Magnetfärg: Markeringskrita, Grafit Och Tavla För Väggar Med Magnetisk Effekt, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Magnetfärg: Markeringskrita, Grafit Och Tavla För Väggar Med Magnetisk Effekt, Recensioner

Video: Magnetfärg: Markeringskrita, Grafit Och Tavla För Väggar Med Magnetisk Effekt, Recensioner
Video: Does Magnetic Primer by Rust-Oleum work? 2024, Maj
Magnetfärg: Markeringskrita, Grafit Och Tavla För Väggar Med Magnetisk Effekt, Recensioner
Magnetfärg: Markeringskrita, Grafit Och Tavla För Väggar Med Magnetisk Effekt, Recensioner
Anonim

Vi börjar med renoveringen av ett enkelrum eller ett helt hus uppdelat i zoner, var och en av oss letar efter unika nyheter och inspirerande idéer. Butikerna för renovering och konstruktion är fyllda med reklam för nya material, men de mest unika alternativen förbises ibland.

Hur ofta har du tänkt på hur du använder väggar, vilket gör dem till ett separat element i interiören? Och hur man använder dem så mycket som möjligt och ger dem inte bara en estetisk utan också en praktisk funktion? Tekniken står inte stilla, och en sådan idé blev verklighet tack vare magnetfärg.

Bild
Bild

Denna beläggning hjälper inte bara att göra utrymmet kreativt, utan också lätt att passa in i stora intressanta projekt, bland vilka man kan notera verkstäder, restauranger eller kaféer, kontorsutrymmen, inspirerande coworking -utrymmen, kök eller andra områden i en vanlig lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå hur magnetfärg fungerar, låt oss ta en titt på kompositionen och några av funktionerna i detta material.

Komposition och funktioner

Det är tack vare sin unika sammansättning som magnetfärg är utrustad med praktiska egenskaper som signifikant skiljer den från andra beläggningar. Järnpartiklar i kompositionen ger den belagda ytan effekten av en magnet: detta låter dig fästa fotografier, kalendrar och mycket mer på ytan utan speciella och välbekanta hål i väggen, vilket gör att ytan förblir slät.

Således kan den magnetiska beläggningen användas många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den främsta utmärkande ingrediensen - järnpartiklar, är grunden för materialet vattenbaserad färg med en latexbas. Mycket ofta kan du hitta ett ganska synonymt begrepp "magnetisk jord". Användningen av detta material sprids efter att magnetfärger användes för att täcka skifferytor. Således förstärks färgens magnetiska egenskaper av förmågan att skriva med krita på ett skifferark.

Detta alternativ är särskilt populärt i utformningen av barnrum, kreativa verkstäder eller kontor, vars arbete innebär att de ständigt genererar idéer och brainstormar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland egenskaperna hos magnetfärger är:

  • Vidhäftning (vidhäftning) med olika väggytor, vilket utökar räckvidden och möjligheterna att använda den, det enda villkoret är ytjämnhet. De vanligaste materialen som är belagda med magnetfärger är betong, trä, plywood, samt målning av fiberplattor, spånskivor, gipsskivor, gipsskivor.
  • Frånvaro av de vanliga luktarna av färg eller andra luktar: magnetfärger saknar dem helt.
  • Marken är inte giftig och erkänns som ett ekologiskt byggmaterial, som vidgar gränserna för användning, till exempel, så att den kan användas i utbildnings- och medicinska institutioner, barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hög brandbeständighet hos beläggningen.
  • Unik förmåga att minska kraften av skadlig strålning från utrustning.
  • Primern kan täckas med tapeter utan att förlora dess magnetiska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler och tillämpningssekvens

Varje material har sina egna egenskaper vid direkt applicering eller förberedelse för efterbehandling.

När det gäller en grafitbeläggning kommer det inte att finnas fler sådana steg än när man arbetar med vanlig färg:

  • Ytförberedelse för applicering av materialet rengörs från alla slags föroreningar. Om väggen redan har målats med lack eller annan färg innan du applicerar den magnetiska primern bör spår av annat material tas bort så mycket som möjligt (ett lösningsmedel kan användas). Efter rengöring torkas ytan noggrant.
  • Perfekt mjukhet. Se till att alla skador och leder är korrekt kittade, eliminera alla andra oegentligheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter rengöring och utjämning täcks ytan i flera lager med en djup penetrationsprimer. Se till att föregående applicering är helt torr innan du applicerar varje efterföljande beläggning

Bild
Bild

Efter två eller tre lager torkad primer appliceras magnetfärg. Mästare rekommenderar också att du applicerar flera lager färg. På grund av materialets komprimering förbättras de magnetiska egenskaperna, vilket gör det möjligt att enkelt fästa mer massiva föremål på väggen

Den sista lacken appliceras efter en kort paus mellan de tidigare skikten. Efter att ha låtit färgen torka bra i en dag kan du applicera det sista lagret av materialet.

Bild
Bild
  • För att undvika smutsiga ytor intill det framtida magnetiska kortet kan du limma konturerna med papperstejp: det kan enkelt tas bort efter att materialet är helt torrt. Mästarna råder att applicera själva metallfärgen med rullar med lång tupplur, jämna ut varje lager med en spatel efter applicering.
  • En speciell nyans när du arbetar med material: om du i framtiden förväntar dig våt rengöring av väggen, för att undvika för tidigt slitage bör du först ge företräde åt förstklassigt material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av tavlor färg

Det finns flera alternativ för förpackning av metallfärg: i burkar och i vanliga burkar. Ofta är den första föreningen i mitt huvud den vanliga svartkritfärgen och krita skiffer inskriptioner på den, men i själva verket finns det en viss färgpalett på marknaden.

Varje nyans kan också färgas och dess mättnad kan ändras, vilket innebär följande: beläggningen kan inte bara vara mörk, utan också andra önskade färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa metalliserade färgtillverkarna på marknaden

Magnetiska beläggningar är en nyhet på marknaden för lack- och färglösningar, så sortimentet är ännu inte så brett, men föredrar en pålitlig tillverkare kan många obehagliga konsekvenser undvikas.

Sibirien och Siberia PRO

En av dessa tillverkare är det inhemska märket Sibirien. Efter att ha samlat många positiva recensioner på marknaden presenterar företagets linje markör, skiffer och magnetiska bläck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget antar traditionerna för utländska märken , men utan att spendera ytterligare transportkostnader, har förmågan att erbjuda köparen de mest förmånliga priserna. Denna färg är särskilt hållbar. Färglinjen är inte full av variation, men fördelen är förmågan att färga nyanser. Färgens sammansättning innehåller ett speciellt antiseptiskt medel som förhindrar uppkomsten av svamp även i fuktiga rum.

Linjen innehåller också en speciell serie professionella färger. Siberia PRO i svart är avsett för beläggning av brädor, möbler och andra ytor som kräver särskild slitstyrka, till exempel cateringplatser eller utbildningsinstitutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Magpaint

Ett holländskt företag som har tillverkat och distribuerat magnetfärger sedan början av detta århundrade. Hon har redan lyckats ta patent på sig själv på marknaden och hitta de köpare som fortsätter att återvända, och föredrar kvaliteten på de tillhandahållna varorna.

För tillfället har sortimentet fyllts på med skiffer- och markörbeläggningar. Företaget är efterfrågat och känns igen över hela världen, och är också representerat på den ryska marknaden i ett bra sortiment.

Bild
Bild

Tikkurila

En finsk tillverkare, bekant för alla som någonsin på egen hand har tagit hand om, om inte för reparationer, då för val av material. En professionell som målar och lackerar som är marknadsledande och ett företag med en rik historia.

Företagets sortiment inkluderar svart skifferfärg, vilket innebär färgning i valfri färg, samt en magnetisk beläggning i en vit nyans. Vitt, övermålat med vattenbaserade färger i olika nyanser, kan väcka alla dina färgidéer till liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningsapplikation

Färger belagda med en markör eller skifferplatta används ofta i inredningen. På ett eller annat sätt visar beräkningar att en magnetvägg med förmåga att skriva på den med olika material, samt fixa något, är billigare för ägaren än olika informations-, skiffer- eller korkbrädor. Naturligtvis är det omöjligt att inte nämna det lakoniska utseendet: ytan kan ha valfri storlek och form, och kan också appliceras på olika beläggningar, vilket också ökar tillämpningsområdet. Låt oss ta ett exempel på hur man använder färg i olika rum.

Bild
Bild

Barnrum

Oändligt utrymme för kreativitet. Att rita på väggarna är inte längre förbjudet, vilket innebär att du kan använda olika nyanser av markörer och krita som ett verktyg för självuttryck. Väggar kan dekoreras i ett tema, dra på dem ett schema som innehåller den dagliga rutinen för skolbarn och ungdomar, eller enkla regler för beteende och etikett för spädbarn.

Den magnetiska beläggningen gör att du kan fästa ritningar, anteckningar och till och med fotoramar på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Inte tillräckligt med utrymme för kreativitet? Tränar du på bokstäver? Studerar du främmande språk? Detta och mer kan förverkligas med hjälp av en magnetisk skiva i det inre av köket. Fäst dina favoritmagneter från olika länder, inte bara på kylskåpet, skriv ner ett recept på mormors paj eller gryta.

En vägg som denna gör en stor kontrasterande accent och hem för att vara värd för dina idéer.

Bild
Bild

Sovrum eller vardagsrum

Möjligheten att skapa din egen panel med ett foto med dina egna händer precis vid sängens huvud. Diversifiera rummet med teckningar, favoritaffischer eller ett citat från din favoritfilm. Två i ett: romantik och praktik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Restauranger och kaféer

I offentlig catering är magnetväggar också mycket vanliga, särskilt med en skifferbas. På samma sätt upprättas ofta menyn, kaffe och barkort, beroende på institutionens inriktning.

Sådana skär ger rummet en speciell stil, sofistikering och karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbildningsinstitutioner och kontor

Hur placerar man läromedel korrekt? Bekvämligheten med magnetväggar gör det enkelt att byta aktuella affischer och annat utbildningsmaterial så ofta som behövs. Om du ersätter det vanliga whiteboardformatet med en sådan icke-standardiserad nyhet, kommer klassrummen att fyllas med en touch av modernitet. Sådana väggar låter dig ordna riktiga tematiska dyk och förbluffa elever i helt olika åldrar.

Kreativa kontor kan vara värd för möten i liknande målade rum, skapa idéer och brainstorma viktiga punkter direkt på väggen. Ett bra alternativ till föråldrade brädor och flip-flops på stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativa utrymmen och workshops

Alla skapare kommer gärna att ha minst en vägg målad med detta material. Fantasy kommer att flöda: teckningar, anteckningar och skisser, tillgängliga även i storleken på mänsklig tillväxt, och kanske ännu mer. Omge din vardag med inspirerande bilder, motiverande citat och dina egna planer på att vidta minst en åtgärd varje dag och ta ett litet steg mot dina drömmar.

Rekommenderad: