Konferensmikrofoner: En översikt över Stationära Och Trådlösa Modeller För Konferensrum Och Videokonferenser. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Konferensmikrofoner: En översikt över Stationära Och Trådlösa Modeller För Konferensrum Och Videokonferenser. Hur Väljer Man?

Video: Konferensmikrofoner: En översikt över Stationära Och Trådlösa Modeller För Konferensrum Och Videokonferenser. Hur Väljer Man?
Video: Logitech Rally: 4K UHD Video, RightSense™ Automation & Modular Audio 2024, April
Konferensmikrofoner: En översikt över Stationära Och Trådlösa Modeller För Konferensrum Och Videokonferenser. Hur Väljer Man?
Konferensmikrofoner: En översikt över Stationära Och Trådlösa Modeller För Konferensrum Och Videokonferenser. Hur Väljer Man?
Anonim

Mikrofonen för konferenser idag är en riktig assistent, utan vilken det är omöjligt att organisera något evenemang, eftersom närvaron av ljudutrustning påverkar hela evenemangets framgång. Genom en så enkel anordning kommer var och en av de närvarande att höras. Dessutom kan du tala och diskutera olika ämnen utan att resa dig från din plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Normalt är inget möte med ett stort antal människor komplett utan konferensmikrofoner. Denna enhet gör det möjligt att höra alla korrekt, utan att snedvrida huvudidén. Dessutom avbryter denna enhet inte bara onödigt buller utan är också utrustad med ytterligare funktioner:

  • aktiveringsknapp;
  • Hörlursuttag;
  • högtalare;
  • indikatorer;
  • automatiskt avstängningssystem.

Det trådlösa, batteridrivna skrivbordet har en kontrollkonsol, den rundstrålande kan ta ljud i en 360-graders radie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer efter monteringsmetod

När du väljer ljudutrustning är rummet särskilt viktigt. Detta kan vara ett litet mötesrum som inte rymmer mer än 6 personer. Huvuddragen i sådana kontor är ett litet område, mycket möbler, lågt i tak, ett litet eko, mikrofonen ligger nära deltagarna . För denna typ av utrymme skulle en rundstrålande enhet monterad i mitten av bordet vara det bästa alternativet för att ta emot signalen från alla deltagare.

Mikrofoner krävs för mötesrum i standardstorlek för upp till 20 personer med stor täckning, liksom med den extra möjligheten att ansluta nödvändig utrustning . Det största problemet i sådana rum är storleken, på grund av vilken stora akustiska störningar uppstår (luftkonditioneringssystem, buller, stort eko, ventilationshål).

Bild
Bild
Bild
Bild

Svårigheten ligger i det faktum att i denna typ av kontor blir det nästan omöjligt att styra den oberoende ekodämpningen och styra varje mikrofon . Det bästa alternativet är en takmonterad rundstrålande mikrofonuppsättning eller (beroende på antalet högtalare) bordsskivor. Deras fördel är förmågan att självständigt känna igen ljudzoner. Problemet med stora mötesrum är oförmågan att återge ljud av hög kvalitet på grund av den stora golvytan. Det ideala alternativet för denna typ av rum är ett konferenssystem, som inte bara ger bra ljud, utan också skapar fullständig klarhet och tydlighet i tal för högtalaren. Lavalier- eller bom -mikrofoner kan vara valfria.

Av lika stor vikt är mikrofonhållare av hög kvalitet, som säkerställer att den fungerar 100% . Valet är ganska stort. De skiljer sig åt i materialets kvalitet, design, fixeringsmetod och typ av syfte. Varje fäste har sitt eget specifika och universella syfte. Ljudenheten kan användas för en person eller en grupp, stå på ett bord eller podium.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära och praktiska fästena är universella . De används ofta i inspelningsstudior, presskonferenser, debatter, tal, videokonferenser, sändningar, bloggar och mer. När man använder sådana fästen finns det inga svårigheter. Lägg helt enkelt mikrofonen på bordet. Modulen sitter fast och det finns ingen risk att utrustningen faller. Dessutom är dessa hållare utrustade med en antivibrationsfunktion som helt kan eliminera denna nackdel, vilket gör rösten klar.

Ett annat universalfäste övervägs " stift " … Dess bekvämlighet är en speciell "svanhals" som ger stabilitet inte bara i vilken position som helst, utan också på vilken yta som helst. Monteringsmekanism för små mikrofoner ger större rörelsefrihet för evenemangets deltagare.

Samma självständighet tillhandahålls av huvudhållarna, som frigör talarens händer om det finns ett behov av att presentera ett objekt, eller helt enkelt underlätta samtalet med de närvarande vid konferensen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Konferensmikrofoner har särskilda krav. De måste inte bara tydligt överföra ljud utan också ta bort onödigt ljud och felaktigheter, även de som kommer från ytan där de står. Huvuddragen i sådana enheter är ett brett frekvensområde, flerzoner, hög känslighetsnivå, som kan överföra även en viskning utan förvrängning.

Låt oss lista de mest populära mikrofonmodellerna

Audio-Technica ATR4697 . Bordsskivan i alla riktningar har full kapacitet att fånga ljud. Designen är robust och lågprofil, nästan osynlig på bordet. Kondensatortyp, frekvensområde - från 50 till 15000 Hz, känslighet - 46 dB.

Bild
Bild

MAONO AU-100 . Omnidirektionell lavalierkondensator är utrustad med en signalförstärkare och brusdämpande funktion. Ger hög känslighet upp till 30 dB och ett dynamiskt område på 65-18000 Hz. Modellen är lätt och kompakt, med en säker klämma som låter dig fästa mikrofonen ordentligt.

Bild
Bild

USB -mikrofon Blue Yeti nano Är den perfekta rundstrålande kardioidvideokonferenser. Mikrofonen sänder högkvalitativ naturlig röst utan distorsion och tar bort onödigt brus. Frekvensområdet är brett - 20–20 000 Hz. Lägen växlas med knappen.

Bild
Bild

Högtalartelefon Sennheiser SP 30+ är en trådlös handhållen mikrofon. Ansluter till din enhet med Bluetooth, USB eller NFC för överlägset ljud med minimal distorsion och brus. Frekvenssvar - 150 Hz - 7,5 kHz.

Bild
Bild

Shure CVG12-B / C - Kondensor kardioidmikrofon på skrivbordet. Ett utmärkt val för konferenser med hög talförståelse, utmärkt undertryckande av främmande ljud och brus. Flera sådana enheter som installeras sida vid sida påverkar inte driften av varandra. Driftfrekvensområdet är 70-16000 Hz, det maximala ljudtrycket är 120 dB.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Vid videokonferenser, förhandlingar, möten och tal intar ljudutrustning en speciell plats, eftersom alla deltagare vid alla händelser måste höra varandra och inte lyssna. När vi talar specifikt om konferenser är tydlighet i tal av särskild vikt, det borde vara förståeligt för alla närvarande. När ord förvrängs och "suddas ut" visar sig förhandlingarna vara ineffektiva, det finns många felaktigheter och misstag.

När du väljer bör du lita på 4 huvudkomponenter

  • Frekvensomfång . Med dess hjälp bestäms hög- och lågfrekvensöverföringsgränser. De nödvändiga indikatorerna bestäms för ett specifikt rum, med hänsyn till vem, hur och för vilket ändamål mikrofonen kommer att användas vidare.
  • Direktivitet (bestämmer platsen) … Oftast används kriteriet när hallen är stor och det finns många deltagare i evenemanget. Genom typen av direktivitet utmärks de: rundstrålande, dubbelriktad (mikrofonen tar endast emot ljud från två sidor), enriktad (ljudutrustning "fångar" ljud endast framifrån).
  • Känslighet för uppfattningen av knappt hörbara ljud . Indikatorn bestäms i decibel och beror på enhetens syfte. På en hög nivå hörs alltför högt ljud, på en låg nivå uppfattas endast höga toner.
  • Enhetens sonoritet . Konferensmikrofoner har möjlighet att automatiskt justera ljudtrycksnivån så att du kan hitta den bästa inställningen för dina mötesdeltagare.

En viktig aspekt att tänka på när man väljer mikrofoner för konferensrum är att varje rum har sina egna individuella tekniska och akustiska egenskaper.

Rekommenderad: