Glidande Garderob I Vardagsrummet (91 Bilder): I Det Inre Av Hallen, Inbyggd I Hela Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Vardagsrummet (91 Bilder): I Det Inre Av Hallen, Inbyggd I Hela Väggen

Video: Glidande Garderob I Vardagsrummet (91 Bilder): I Det Inre Av Hallen, Inbyggd I Hela Väggen
Video: Våra inbyggda IKEA garderober 2024, Maj
Glidande Garderob I Vardagsrummet (91 Bilder): I Det Inre Av Hallen, Inbyggd I Hela Väggen
Glidande Garderob I Vardagsrummet (91 Bilder): I Det Inre Av Hallen, Inbyggd I Hela Väggen
Anonim

Vardagsrummet är "ansiktet" på alla lägenheter eller privata hus. Här tar de emot gäster, håller festliga evenemang, samlar vänner. Därför ska inredningen i vardagsrummet inte bara vara mysig och bekväm, utan också se modern, snygg och harmonisk ut.

Bild
Bild

En skjutbar garderob är ofta en integrerad del av vardagsrummet. Rätter, böcker, hushållsapparater eller -utrustning, kläder, hushållsartiklar, dekorativa små saker och många andra saker förvaras här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den skjutbara garderoben skiljer sig från andra möbler genom närvaron av skjutdörrar. Dessutom är den mycket rymlig, praktisk och attraktiv i utseende. Tack vare olika dekorativa lösningar fungerar sådana skåp också som en riktig dekoration för alla vardagsrum.

Deras fördelar inkluderar:

  1. Rymlighet. Denna funktion beror inte bara på skåpets stora storlek, utan också på den kompetenta lösningen av dess inre utrymme.
  2. Multifunktionalitet. Möbler används för att lagra en mängd olika saker: kläder, tillbehör, vitvaror, sängkläder, böcker. En rymlig garderob kan förvandlas till ett helt omklädningsrum.
  3. Utrymmezon. Detta alternativ används för rymliga rum (studiolägenhet), där en massiv garderob kan fungera som en slags skiljevägg för att skapa olika funktionella områden, till exempel ett arbetsområde eller en lekplats för barn.
  4. Sparar utrymme. Skjutdörrar, som är utrustade med skjutdörrar, tar mycket mindre plats än svängdörrar.
  5. Mångsidighet. Den skjutbara garderoben är i perfekt harmoni med interiören, designad i olika stilistiska riktningar.
  6. Pålitlighet. För tillverkning av skåpet används hållbara material som är resistenta mot mekanisk påfrestning.
  7. Olika modeller och storlekar. Skåp kan ha en mycket olika geometrisk form, olika antal dörrar och olika fyllningsalternativ.
  8. Prisvärd kostnad. Allt beror på storlek, konfiguration och material som valts för tillverkning av skåpet. Modeller är mycket populära där huvudbelastningen faller på golv, väggar och tak, det vill säga det finns en verklig möjlighet att spara på material.
  9. En helväggs skjutgarderob låter dig maskera dess oegentligheter, flis och sprickor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  1. Om skåpet ligger på ett ojämnt golv eller tekniska rekommendationer kränktes under installationen, kan glidsystemet snabbt misslyckas.
  2. Om garderoben planeras att förvandlas till ett rymligt omklädningsrum, kommer detta att kräva extra kostnader för belysning och ventilation av rummet.
  3. Glidsystemet och styrningarna behöver konstant och noggrant underhåll. Detsamma gäller speglade fasader och dörrar.
Bild
Bild

Modeller

Skjutgarderob kan vara modulär, inbyggd och delvis inbyggd.

Modul

Perfekt för rymliga rum. En rymlig garderob tar upp en ganska stor del av utrymmet. Dess fördelar inkluderar utmärkta dekorativa egenskaper, liksom möjligheten att ordna om det till någon annan lämplig plats. Dessutom är modulära möbler mycket hållbara, hållbara och hållbara.

Bild
Bild

Inbyggd garderob

Skiljer sig från modulära i mer kompakta dimensioner . Den är gjord enligt individuella dimensioner för en specifik nisch. Det är mindre hållbart, det kan inte ordnas om. Men den sticker inte ut så mycket från interiören som fristående möbler och skapar en känsla av en solid, plan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delvis inbyggd garderob

Visuellt inte alltför annorlunda än den vanliga inbyggda modellen . Dess design ger vissa karosserielement, eller så har skåpet i sig flera väggar, och resten ersätter väggens, takets och golvets plan, enligt föreskrifterna i inbyggda modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modul- eller skåpskåp kan tillverkas i olika geometriska former:

  • Hetero;
  • Trapezformad;
  • Vinkel. Kan vara L-formad eller diagonal.

Ett rektangulärt skåp är det vanligaste alternativet. Den passar perfekt in i alla interiörer och ser harmonisk ut i rum i olika storlekar.

Den trapetsformade modellen är ganska sällsynt i moderna interiörer. En "fasad" garderob kompletteras ofta med öppna rektangulära eller radiella hyllor.

En L-formad hörngarderob består oftast av två rektangulära modeller, som alla har sin egen dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Diagonala modeller skiljer sig från L-formade endast på platsen för dörrarna . De bildar en triangel, belägen diagonalt i förhållande till väggarna i rummet. Dessa skåp är mycket rymliga, men tar mycket plats och är endast lämpliga för mycket rymliga rum.

Bild
Bild

Varje modell har olika inredning. Idag kan du se skåp med inbyggd TV, litet kylskåp eller minibar, diskställ eller möbelvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns garderober gjorda i mer komplexa och bisarra former: radiella, vågiga, halvcirkelformade. Sådana modeller själva ser väldigt ovanliga och imponerande ut, särskilt om deras fasad eller dörrar dessutom är dekorerade med ett vackert mönster eller spegelinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dörröppningsmekanismen är skåp också indelade i olika grupper . Det enklaste och billigaste alternativet är rull. Det är dock också mindre tillförlitligt, eftersom alla föremål som fastnar i rullens bana (små skräp) kan leda till brott och ett starkt slag kan lätt "slå ut" dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monorail -versionen är mycket mer pålitlig och hållbar. Den är skyddad från små föremål som kommer in och håller dörren stadigt i spår. Sådana modeller är naturligtvis dyrare.

Bild
Bild

Själva glidsystemet kan tillverkas av olika material:

  1. Metall (det mest hållbara, hållbara och pålitliga alternativet);
  2. Teflonbelagd plast (mindre hållbart och billigare alternativ);
  3. Plast (livslängden för ett sådant system är mycket kort - mekanismen kan misslyckas inom det första driftåret).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika möbelmodeller skiljer sig också åt i den interna organisationen av rummet. Den kompletta uppsättningen beror på deras form och storlek.

Standardfyllningselement inkluderar:

  • En bar för galgar med kläder (vanligtvis upptar detta fack den centrala och största delen av garderoben);
  • Hyllor, lådor, nätkorgar (används för förvaring av skor, sängkläder och underkläder, tillbehör och andra bagateller);
  • Mezzaninen upptar den övre delen (stora föremål eller saker som sällan används lagras där).
Bild
Bild

Förutom standardelementen kan garderoben utrustas med byxor och kjolar, textilställ för förvaring av väskor och paraplykrokar.

Bild
Bild

Skåpet kan ha en nisch för förvaring av hushållsapparater (dammsugare, dator) eller sportutrustning (skidor, skridskor, rullar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller skiljer sig från varandra, inte bara i form och konfiguration, utan också i storlek, efterbehandlingsmaterial och inredning.

Ett litet rum tillåter inte användning av för skrymmande och rymliga skåp. Modellen med en eller två dörrar passar perfekt in i en liten interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt vardagsrum låter dig installera en garderob i hela väggen. En sådan stor garderob rymmer lätt inte bara kläder och sängkläder, utan också böcker, tallrikar och andra hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga och konstgjorda material används för tillverkning av skåp. Trä är ett av de mest populära naturmaterialen. Ett av de mest billiga och populära alternativen är spånskiva. Modeller kan tillverkas av ett material eller en kombination av flera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer exotiska och originella alternativ används som finish:

  • Bambu (hållbart, lätt, vackert material, perfekt för interiörer i etnostil);
  • Rotting (vävt tyg kännetecknas av utmärkt vattenbeständighet, styrka och lätthet);
  • Naturligt och konstläder (slitstarka material, mjuka och behagliga vid beröring, presenterade i ett rikt sortiment av färger och texturer);
  • Spegel (används för sitt avsedda ändamål och som dekorativa skär, det hjälper till att visuellt förstora ett litet utrymme och göra det lättare).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika tillverkare strävar efter att designa sina produkter så originella som möjligt för att locka köpare och sticka ut mot den allmänna bakgrunden till standardmodeller. Särskilt i detta avseende skiljer sig europeiska länder, särskilt Italien. En italiensk garderob kan presenteras i de mest ovanliga och komplexa arkitektoniska formerna, ha flera nivåer och dekoreras på ett originellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Skåpets funktionella egenskaper är en mycket viktig punkt som du definitivt bör vara uppmärksam på när du väljer. Men först måste du bestämma designen. Trots allt väljs garderoben för vardagsrummet, vilket innebär att den ständigt kommer att vara i synfältet för ägarna och gästerna. En vacker, snygg, modernt inredd garderob kommer inte bara att berätta om ägarens goda smak, utan ger också inredningen ett mer sofistikerat, elegant och ädelt utseende.

Bild
Bild

Olika tekniker och metoder används idag för att skapa vackra fasader och dörrdekorationer. Bland dem:

  1. Fotoutskrift. Varje teckning, prydnad, mönster, fotografi kan appliceras som en bild.
  2. Sandblästringsprydnad på spegeln. Oftast används blommor och blommotiv, fåglar, fjärilar, fantasimönster som kan göras enligt din egen skiss för sådan dekoration.
  3. Lacomat. Ett mycket intressant designalternativ, där matt genomskinligt glas med en tjocklek av 4 mm används.
  4. Lakobel. Ena sidan av glaset är belagd med färgat lack. Detta alternativ används ofta vid design av kombinerade fasader.
  5. Glasmålningar. En gammal typ av inredning, vars historia går mer än hundra år tillbaka. Idag kan du med hjälp av graciösa mångfärgade glasmålningar skapa verkliga elitmöbler. Blommor, träd, fåglar, bibliska karaktärer är huvudteman för glasmålningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En av garderobens obestridliga fördelar är dess mångsidighet. Det ser bra ut i en mängd olika inredningsstilar.

  1. Klassisk … Traditionellt i klassisk stil har garderoben en rektangulär form, fasaden hålls i mörka, fasthållna nyanser av naturligt trä. En spegel eller frostade glasinsatser kan användas som dekoration. För ett litet rum är en kompakt modell, designad i vitt, mjölkaktig eller andra ljusa nyanser, perfekt.
  2. Minimalism … För en interiör designad i denna stil är en strikt garderob av naturligt trä med blinddörrar perfekt. Ingen inredning, förgyllning och snidade element - allt är strikt och lakoniskt. För att skapa en garderob kan ett annat material väljas, till exempel lacomat eller lacobel. Det viktigaste är att dess yta är plan och enhetlig.
  3. Högteknologisk . Modern stil, som innebär användning av glas, plast, läder. Lacobel, krominsatser, spegel kan användas som dekoration av fasader.
  4. Provence . En mysig, ljus interiör, designad i pastellfärger och dekorerad med kompositioner av färska eller torkade blommor, kräver ett motsvarande möbeltillskott. En garderob av åldrat trä i ljusa färger passar bra in i ett sådant rum. Dörrar kan vara blinda eller speglade. Sandblästring, fotoutskrift, smidda föremål är lämpliga för dekoration.
  5. japansk stil … Östlig stil innebär användning av rika, djupa nyanser av brunt, vitt, svart, rött. Japanska hieroglyfer och traditionella ornament, matt och glansigt glas används för dekoration.
  6. Etnisk stil . För denna riktning är en garderob med inredning av bambu, rotting och andra naturmaterial idealisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

De olika efterbehandlingsmaterialen gör att du kan skapa alla typer av skåpmodeller i alla nyanser som passar inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat kategori är naturliga tränyanser. Mörk och ljusbrun, körsbär, blekt garderob ger rummet ett mer respektabelt och dyrare utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det bästa alternativet skåp utformade i pastellfärger (sand, ljusgrå, mjölkaktig, vit). Den lätta garderoben belastar inte interiören, utan gör den lättare och mer fri.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av ovanliga, ljusa och extravaganta interiörer erbjuder tillverkare modeller i ljusa, mättade nyanser av vilken färg som helst. Det kan vara blått, blått, korall, lila, rosa, citron och någon annan ton. Sådana modeller tillverkas vanligtvis på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Det finns inte många alternativ för att placera en garderob. Allt beror på rummets storlek, konfiguration, skåpets dimensioner och dess funktionella syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har en liten bredd är skåpet bäst placerat i änddelen - mittemot fönstret. Ett sådant skåp kommer att ta längden från vägg till vägg, men det kommer att se väldigt harmoniskt ut.

Bild
Bild

Det rymliga vardagsrummet låter dig välja vilken typ av boende som helst. En rymlig garderob ser bra ut längs en lång vägg. Det upptagna utrymmet kan kompenseras fullt ut med hjälp av speglar eller glasinsatser.

Bild
Bild

Om skåpet inte kan placeras från vägg till vägg, kan du överväga alternativet med en kantad eller radiell modell. Den ser original ut och passar harmoniskt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att göra garderoben osynlig endast i renoveringsstadiet genom att överväga alternativet med en inbyggd modell. Samtidigt ska fasaderna vara så återhållsamma och oansenliga som möjligt, utan några dekorativa element.

Bild
Bild

Den största svårigheten är placeringen av skåpet i Chrusjtjov. Till exempel i ett rum med en yta på 18 kvm. ett litet skåp kan placeras tvärs över. Då delas rummet visuellt upp i 2 rum, till exempel ett vardagsrum och ett barnrum eller ett arbetsområde. För små utrymmen är det bäst att välja ljusa garderober eller använda inbyggda alternativ.

Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt garderob och inte kränka interiörens övergripande stil är det tillräckligt att följa enkla regler:

  1. Garderoben ska matcha i färg och design med inredningen av rummet och andra möbler.
  2. För ljus och mättad färg på möbler är inte lämplig för att ordna ett litet utrymme. Garderoben kommer att slå ut ur interiören, och rummet blir ganska litet.
  3. En inbyggd garderob är idealisk om du behöver fylla en nisch som du inte tänker använda på något annat sätt.
  4. För en stor familj är det bäst att välja rymliga alternativ för att spara utrymme och pengar för inköp av ytterligare skåp, hyllor och byråer.
  5. Ett litet rum är inrett med små möbler, ett rymligt - mer totalt sett.
Bild
Bild

Intressanta lösningar

En klassisk rektangulär garderob med vitkalkade spånskivor och speglar passar perfekt in i en minimalistisk inredning. Inga krusiduller, bara tydliga linjer, strikt design och funktionellt innehåll.

Bild
Bild

En rymlig inbyggd garderob används som 2 isolerade omklädningsrum. Den mångsidiga designen och svarta och vita färgerna ser harmoniska ut i en modern vardagsrumsinredning.

Rekommenderad: