Huvudmonterade Lupper: Förstoringsglasögon Utan Belysning Och Med Det Med Ett Huvudfäste. Att Välja En Pannförstoringsglas

Innehållsförteckning:

Video: Huvudmonterade Lupper: Förstoringsglasögon Utan Belysning Och Med Det Med Ett Huvudfäste. Att Välja En Pannförstoringsglas

Video: Huvudmonterade Lupper: Förstoringsglasögon Utan Belysning Och Med Det Med Ett Huvudfäste. Att Välja En Pannförstoringsglas
Video: 8 SIMPLE INVENTIONS 2024, Maj
Huvudmonterade Lupper: Förstoringsglasögon Utan Belysning Och Med Det Med Ett Huvudfäste. Att Välja En Pannförstoringsglas
Huvudmonterade Lupper: Förstoringsglasögon Utan Belysning Och Med Det Med Ett Huvudfäste. Att Välja En Pannförstoringsglas
Anonim

I den moderna världen finns det en mängd olika optiska enheter som hjälper människor att utföra vissa uppgifter. En av dessa saker är ett förstoringsglas.

Den är utformad för att hjälpa personer med dålig syn. Till exempel när man läser eller stickar, och när man reparerar klockor och smycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Syftet med förstoringsglaset är att visuellt förstora bilden. Genom det kan du se små detaljer som inte är synliga utan visuell förstoring. Urmakare och juvelerare använder vanligtvis pannförstoringsglas för bekvämlighetens skull. Huvudmonterade öglor har många fördelar.

  • Handsfrihet . När du fäster förstoringsglaset på pannan är händerna fria och kan utföra olika åtgärder, vilket är nödvändigt för reparation av eventuella mekanismer.
  • Varaktighet … Denna typ av optik är tillverkad av slitstarka material. Produkten är inte rädd för mekanisk skada.
  • Lätt vikt på enheten . Ger inte obehag vid användning.
  • Liten storlek .
  • Enkel användning … Håller säkert, det finns ett ögonfäste.
Bild
Bild

Om produkten är upplyst ger den:

  • en bra detaljerad översikt, du kan se de minsta elementen;
  • gör att du kan arbeta i svagt ljus.

Nackdelarna med sådan optik kan vara låg funktionalitet och inkonsekvens med moderna krav, om produkten är av ett tvivelaktigt märke och mycket låg kostnad.

Högkvalitativ och snygg design har huvudförstorare endast från kända tillverkare. Budgetalternativet kommer sannolikt att inte uppfylla förväntningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Huvudmonterade förstoringsglas är:

  • Ingen bakgrundsbelysning .
  • Bakgrundsbelyst … I den här enheten drivs belysningen av batterier. Bakgrundsbelysningen tillhandahålls av vita lysdioder. Ljusets riktning kan justeras själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet av pannanordningar är ganska brett

Kikare lupp . I den här enheten kan du justera höjden. Enheten är avsedd att användas av glasögonbärare.

Bild
Bild

Med Labo-med fäste … Har ett brett synfält. Har bra tekniska egenskaper. Förstoringsglaset kan användas av urmakare som inte bär glasögon. Och det är också lätt att byta ut linsen i den.

Bild
Bild

Med Labo-klipp . En praktisk skyddsglasögonfäste. Fördelarna med denna typ är lätt vikt och enkelt att byta lins.

Bild
Bild

Huvudförstorare , som är monterad på glasögon, har en utmärkt funktionell lösning. Detta förstoringsglas kan fästas på valfri ram. Men inte lämplig för dem som inte bär glasögon.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudmonterade optiska enheter underlättade kraftigt hantverkarnas arbete och frigjorde båda händerna för bättre utförande av de tilldelade uppgifterna. När du väljer en optisk enhet måste du förstå de tekniska egenskaperna.

  • Förstoringsgrad … En mycket viktig parameter.
  • Typ av lins … Monokulär och kikare. Och också en annan look är en trippel linsförstorare med antireflexbeläggning. Den har en bra betraktningsvinkel och hög förstoring.
  • Material . Linsen kan vara gjord av glas eller plast, eller plast med aluminium med tillsats av glasfiberpartiklar. Från vad linsen är gjord beror dess egenskaper, såsom styrka och hållbarhet.
  • Optisk effekt . Mätvärdet är dioptrier. Detta indikerar förmågan att bryta ljusstrålar.
  • Design egenskaper . Du kan välja ett förstoringsglas för huvudet, som är fixerat på glasögonets tempel. Eller en som sätts in direkt i ögonhålan. Bakgrundsbelysta modeller är mycket efterfrågade.
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna för att välja en optisk enhet är dess vikt, strukturens storlek och avståndet från objektet . De måste beaktas av hantverkarna för att produkten ska fungera längre. När du väljer bör du också vara uppmärksam på varumärket. För närvarande presenteras ett stort urval av optiska produkter på marknaden, varje köpare kan välja en enhet som passar sig själv. Det finns flera tillverkare med ganska rimliga priser.

Schweiziska märket Horotec . Detta företag tillverkar optiska enheter. Hon har varit engagerad i denna typ av verksamhet sedan 1946 och lyckades vinna det universella förtroendet hos hantverkare runt om i världen. Förutom klassiska produkter tillverkar märket gängade förstoringsglas, samt plast- och aluminiumtyper av ringar, bakgrundsbelysta pannanordningar.

Bild
Bild

Schweiziska märket Bergeon . Produkterna är pålitliga och har en lång livslängd. De är lätta och har tydliga, oskarpa bilddetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska företaget Eschenbach … Tar hänsyn till alla behov hos urmakare och juvelerare. För att förhindra att kondens bildas i produkterna är enheterna gjorda med hål för luftutlopp.

Bild
Bild

En strålkastare (kikare) förstoringsglas med belysning presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: