Borrar För Granit: 6 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Borrning Av Granit. Hur Kan Du Annars Borra Den?

Innehållsförteckning:

Video: Borrar För Granit: 6 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Borrning Av Granit. Hur Kan Du Annars Borra Den?

Video: Borrar För Granit: 6 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Borrning Av Granit. Hur Kan Du Annars Borra Den?
Video: Drilling Granite With A Diamond Bit 2024, Maj
Borrar För Granit: 6 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Borrning Av Granit. Hur Kan Du Annars Borra Den?
Borrar För Granit: 6 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Borrning Av Granit. Hur Kan Du Annars Borra Den?
Anonim

Att veta allt om borrar för granit är nödvändigt, inte bara för ägarna av verkstäder för dess bearbetning. Särdrag hos borrning av granit är också viktiga för kunder av sådana tjänster. Det är viktigt för dem att ta reda på detaljerna om 6 mm borrar och andra storlekar för granit, om vad som kan borras i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Det är inte svårt att gissa att en borr för granit måste vara särskilt stark. Annars kommer den inte att kunna bearbeta denna starka sten ordentligt. Men samtidigt får vi inte glömma bergets tendens att splittras. Detta innebär att perforering av borrning definitivt är förbjuden. Det optimala resultatet uppnås genom att använda diamantborrar, som tillåter stansning av ett starkt lager även i enkelt läge.

Ju större borrdel, desto långsammare bör borrens vridning vara:

  • 6 mm - 2000 varv på 60 sekunder är tillåtna;
  • 12 mm - begränsning av 950 varv / min;
  • 20 mm - högst 700 varv.
Bild
Bild

Funktioner för användning

Du behöver bara arbeta efter att du har installerat stenämnet på en solid, jämn bas. Där fixas det med klämmor. Användningen av träfoder hjälper till att utesluta skador på det polerade lagret. Eftersom det är omöjligt att markera den framtida mitten och produktens allmänna kontur med en penna eller markör, måste du först klä maskeringstejp. Kronan är placerad så att dess huvudriktlinje exakt sammanfaller med den avsedda mitten. Om det inte finns någon guide måste du använda en enkel mall av trä.

Kronan vattnas systematiskt med vatten för bättre värmeavledning. Du kan inte arbeta på en webbplats som är mindre än själva arbetsstycket, det är bättre även med en marginal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även ett enda hängande hörn kan förstöra det hela. Om möjligt, använd ett professionellt verktyg som har en intern kylvätskekanal.

Det är möjligt att utesluta glidning av borrmaskinen om en urtagning bildas i förväg på önskad plats . Detta arbete utförs perfekt med den enklaste metallborrmaskinen. Hål i stenen görs genom att placera verktyget i en brant vinkel. När spåret har bildats kan allt justeras. Det är oönskat att trycka hårt på verktyget, eftersom det lätt kan misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer kan du borra i granit?

I avsaknad av en diamantborr finns det fortfarande en väg ut! Det kan ersättas med:

  • övningar från besegrade;
  • korund;
  • Diamant damm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på arbetet blir lägre, och det kommer att ta mer tid .… Men det är fortfarande möjligt att uppnå ett bra resultat. Alla tre nämnda borrmetoder fungerar med koppar- eller mässingsrör. Detta rör måste fixeras i borren. Den markerade delen av hålet är inhägnad med en sida på 0, 4-0, 5 cm. Den är gjord av plasticine eller av ett snabbtorkande kitt.

Ett slipmedel hälls i omkretsen av sidan. Slå på borren med låg hastighet. Som ett resultat börjar röret borra in i stenen.

Observera: tillsätt vatten med jämna mellanrum under borrning. Naturligtvis bör arbetet göras så noggrant som möjligt; det är i allmänhet bättre att träna första gången på en annan sten eller på granit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fälgen kan bildas av den mellersta delen av en plastflaska . Scotch tejp hjälper till att fixa det på granit. Vatten hälls inuti, vätskenivån måste övervakas kontinuerligt. En sådan "hjälpare" utesluter inte bara överhettning av redskapet, utan minskar också dammbildning. Det är sant att den endast kan appliceras på helt plana horisontella ytor; som borrning med kopparrör är denna metod endast lämplig för grunda fördjupningar.

Problemet är också relaterat till det faktum att detta tekniken är mödosam . Det är inte lätt att göra utan hjälp av assistenter. Även det bästa vinnande verktyget kan misslyckas. Det är bäst att använda andra enheter när det är möjligt. Om borrens effektivitet har minskat måste du sluta arbeta och vässa det.

Rekommenderad: