Ledad Skiftnyckel: 1/2 Och 3/4, Förstärkt Kilnyckel 600 Mm Och 750 Mm, 1000 Mm Långa Handtagsmodeller Och Andra Skiftnycklar För Hylsor

Innehållsförteckning:

Video: Ledad Skiftnyckel: 1/2 Och 3/4, Förstärkt Kilnyckel 600 Mm Och 750 Mm, 1000 Mm Långa Handtagsmodeller Och Andra Skiftnycklar För Hylsor

Video: Ledad Skiftnyckel: 1/2 Och 3/4, Förstärkt Kilnyckel 600 Mm Och 750 Mm, 1000 Mm Långa Handtagsmodeller Och Andra Skiftnycklar För Hylsor
Video: Pela Skiftnyckel, 600 mm från Verktygsboden 2024, Mars
Ledad Skiftnyckel: 1/2 Och 3/4, Förstärkt Kilnyckel 600 Mm Och 750 Mm, 1000 Mm Långa Handtagsmodeller Och Andra Skiftnycklar För Hylsor
Ledad Skiftnyckel: 1/2 Och 3/4, Förstärkt Kilnyckel 600 Mm Och 750 Mm, 1000 Mm Långa Handtagsmodeller Och Andra Skiftnycklar För Hylsor
Anonim

Funktionerna hos gångjärnsnycklar bör vara kända för alla som arbetar med olika verktyg i vardagen och på jobbet. Nu producerar de en förstärkt skiftnyckel med ett gångjärn på 600 mm och 750 mm, modeller med ett 1000 mm långt handtag och andra skiftnycklar för hylsor, och alla dessa enheter har sina egna nyanser. De måste tillämpas enligt strikta regler.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Många tekniska manipulationer behövs på de mest oväntade platser och fall. Ett speciellt verktyg låter dig dock framgångsrikt lösa alla sådana incidenter. Standarduppsättningen av verktyg för alla bilister bör bara innehålla en ledad skiftnyckel för hylsor. Externt är det ett handtag med en styvt fixerad rigg. En sådan anordning är nödvändigtvis tillverkad av starka metallkvaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiftnyckelns storlek kan variera mycket. Dess geometri är inte alltid densamma. Det är därför ledade skiftnycklar används aktivt inte bara i bilreparationer utan också i byggnadsarbeten. I det andra fallet roterar verktyget andra enheter som har en fixerings- eller skärningsuppgift.

Gångjärnet möjliggör rotation oavsett vinkel och fungerar därför även på svåråtkomliga platser. Av denna anledning är en sådan anordning inte mindre relevant än andra typer av vevar.

Bild
Bild

Visningar

1/2 gångjärnskrage levereras av ett stort antal tillverkare. Därför är det inte svårt att välja en sådan produkt . Anmärkningsvärt, till exempel modellen " Standard " … Den har 39 tänder. Arbetsdelen är tillverkad av verktygsstål och handtaget är gummerat.

Bild
Bild

Ett alternativ är DR 300mm Airline AT-HDR-12 … Arbetsområdet är tillverkat av högkvalitativ stållegering (med tillsats av krom och vanadin). Het smidd metall håller länge. Topplacken ökar inte bara den totala slitstyrkan, utan gör också rengöringen enklare. Vevens massa är 0,55 kg.

Bild
Bild

Den förstärkta skiftnyckeltypen kan också vara 1/2 i storlek. Detta är exakt vad Tevako TVK-08021-modellen är .… Den är optimerad för användning i de svåraste områdena. Förstärkningen av strukturen gör det enkelt att skapa det erforderliga vridmomentet. Det huvudsakliga konstruktionsmaterialet är krom-molybdenstål.

Bild
Bild
Bild
Bild

En alternativ förstärkt armatur finns hos Hans. Huvudnyanserna i version 4700 N:

  • professionellt utnämning;
  • längd 380 mm;
  • totalvikten är 0, 68 kg.
Bild
Bild

Bland modellerna förtjänar produkterna från "AutoDelo" 3/4 uppmärksamhet .… Detta är en långsträckt ledad skiftnyckel. Dess längd är 930 mm. För tillverkning används en krom vanadium stålkvalitet. Det betonas särskilt i beskrivningen att beläggningen med isolerande egenskaper inte appliceras, och ytan har en matt glans.

Bild
Bild

Om du väljer en 3/8 -ändring bör du titta närmare på versionen från "Standard ". Den har 39 tänder. Denna spärr består av verktygsstål. Handtaget innehåller en gummidel inuti. Behållaren (plastupphängning) är också värd att notera.

Det är också användbart att undersöka 1000 mm skiftnycklar. De, förutom det långa handtaget, innehåller en 1-tums ledad landningstorg. Den speciella gjutstången i Force 80181000 -modellen möjliggör särskilt stark kraft.

En sådan enhet kommer att hjälpa bilmekaniker och anställda inom service, reparationstjänster. Ytan är satinfärdig.

Bild
Bild

En så lång enhet krävs inte alltid. I vissa fall hjälper 430 mm -modellen från Force … Det är sant att det finns väldigt lite tillförlitlig information om henne. Det är känt att en sådan anordning är konstruerad för storlek 1/2. I recensionerna noterar de alltid styrkan, bekvämligheten och högkvaliteten hos en sådan produkt.

Om du behöver välja en vev med en längd på 600 mm med 1/2, kan "Cobalt 649-905" vara en bra lösning .… Den officiella beskrivningen betonar styrkan och hållbarheten hos ett sådant verktyg. Det kan tjäna länge. Dielektrisk behandling, som i andra fall, tillhandahålls inte.

Bild
Bild

De viktigaste tillsatserna för att förbättra legeringen är krom och vanadin.

750 mm halvtumsnyckeln är ibland förstärkt. Detta är den typiska Licota AFT-B1230-produkten . Dess massa når 1625 kg. Den officiella beskrivningen anger till och med produktens totala volym - 0, 00054 m³. Det finns naturligtvis ett antal andra lösningar, men av uppenbara skäl kommer det inte att vara möjligt att beskriva allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner vid användning

Även det bästa verktyget måste användas korrekt. Portarna väljs med hänsyn till vilken typ av infästning som servas. I många fall, förutom manipulationer med någon bilmodell, kan det finnas en signifikant skillnad mellan dem. Ledade skiftnycklar kan vridas i vilken önskad vinkel som helst, vilket avsevärt utökar möjligheterna till manipulation. Det finns också sådana viktiga nyanser:

  • det är ledade produkter som ska användas vid arbete med ömtåliga noder;
  • när man väljer får man inte glömma storleken på landningstorget;
  • den tillåtna lastnivån bör också beaktas.
  • materialet väljs enligt villkoren för den planerade operationen;
  • gummerade handtag är mer bekväma, men handtag av metall är bättre skyddade mot bensin eller motorolja;
  • När du läser recensioner måste du vara uppmärksam på slitstyrka;
  • lednycklar av inhemsk produktion är billigare än importerade, men de är vanligtvis inte sämre i arbetet.

Rekommenderad: