Vedklyvare "Gorynych": Tekniska Egenskaper Hos Hydrauliska Modeller. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Vedklyvare "Gorynych": Tekniska Egenskaper Hos Hydrauliska Modeller. Användarmanual

Video: Vedklyvare
Video: Vedklyvare 2024, Maj
Vedklyvare "Gorynych": Tekniska Egenskaper Hos Hydrauliska Modeller. Användarmanual
Vedklyvare "Gorynych": Tekniska Egenskaper Hos Hydrauliska Modeller. Användarmanual
Anonim

Den moderna världen kännetecknas av en hög mekaniseringsnivå, tack vare vilken det är möjligt att spara mycket fritid. Nu kan det hårda arbetet med att hugga ved utföras av en speciell enhet - en vedklyva.

allmän beskrivning

Bland det lilla sortimentet av denna typ av utrustning intar den ledande positionen Gorynych vedklyvare. Dess främsta kännetecken är tillförlitlighet, hög prestanda och lång livslängd. Den kraftfulla och hydrauliskt baserade enheten är utrustad med en motor och har en välutrustad arbetsstation . Det huvudsakliga strukturella elementet är en härdad kniv, som enkelt delar stockarna i mindre bitar. Och även i strukturen finns en metallram som uppfyller de nödvändiga hållfasthetskraven, det är på den som motorn är fastsatt.

Med hjälp av en vedklyva kan du automatisera processen med att skörda ved och förenkla det maximalt. En användare med en sådan enhet sparar tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som vilken teknik som helst har Gorynych vedklyvare sina fördelar och nackdelar. Bland fördelarna är följande:

  • en stock delas på två sekunder;
  • enhetens prestanda kan ökas genom att justera knivens höjd;
  • det finns en kopparradiator i designen, tack vare vilken vedklyven kan fungera utan att stanna i två skift;
  • kniven är tillverkad av härdat stål av hög kvalitet;
  • tillverkaren har tänkt ut en bekväm arbetsplats för operatören;
  • produktens yta är belagd med en lack som är resistent mot negativa väderförhållanden;
  • alla komponenter och reservdelar finns på marknaden, så det blir inga problem med reparationer;
  • enheten är patenterad och levereras med ett kvalitetscertifikat.

Det enda betydande designfelet kan betraktas som en stor massa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Den hydrauliska drivenheten driver splittaren, som är installerad i träklyvsstrukturen. Den högsta tillåtna kraften är 6 ton, varför träet delar sig smidigt, det finns inga plötsliga ryck. Operatören har möjlighet att justera klyvans läge så att han delar upp stocken i två eller fyra bitar.

Under driften av enheten har inte en enda användare stött på en överbelastning, så utrustningen fungerar perfekt och smidigt i tio timmar. Konstruktionens vikt är 180 kg, varav de flesta upptar den hydrauliska cylindern och ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

typ av enhet

Vedklyven kan utrustas med en drivenhet av följande typer:

  • elektrisk 220 V;
  • elektrisk 380 V;
  • förbränningsmotor.

Modell "Gorynych 6T " fungerar från nätverket. Från de tekniska egenskaperna: spänning - 380 V, effekt - 4 kW. Det tar bara två sekunder för maskinen att dela en stock som är 400 mm lång. Maximal stockstorlek är 500 mm. Kopparradiatorn gör att enheten fungerar även i regn. Den totala produktiviteten är 10 tusen kubikmeter. m av trä.

Bild
Bild

Ändringar

Gorynych 6 vedklyvare tillverkas i följande versioner:

  • 9T;
  • Lifan 9T4;
  • Honda 9T.

Den första modellen är utrustad med en hydraulisk knivjustering och har en elektrisk motor i designen. Den andra och tredje modellen har en bensinenhet och samma justering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vedklyven som körs på bensin representeras av Honda GX 390 -enheten, som har många fördelar. Om det inte finns elektricitet på dacha kan du helt enkelt inte klara dig utan sådan utrustning, eftersom enheten kan arbeta självständigt, du behöver bara fylla på bränsle. Ett pass av klyven räcker för att helt dela loggen. Hydraulsystemet är konstruerat för att fungera under särskilt svåra förhållanden . Vedklyven levereras med hjul R13, vars diameter är 52 cm, dragkrok och reservkniv. Kostnaden för modellen är från 120 tusen rubel och kan variera beroende på enheten, som är i design och typ av motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man köper?

När du köper en vedklyvare finns det några grundläggande saker att tänka på.

  • Vilken typ av enhet är installerad i strukturen . Det kan vara elektriskt eller hydrauliskt, enhetens effekt beror på dess typ. De mest produktiva modellerna är utrustade med hydraulik. Oftast används denna teknik i stor skala. För hushållsbehov räcker det med en elektrisk drivning, särskilt eftersom kostnaden för en sådan vedklyva är lägre.
  • Vilken ansträngning gör enheten , flytta mataren och dela stocken i bitar på klyvbladet, som är installerat på en stationär bas. Om vi pratar om hydraulik, så är insatsen där kolossal och når 30 ton, på en elektrisk enhet - högst 5 ton.
  • Motortyp spelar också en viktig roll vid valet av en sådan teknik. Om detta är en stationär modell, används en asynkron kraftenhet för 220 V oftare i sin konstruktion, tillverkare för 380 V. används sällan. Om en liten modell av en klyvare, då både en förbränningsmotor och en elektrisk kan användas.

Viktig! Vid köp bör användaren inte bara ta hänsyn till alla tre indikatorerna, utan också belastningen på vedklyven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Innan man börjar arbeta med en sådan teknik bör operatören först förbereda enheten och sedan stockarna. Följande tips bör följas:

  • utrustningen är installerad på en plan yta, om det finns en lutning, är det bara möjligt till sidan där manöverspaken är placerad; när vedklyven lutas åt sidan där klyven är placerad går produktiviteten förlorad och ibland kan kolven inte fungera alls;
  • när du installerar utrustning på hjul för transport måste de tas bort eller blockeras;
  • innan den slås på inspekteras klyven med avseende på defekter, skador på delar och andra funktionsfel - hydraulsystemet ska inte ha oljeläckage; det är omöjligt att använda utrustning med haveri, även om det är obetydligt;
  • om tråden i klyvdelen inte räcker för att ansluta till nätverket kan du använda en förlängningssladd, medan kabellängden inte kan överstiga 20 meter, eftersom enheten förlorar sin prestanda då;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skruven eller skruven på luftstrålen skruvas loss fyra varv så att delaren kyls under drift;
  • alla stockar som ska delas måste överensstämma med den högsta tillåtna diametern. det är lämpligt att träet torkar bra före arbetet, eftersom det i detta fall är mindre troligt att fräsen kan fastna;
  • det bör inte finnas några metallföremål i trädet, såsom spikar, häftklamrar, eftersom de kan skada klyven;
  • stocken placeras på ett sådant sätt att guiderna håller den korrekt, först efter det att startknappen trycks in; någon tid måste gå för att motorn ska börja arbeta vid det erforderliga antalet varv; efter att ha tryckt på den andra spaken ska den hållas kvar, stocken kommer att börja vila mot kilen och dela sig, så snart detta händer släpps den.

Rekommenderad: