Förstoringsglasögon På En Klämma: Välj En Rund Bordsförstorare Med Belysning, 8x Och 5x, LED, Ring Och Andra Modeller. Var Används De?

Innehållsförteckning:

Video: Förstoringsglasögon På En Klämma: Välj En Rund Bordsförstorare Med Belysning, 8x Och 5x, LED, Ring Och Andra Modeller. Var Används De?

Video: Förstoringsglasögon På En Klämma: Välj En Rund Bordsförstorare Med Belysning, 8x Och 5x, LED, Ring Och Andra Modeller. Var Används De?
Video: LED belysning fra Eltrode AS 2024, Maj
Förstoringsglasögon På En Klämma: Välj En Rund Bordsförstorare Med Belysning, 8x Och 5x, LED, Ring Och Andra Modeller. Var Används De?
Förstoringsglasögon På En Klämma: Välj En Rund Bordsförstorare Med Belysning, 8x Och 5x, LED, Ring Och Andra Modeller. Var Används De?
Anonim

I vårt liv står vi ofta inför situationer där det är nödvändigt att överväga små detaljer eller text. För detta uppfanns en förstoringsanordning - ett förstoringsglas. Dessa enheter är oumbärliga för synskadade. De hjälper till att lösa många problem både inom yrkesområdena och i vardagen, vilket gör det lättare och snabbare att uppnå de uppsatta målen.

Bild
Bild

Särdrag

Varje lupp är ett förstoringsglas med 2 konvexa ytor och en ram. Förstoringsglasets egenskaper beror på dess tillämpning. Designfunktionerna för optiska enheter kan variera.

Ett förstoringsglas är ett förstoringsglas som är fäst på ett stativ .… Det är en mobil enhet som låter dig ändra betraktningsvinkeln.

Det används oftast inom kosmetologi och av mästare i manikyr och pedikyr, samt inom radioteknik och medicin.

Denna optiska enhet fästs enkelt på bordsytan, vilket skapar ytterligare bekvämlighet i arbetet. Klämförstoraren är ofta bakgrundsbelyst.

Bild
Bild

Förstoringslampan är utrustad med lysdioder eller glödlampor med hög effekt . Upplyst förstoringsglas kan användas i skymning och mörker. Det förstorar också arbetsytan och belyser objektet och området runt. Optisk effekt för sådana enheter är vanligtvis 2-4 dioptrier. Kombinationen av förstoring och belysning hjälper till att mer kompetent lösa många av uppgifterna. Sådana möjligheter krävs särskilt inom kosmetologi, medicin och biologi.

Förstoringsglaset har en extra funktionell detalj - ett ultraviolett ljus som används för att kontrollera sedlar . Denna funktion är mycket bekvämt för handlare och kassörer att se vattenmärken under UV -ljus och andra små detaljer under ett förstoringsglas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Klämluppor är av olika typer. Lupor finns i olika former beroende på syftet med deras applikation.

  • Rund bordsskiva … Den används i goda ljusförhållanden när ingen ytterligare ljuskälla behövs.
  • Fyrkant . I grund och botten är dessa linjalförstorare för att mäta och läsa böcker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förstoringsglas på ett stativ skiljer sig också åt i typ av belysning

  • LED … Den används för att belysa arbetsytan. Denna typ av klämförstorare har LED -belysning inbyggd i kroppen.
  • Ringlampa . Denna modell har mycket kraftfull objektbelysning. Oftast används lampbaserade enheter inom kosmetologi och medicin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på slingor med olika mångfald av 2 olika företag

Rundbordsförstorare på en klämma med upplyst förstoring 8x från Rexant … Har en bred svängningsvinkel tack vare mekanismen för rörlig länk. Denna enhet har en enhetlig LED -bakgrundsbelysning som inte ger skuggor på ytan, vilket gör att du kan arbeta i mörkret. Utrustad med ett stort 127 mm objektiv.

Rexant -förstoringsglaset tillhör professionell utrustning och passar bäst för manikyr och läkare. Men i vardagen blir det oumbärligt för handarbete och sömnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belyst förstoringsglas CTbrand СТ-200-5 5х … Detta är en skugglös belysning. Denna produkt är utrustad med en ringformad lysrör med hög effekt. Ljuset från lampan är jämnt, utan flimmer, vilket gör det möjligt att använda denna enhet under arbetsförhållanden i svagt ljus. Förstoringsglaset är monterat på en svanhals. Med sin hjälp är det bekvämt att flytta det optiska glaset över ytan och ställa in ljusets riktning. Linsen är tillverkad av högkvalitativt optiskt material och har en 5x förstoring. Oumbärlig för lödning av små föremål inom radioteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med dessa modeller inkluderar:

  • ekonomisk energiförbrukning;
  • ganska hög förstoring, lämplig för arbete med små detaljer;
  • närvaron av ett flexibelt stativ, rörlighet på jobbet;
  • enhetlig belysning gör det möjligt att använda enheten i fullständigt mörker;
  • objektiv av högkvalitativt optiskt material.

Som ett minus kan markeras ganska stor vikt på enheten , vilket gör den icke-kompakt och därför inte en produkt i fickform. Dessa enheter klassificeras som stationär utrustning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att bestämma valet av ett eller annat alternativ bör du bestämma vad enheten ska användas till: för yrkesmässigt eller hushållsbruk. Alla förstoringsglas skiljer sig åt inom verksamhetsområdet.

  • Spannmål . Bra belysning är viktigt för henne när hon arbetar.
  • Medicinsk .
  • Kosmetologi … Används främst av manikyr- och pedikyrmästare.
  • Ett förstoringsglas är en meter . Används för att mäta längden på linjer på ritningar.
Bild
Bild

Beroende på tillämpningsområdet och de uppsatta uppgifterna väljs en enhet enligt vissa egenskaper

  • Det viktigaste urvalskriteriet är förstoringsförmågan . Först och främst är förstoringsglaset utformat för att förstora bilden av små föremål. När du väljer måste du vara uppmärksam på enhetens mångfald. Det mäts i dioptrier och är direkt relaterat till brännvidd. Ju fler dioptrier, desto högre förstoring.
  • Designfunktion . Beroende på användningsändamål har förstoringsglas en annan struktur. Förutom kosmetologi och medicin används klämförstorare i stor utsträckning inom jordbruket.
  • Material , från vilken linsen är gjord: optisk polymer, glas, akrylplast. Linser av glas och optisk polymer har de högsta optiska och tekniska parametrarna. Glasoptik är mycket tyngre än enheter tillverkade av polymer. De lättaste och billigaste plastlinserna, men de är sämre i kvalitet och slitstyrka. Polymer- och glasoptiska linser utsätts inte för lätt till medelhög mekanisk belastning. De är starkare och mer hållbara.
  • Och du bör också vara uppmärksam på tillverkare och priser … Det mest populära märket med klämluppar är Rexant. Denna tillverkare specialiserar sig huvudsakligen på denna typ av enheter och kompletterar dem med tiden med olika innovationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Den här enheten används inom olika verksamhetsområden, till exempel:

  • tillverkning av smycken;
  • medicinen;
  • kosmetologi;
  • biologi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även förstoringsglas på en klämma kan användas i vardagen. Till exempel när du stickar, syr, läser böcker, ritar skisser. Denna enhet används för många uppgifter. Klämförstorare är det bästa alternativet eftersom de har en uppsättning viktiga egenskaper som krävs på olika områden i vårt liv.

Förstora bilden av små föremål och delar av mekanismer … Förstoringsglasets främsta kännetecken är förstoring. Ju högre det är, desto bättre kan du se föremål på avstånd och desto bredare synfält kan du täcka. En optisk enhet med 5 dioptrar förstorar bilden med 2, 25 gånger. Och med en mångfald av 20 - 6 gånger. Personer med nedsatt syn, närsynthet, kan behöva ett förstoringsglas med en förstoring på 5, 10 och till och med 20. En person med en liten synförminskning för att läsa böcker behöver en enhet med en optisk effekt på 3 dioptrier, vilket förstorar texten med 1,75 gånger.

Bild
Bild

Mätning av föremål . Det finns speciella förstoringsglas utrustade med en linjal. Det finns en skala på hela objektivets längd. Mätsteget kan vara olika: 1–5 mm. Det väljs beroende på kommande mätningar.

Med hjälp av dessa enheter kan du inte bara undersöka ämnet i detalj utan också mäta det.

Bild
Bild

Belysning av visningsområdet … Vissa optiska enheter är utrustade med lysdioder och kan inte bara förstora bilden av ett objekt utan också belysa det.

Rekommenderad: