Megafonhögtalare (16 Bilder): Egenskaper För Handhållet Horn, Med Batteri Och Andra Modeller. Hur Ser De Ut Och Var Används De?

Innehållsförteckning:

Video: Megafonhögtalare (16 Bilder): Egenskaper För Handhållet Horn, Med Batteri Och Andra Modeller. Hur Ser De Ut Och Var Används De?

Video: Megafonhögtalare (16 Bilder): Egenskaper För Handhållet Horn, Med Batteri Och Andra Modeller. Hur Ser De Ut Och Var Används De?
Video: Top 5 Best Megaphone in 2021 2024, April
Megafonhögtalare (16 Bilder): Egenskaper För Handhållet Horn, Med Batteri Och Andra Modeller. Hur Ser De Ut Och Var Används De?
Megafonhögtalare (16 Bilder): Egenskaper För Handhållet Horn, Med Batteri Och Andra Modeller. Hur Ser De Ut Och Var Används De?
Anonim

Megaphones högtalare är enheter som används inom olika områden i människolivet. Tack vare dem är det möjligt att distribuera ljud över långa avstånd. Idag i vår artikel kommer vi att överväga funktionerna hos dessa enheter, samt bekanta oss med de mest populära modellerna.

Bild
Bild

Särdrag

Megafonhögtalare är enheter som kan omvandla elektriska signaler till ljud . I detta fall sprider hornet ljud över vissa avstånd. Enhetens konstruktion består av ett antal oersättliga delar: emitterande huvuden (de fungerar som en ljudkälla) och akustisk design (det behövs för att säkerställa ljudutbredning).

Bild
Bild

Enheter, kallade högtalarmegafoner, är indelade i olika kategorier beroende på deras egenskaper. Så, till exempel, beroende på typ av ljudemission, kan högtalare delas in i följande alternativ:

  • elektrodynamisk (ett särdrag är närvaron av en spole, som fungerar som diffusorns oscillation, denna typ anses vara den vanligaste och mest krävda bland användarna);
  • elektrostatisk (huvudarbetet i dessa enheter utförs av speciella tunna membran);
  • piezoelektrisk (de fungerar på grund av den så kallade piezoelektriska effekten);
  • elektromagnetisk (magnetfältet är viktigt);
  • jonofon (luftvibrationer uppstår på grund av elektrisk laddning).
Bild
Bild

Således finns det ett stort antal högtalare, bland vilka du måste välja den mest optimala enheten för alla dina individuella behov.

Typer och modeller

Idag på marknaden kan du hitta ett stort antal typer och modeller av horn (till exempel en handhållen hornenhet, en enhet med ett batteri, en högtalare för direktutsläpp, en diffusorenhet, etc.).

Det finns följande typer av enheter:

  • enkelfilig - de fungerar i ett enda ljudfrekvensområde;
  • multiband - enhetens huvud kan fungera i flera olika ljudfrekvenser;
  • horn - i dessa enheter spelas rollen som akustisk design av ett styvt horn.
Bild
Bild

Låt oss överväga de mest populära och efterfrågade modellerna av megafoner-högtalare bland konsumenter.

RM-5S

Denna modell tillhör kategorin mini -enheter, eftersom har en mycket kompakt storlek - följaktligen kan den enkelt transporteras från plats till plats. Samtidigt har enheten funktioner som ett röstmeddelande och en siren. För att driva högtalaren behöver du bara 6 AA -batterier. Det maximala ljudområdet för enheten är 50 meter. Paketet innehåller inte bara själva megafonen, utan också kapacitet för batterier, instruktioner och ett garantikort.

Bild
Bild

ER-66SU

Denna enhet har utökat funktionellt innehåll … Till exempel kan den fungera som en MP3 -spelare och har också en dedikerad USB -port. Samtidigt kommer musikuppspelning inte att störa enhetens grundläggande funktioner, eftersom den kan spela i bakgrunden. Det maximala ljudområdet är 0,5 kilometer, vilket är 10 gånger mer än denna egenskap hos enheten, som beskrivits ovan. Du kan slå på högtalaren med en speciell avtryckare på handtaget.

Bild
Bild

MG-66S

Enheten drivs av 8 D -batterier. Det finns en volymkontrollfunktion och en Siren -parameter. Högtalaren kan fungera kontinuerligt i 8 timmar.

Designen har en speciell extern mikrofon, så det är inte nödvändigt att hålla enheten ständigt i dina händer. Satsen innehåller en bärrem, vilket ökar bekvämligheten med att använda modellen.

Bild
Bild

MG220

Högtalaren är perfekt för att hålla och hantera ett offentligt evenemang på gatan. Enheten kan reproducera frekvenser i intervallet från 100Hz till 10KHz . Tillverkaren har tillhandahållit användning av laddningsbara batterier av typ C. Megafonen levereras med en laddare, tack vare vilken du kan ladda genom bilens cigarettändare.

Bild
Bild

RM-15

Enhetens effekt är 10 watt. Modellens funktioner inkluderar tal, siren, volymkontroll. Enheten är tillräckligt stark och kraftfull, kroppen är tillverkad av ABS-plast, vilket gör den slagtålig.

Denna enhet väljs av dem som behöver en ganska enkel högtalare utan ytterligare funktionella funktioner.

Bild
Bild

Följaktligen finns det ett stort antal modeller på marknaden, så varje användare kommer att kunna välja en megafon som passar alla parametrar.

Var används de?

Beroende på funktionella egenskaper hos högtalarmegafoner de kan användas på en mängd olika områden i människolivet.

  • Som en oersättlig länk i elektroniska enheter (både hushåll och professionella) använder akustiska apparater.
  • Prenumerationsenheter behövs för återgivning av kanalsändningar med låga frekvenser i trådsändningsnätet .
  • Om du behöver en enhet med maximal volym och högkvalitativ ljudöverföring , då bör företräde ges enheter relaterade till kategorin konsert .
  • För korrekt fungerande varnings- och kontrollsystem genom evakuering finns det tre typer av enheter: för tak, väggar och panel. Beroende på dina specifika behov bör du välja ett eller annat alternativ.
  • Särskilt kraftfulla enheter används som utomhushögtalare . De kallas populärt "klockan".
  • Aggregat som har ytterligare funktionella funktioner (i synnerhet anti-chock, anti-explosion och andra system) är utformade för användning under extrema förhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan vi dra slutsatsen att Megafonhögtalaren används för en mängd olika ändamål . Det är en integrerad enhet för företrädare för ett stort antal yrken (till exempel för anställda i ministeriet för nödsituationer).

Rekommenderad: