Knektar För En Snöskoter: Rack Och Pinion Snöskoterhiss, Powder Jack Och Andra, Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Knektar För En Snöskoter: Rack Och Pinion Snöskoterhiss, Powder Jack Och Andra, Urvalskriterier

Video: Knektar För En Snöskoter: Rack Och Pinion Snöskoterhiss, Powder Jack Och Andra, Urvalskriterier
Video: Yamaha sidewinder xtx le, Polaris 850 sks och Arctic cat riot 8000 del 2 2024, Maj
Knektar För En Snöskoter: Rack Och Pinion Snöskoterhiss, Powder Jack Och Andra, Urvalskriterier
Knektar För En Snöskoter: Rack Och Pinion Snöskoterhiss, Powder Jack Och Andra, Urvalskriterier
Anonim

En universell mobilhiss, även kallad hiss, används för att lasta och lossa en snöskoter i en bil, med hjälp av den höjs och sänks skotern för reparationer, underhåll och under sommarförvaring.

Bild
Bild

En domkraft är installerad i strukturen, med hjälp av vilken lyft och sänkning utförs.

Vilken modell av lyftanordning är optimal för just din utrustning?

Vyer

Alla hissar som är lämpliga för arbete med snöskotrar är indelade i flera typer. Låt oss markera de viktigaste.

Skruvjack … Bärförmåga från 500 kg till 1000 kg. Stödelementen är en stålkropp och en liten skruv. Rotationen utförs från drivhandtaget genom kugghjulen till skruven. Griparen höjs eller sänks beroende på rotationsriktningen. Fördelarna inkluderar låg och konstant armförstärkning, bra resor, betydande lyfthöjd och låg vikt. Nackdelarna inkluderar brist på stabilitet och anständig storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rackjack . Bärkapacitet upp till 2500 kg. Lagerelementet är ett ensidigt tandställ. Domkraften kan lyfta utrustningen upp till 1 meter. Fördelarna inkluderar ett betydande arbetsslag, en stabil ökning av slaget. Nackdelarna är massiva monterade dimensioner och vikt. Det anses vara den bästa domkraften för en snöskoter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rackskruvjack . Bärförmåga upp till 3000 kg. Bärelement - kropp och stor skruv. Det finns modeller med enkelskruv och tvillingskruv. Fördelarna inkluderar hög stabilitet, styv struktur. Nackdelar inkluderar betydande vikt och låg lyfthöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullande jack . Denna skoterjack är avsedd uteslutande för garageanvändning. Bärförmåga från 2000 kg till 4000 kg. Fördelarna inkluderar hög stabilitet, låg initial lyfthöjd, styv struktur, slät förstärkning. Nackdelarna inkluderar betydande kostnader, betydande vikt, en plan och solid yta behövs för att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Enligt Internetanvändare är följande kända som de bästa uttagen för snöskotrar att använda

Powder Jack -utrustning . Ett sortiment av tre modeller (Powder Jack 300, Powder Jack 400, Powder Jack 600) låter dig hitta den optimala domkraften för dina lätta, medelstora och tunga skoterklasser. Mekanismen är gjord av stål, den hopfällbara stammen är gjord av duraluminlegering, det finns ett högt motstånd mot böjning. Tillräckligt låg vikt och kompakta mått är praktiska att använda, och enkelhet och tillförlitlighet gör att du säkert kan använda enheten.

Bild
Bild

Snow Jack -utrustning . Finns i två versioner: demonterbara och icke-demonterbara uttag. Lätt, robust konstruktion i rostfritt stål, enkelhet och användarvänlighet är de flesta fördelarna med denna utrustning. Nackdelarna inkluderar den höga kostnaden.

Bild
Bild

Utrustning "Tactic ". En analog av den amerikanska Powder Jack -enheten, med liknande egenskaper, men mycket billigare i pris.

Bild
Bild

Urvalsregler

  1. För att öka utrustningens livslängd, alltid Beräkna snöskoterns vikt och domkraftens lyftkapacitet .
  2. Nödvändigtvis kontrollera enheten för användbarhet, integritet av delar.
  3. Ge företräde åt kända varumärken , detta garanterar att deklarerade egenskaperna överensstämmer med passet. Dessutom finns det en kvalitetsgaranti för produkten.
  4. Jack för det bästa bevarandet bör vara i fallet , detta förhindrar rost på metalldelar.
  5. Om din hälsa är dålig är det bäst att överväga rack -uttag , de är lätta att montera och, på grund av användningen av spakens princip, kommer de lätt att lyfta snöskotern till en tillräcklig höjd.
  6. För användning i ett garage eller verkstad är den bästa domkraften en vagnskontakt .
Bild
Bild

Efter att ha köpt den lyftanordning du behöver, glöm inte att noggrant läsa instruktionerna och alltid observera lyftkapaciteten, detta kommer inte bara att förlänga livslängden på domkraften och snöskotern, utan också hjälpa till att undvika onödiga skador.

Rekommenderad: