Ottoman (64 Bilder): Vad är Det, Trä Och Metall Från IKEA, Modell Elegy 90x200, En Och En Halv Och Euro Soffa, Hur Det Skiljer Sig Från Soffan

Innehållsförteckning:

Video: Ottoman (64 Bilder): Vad är Det, Trä Och Metall Från IKEA, Modell Elegy 90x200, En Och En Halv Och Euro Soffa, Hur Det Skiljer Sig Från Soffan

Video: Ottoman (64 Bilder): Vad är Det, Trä Och Metall Från IKEA, Modell Elegy 90x200, En Och En Halv Och Euro Soffa, Hur Det Skiljer Sig Från Soffan
Video: Brizley State montering 2024, April
Ottoman (64 Bilder): Vad är Det, Trä Och Metall Från IKEA, Modell Elegy 90x200, En Och En Halv Och Euro Soffa, Hur Det Skiljer Sig Från Soffan
Ottoman (64 Bilder): Vad är Det, Trä Och Metall Från IKEA, Modell Elegy 90x200, En Och En Halv Och Euro Soffa, Hur Det Skiljer Sig Från Soffan
Anonim

För närvarande är det inte många som vet vad en ottoman är. Tidigare ansågs denna möbel vara ett måste i alla rika asiatiska köpmän. Redan nu är en sådan soffa populär bland köpare och har många fördelar och särdrag som måste övervägas mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och hur skiljer det sig från en soffa?

Tyvärr är det få som känner till sådana nyanser. Soffan kan öppnas i form av en bok, och ottomanen förvandlas på detta sätt: dess andra del glider helt enkelt ut . När den förlängs pryds den med vackra kuddar. Ett annat särdrag är frånvaron av ett ryggstöd . Istället finns det sänggavlar och vissa modeller är utrustade med armstöd.

Bild
Bild

Ottomanen skiljer sig också från soffan. Den andra är utformad för endast en person, den har en sänggavel, men har ingen rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av möbler som liknar en ottoman är en soffa. Det är tänkt att sitta. Med hela sin breda yta är den inte hög, men dessutom är den utrustad med bekväma armstöd och bekväma ryggstöd.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Många vill spara så mycket som möjligt det tillgängliga lilla utrymmet i rummet. På grund av detta måste du krypa i små och obekväma fällbara soffor. Men det finns alltid en väg ut. I en sådan situation kommer en hopfällbar soffa till undsättning, vilket sparar ett par kvadratmeter och blir en original del av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att helt förstå vad en sådan design är måste du överväga några av för- och nackdelarna med denna typ av möbler. Fördelar:

  • Moderna modeller är ganska olika och har ett brett utbud av val. Dessutom är de perfekta för alla typer av interiör- och designlösningar;
  • Ottomanen är tillverkad av ekologiska material som inte skadar människors hälsa;
  • Den har ett lågt pris därför kan nästan alla köpa det;
  • Med hjälp av ottomanen i lägenheten sparas ytterligare ett par kvadratmeter , eftersom denna typ av möbler kombinerar egenskaperna hos både en soffa och en säng;
  • Hon är väldigt bekväm eftersom den inte har några leder eller sömmar;
  • Denna möbel är mångsidig och dessutom passar den perfekt in i vilken inredning som helst, men det kommer att se mest intressant ut i en orientalisk stil;
  • En annan fördel är dess praktiska.
Bild
Bild

Minus:

  • I en manuell ottoman det är mycket svårt att lyfta madrassen, särskilt om ramen är av trä. Detta kan vara svårt för både unga och äldre;
  • På vårmodeller mycket ofta sträcks själva fjädrarna, som måste bytas med jämna mellanrum;
  • Gasmodeller är mer hållbara , deras garantitid är 5 år. Men inte alla har råd, eftersom priset är ganska högt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ottomanen är mycket mångsidig eftersom den kan placeras i alla rum och till och med i alla hörn, vilket avsevärt sparar utrymme. På den moderna marknaden finns det ett stort urval av dessa möbler, beroende på varje persons smakpreferenser. De skiljer sig åt i färger, mönster och typer, vilket bör nämnas:

En och en halv . En sådan ottoman kommer att se harmonisk ut både i sovrummet och i vardagsrummet. Den är mångsidig eftersom du kan koppla av på den under dagen och använda den som sovplats på natten. Dessutom är den utrustad med armstöd och en bekväm sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurotachta . Eurotachmentet har ingen specifik mekanism som kan gå sönder. Med hjälp av pålitliga guider och rullar flyttar den enkelt från en plats till en annan. Tekniken att fälla ut Euro-mahta är väldigt enkel: du behöver bara ta bort sätet med kuddarna, rulla ut det på dig själv och sänka ryggen. Och den ortopediska modellen med ett oberoende fjäderblock kommer att ge alla en god sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator … Om det är väldigt lite utrymme i lägenheten kommer en förvandlande ottoman till undsättning. Den har många underarter, kallade: hypertransformator, bok, eurobok, dragspel och mussel. Var och en av dem har många funktioner och fördelar som uppfyller ett enda uppdrag - att spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rygg … Denna ottoman har en fast madrass. Det är ganska bekvämt och praktiskt, dessutom passar det perfekt både i sovrummet och vardagsrummet och i köket. Det kan noteras att det finns en slags ottoman med tre ryggar, varav en ligger på baksidan, och de andra två speglas. Det är vanligtvis avsett för en person. Baksidan är dekorerad med snidat trä, och de lägger till sofistikering och sofistikering till möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla ut … Med hjälp av en infällbar mekanism kan enkelsoffan omvandlas till en dubbel soffa. Den nedre lådan glider ut, en annan madrass läggs ovanpå den, så exakt två kojer erhålls, som ligger på olika nivåer. Denna soffa är ett bra ställe för gäster.

Bild
Bild

Du kan se mekanismen för transformation av en utrullningsbar soffa med London-modellen som ett exempel i videon nedan:

Dimensioner

En ottomansk soffa är en populär typ av möbler. Därför försöker tillverkare förbättra och modernisera modellerna, vilket gör dem mer bekväma. För att kunna göra rätt val när du köper måste du överväga hur många personer denna möbel är avsedd för. Beroende på detta varierar också måtten på en sådan struktur. Till exempel kommer en ottomansk 90x200, 110x200, 120x200 och 140x200 cm att vara ett utmärkt alternativ till en vanlig soffa, och trots sin kompaktitet kan den ersätta en säng och passar perfekt in i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en sådan slags ottoman som en minitakhta, som finns i alla rum . Till exempel är det perfekt för ett barns rum. På en sådan icke-standard miniatyr ottoman kommer barnet att känna sig bekväm även om han bara leker med leksaker. Dessutom tar sådana minialternativ för barn inte mycket plats och passar perfekt in i interiören. På en sådan ottoman kan du placera ditt barns favoritleksaker eller beställa specialklädsel med karaktärer från olika tecknade serier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En tonårig ottoman kommer att ge honom en sund och sund sömn, eftersom den har en bekväm design och, om så önskas, är utrustad med ortopediska madrasser . Huvudaspekten är produktens mångsidighet. Inbyggda lådor hjälper till att passa olika föremål, och bekväma armstöd och ett mjukt ryggstöd kommer att lägga till bekvämlighet.

Bild
Bild

Det mest praktiska och bekväma är 2-bäddens ottoman. Tack vare förmågan att transformera sparar det utrymme och utmärker sig genom sin mångsidighet, eftersom det omedelbart kombinerar funktionen hos en säng och en soffa.

Bild
Bild

En smal ottoman kan placeras i korridoren, eftersom den inte tar mycket plats och på grund av den ganska smala ytan kommer att skapa bekvämlighet vid avlägsnande / påtagning av skor.

Bild
Bild

Glöm inte att sådana möbler är gjorda både för bostadsutrymme och för kontor. Beroende på detta varierar stilarna, allt från klassiskt till modernt.

Bild
Bild

Material (redigera)

Klädda möbler som en soffa eller ottoman bör vara gjorda av kvalitetsträ, premiumklädsel eller naturligt golvmaterial. För att säkerställa den absoluta kvaliteten på de köpta möblerna är det nödvändigt att överväga huvudkomponenterna från vilka de är gjorda.

Ram

Den ottomanska träramen är vanligtvis gjord av massivt trä, främst tall eller gran. Dyrare modeller är gjorda av ask, ek eller bok. Som regel ägnas särskild uppmärksamhet åt träets fukthalt. Om ramen är gjord av råmaterial, kommer den med tiden att börja krympa och luta sig åt sidan. Den utdragbara mekanismen börjar kila med tiden.

Bild
Bild

Fuktighet påverkar inte smidesjärnens ottoman på något sätt. Dess grund - ramen, benen och ryggen är helt gjorda av metall, så en sådan struktur kan installeras i alla rum. Smidda möbler kan ha insatser av andra material. Ett exempel skulle vara en sits, som måste vara mjuk. Färg- och texturlösningen för en sådan design brukar matchas med inredningen, vilket gör den raffinerad och sofistikerad.

Bild
Bild

Klädsel

Den viktigaste delen av ottomanen är naturligtvis klädseln. Det är för henne att en person uppmärksammar i första hand och jämför alternativet av intresse med rummets design. Låt oss titta närmare på de viktigaste klädselalternativen:

  • Knappstramning har nu hittat en bred tillämpning, tack vare det intressanta utseendet som det ger den ottomanska;
  • Getingar populär tygklädsel , av vilka det finns många typer.
  • Det är omöjligt att inte nämna läderklädseln , för det är hon som är en indikator på en hög position. Den är, till skillnad från konstläder, mycket stark, hållbar, slitstark och har dessutom en behaglig beröring. Och rätt vård för det garanterar långsiktig användning av en sådan ottoman;
  • Konstläder eller konstlädermöbler har ett ganska estetiskt utseende, trots sin låga kostnad, dessutom kan den placeras både i sovrummet och i vardagsrummet. Till exempel har en konstläder -ottoman på den moderna marknaden ett stort utbud av designlösningar. Den kan ha en annan struktur och färgpalett, du behöver bara göra ett val. De enda viktiga skillnaderna mellan konstläder och naturläder är materialets kvalitet, slitstyrka och hållbarhet. Dess främsta nackdelar är temperaturinstabilitet och brandfarlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformations- och lyftmekanismer

I grund och botten är ottomanen utrustad med en gas- eller fjädermekanism. Det andra är inte tillräckligt praktiskt, eftersom det inte är avsett för tung vikt. Gasen tål mer än 60 kilo på grund av de inbyggda stötdämparna. Men för att en sådan mekanism ska vara av hög kvalitet är det nödvändigt att vara uppmärksam på vad ramen och ramen är gjorda av. Endast om indikatorerna är tillfredsställande kommer han att klara en tung belastning.

Bild
Bild

För att helt förstå denna fråga måste du överväga de viktigaste mekanismerna som används vid transformation

Eurobook

Eurobook är den mest efterfrågade av alla mekanismer . Det är ganska bekvämt och praktiskt eftersom varken golvet eller ottomanen i sig skadas vid utfällning. Funktionsprincipen är ganska enkel: sätet reser sig, rör sig åt sidan och faller, sedan vilar ryggen på platsen för det lediga utrymmet. Det utvecklas enligt samma enkla princip. För större lätthet är ottomanen utrustad med specialdesignade handtag.

Bild
Bild

Denna design är baserad på pendelns rörelse, varför det också kallas tick-tock. Vid utfällning rör sig sätet inte åt sidan, och botten på denna typ av möbler är utrustad med gummikuddar eller hjul som förhindrar att golvytan repas. De främsta fördelarna med en sådan mekanism är användarvänlighet, hållbarhet, bevarande av golvbeläggningen, inga pip, närvaro av lådor och en perfekt platt säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel bok

En sådan mekanism har två huvudlägen - en soffa och en dubbel sovplats. Vid utfällning måste du ta hänsyn till att du behöver en plats för att luta ryggstödet så att det inte kommer i kontakt med väggen. Mekanismen består av en trä- eller metallram med fjädrar eller latexfyllmedel.

Bild
Bild

En ottoman med en bokmekanism har alltid ett nedre fack för linne, vilket är mycket bekvämt. Det är nödvändigt att lägga ut en sådan struktur strikt i mitten, för om du tar en av sidorna kommer detta att leda till oundviklig uppdelning. En sådan ottoman har ett rimligt pris, bra kvalitet och bekvämlighet, eftersom du kan passa på den ensam utan att ens lägga ut den.

Bild
Bild

Klicka-gag

Denna mekanism är faktiskt en förbättrad version av "boken". Den kan läggas upp på tre nivåer - sittande, liggande och avslappning. En sådan ottoman kan ha både en linnelåda och vanliga järnben, vilket ger elegans till möbelbilden. Ryggstödet kan ha flera grundläggande positioner: en sovplats, en traditionell position där det är bekvämt att titta på TV, ytan viks i en vinkel, där ryggen är helt avslappnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design, när den är helt utfälld, har inga hålor och kan jämföras i längd med en vanlig säng. Den är också utrustad med mjuka överdrag, som om så önskas kan bytas ut mot en madrass eller helt enkelt ändras till mer lämplig för interiören.

Bild
Bild

Färg

Alla möbler bör ha tre grundläggande punkter - komfort, kvalitet och lämplig färg. Om det slår ut från interiörens färgschema, var valet misslyckat. Osmanska är inget undantag. För att harmoni ska regera i rummet är det nödvändigt att i detalj överväga flera färgalternativ:

  • Svartvit . Ottomanen måste kombineras med väggarna, men ha en annan nyans. Till exempel är väggarna gröna - ottomanen är ljusgrön, eller väggarna är gula - ottomanen är citron, och sedan enligt samma princip;
  • Neutral … Om väggarna är grå, vita eller bruna kan möblerna ha samma neutrala nyans. Men du kan också kombinera färger. Lägg till exempel en grå ottoman mot de bruna väggarna;
  • Färgad inredning med neutral ottoman … Om rummets design är ljus och färgstark kommer en soffa i neutrala nyanser att se ganska balanserad ut: grå, beige, vit eller svart;
  • Neutral inredning med färgad ottoman . Den färglösa interiören, gjord i beige toner, ser oansenlig ut. En ljus ottomansk soffa, till exempel ljuslila, kan späda denna tystnad. Med hjälp av en sådan kontrasterande plats blir rummet mer harmoniskt. Ljusa gardiner i möbelns färg kommer att se lika imponerande ut i interiören, vilket utan tvekan uppmärksammar sig själva;
  • Kombinerad … Denna plan kombinerar förekomsten av flera färger. Till exempel kan orange tapeter kompletteras med en ljusblå produkt eller samma gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt nog att komma till rätt val, men bara om du bestämmer vilken typ av inredning du vill ha - catchy eller mer diskret.

Bild
Bild

Varumärken och populära modeller

På den moderna marknaden finns det ett stort antal företag som arbetar med tillverkning av möbler. Men inte alla företag kan skryta med hög kvalitet och samma höga efterfrågan på sina möbelprodukter. Men det finns också flaggskeppsföretag som under ett år bevisar att deras produkter är de bästa.

Ikea

En av dem är Ikea -företaget. Det är möblerna som presenteras av henne som kännetecknas av referenskvalitet, eftersom inte den minsta bristen kan märkas i den, funktionalitet, eftersom varje detalj bringas till ett idealiskt tillstånd och komfort, eftersom mekanismerna har en ortopedisk design.

Det bör noteras att möbler från IKEA, i synnerhet soffor och ottomaner, är mycket enkla att montera, särskilt eftersom de åtföljs av instruktioner som är begripliga för alla. Det är i butiken hos detta tillverkningsföretag som du inte bara kan hitta möbler som är lämpliga i design, utan också interiörartiklar som betonar ägarens originalitet och smakkänsla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borovichi-möbler

Ett annat märke som förtjänar uppmärksamhet är Borovichi-möbler. Detta är ett ryskt företag som har uppnått anmärkningsvärda framgångar i produktionen av möbler, inte bara i Ryssland, utan också i OSS -länderna, liksom i Tyskland och de baltiska staterna. Den höga kvaliteten på de tillverkade varorna och användningen av europeisk teknik bidrog till att uppnå denna framgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver köpa högkvalitativa och framför allt billiga möbler, bör du lita på Borovichi-möbelföretaget, som är populärt bland köpare. Den har ett brett utbud av möbler som passar allas smak. Bland de stoppade skåpmöblerna i detta företag kan man notera de ledande modellerna av den ottomanska. Detta är först och främst Soft -modellen, som utmärks av hög kvalitet och bekvämlighet på grund av mjuka fjäderblock.

Bild
Bild

Elegi

Samma flaggskeppsalternativ är Elegy, en modell som är utrustad med en lyftmekanism och därför stora rymliga lådor för sängkläder. Den största fördelen är att en sådan ottoman sparar utrymme och inte är sämre än en soffa när det gäller komfort. Trots det stora antalet fördelar har den dessutom ett rimligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yulia Lux 90

Modell Julia Lux 90 förtjänar också särskild uppmärksamhet. Det är hon som genast fångar varje människas öga. Ottomanen har en lyftmekanism med ett ortopediskt gitter, på grund av vilket även ett barn kan känna sig ganska bekväm och avslappnad på den. En sådan modell passar perfekt in i interiören och kommer att bli dess oersättliga och integrerade del.

Bild
Bild

Snygga inredningsalternativ

Litet utrymme tenderar att begränsa valet av möbler. I det här fallet kan en ottoman hjälpa, vilket sparar utrymme så mycket som möjligt och lockar uppmärksamhet, eftersom det ser spektakulärt och intressant ut. För att harmoniskt inreda rummet måste du titta på flera alternativ för den eleganta kombinationen av ottomanen med den befintliga interiören:

  • Den neutrala ottomanen är iögonfallande eftersom den är den främsta möbeln i rummet . Det är i perfekt harmoni med väggen och gardinerna, sticker inte ut från den allmänna stilen när det gäller färg. Det är i ett sådant rum som fullständig komfort och absolut harmoni känns;
  • Vit färg är en symbol för adel och renhet, det inredda rummet ser ganska oansenligt ut, men samtidigt väldigt intressant. Uppmärksamheten riktas mot den olivfärgade ottomanen, som sticker ut märkbart mot bakgrunden av andra föremål. Det viktigaste är att dess skönhet kompletteras med hög funktionalitet, eftersom strukturen har hyllor där du kan lägga böcker eller andra inredningsartiklar . Denna modell är oumbärlig för ett vardagsrum där du behöver passa ett stort antal gäster. Det är inte bara praktiskt, utan också effektivt i sitt utseende. Rummets neutrala inredning, gjord i vita färger, är utspädd med ljusa kontrasterande fläckar som perfekt kompletterar det, ger det ömhet och friskhet;
  • Det finns också intressanta barnalternativ för en ottoman . En sådan modell sparar inte bara ett par kvadratmeter extra, utan glädjer också barnet. Beroende på hans personliga önskemål kan du välja en klädsel med dina favorit seriefigurer eller bara ett mjukt omslag i din favoritfärg;
  • Ottomanen passar perfekt in i köket, vilket gör det lätt och luftigt . Dessutom sparar det betydligt utrymme, har möjlighet att passa flera gäster eller en stor familj på en gång. Detta alternativ är ett oklanderligt färgspel, eftersom ljusa växter i en vas och grönska utanför fönstret ger noter av ömhet och komfort, som ibland är så bristfällig;
  • På en liten balkong ser en sådan ottoman bara bra ut . Hon passar, som ingen annan möbel, perfekt in i ett så litet utrymme och kompletterar det. Ett stort plus är de inbyggda lådorna, där du kan passa många saker som inte passar i lägenheten. En sådan liten struktur, ett par blomkrukor och mjuka kuddar kommer att ge mys, värme till balkongen och göra den till ett bra ställe att koppla av.

Rekommenderad: