AKG -mikrofoner: En översikt över Perception P120, P420 Och Andra Trådlösa Studiomodeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: AKG -mikrofoner: En översikt över Perception P120, P420 Och Andra Trådlösa Studiomodeller. Hur Väljer Man?

Video: AKG -mikrofoner: En översikt över Perception P120, P420 Och Andra Trådlösa Studiomodeller. Hur Väljer Man?
Video: Best Vocal Microphones | AKG P120 Review & Test 2024, Maj
AKG -mikrofoner: En översikt över Perception P120, P420 Och Andra Trådlösa Studiomodeller. Hur Väljer Man?
AKG -mikrofoner: En översikt över Perception P120, P420 Och Andra Trådlösa Studiomodeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Köp av studiomikrofoner och radiomikrofoner bör behandlas med särskild försiktighet, eftersom kvaliteten på ljudinspelningen beror på den här enheten. I denna artikel kommer vi att överväga beskrivningen av mikrofoner av det österrikiska märket AKG, vi kommer att granska de mest populära modellerna och ge användbara råd om val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varumärket AKG Acoustics GmbH skapades i den österrikiska huvudstaden . AKG är en förkortning för Akustische und Kino-Geraete. I mitten av förra seklet gjorde företagets specialister ett enormt genombrott inom akustiknischen. De skapade flera nya AKG -mikrofonmodeller som var oöverträffade i prestanda. Det är utvecklarna av detta märke som äger världens första professionella kardioidkondensatormikrofon.

Världsberömda musiker som Rod Stewart, Frank Sinatra, samt Rolling Stones och Aerosmith var fans av det österrikiska företagets produkter. En av de främsta fördelarna med märkets produkter är det bredaste sortimentet. AKG -serien innehåller alla typer av mikrofoner, inklusive dynamiska, kondensator-, sång- och instrumentmikrofoner.

Märkets produkter används ofta både under konsertföreställningar och i en inspelningsstudio.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativ signalöverföring låter dig skapa den perfekta ljudinspelningen, som senare får ett högt betyg . Enheterna är fria från störningar eller störningar. Inbyggda hög- och lågpassfilter ger din musik djup och rikedom. En annan fördel med AKG -produkter är den demokratiska kostnaden för mikrofoner.

Snygg produktdesign i kombination med praktisk och funktionalitet gör produkterna bekväma och trevliga att använda. AKG anses vara en pålitlig tillverkare, varför miljontals människor litar på detta märke.

Av nackdelarna med produkterna från det österrikiska märket noteras bara en dålig USB -kabel. Annars är alla användare nöjda med den köpta produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Sortimentet för det österrikiska företaget innehåller mer än 100 modeller av studiomikrofoner, bland vilka alla kan hitta en produkt som de gillar. Låt oss ta en titt på de mest populära AKG -produkterna.

Uppfattning P120

Kardioidkondensatormikrofonen är lämplig för både hemmastudioarbete och konsertbruk . Den kan användas för att spela in både sång och musikinstrument. En inbyggd kapseldämpare minskar bakgrundsljud. Produkten är utrustad med ett hög- och lågpassfilter. Enheten har inbyggt skydd mot vind, elektrostatiskt och elektromagnetiskt brus. Den förbättrade modellen har en hög känslighet och kan förmedla all värme och unikhet i en sångers röst . Kostnaden för modellen är 5368 rubel.

Bild
Bild

AKG P420

Kondensatormikrofonen är utrustad med en pickupmönsterbrytare, som gör att den kan användas för ett brett spektrum av applikationer. Produkten är optimal för både röstinspelning och musikinstrument för keyboard, blås och slagverk . Det inbyggda högpassfiltret möjliggör inspelning av en nära vokalkälla. Den ökade känsligheten och möjligheten att stänga av dämparen förmedlar helt röstens särart och gör inspelningen djup och rik. Förutom bruksanvisningen ingår ett metallhölje och en spindelhållare med mikrofonen. Pris - 13 200 rubel.

Bild
Bild

AKG D5

En trådlös mikrofon av dynamisk typ för inspelning av sång. Produkten har superkardioiddirektivitet och bra känslighet, vilket gör att du kan göra tydlig röstinspelning . Modellen är avsedd att användas på scen, det ergonomiskt formade handtaget sitter bra i handen och glider inte under prestanda. Mörkblå matt finish ser ganska snygg ut. Priset på enheten är 4420 rubel.

Bild
Bild

AKG WMS40 Mini2 Vocal Set US25BD

Detta kit är ett universellt radiosystem med mottagare. De två sångradiomikrofonerna är idealiska för konsertapplikationer, såväl som heminspelning eller karaokesång. Mottagaren tillåter samtidigt ta emot tre kanaler är sändarens räckvidd 20 meter . Batterinivån visas på mikrofonhuset. Mottagaren har två volymkontroller. Kostnaden för uppsättningen är 10381 rubel.

Bild
Bild

AKG C414XLII

En av de dyraste modellerna i det österrikiska märket. Designad för användning i en professionell inspelningsstudio . Vokalkondensatormikrofonen är idealisk för röstinspelning. Fem riktningsmönster låter dig täcka maximal ljudvolym och förmedla röstens klarhet. Produktens kropp är tillverkad i svart, mikrofonnätet är i guld. Denna modell är utrustad med ett POP -filter, ett metallhölje för förvaring och transport och en H85 -hållare . Priset på enheten är 59351 rubel.

Bild
Bild

AKG HSC 171

Ett datorbundet headset presenteras i form av en uppsättning stora hörlurar och en mikrofon ansluten till dem. Modellen är optimal för användning inte bara i en inspelningsstudio, utan också i radio- och tv -program. Ljudöverföring av hög kvalitet kombinerat med utmärkt ljudisolering resulterar i högkvalitativ ljudåtergivning och inspelning . Öronpropparna har en mjuk passform för en bekväm passform. Mikrofonen är mycket flexibel, du kan installera den som du vill . Produkten tillhör kondensatortypen och har en kardioid orientering av uppfattning. Kostnaden för modellen är 12 190 rubel.

Bild
Bild

AKG C562CM

Den ytmonterade, infällda mikrofonen har en cirkulär riktning och kan ta upp ljud från alla håll. Trots sin kompakta storlek, modellen kan spela in högkvalitativt ljud och överföra allt sitt djup . Normalt används dessa modeller för installation på ett bord eller en vägg under presskonferenser och möten i affärsrum. Pris - 16870 rubel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det bästa tipset för att köpa en studiomikrofon är: köp en produkt som uppfyller dina behov 100% … Studioenheter skiljer sig från hemmenheter, de har bättre kvalitet och högre prestanda. Varje enhet är utformad för ett separat verksamhetsområde, därför kan du i professionella studios hitta flera modeller samtidigt för att utföra olika arbeten.

Denna typ av ljudenhet kan delas in i två delar: för röstinspelning och musikinstrument. Detta är det första du behöver bestämma när du köper. Om du köper en mikrofon för första gången, försök att fokusera på följande punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Det finns tre typer av mikrofoner som definierar metoden för att omvandla ljud till en elektronisk signal

Kondensor … De överför maximal ljudkvalitet och väl avvägda höga frekvenser. Som regel används de för inspelning av röst- och akustiska produkter. Denna typ kräver en extra strömförsörjning för bättre ljudkvalitet. Kondensatormikrofoner är kompakta och tar inte mycket plats.

Bild
Bild

Dynamisk . De används främst för inspelning av strängar och slagverksinstrument, eftersom de maximalt förmedlar ljuddjupet för dessa enheter. Sådana enheter behöver inte ytterligare strömförsörjning, som ofta kallas fantom.

Bild
Bild

Tejp . De förmedlar all ljudets värme och mjukhet. De används vanligtvis för att låta gitarr och blåsinstrument.

Det finns inte heller behov av ytterligare mat.

Bild
Bild

Fokus

Mikrofonens riktningsvy är också mycket viktig, eftersom förmågan att ta emot ljud från olika riktningar beror på denna parameter

Oriktad . Denna typ av mikrofon kallas också omnidirektionell, eftersom de kan spela in ljud från alla håll. Optimal för inspelning av surroundljud i studion, de maximerar tydligheten och naturligheten i din röst när du spelar live inomhus. Sådana modeller används ofta för presskonferenser. Omniriktade mikrofoner kan ha ett starkt lågfrekvent svar eftersom de inte har någon närhetsfunktion. Detta kan hända om du håller enheten för nära ditt ansikte.

Bild
Bild

Dubbelriktad . De används i slutna studior för att spela in två källor i fall där mindre främmande ljud behöver komma in i mikrofonnätet. Särskilt dubbelriktade enheter behövs vid inspelning av rösten till en person som samtidigt spelar ett musikinstrument. Enheter uppfattar inte ljud från sidan.

Bild
Bild

Enriktad . Sådana modeller uppfattar bara ljud, vars källa ligger mitt emot det. De är okänsliga för resten av parterna. Perfekt för inspelning av röst eller musikinstrument. En enkelriktad enhet uppfattar perfekt sång endast från en närliggande källa, den tar automatiskt bort onödigt brus.

Bild
Bild

Superkardioid . De uppfattar källan direkt framför honom. De kan undertrycka ljud från tredje part och har en smal riktningslob; de används ofta i showprogram.

Rekommenderad: