

Skärdelen av en segerrik borr har 2 axlar med ungefär samma bredd . Där de skär varandra är mitten av hålet. Det är omöjligt att se skillnaden i axelns bredd med blotta ögat. Detta kräver speciella mätinstrument. En helt annan fråga om bredden mellan axlarna är synlig utan några mätare. I en sådan situation rekommenderas det inte att använda en lindningsborr. Hålets diameter kommer att vara mycket större, skäret roterar som ett gångjärnsspets och skäret går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om plötsligt toppen av en segerrik borr är tråkig kan den skärpas, men samtidigt observera några nyanser

  • Slipvinkeln beror på ytan som ska bearbetas. Ju mer massiv den är, desto mindre ska vinkeln vara.
  • Pobeditovy -material uppfattar inte hög temperatur. Vid stark uppvärmning kan legeringen spricka eller separera från basen.
  • Om det inte var möjligt att undvika överhettning är det strängt förbjudet att omedelbart kyla borren. Det är bäst att ställa skärelementet åt sidan för att låta det svalna naturligt.

Om diametern på den vinnande borren är liten kommer det troligtvis att misslyckas mycket snabbt. Men denna nyans har ingenting att göra med mästarens erfarenhet. I det här fallet beror allt på skärproduktens design. Det är därför det rekommenderas att du köper några extra borrar i förväg.

Idag finns det många sorter av skärelement med en segerrik lödning. De skiljer sig åt i märke, kvalitet, effektivitet och kostnad.

Bild
Bild

Beroende på skaftet är lindningsborrarna indelade i 4 grupper

  • Hexagonal . De är konstruerade för snabb installation. De kan ha en vanlig form eller med en depression.
  • Cylindrisk . Denna typ av borr är konstruerad för installation i en konventionell borrchuck.
  • SDS . Dessa produkter är lämpliga för de flesta roterande hammare med ovanliga patronformer.
  • Triangulär . De hålls så fast som möjligt i chucken, vänder inte och hoppar inte ut.

Förutom skaftformen delas lindningsborrarna med diametern. Minimimåttet är 3 mm. De kan användas för borrning i mindre täta underlag. För arbete på sten, tegel, metall, betong och skumbetong har större borrstorlekar utvecklats, till exempel 6-8 mm.

Bild
Bild

För de hårdaste ytorna

De mest populära är segerövningarna avsedda för arbete med sten och tegel. Många av dem kan användas vid maximala driftsförhållanden . Spetsens skärpningsvinkel är 130 grader. Vissa tillverkare gör det dock mer komplext i formen. De ökar vinkeln eller skärper centreringsdelen så mycket som möjligt.

Om borrslagets slagläge väljs krossas arbetsytan som en mejsel . Och tack vare borrens speciella spår tas det sågade materialet bort från hålet som skapas. Att ta bort sågsnittet från basen är dock inte huvudspåret med spåren. Med deras hjälp fördjupas borren så effektivt som möjligt i hålet och fastnar inte under rotation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare som utvecklar segerrika övningar förbjuder kategoriskt deras användning i slagverksläge . Anledningen till detta är legeringens särart och skärpningsvinkeln. I de flesta fall är produkter med en segerrik spets engångsbruk. Det är åtminstone vad deras förpackning säger. Men byggare, som ofta sysslar med borrning, slänger inte de begagnade produkterna utan ger dem tillbaka för återslipning för senare användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För porös betong

Idag är material som skumbetong, luftbetong och sandkalkstenar mycket efterfrågade. Alla tillhör delen av porösa material . En metallborr kan användas för att skapa små hål i sådana baser. Det är dock bäst att välja standardvinnande artiklar. I det här fallet behöver du inte oroa dig för att gipsskiktet ska spricka.

Om det är nödvändigt att göra ett hål med en storlek på 30–120 mm är det bäst att använda speciella lödda lindarborrar . Utåt ser de ut som fjädrar för trä, de tränger igenom ett vanligt block. Men tyvärr är legeringens styrka mycket lägre än stenens. För att bli av med klippt avfall finns spiraler i utformningen av sådana produkter. För arbete behöver du en stans eller borr, men utan att använda slagläget.

Gasbetongborr kan användas på färdiga underlag . Det är önskvärt att gipsskiktet inte har ett förstärkande metallnät.

Bild
Bild

För kakel, keramik och glas

I dag till salu kan du hitta segerövningar för arbete på glas, kakel, kakel och keramik. Deras kännetecken är konformade spetsar, runda skaft och storlekar. Diametern på de segerrika borrarna för ett sådant sprött material varierar från 3–12 mm.

Extremt sällsynt, men Ändå förstärks konstruktionen av dessa typer av borrar med segerrika skär och skär … Tack vare dessa funktioner skapar byggare exakta hål med släta kanter.

Bild
Bild

Men när du arbetar med denna typ av borr måste vissa nyanser observeras. För att göra ett 20–94 mm hål är det att föredra att använda cirkulära skär som kallas ballerina . Sådana mönster har 2 segrande tallrikar.

De flesta tillverkare rekommenderar att kylaren rullas upp. Mellan borrningen är det tillräckligt att vattna dem med kallt vatten. Denna procedur låter dig öka produktens livslängd och effektivitet.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Den moderna byggmarknaden är fylld med en mängd segrande övningar. De skiljer sig åt i storlek på strukturen, och viktigast av allt, tillverkaren . På hyllorna hittar du skärelement av både europeiska och inhemska märken. Listan över utländska företag som bedriver produktion av segerrika övningar innehåller välkända namn som Makita, Bosch, Metabo, Stayer, FIT.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att prispolicyn för alla verktyg helt beror på tekniken för deras skapande och effektivitet. Från listan över märken som presenteras är Bosch -företaget särskilt populärt . Deras produkter kännetecknas av en 4-spiral design, så att avfall lätt kan släppas ut från det skapade hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland inhemska tillverkare efterfrågas produkter av sådana märken: "Interskol", "Zubr", "Enkor ". Deras segrande tippade borrar ligger i mellanklass. De garanterar noggrann borrning, men har samtidigt en begränsad livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att på den moderna byggmarknaden kan du hitta borrar tillverkade i Kina. Märkesvaror från Kina är av hög kvalitet och tillförlitlighet, men samtidigt har de ett högt pris . Om säljaren plötsligt erbjuder att köpa en budgetvinnande övning är det mycket troligt att den är falsk och går sönder under den första minutens arbete. För att inte köpa en borr av låg kvalitet måste du noggrant undersöka dess design, se till att produktens färg är enhetlig. Om det är någon skillnad mellan olika delar av skäret är det troligtvis en falsk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare, som inser hur viktigt och nödvändigt en vinnande borr är, erbjuder sina kunder uppsättningar, vars pris är mycket högre än enskilda skärelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Idag, på fönstren i järnaffärer, presenteras ett brett utbud av borrar med segrande tips, bland vilka det återstår att välja produkter som matchar ett specifikt fall.

Först och främst analyserar köpare prispolitiken för skärelementet . Kostnaden för en produkt eller en hel uppsättning beror på tillverkaren, hans berömmelse, produktionslandet och säljaren själv, närmare bestämt hans påslag.

Vanligtvis, det höga priset tilldelas övningar av europeisk produktion, men de är värda det, och garantin ges . Mellanklassprodukter representeras oftast av mindre kända företag. Sådana skärelement kännetecknas av låg hållfasthet och motsvarar inte alltid egenskaperna.

Bild
Bild

Köpare försöker kringgå de mest budgetalternativen, eftersom de är säkra på sina låga kvaliteter.

Enligt många hemförbättringsbutiker efterfrågas Bosh -borrar. Detta märke erbjuder högkvalitativa, pålitliga verktyg som är idealiska för att arbeta med en mängd olika underlag. Prover från Silver Percussion, Impact, Karat, Black Quartz, DeWalt anses också vara populära.

Och ändå är det viktigaste när du väljer en segerrik borr är dess syfte.

Rekommenderad: