Förlängningssladdar Med Ett Uttag: 2-3 Meter, 5-10 M Och Andra Längder, Val Av Elektriska Förlängningssladdar För 1 Uttag

Innehållsförteckning:

Video: Förlängningssladdar Med Ett Uttag: 2-3 Meter, 5-10 M Och Andra Längder, Val Av Elektriska Förlängningssladdar För 1 Uttag

Video: Förlängningssladdar Med Ett Uttag: 2-3 Meter, 5-10 M Och Andra Längder, Val Av Elektriska Förlängningssladdar För 1 Uttag
Video: Extension Cords cause FIRES. USE POWER STRIPS 2024, Maj
Förlängningssladdar Med Ett Uttag: 2-3 Meter, 5-10 M Och Andra Längder, Val Av Elektriska Förlängningssladdar För 1 Uttag
Förlängningssladdar Med Ett Uttag: 2-3 Meter, 5-10 M Och Andra Längder, Val Av Elektriska Förlängningssladdar För 1 Uttag
Anonim

En förlängningssladd är ett måste i varje hem. Men för att använda den bekvämt är det viktigt att få rätt modell. Förlängningssladdar skiljer sig från varandra i ett antal tekniska och andra egenskaper som måste beaktas.

Egenskaper

En förlängningssladd (populärt kallad "bärare") är en vara som är oumbärlig både i en lägenhet och i ett privat hus. Förlängningssladden med ett uttag har en obestridlig fördel - kompakthet.

Enheten består av tre huvuddelar:

  • låda med uttag;
  • tråden;
  • plugg (plugg).
Bild
Bild
Bild
Bild

Lådan är oftast gjord av plast. I högkvalitativa enheter för förlängning används en tråd av PVA-typen. Om vi pratar om dess interna komponent, innehåller den:

  • ledande kärna;
  • isolering av PVC -plast;
  • PVC -mantel.
Bild
Bild

Ibland finns det enstaka förlängningssladdar med en tråd som ШВВП. Dess nackdel är dess bräcklighet. Faktum är att skalet på en sådan tråd är alltför tunt, därför kan det vid regelbunden användning brista ganska snabbt.

Vid tillverkning av en separat kategori förlängningssladdar används en tråd av KG -typen . För hushållsbehov behöver du inte köpa en sådan förlängningssladd. Som regel används den vid arbete på byggarbetsplatser eller vid produktion i verkstäder.

Trådens särart är att höljet och isoleringen inte är gjorda av PVC, utan av ett mer hållbart material - gummi.

Bild
Bild

Vyer

En elektrisk förlängningssladd med ett uttag innehåller bara ett uttag. Dess syfte är att leverera elektrisk ström till enheter om deras sladdlängd inte räcker för att nå ett stationärt uttag. Förlängningssladdar skiljer sig från varandra i många egenskaper. Så, enligt metoden för att ansluta kabeln, skiljer sig hopfällbara och icke-hopfällbara förlängningssladdar. Om modellen är hopfällbar finns det bultar på lådkroppen. Om reparation är nödvändig kan de skruvas loss och föråldrade delar kan bytas ut. Icke-demonterbara enheter har en låda i ett stycke.

Beroende på typ av skydd kan förlängningssladdar vara antingen konventionella eller förstärkta. Den förra motsvarar vanliga säkerhetsåtgärder. En förlängningssladd med förstärkt skydd kännetecknas av att den har dubbel isolering, liksom ytterligare skyddselement på lådan. Den enda nätsladden har olika storlek på förlängningskabeln. Den kan vara 10, 5 och 3 m lång. Men de vanligaste är modeller med en kabellängd på 2 meter. De används för hushållsbehov.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller effekt kan förlängningssladdar delas in i 3 stora kategorier

  • Låg effekt (högst 1 kilowatt) . Lämplig för hushållsbruk. Du kan ansluta hårtorkar, locktång och andra små apparater till dem.
  • Genomsnitt … Lämplig för tvättmaskiner, dammsugare, kylskåp. Deras effekt överstiger inte 2 kilowatt.
  • Kraft . De används främst i en produktionsskala, men de kan också anslutas hemma, till exempel för att driva en svetsmaskin. Kraften hos sådana enheter är mer än 2,5 kilowatt.

Naturligtvis skiljer sig förlängningssladdar också från varandra i sina yttre egenskaper (färg, design, tillverkningsmaterial).

Klassiska alternativ är mycket populära bland köpare: svart eller vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

För att göra rätt val i en elbutik måste du följa råd från experter på detta område. När du köper en förlängningssladd bör du ägna särskild uppmärksamhet åt sådana nyanser som:

  • närvaro eller frånvaro av jordning;
  • sladdlängd;
  • högsta tillåtna belastning;
  • isoleringsnivå;
  • närvaron av en skyddande maskin;
  • förekomsten av ytterligare element.

Jordning är ett mycket viktigt villkor , eftersom skyddet av en person mot elektriska stötar beror på det. Dessutom kommer jordning att rädda hushållsapparater i händelse av en oförutsedd situation. Experter rekommenderar att du väljer enheter med mark , om de är planerade att användas för att ansluta sådana hushållsapparater som en dator, TV, kylskåp, tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller sladdens längd beror allt på hur långt från den använda utrustningen det stationära uttaget kommer att vara. Normalt är minsta trådlängd 2 meter och max 30 meter. Maximal belastning anges på lådkroppen … Även här beror allt på vilken effekt tekniken kommer att anslutas till uttaget. Kabelisolering har redan nämnts ovan. Dubbelskikt är mer pålitligt.

Närvaron av en strömbrytare på förlängningssladden är nödvändig om systematiska spänningsfall observeras i nätverket. Maskinen tillåter inte överbelastning.

Bland de vanligaste ytterligare elementen bör närvaron av en indikator noteras. Det låter dig avgöra om enheten är på eller av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa rekommendationer kan du välja en förlängningssladd av hög kvalitet som håller länge.

Rekommenderad: