Gräsklippare: Sladdlösa Och Manuella Gräsklippare, Elsax Med Teleskophandtag Och Andra Trädgårdsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare: Sladdlösa Och Manuella Gräsklippare, Elsax Med Teleskophandtag Och Andra Trädgårdsmodeller

Video: Gräsklippare: Sladdlösa Och Manuella Gräsklippare, Elsax Med Teleskophandtag Och Andra Trädgårdsmodeller
Video: 5 Best Cordless Lawn Mower Of 2021 2024, Maj
Gräsklippare: Sladdlösa Och Manuella Gräsklippare, Elsax Med Teleskophandtag Och Andra Trädgårdsmodeller
Gräsklippare: Sladdlösa Och Manuella Gräsklippare, Elsax Med Teleskophandtag Och Andra Trädgårdsmodeller
Anonim

Varje ägare av sin egen tomt tar mycket tid och ansträngning för att förbättra territoriet. Nu finns det många olika enheter som gör det mycket lättare för en person att arbeta i trädgården och på platsen. Några av dessa verktyg är olika typer av trädgårdssaxar, inklusive de för klippning av gräsmattor.

Bild
Bild

Översikt av arter

Idag är marknaden för trädgårdsprodukter översvämmad med en mängd olika modeller av gräsklippare. Var och en av dessa modeller har sina egna tekniska parametrar, som du måste vara uppmärksam på när du väljer detta mycket nödvändiga verktyg för dig själv.

Det finns två huvudtyper av en sax - manuell och elektrisk (sladdlös) . Detaljerad information kommer att presenteras nedan om var och en av typerna.

Manuell

Ett sådant gräsklippare är det enklaste i utformningen, men är fortfarande efterfrågat bland ägare till relativt små områden.

Bild
Bild

Utåt är den manuella grässaxen nästan identisk med konventionella, och skiljer sig bara genom att deras blad rör sig i ett plan vinkelrätt mot handtagets rörelser. Med dem kan du uppnå ett jämnt snitt nästan nära marken.

Den största fördelen med ett handverktyg är att det inte kräver elanvändning för att arbeta med det . Dessutom är manuella saxar praktiska att använda, de är mer rörliga, skär mer exakt den onödiga höjden på gräset eller längden på buskgrenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska saxar är mer funktionella vid klippning av gräs och buskar i svåråtkomliga eller obekväma områden i en rabatt, gräsmatta, häck.

Uppladdningsbar

Varje år erbjuds nya modeller av elektriska borstklippare och gräsklippare för att hjälpa trädgårdsmästare. Deras uppfinning gjorde det möjligt att avsevärt minska kostnaden för mänsklig ansträngning och tid för att ge din webbplats ett estetiskt utseende. Många är nöjda med sina mekaniska motsvarigheter, men de som köpt ett elverktyg har aldrig ångrat sitt köp.

Bild
Bild

Sladdlösa modeller är mycket praktiska för att bekämpa ogräs som växer längs staket, nära blommor och träd, där det är ganska svårt att bli av med gräs med vanliga beskärare . Med en sådan enhet är trädgårdsskötsel snabbare, bekvämare och utan större krångel.

Den största fördelen med sladdlös sax framför elverktyg är frånvaron av ledningar som ständigt kommer i vägen under dina fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget onödigt ljud och obehaglig lukt av gas, vilket är kännetecknande för driften av elektriska eller bensingräsklippare. Endast man måste vara försiktig så att inte gräs eller små grenar fastnar mellan kniven . Dessutom måste du ta pauser var 20-30 minuter, eftersom saxen värms upp med konstant drift och deras överhettning kan leda till brott. När du väljer en modell bör du vara uppmärksam på strömförsörjningens kapacitet - enhetens drifttid beror på detta.

Om priskategorin inte spelar någon roll, är det bättre att välja modeller med flera munstycken ., ett kraftfullt batteri och ett teleskophandtag som kan justeras till en specifik längd. Det långhanterade verktyget hindrar dig från att böja dig för att klippa lågt gräs.

Bild
Bild

Formen på beskärningssaxens blad är också viktig, eftersom varje blad är utformat för specifika områden i området . Till exempel är rak sax perfekt för konstkonst eller arbete i en rabatt. Tandmodellerna är idealiska för att klippa torrt gräs, höga, hårda stjälkar och buskgrenar. De vågiga knivarna gör att du kan klippa gräset så smidigt som möjligt och bekämpa täta stjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Förutom tekniska egenskaper skiljer sig saxar i design och tillverkningsmaterial, handtagets form och skärelement. Bladen kan till exempel vara släta eller tandade. Den förstnämnda blir mer bekväm att vässa, medan den senare förblir skarp längre.

Handtagen finns i trä, polyamid eller kolfiber . Enheter med kolfiberhandtag är mycket bekväma och lätta, men de tål inte fall från en höjd - materialet har inte tillräcklig styrka.

Bild
Bild

Vissa handtag är gummibelagda för att förhindra glidning när du använder verktyget.

Bladen är gjorda av stål . Kvaliteten beror på dess kemiska sammansättning och yttre beläggning. De mest hållbara är zink- och teflonbelagda blad. Den speciella beläggningen hindrar gräs och dammrester från att fastna och skyddar också instrumentet mot korrosion. Priset för en sådan enhet kommer dock att vara högt, men det kommer att pågå mycket längre än en billig analog.

Bild
Bild

Mindre och mindre på marknaden kan du hitta penslar, när du arbetar med vilka det är nödvändigt att använda båda händerna, eftersom de redan har överlevt sina . Det är mer praktiskt att använda modellen för enhandsarbete, ett ännu bekvämare alternativ är sax med teleskophandtag. De har många fördelar - möjligheten att justera handtaget efter din höjd, behöver inte böjas, kan användas för att klippa grenar av höga buskar.

Ett stort antal modeller har flera tillbehör, vilket väsentligt utökar deras funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

När du väljer ett verktyg för att arbeta i trädgården måste du ta hänsyn till dess volym, liksom hur svårt det kommer att vara. Även mekaniska modeller är lämpliga för att klippa kort gräs, forma små buskar, träd och gräsmattor, men mer funktionella häcksaxar bör väljas för att klippa tjocka häckar.

Nedan är en bedömning av de mest populära modellerna av både elektriska och mekaniska saxar

Gardena 08704 . Tysk modell av mekaniska saxar av högkvalitativt stål med skyddande beläggning på bladen. Verktygets totala längd är 18 cm och vikten är 100 g. Miniatyrverktyget är perfekt för klippning av små ytor på gräsmattan och för användning i köket. Bekväma plasthandtag glider inte i dina händer. Saxen är utformad för att fungera med både höger och vänster hand. Den enda nackdelen är att en hållare inte tillhandahålls.

Bild
Bild

Fiskars FingerLoop SP 45 . Bekväm handmodell utformad för enhandsbetjäning. Handtagen är gjorda av svartorange plast. Skärelementens längd är 20 mm, verktygets totala längd är 21, 8 cm och vikten är 200 g. En ovanlig form på enheten och dess kompakthet gör det möjligt att manövrera den medan du arbetar i trädgården. Fästets närvaro glädjer definitivt trädgårdsmästare. En spärr tillhandahålls, men den är inte särskilt stark.

Bild
Bild

Grinda 8-422087 . Funktionell modell med ett teleskophandtag av bra längd (96,5 cm), vars närvaro eliminerar behovet av att böja sig vid gräsklippning. Svängmekanismen är bekväm när du klipper gräsmattan i svåråtkomliga områden. Kniven är belagda med teflon så att gräsrester inte samlas på skärkanten. Produktens vikt är 700 g, vilket är den enda nackdelen med denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stiga SGM 102 AE 253010241 / ST1 . Sladdlösa trädgårdssaxar. Litiumbatteriets kapacitet är 2,5 Ah, batterispänningen är 10,8 V. Med vridmekanismen kan du arbeta med verktyget i tre lägen. Handtagen är täckta med mjukt material. Produktens vikt - 600 g. Setet innehåller en penselkniv, laddare, batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardena ComfortCut Li 09856-20.000.00 . Batteridrivna trädgårdssaxar har vändbara knivar med en skärlängd på 80 mm. Det bekväma handtaget gör kontrollen av verktyget så bekvämt som möjligt. Inbyggt batteri med en spänning på 3,6 V.

Bild
Bild

Bosch ISIO 3, 6 V Li med teleskophandtag . Elektrisk sax med ett batteri på 3,6 V. Strömförsörjningens kapacitet är 1,5 Ah. När du arbetar med ett sådant verktyg behöver du inte ständigt böja dig för att bli av med det växande gräset. En särskild indikator informerar användaren om det urladda batteriet.

Bild
Bild

I toppen beskrevs några modeller av väletablerade tillverkare. På de officiella webbplatserna för butiker för trädgårdsmästare kan du också bekanta dig med andra företags verktyg.

Bild
Bild

Nyanser av val

För dem som bestämmer sig för att köpa en elektrisk gräsklippare är det nödvändigt att överväga flera viktiga punkter som påverkar valet av denna typ av trädgårdsredskap

  • Gräsklipparens höga prestanda beror på batteriets kapacitet och batteriets drifttid beror på batteriets effekt.
  • Bladets längd påverkar arbetets hastighet och lätthet. Sax med långa knivar gör att du kan arbeta på de svåraste platserna.
  • Verktygets vikt bör vara sådan att den kan användas i trädgården under lång tid. När du köper bör du hålla saxen i händerna, göra de rörelser som vanligtvis utförs av dem när du arbetar. Detta hjälper dig att förstå om produktens vikt är lämplig eller om du bör överväga lättare (tyngre) modeller.
  • Batteriindikatorn låter dig övervaka batterinivån, vilket är mycket bekvämt när du arbetar länge i trädgården.
  • En inbyggd låsknapp förhindrar att instrumentet slås av eller på av misstag.
  • Det funktionella handtaget gör arbetet med verktyget så bekvämt som möjligt.
  • För många modeller måste strömförsörjningen köpas separat.
Bild
Bild

Om någon bestämmer sig för att köpa en manuell borstsax, bör du bekanta dig med rekommendationerna nedan för att välja

  • Var uppmärksam på det material som bladet är tillverkat av. Det är bättre att välja stålsax - livslängden för ett sådant verktyg är längre.
  • Det är nödvändigt att fråga om fjäderns styrka i mitten av verktyget. Dessutom måste det vara elastiskt (men inte tätt) och säkert fastsatt.
  • Bladens längd och form väljs beroende på deras syfte - för att klippa gräs, forma buskar, bearbeta träd och så vidare.
  • Materialet som täcker handtagen måste vara halkfritt.
  • Förekomsten av flera positioner av knivarna, vilket är bekvämt för bearbetning av olika delar av trädgården.
  • Du måste själv välja handtagets form och ta hänsyn till det faktum att det finns modeller för att arbeta med en eller två händer. Här måste varje ägare göra ett individuellt val.
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Att arbeta med elektriska saxar är möjligt utan några speciella kunskaper och färdigheter. Innan du använder verktyget bör du noggrant studera instruktionerna som följer med verktyget och försöka följa alla rekommendationer som anges i det. Korrekt installation av utrustningen är nyckeln till en framgångsrik användning av verktyget.

När du arbetar med ett sådant verktyg är det viktigt att följa säkerhetsreglerna. Innan du demonterar verktyget, byter tillbehör, rengör kniven är det nödvändigt att ta bort batteriet från enhetens kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten utsätts för direkt solljus under lång tid kommer det att påverka batteriets skick negativt . Om saxen slutar fungera under drift behöver du inte trycka på på / av -knappen många gånger, troligtvis är batteriet helt enkelt urladdat.

Om den gamla strömförsörjningen är olämplig eller inte ingår i satsen måste du köpa en ny med beaktande av tillverkarens rekommendationer. Efter användning måste batteriet tas bort från enheten . Förvara inte strömförsörjningen nära metallföremål, eftersom det kan leda till kortslutning.

Rekommenderad: