Jackstöd: Gummimunstycke För Flaskjack, Slits Och Trycklager. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Jackstöd: Gummimunstycke För Flaskjack, Slits Och Trycklager. Hur Väljer Man?

Video: Jackstöd: Gummimunstycke För Flaskjack, Slits Och Trycklager. Hur Väljer Man?
Video: How hydraulic jack work 2024, Maj
Jackstöd: Gummimunstycke För Flaskjack, Slits Och Trycklager. Hur Väljer Man?
Jackstöd: Gummimunstycke För Flaskjack, Slits Och Trycklager. Hur Väljer Man?
Anonim

Någon som vet vad en jack är. Detta är ett specialverktyg med vilket du kan organisera genomförandet av olika gör-det-själv-fordonsreparationsarbeten. Men inte alla har en uppfattning om det domkraften är utrustad med stöd.

Stöd för domkraften - en struktur med hjälp av vilken det är möjligt att öka ytan på stödytan och öka stabiliteten hos DU- och DG -enheterna, vars bärförmåga når 50 ton.

Bild
Bild

Med domkuddar det visar sig att utöka omfattningen av enheter som används för reparation. Det är värt att titta närmare på vilka stöd som finns och hur man använder dem korrekt.

Vyer

Det finns två huvudtyper av domkraftstöd. Detta är skruva och sudd modeller. Med deras hjälp blir enhetens drift säkrare på grund av att elementen ger strukturens stabilitet. Detta gör att du kan utöka utbudet av utförda arbeten och göra dem mer tillförlitliga och av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett typ av stöd eller kudde har de hög prestanda styrka , lång livslängd och användarvänlighet.

Låt oss titta närmare på var och en av typerna

Sudd

Dessa är de vanligaste underlägg (hälar). De finns i de flesta reservdelar och reservdelar och har ett brett utbud av produkter. Gummifodret är märkt med bokstaven K . För tillverkning av draglagrets struktur används stödet sladd , vilket förlänger produktens livslängd avsevärt. Fördelen med gummikuddar är deras låga pris, vilket gör delar till domkraften överkomliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionen av gummistöd av hög kvalitet utförs av sådana företag som:

  • AE&T (Kina);
  • Nussbaum (Tyskland);
  • OMA-Werther (Italien);
  • Ravaglioli (Italien);
  • Sivik (Ryssland);
  • DARZ CJSC (Ryssland);
  • OJSC "Avtospesoborudovanie" (Pskov, Ryssland);
  • JSC FORMZ (Ryssland);
  • Serpukhov (Ryssland).

Och det här är inte en komplett lista över populära tillverkare av tillbehör till bilhissar. För inte så länge sedan fanns det också slitsade modeller som lämpar sig för flaskjack.

Bild
Bild

Skruva

Skruvfötter är en integrerad del av domkraftar som används för att justera stödpinnar i trä … Med deras hjälp är det möjligt att justera höjden på konstruktionerna, vilket är mycket bekvämt i trähuskonstruktion. För att underlätta arbetet, använd adaptrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används fästen med skruvstöd i lågkonstruktion där träkonstruktioner används. Enheterna gör ett utmärkt jobb med de tilldelade uppgifterna, säkerställer tillförlitligt arbete och har också förbättrade hållfasthetsegenskaper och ökad bärighet.

Märkning och tillverkning

Nästa sak att tänka på för att veta bättre om domkraftsstöd är beteckningen av de viktigaste egenskaperna. Följande typer av märken accepteras i sådana tillbehör:

  • ytterdiameter - A;
  • landningsdiameter - B;
  • höjden på slanten - h;
  • produktens höjd - H.
Bild
Bild

Alla indikatorer mäts i millimeter … Varje modell har sin egen egenskaper därför rekommenderas det att vara uppmärksam på dem för att välja rätt pad för domkraften korrekt.

För tillverkning av stöd används kraftig plast eller metall som tål höga belastningar.

Designen inkluderar en distans och förstyvare och distanser . Detta ökar produktens motståndskraft mot deformation och yttre påverkan och förhindrar också friktion av elementen. Vissa modeller är dessutom utrustade med en korrugerad stödyta och en bricka. Detta förhindrar att stödet rör sig medan uttaget är i drift.

Ansökan

Jackstöd är utbredda. De används i följande situationer.

  1. På lösa och leriga jordar, liksom i svår terräng, där det är nödvändigt att säkerställa domkraftens stabilitet under drift genom att öka stödytans yta.
  2. I de fall bilen har fastnat. Dessa är främst gummilager. Innan arbetet påbörjas installeras dynorna under uttaget så att det är bekvämt att stödja enheten.
  3. För att förbättra processens säkerhet. I detta fall används inte stöden för domkraftens stabilitet utan placeras helt enkelt under bilens hjul.

Oavsett appliceringsmetod är det viktigt att komma ihåg att lyft med hjälp av speciella dynor måste utföras smidigt så att strukturen inte kollapsar.

Bild
Bild

Val

Att köpa ett lämpligt jackstöd är en stor sak. När du väljer rekommenderas det att vara uppmärksam på:

  • viktiga egenskaper;
  • tillverkare;
  • typ av foder;
  • pris;
  • lastkapacitet.

Att ta hänsyn till dessa faktorer hjälper dig att välja rätt produkt för bekvämt konstruktions- eller reparationsarbete.

Rekommenderad: