Vit Pil "Sfärisk Dvärg" (16 Bilder): Beskrivning Av Shaburovs Hybridpil, Reproduktion, Plantering Och Vård, Exempel På Landskapsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Vit Pil "Sfärisk Dvärg" (16 Bilder): Beskrivning Av Shaburovs Hybridpil, Reproduktion, Plantering Och Vård, Exempel På Landskapsdesign

Video: Vit Pil
Video: Arash hyr ut sig själv - som "dvärg" 2024, April
Vit Pil "Sfärisk Dvärg" (16 Bilder): Beskrivning Av Shaburovs Hybridpil, Reproduktion, Plantering Och Vård, Exempel På Landskapsdesign
Vit Pil "Sfärisk Dvärg" (16 Bilder): Beskrivning Av Shaburovs Hybridpil, Reproduktion, Plantering Och Vård, Exempel På Landskapsdesign
Anonim

Den sfäriska pilen är utmärkt för att dekorera alla områden och stärka bankerna. Med rätt vård kommer trädet att se bra ut oavsett årstid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Unik vit pil "Sfärisk dvärg" skiljer sig från andra genom sin lyxiga rundformade krona … Trädet växer långsamt. Med tiden kan dess storlek nå 3 meter i höjd. Trädets stam är tunn, med frekventa sprickor på barken.

Växten föddes nyligen av en berömd Ural -forskare. Denna sort är en av de bästa bland pilarna i V. I. Shaburovs urval och har praktiskt taget inga nackdelar.

Många människor planterar sådana vide bredvid bigårdar, eftersom de är utmärkta honungsväxter. Ett annat plus för denna ras är att pilen kan överleva kylan . Hon kommer att överleva även vid en temperatur på -40 grader. När vintern börjar, blir de mörka bladen olivrika med en lätt gulaktig eller rödaktig nyans.

Sådana träd kan planteras både i en park eller trädgård, och på stranden av en vattendrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantera och lämna

Den globulära hybridviljan är känd som en mycket krävande växt. Den överlever även där de flesta växter dör omedelbart. Men det är bäst att odla sådana träd i förhållanden med hög luftfuktighet. Den sfäriska pilen kommer perfekt att slå rot på platsen för ackumulering av grundvatten. Även om rötterna till detta träd ligger i stillastående vatten kommer det inte att ruttna.

Det bör också komma ihåg att pil älskar ljus . Därför är det bättre att plantera det på en plats där varken staket eller andra växter blockerar tillgång till solen.

Globular willows kan planteras från mitten av våren till oktober. För att växten ska slå rot snabbt måste du fylla i hålen näringsblandning som består av torv och kompost. Det är också viktigt att se till att den planterade plantans rötter inte är för torra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter plantering blir det inga problem med trädet, eftersom det kräver minimalt underhåll

  1. Eftersom pilar älskar fukt, vi får inte glömma att vattna dem . Detta bör göras regelbundet, helst två gånger i månaden. Om säsongen är för varm måste du vattna växten en gång i veckan. Ett träd behöver 20 till 50 liter vatten. Om du inte vill slösa tid på att vattna, bör du plantera en pil i ett område som är översvämmat med grundvatten.
  2. Det är också viktigt att regelbundet utfodra vide. Under sommarperioden måste du applicera fullvärdigt mineralgödselmedel minst en gång. Om svarta prickar visas på ett träds löv, saknar trädet koppar. I det här fallet måste du använda en extra portion gödselmedel. Det är bäst att ta in dem i slutet av sommaren.
  3. Innan vintern börjar behöver du ta bort alla skadade löv från trädet . De fallna måste tas bort från platsen. Samtidigt måste du förstöra överflödig tillväxt bredvid trädet.
  4. Skära kula pil som önskas … Detta görs för att få dem att se mer attraktiva ut. Således kan du göra trädet snyggt eller till och med ge sin krona den önskade formen. Vanligtvis klipps bara unga skott, vilket går utöver gränserna för kronan som bildas i förväg.
  5. På våren måste du genomföra en radikal beskärning . Detta är nödvändigt för att återuppliva växten. Detta kommer bara att gynna trädet, eftersom nya, vackrare kommer att växa i stället för de gamla grenarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sfärpilen kan också bli offer för attacker från olika insekter . NS. Detta kan inte ignoreras. Att hantera dem är ganska enkelt . Om växten skadar pilgrisen behöver du bara förstöra de skadade delarna av trädet. Sprutning med tvålvatten sparar från bladlöss och tjära, som används för att smörja infekterade grenar, från pilcikador.

Eftersom växten överlever kylan väl behöver den inte tillagas speciellt för vintern. I kalla områden är trädstammen ibland täckt med grangrenar eller fallna löv.

I allmänhet kräver ett minimum av tid att ta hand om ett sådant träd. Därför är det bra för nybörjare trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Fortplantning

Den globulära pilen kan föröka sig på två sätt. Du kan använda frön eller sticklingar för detta. Det första alternativet är mer komplicerat, så det är bäst att välja ympning. Denna procedur utförs i flera steg:

  1. det första steget är att klippa av en gren 35-40 centimeter lång;
  2. pulver den sneda snittet med kol;
  3. fyll behållaren med fin flodsand;
  4. fixa stjälken;
  5. gräva i plantorna och vattna dem väl.

Därefter ska behållaren med sticklingar lämnas på en varm plats i 1-2 månader. Inom ett par veckor kommer de att växa märkbart. Efter att de första rötterna har dykt upp kan plantorna flyttas till öppen mark. Om flera pilar planteras samtidigt, bör avståndet mellan dem vara minst 10 centimeter. Efter plantering måste växten vattnas rikligt.

Du kan förenkla denna process och köpa färdiga plantor. Om de säljs i torvkrukor måste de planteras med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Original sfäriska pilar med täta kronor används aktivt för att dekorera olika områden. De ser lika bra ut i trädgården och i parken. Trädet passar bra med barrträd och buskar. Det används väldigt ofta för att skapa trädgårdar i japansk stil.

Globular willows kan planteras nära vattendrag. Intressant nog kommer ett sådant träd att se ut på stranden av en manuellt grävd damm eller sjö. Prydnadsstenar kan läggas bredvid stammen på den sfäriska pilen. En sådan komposition vid fontänen kommer att se vacker ut.

Bild
Bild

Ett kort träd kan också vara en del av en häck. I det här fallet ser det bra ut i kombination med thuja och andra buskar.

För att bilda en snygg häck klipps trädets krona genom att klippa topparna och kanterna jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland mer än 600 arter av sfäriska pilar sticker de ut för sin dekorativa effekt . Anspråkslösa träd är perfekta för att dekorera alla områden och används aktivt av både nybörjare och trädgårdsmästare.

Rekommenderad: