Hammeritfärg För Metall: Målarfärger För Rost

Innehållsförteckning:

Video: Hammeritfärg För Metall: Målarfärger För Rost

Video: Hammeritfärg För Metall: Målarfärger För Rost
Video: Direct to Rust Metal Paint Hammered Finish 3 in 1 NEOMID 2024, Maj
Hammeritfärg För Metall: Målarfärger För Rost
Hammeritfärg För Metall: Målarfärger För Rost
Anonim

Det finns ett ganska omfattande utbud av färger och lacker för metallytor på byggvarumarknaden. Färgen, som marknadsförs under varumärket Hammerite, är en ganska populär produkt. Du bör ta reda på vilka funktioner detta efterbehandlingsmaterial har, vilka typer av produkter som finns.

Bild
Bild

Om tillverkaren

Hammerite är ett engelskt metallfärgsmärke som lanserades 1962 av Finnigans. I 55 års existens har detta företags produkter erövrat inte bara den brittiska marknaden utan också fått världsberömmelse. Idag finns lackfabriker i flera länder, inklusive Turkiet, Bulgarien, Argentina, Brasilien, Uruguay. Företaget arbetar ständigt med kvaliteten på sina produkter och tillämpar den senaste utvecklingen inom färg och lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hammeritfärger är speciellt utformade för olika metallytor. De har ett antal fördelar. Så produkterna uppfyller de högsta kvalitetskraven som gäller för produkterna från den kemiska industrin. Färgernas sammansättning har en 3 i 1. Detta innebär att förutom färgpigmentet finns det ämnen som skyddar metallen från korrosion, liksom en primer, så det är inte nödvändigt att behandla ytan med ytterligare primerlösningar.

Bild
Bild

Beläggningen som bildar detta material torkar snabbt . Att greppa . det applicerade lagret tar bara 30 minuter. Beläggningen får sin initiala styrka efter 3 timmar, fullt förvärv av egenskaper uppnås på 6 dagar. Beläggningen kan appliceras med en borste och rulle eller med en sprutpistol. Ett ganska brett spektrum av färger gör det möjligt att använda färg i nästan vilken design som helst. Dessutom har den ingen skarp lukt.

Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar bara produktionskostnaden, men detta förhållande mellan pris och kvalitet är optimalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Hammerite finns i flera typer.

Hammareffekt

En beläggning som är avsedd för bearbetning av järnmetaller. När det är torrt bildas en imitation av hammarprägling på produktens yta. Detta uppnåddes genom att tillsätta aluminiumflingor till kompositionen. Produkten döljer perfekt metallens ojämnheter; när du rör upp områden är övergången nästan osynlig. Lämplig för applicering på rost utan förbehandling. Under tillverkningen av färg tillsätts också vax till kompositionen, vilket dessutom skyddar ytor som behandlats med en sådan komposition från fukt. Denna produkt är värmebeständig, tål temperaturer upp till 80 grader. Lämplig för målning av staket, grindar, olika trädgårdsredskap. Kostnaden för produkten är cirka 2500 rubel för 2,5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slät, blank nyans

Denna beläggning är lämplig för inomhus- och utomhusbruk. Kompositionen, förutom vax, innehåller också silikon som ger ytterligare skydd mot korrosion. Ett brett utbud av färger gör det möjligt att skapa önskad färgskugga. Färgen ger ytan en blank glans. Kostnaden för produkten är cirka 850 rubel för 0,7 liter.

Bild
Bild

Slät glansig

Produkten innehåller redan ett färgat pigment. Passar såväl för tidigare målade ytor som för rostiga, omålade ytor. Har ett högt motstånd mot sådana naturliga faktorer som minusgrader, regn, snö. Bleknar inte när den utsätts för ultravioletta strålar. Har ett omfattande urval av nyanser. Här hittar du 17 färgalternativ som sträcker sig från vitt till svart. Kostnaden för produkten är cirka 2000 rubel för 2,5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slät halvmatt

Till skillnad från den tidigare produkten är lagret som bildar färgen matt. Dessutom har färgen brandhämmande egenskaper. Den kan täcka värmeradiatorer och varmvattenledningar. Produkten finns i vitt och svart. Kostnaden för produkten är cirka 2200 rubel för 2,5 liter.

Bild
Bild

Hur man ansöker?

Tillverkaren ger en garanti för beläggningen i mer än åtta år, beroende på metallbearbetningstekniken.

Här är några tips att tänka på när du applicerar denna produkt på ytor:

  • Först måste du förbereda den valda ytan. För att göra detta är det nödvändigt att rengöra metallen från olika föroreningar, avfetta den.
  • Efter att burken öppnats måste kompositionen blandas väl. Efter blandning är det värt att lämna färgen i några minuter så att luften som sitter i burken kommer ut.
  • Temperaturen på ytan som ska behandlas och miljön ska vara minst +5 grader och inte mer än +30 grader. Luftfuktigheten bör inte överstiga 70%.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Använd en pensel för att måla svetsade ytor som bänkar, staket och liknande. För stora målningsområden är det bättre att föredra en rulle eller sprutpistol.
  • Det är bättre att välja en borste av hög kvalitet med naturliga eller blandade borstar. Detta beror på att Hammerite -produkter innehåller organiska färgämnen som kan lösa upp syntetiska borst.
  • Det är nödvändigt att applicera 2-3 lager färgämne på ytan, med minst 30 minuters mellanrum.
Bild
Bild
  • För vertikala ytor ska skikten vara så tunna som möjligt, men det ska vara minst tre.
  • När du applicerar färg med en pensel, är det inte nödvändigt att späda kompositionen. När du använder en rulle, ska produkten spädas med ett speciellt lösningsmedel och Hammerite-rengöringsmedel i förhållandet lösningsmedel till färg på 1: 10. Vid användning av en sprutpistol bör detta förhållande vara 1: 7.
  • Eftersom gallring ändrar beläggningens tjocklek är det värt att öka antalet lager till minst tre eller fyra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av Hammerite -färg är bra. Köpare pratar om en tjock konsistens, vilket i vissa fall gör det möjligt att göra med bara ett lager. I detta fall visar sig beläggningen vara ganska ihållande, avskalar inte, slits inte. Många har kommenterat skönheten i beläggningen som hammareffektfärgen skapar. Köpare märker också att färgen inte luktar särskilt mycket, den torkar snabbt. Produkten är lätt att applicera, stänker inte och bildar inte dropp. Negativa recensioner handlar bara om kostnaden för Hammerite -färg. Många är inte redo att ge den typen av pengar för denna produkt, även om den är av så hög kvalitet.

Rekommenderad: