Pipe Vise: En översikt över Modeller För Rör, Kedja Och Pneumatik För Fastspänning, Samt Bänk- Och Låssmedalternativ. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Pipe Vise: En översikt över Modeller För Rör, Kedja Och Pneumatik För Fastspänning, Samt Bänk- Och Låssmedalternativ. Hur Väljer Man?

Video: Pipe Vise: En översikt över Modeller För Rör, Kedja Och Pneumatik För Fastspänning, Samt Bänk- Och Låssmedalternativ. Hur Väljer Man?
Video: Pipe Vise Boss Demo 2024, Maj
Pipe Vise: En översikt över Modeller För Rör, Kedja Och Pneumatik För Fastspänning, Samt Bänk- Och Låssmedalternativ. Hur Väljer Man?
Pipe Vise: En översikt över Modeller För Rör, Kedja Och Pneumatik För Fastspänning, Samt Bänk- Och Låssmedalternativ. Hur Väljer Man?
Anonim

Snickar- och låssmedverktyg är något utan vilket ingen, inte ens en hemverkstad, är otänkbar. Just det här verktyget måste varieras, annars är det omöjligt att lösa hela uppgiftsområdet. Att veta allt om rörstörningar, ett hem eller en ny hantverkare kommer att förenkla hans liv avsevärt.

Funktioner och arbetsprincip

Ordnat rörskruv är inte för svårt. De har två huvudblock: ett är ansvarig för styv fixering av arbetsstycket, och andra - för möjligheten att flytta den vid behov. Skillnaden är bara relaterad till det faktum att detta arbetsstycke visar sig vara ett rör eller en del av det.

För din information: officiellt kallas sådana enheter prismatiska, eftersom de är utformade för att bearbeta alla cylindriska delar, och inte bara rör i smal mening. V-formade käftar ger maximal kontaktyta med "cylindrarna".

Bild
Bild

Modellöversikt

Kedjelös fungerar bra för rör. Till exempel, Super-Ego toppfäste … Enheten är utrustad med en kedja med en längd av 0,762 m. Den är utformad för att klämma fast rör med en diameter på 6 tum (eller upp till 0, 165 m). Det V-formade stödet är ojämnt. Tack vare detta, liksom den genomtänkta designen på överliggaren, garanterar det garanterat att deformering av arbetsstyckena utesluts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra funktioner:

  • produktion av en bas av extra starkt gjutjärn;
  • ökad slitstyrka hos svamparna (lämplig även för professionell belastning);
  • spänning med hjälp av en tryckbult;
  • toppfäste i form av bokstaven H.

Det är ganska svårt att hitta pneumatisk skruvstycke för rör, dessutom finns sådana modeller inte i de mest omfattande katalogerna. Men stationära modeller är lätta att köpa.

Till exempel Partner med en maximal diameter på 63 mm. Modell PA-1108-25 förklarad lämplig för rördiametrar upp till 68 mm. Enheten tillverkas i Kina, på ett av de ledande företagen i branschen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikskruven är också bra Stayer 3262-2 … Modellen har en storlek på 3,5 tum. För tillverkning av skruven används förstklassigt gjutjärn. Produkten uppfyller de högsta hållfasthetskraven som är typiska för utvecklad industriell produktion.

Bild
Bild

Låssmed vice Newton 3”är även lämplig för rörarbete. De kan hålla arbetsstycken i storlek från 10 till 89 mm. Enheten är placerad som en utmärkt assistent för proffs, fokuserad på högsta möjliga praktiska resultat. Enheten kan också användas för bearbetning av metallstavar.

Den nedfällbara toppen gör att du snabbt kan placera arbetsstycket på det mest effektiva sättet.

Bild
Bild

Du kan också notera:

  • fixeringssäkerhet;
  • stabiliteten hos den speciella hållkroken, dess långa livslängd;
  • korrugerade käftar, exklusive vridning av arbetsstyckena;
  • ytan på basen, vilket ökar stabiliteten för hela verktyget och arbetsbänken under det.

Vices kan vara ett trevligt alternativ. SPARTA 185705 … Modellens vikt är 4,5 kg. Käftarna öppna 89 mm. Ramen är tillverkad av utvalt stål. Skruven är tillverkad enligt vikningsschemat och hålls stadigt på plats med hjälp av bultar.

Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet och " Zubr 32611-2 " … Med en totalvikt på 3 kg i förpackningen öppnar produkten käftarna med 90 mm. Ramen, som i föregående fall, är gjord av bra stål. Skruven överensstämmer helt med GOST 1977. Andra parametrar:

  • arbetslängd 87 mm;
  • total längd 113 mm;
  • spetsvinkel 118 grader;
  • produktion med rullskruv;
  • cylindriskt skaft.
Bild
Bild

En skruvstång är också lämplig för arbete med rör. RIDGID BC210 40185 . Deras nettovikt är 3 kg (i förpackning 3, 3 kg). Käftarna öppna 60 mm. För tillverkning av ramen används massivt gjutjärn. Det finns till och med en specialversion för hantering av plaströr.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Redan bekantskap med beskrivningarna från tillverkarna själva visar hur arbetsdiametern är viktig . Det är han som bestämmer storleken på rören som kan klämmas fast i en skruvstång. Lika viktigt styrkan hos det huvudsakliga strukturmaterialet och produktens stabilitet … De två sista parametrarna måste klargöras inte bara genom företagsbeskrivningar, utan också genom recensioner, för i verkligheten är löften inte alltid uppfyllda.

En annan viktig subtilitet är att enheten som hängs på själva röret för svetsning inte ska vara för "tung", annars uppstår problem.

Bild
Bild

När man tittar på recensioner är det värt att besöka flera oberoende webbplatser … Vad som är viktigt, att använda modeller för arbete med rör träfot opraktisk. Stål och gjutjärn - två bara motiverade alternativ. Stålprodukter är lättare, men gjutjärnstrukturer är starkare. Valet måste göras beroende på vad som kommer att prioriteras. Låssmed modeller utformad för att hålla fasta arbetsstycken utan att påverka deras styrka, men helt eliminera någon form av kontroll.

Bild
Bild

Maskinrörs laster används främst i verkstäder . Sådan utrustning är absolut inte konstruerad för konstant rörelse, och den är mycket dyr. Därför kan det inte rekommenderas för VVS -arbeten vid anläggningar. Där är det mer korrekt att använda manuella laster, som placeras på en arbetsbänk, eller specialanordningar installerade på rören som ansluts själva.

Ju större takt, desto mer mångsidig är enheten.

Bild
Bild

Vi uppmärksammar dig en videoinstruktion om användningen av INTERTOOL HT-0059 rörmonteringsskruv.

Rekommenderad: