Bordsförstorare: Stativ Och Klädnypa, 20x Och 10x Modeller Med Ben Och Stativ, Fäste

Innehållsförteckning:

Video: Bordsförstorare: Stativ Och Klädnypa, 20x Och 10x Modeller Med Ben Och Stativ, Fäste

Video: Bordsförstorare: Stativ Och Klädnypa, 20x Och 10x Modeller Med Ben Och Stativ, Fäste
Video: Best Magnify Desk Clamp 2021 | Best Magnifying Lamps Reviews | Best Product City 2024, Maj
Bordsförstorare: Stativ Och Klädnypa, 20x Och 10x Modeller Med Ben Och Stativ, Fäste
Bordsförstorare: Stativ Och Klädnypa, 20x Och 10x Modeller Med Ben Och Stativ, Fäste
Anonim

Bord förstoringsglas avsedd för både yrkesmässigt bruk och hushållsändamål. Denna enhet hjälper till att se de minsta detaljerna. Denna artikel kommer att diskutera dess egenskaper, syfte, bästa modeller och urvalskriterier.

Bild
Bild

Karakteristisk

Bord förstoringsglas är en design med ett stort förstoringsglas som tillåter den relativa bredden av synfältet. Förstoringsglaset finns på stativet. Han kan vara ledad eller flexibel . På grund av detta kan enheten flyttas, lutas och tas åt sidan. Vissa luppar har klämma för fastsättning på ytan av ett bord eller en hylla.

Det finns modeller som är utrustade med bakgrundsbelysning . Hon händer LED eller lysrör . Det första alternativet är mer praktiskt. När du arbetar utesluts skuggan från objektet. Dessutom har LED -lampor ett mjukare ljus och förbrukar mindre energi. Fluorescerande bakgrundsbelysta förstoringsglas är mycket billigare, men de värms upp snabbt och har en kort livslängd.

Stora modeller av förstoringsglas kan ha ett högt förstoringsförhållande … Så det finns modeller med 10x och 20x förstoring. Sådana förstoringsglas används för vissa typer av arbete för industriella ändamål.

Bord förstoringsglas har olika dioptrar … Valet av dioptrar beror också på syftet. Den optimala indikatorn är 3 dioptrier. Vissa modeller är utformade för manikyr och kosmetiskt arbete. Förstoringsglas med 5 och 8 dioptrar är lämpliga för sådana ändamål.

Det är dock värt att notera att 8 dioptrier förstoringsglas ofta är obehagliga för ögonen och obekväma att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Bordsskivor är indelade i specifika kategorier

Miniatyrmodeller är små i storlek . Basen placeras på ett bordsställ eller på en klädnypa. Modellerna är bakgrundsbelysta. Miniatyrapparater är populära bland samlare och kvinnor som älskar hantverk.

Sådana förstoringsglas används också hemma för manikyrtjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör på stativ . Enheterna har en stor storlek och ett tillräckligt stort stativ som håller strukturen på bordet. Modellerna har olika typer av linser och belysning. Användningen av ställförstorare är inte särskilt vanlig.

De används för laboratorie- och radioinstallationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kläm- och konsolförstorare anses vara den mest populära typen .… Basen fästs på ytan med en klämma i vilken fäststiftet sätts in. Fästet är en hållare med två knän. Dess längd är cirka 90 cm. Konsolens design kan ha både yttre och inre placering av fjädern.

På grund av användningen av ett förstoringsglas med en klämma och en arm visas ytterligare utrymme för arbete på bordet, vilket är mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instrument med klämma och svanhals . Designen inkluderar en bas på ett flexibelt ben, vilket gör att du kan justera förstoringsvinkeln. Den breda rektangulära linsen har 3 dioptrier, vilket eliminerar snedvridning av den aktuella ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Bordsförstorare används i stor utsträckning inom olika områden .… De kan användas för snickeri som att bränna ut sig. Bordsskivor är populära bland smyckeshantverkare och älskare av radiokomponenter.

Särskilt skrivbordsförstorare är vanliga inom kosmetologi . Sådana anordningar kan ses i skönhetssalonger för rengörings- eller injektionsprocedurer. Förstoringen för slingor av denna typ är 5D. Hantverkare av manikyr, pedikyr och tatuering använder bordslupor med svanhals, belysning och 3D -förstoring.

Skrivbordsförstorare kan användas för läsning . För detta är det bäst att välja linser med 3 dioptrier för att undvika ögontrötthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller

En översikt över de bästa moderna skrivbordsmodellerna öppnas stativförstorare LPSh 8x / 25 mm . Tillverkaren av detta skrivbordsförstoringsglas är Kazan Optical-Mechanical Plant, en ledare bland tillverkarna av optiska enheter. Linsmaterialet är optiskt glas. Linsen är inbyggd i ett lätt polymerhölje. Enheten har en 8x förstoringskapacitet. Huvuddragen i modellen:

  • speciellt glasskydd mot deformation;
  • garanti - 3 år;
  • benkonstruktion;
  • antistatisk linsbeläggning;
  • attraktiv kostnad.

Den enda minus - det anses vara förstoringsglasets förmåga att undersöka detaljer som inte överstiger 2 cm.

Modellen är lämplig för att arbeta med diagram, tavlor och kommer även att tilltala numismatiker och filatelister.

Bild
Bild

Förstoringsglas Rexant 8x . Modellen har en klämma och bakgrundsbelysning. Glidmekanismen gör att det inbyggda optiska systemet kan placeras i önskad vinkel. LED -ringljuset gör det möjligt att arbeta i fullständigt mörker och eliminerar möjligheten att kasta skuggor. Med hjälp av en klämma kan förstoringsglaset installeras på vilken yta som helst. Viktigaste egenskaperna:

  • linsstorlek - 127 mm;
  • stor bakgrundsbelysningsresurs;
  • strömförbrukning - 8 W;
  • mekanism justeringsradie - 100 cm;
  • enhetens stabilitet;
  • modeller i svart och vitt.

Obetydlig nackdel en sådan bordsförstorare anses vara 3,5 kg.

Den optiska enheten används för kosmetologers, biologers, medicinska arbetares arbete inom tatuering och handarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstoringsglas Veber 8611 3D / 3x . Bordsmodell med stativ och flexibelt ben. Förstoringsglasets kompakthet gör att du kan använda det var som helst och på vilken yta som helst. Enhetens vikt är mindre än 1 kg. Modellen är perfekt för besökande manikyr, liksom för smycken och handarbete. Särdrag:

  • närvaron av LED -bakgrundsbelysning;
  • strömförbrukning - 11 W;
  • glasdiameter - 12,7 cm;
  • stativhöjd - 31 cm;
  • stativstorlek - 13 x 17 cm.
Bild
Bild

Desktop-förstoringsglas CT Brand-200 . Enheten används i stor utsträckning. Egenskaper:

  • 5x förstoring;
  • brännvidd - 33 cm;
  • närvaron av en fluorescerande bakgrundsbelysning med en effekt på 22 W;
  • höjd - 51 cm;
  • linslängd och bredd - 17 och 11 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Valet av en skrivbordsförstorare är baserat på de uppgifter som detta förstoringsglas kommer att användas för. Tillsammans med detta väljs en lämplig optisk enhet med en egen egenskaper och funktionalitet.

Flera faktorer kan vara avgörande när du väljer

  1. Linsmaterial . Det finns tre typer av material: polymer, glas och plast. Det billigaste alternativet är plast. Men det har sina nackdelar - ytan repas snabbt. Glaslinser är mer pålitliga, men riskerar att gå sönder om de tappas. En akrylpolymer anses vara det bästa alternativet.
  2. Motljus … Närvaron av bakgrundsbelysning gör att du kan arbeta i ett helt mörkt rum. I det här fallet kastas inte en skugga på objektet i fråga. Det finns mer avancerade förstoringsmodeller som är utrustade med en mängd olika infraröda och ultravioletta lampor.
  3. Design . Det är bättre att välja modeller med ett kompakt och bekvämt stativ eller enheter med en klämma, vilket avsevärt kommer att spara utrymme på bordet.
  4. Förstoringsförmåga … Ju högre mätfrekvens, desto större förstoring av motivet och desto smalare betraktningsvinkel. För enheten som ska användas för olika uppgifter, välj en 5-faldig eller 7-faldig kapacitet.
Bild
Bild

Du kan titta på en videogranskning av NEWACALOX X5 upplyst skrivbordsförstoringsglas för en hemverkstad nedan.

Rekommenderad: