Klämskruv: Handvridbar, Vinkellåsspännare 250 Mm Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Klämskruv: Handvridbar, Vinkellåsspännare 250 Mm Och Andra Modeller

Video: Klämskruv: Handvridbar, Vinkellåsspännare 250 Mm Och Andra Modeller
Video: KNIPEX Spring Hose Clamp Pliers with locking device (85 51 250 AF) 2024, Maj
Klämskruv: Handvridbar, Vinkellåsspännare 250 Mm Och Andra Modeller
Klämskruv: Handvridbar, Vinkellåsspännare 250 Mm Och Andra Modeller
Anonim

Inom VVS och snickeri kan du inte klara dig utan skruvstäd. Detta enkla verktyg är en stor hjälp för att fixa delar. Vices är olika. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt skruvarna . Vilka funktioner, typer, tillverkningsmaterial, storlekar och urvalskriterier - detta kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vise-klämmor - ett hjälpverktyg som utför fastsättning av arbetsstycken under snickeri- och låssmedarbeten. Skruvstångsdesignen består av två element: en ram och en klämmekanism . Ramen ger verktyget stelhet och klämmekanismen fixerar delen säkert. Kroppen är utrustad med låsning svampar mellan vilket arbetsstycket är placerat. En svamp orörlig , den andra är underrede … Förflyttningen av blykäken utförs genom att vrida ledskruven med ett handtag.

Vissa produkter är avsedda att arbeta med trädelar. Svamparna är utrustade med speciella dynor, vilket utesluter skador på ytan på träprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller skruvstycken för arbete med metall … De har olika klämkrafter och käkbredder. För att fixa större metallstycken används ett verktyg med stort grepp.

Vissa tillverkare producerar halkskydd . Ett sådant verktyg används för att arbeta med stora delar. Ett speciellt skyddsskikt eliminerar förändringen av delens position och dess glidning.

Alla verktyg har sina egna egenskaper och syfte. Det är värt att bekanta dig med sorterna av klämmor mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns följande typer av klämmor

G-formad … Klämman har en hållbar, smidd stålkropp. Skruven gör att du kan fixa upp till flera delar samtidigt. De har en fin trådhöjd. Detta ger ett bra håll, vilket är viktigt vid svetsning. G-skruven används också för att arbeta med träprodukter. I detta fall används speciella svampdynor för att förhindra deformation av träet.

Bild
Bild

Slutet … Ändklämman har en design som liknar bokstaven "C". Den gjutna, smidda skruvstaven är utrustad med tre skruvklämmor. Verktyget används mer för snickeri. Användningen av en klämma medför vissa besvär. Under arbetet måste du samtidigt hålla själva strukturen och dra åt skruvarna.

Bild
Bild

T-formad . Ett särdrag hos de T-formade anordningarna är styrprofilen i form av bokstaven "T". Dess längd kan vara mer än 1 meter. Fästkäftar finns på profilen. Fixering av arbetsstycken utförs tack vare en skruv med ett handtag, som är anslutet till käken.

Bild
Bild

F-formad … Verktygets kropp är mindre pålitlig och hållbar, men skruven är ganska efterfrågad på grund av förekomsten av en rad justeringar. Strukturen består av en remsa med en svamp på ena sidan. Den är fixerad orörlig. Å andra sidan har löpkäken en klämskruv med bricka. Verktygets längd kan variera. Vissa modeller har ett djupt grepp, vilket gör att du kan fixa flera produkter samtidigt.

Bild
Bild

Hörn . Verktyget har en utskjutande design. Vid arbete observeras en vinkel på 90 grader tydligt. Vinkelklämman har en klämskruv för fixering och hål, tack vare vilken skruven kan fästas på valfri yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell … Modeller av manuell typ liknar en vanlig klädnypa. De kallas också vårstörningar. Det här enkla verktyget används överallt där mycket downforce inte krävs.

Bild
Bild

Nyckelfri … Den enkla designen har en stång med en fast käke. I den motsatta delen av verktyget finns en löpkäke med två handtag. Mekanismen med handtag kallas en trigger och liknar mer en trigger. Därför kallas en snabbklämma ofta en pistolklämma. Fixeringen av produkten utförs med hjälp av handtagsklämman. Verktyget anses vara universellt.

Om du vrider käftarna i olika riktningar blir klämman till en distans.

Bild
Bild

Rör . Verktyget ser ut som ett rör med en fast käke. Den andra svampen är undervagn. Den är fixerad med en speciell låsmekanism. Spännen utförs med en skruv med handtag. Vices används vid arbete med dimensionella delar.

Bild
Bild

Snurra … Verktyget används för att bearbeta arbetsstycken i olika vinklar. Strukturen är stadigt fäst vid vilken yta som helst. Den fasta käken har en rörlig del som ansluts till basen genom en styrskruv. Skruven är utrustad med ett handtag. Detta gör att klämman kan roteras runt axeln.

Bild
Bild

Material och storlekar

Vise-klämmor har en klämegenskap, vars styrka inte bara beror på konstruktionens konstruktion. Klämmans tillförlitlighet beror också på tillverkningsmaterialet.

Vices är gjorda av följande material

  1. Gjutjärn anses vara det vanligaste materialet för ett skruvstycke. Gjutjärnsprodukter är massiva och hållbara, de kan hålla i mer än ett dussin år.
  2. Stål … Billigare klämmor är gjorda av lågkolstål. Vid tillverkning av dyra produkter används hållbart stål av hög kvalitet.
  3. Aluminium / duralumin … Materialen har låg hållfasthet, därför tillverkas små laster av dem, vars klämkraft inte är för hög. De används för reparation av elektroniska apparater eller för smycken.
  4. Trä … Träklämmor används vid arbete med trä. Trästång deformerar inte produkter. Hela konstruktionen är gjord av trä, förutom klämskruven.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klämmornas parametrar är viktiga. Huvudinställningar - käftarnas bredd och deras kurs . Baserat på dessa parametrar bestäms arbetsdjupets djup och bredd.

Dimensioner klämmor är olika. Vissa modeller har en käftstorlek från 50 mm. Maximal fångst - 250 mm. Klämkraft sträcker sig från 15-55 F. Längd skruvstång kan nå 667 mm, höjd - 311 mm.

Vice anses små , om deras längd är 290 mm, höjd - 140 mm, käkslag - 50 mm. Genomsnitt laster har mått - 370 mm, 180 mm, 126 mm. Parametrar stor klämmor - 457 mm, 221 mm, 161 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer bör du vara uppmärksam på följande nyanser

  1. Material … Det är bäst att välja ett verktyg av gjutjärn med stålkäkar.
  2. Fixering av käftstorlek … Innan du köper måste du bestämma syftet med verktyget. Valet av käftstorlek baseras på måtten på arbetsstyckena som ska bearbetas.
  3. Monteringsmetod . För snickeri och låssmedarbete, välj en skruvstång med en skruvklämmekanism. De är bekväma och kräver inte maximal ansträngning när du arbetar. Det finns modeller som låter dig justera fixeringen av delen med en hand. För mer seriöst och frekvent arbete rekommenderas att du använder stationära modeller som är fästa på arbetsbänken.
  4. Mångsidighet … När du arbetar med arbetsstycken av olika former och material bör du vara uppmärksam på de universella klämmorna. Som regel är dessa laster utrustade med utbytbara käkar.
  5. Verktygsstorlek … Små och lätta instrument rekommenderas om klämman ska flyttas.
  6. Kvalitet … En viktig faktor när du väljer. Det är nödvändigt att uppmärksamma skruvytans yta, till varje detaljs skick. Verktyget måste vara fritt från defekter, repor, snedvridningar. En kvalitetsprodukt har en regelbunden form med tydliga raka linjer. Gängade element måste vara belagda med fett. Rörliga mekanismer går smidigt.
  7. Priset beror på destinationen . För professionella ändamål är det bättre att köpa en dyrare modell. För sällan användning kommer billiga modeller att göra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jonnesways manuella djupgreppsklämmor presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: